היי דפינישן - שידורי ניסיון, לא שידורי מהפכה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
YanivPL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 384 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #1 

לפני שנה התחילו בישראל שידורי ה-HD. סיכום ביניים: התוצאות מאכזבות, הערוצים מועטים ולמרות שכולם מבטיחים שהטכנולוגיה תכבוש ותסחוף את כולם, זה עדיין לא קורה בפועל. מה שבטוח הוא שהכשל איננו טכנולוגי

תמונה

לחצו כאן לכתבה המלאה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78894
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #2 

מאמר מעניין (במיוחד העובדה שיס כבר מדברים על תאריכי יעד עבור ה-MAX HD).

אין כמעט איזכור של נושא האודיו 5.1, לצערי.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

מעניין
יהודה הד, בעל חנות לייזר סנטר בהרצליה, מחזיק כמה מאות סרטי בלו-ריי, אותם הוא מייבא עצמאית מארה"ב. לדבריו, הסיבה לכך היא שהמבחר שם הרבה יותר גדול מהמבחר הקיים אצל המפיצים בארץ. "מבחר הסרטים הקיים בטכנולוגיית PAL (התקן של נגני הבלו-ריי בארץ), לא מצדיק רכישה של נגן בלו-ריי. הדרישה של הלקוחות היא לסרטים בטכנולוגיית NTSC (התקן בארה"ב), מכיוון ששם המבחר הרבה יותר גדול", אומר הד. לדבריו, הלקוחות שלו קונים את הנגן שלהם מארה"ב בשביל שיוכלו לנגן את הסרטים בתקן המתאים והם מוותרים על האפשרות לצפות בסרטים בתקן של הארץ.
...

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

משום מה בהוט בכלל לא הזכירו את מגי'ק HD .. כרגע אני בהוט אם יס יציעו מקס HD ניראה לי שאעבור ליס .

moshe236
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב:מאמר מעניין (במיוחד העובדה שיס כבר מדברים על תאריכי יעד עבור ה-MAX HD).

אין כמעט איזכור של נושא האודיו 5.1, לצערי.
...
ב-HOT עדיין לא שמעו על אודיו 5.1, ערוץ הסרטים Hot Definition משדר אודיו דו ערוצי בלבד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

eyk77,

הוט הכריזו על מהלך אסטרטגי שבעצם מבטל את כל הרעיון של ה-MAGIC. הם ככל הנראה לא יזמינו עוד מכשירים וגם לא ימשיכו בפיתוח שלו.

מה שהם כן יעשו זה יעברו ל-VOD. כלומר, ישכללו את כל המנגנון של ה-VOD כך שכל ההקלטות ישבו בצד של התשתית. היתרון הוא שבסה"כ זה יותר זול ויותר אמין, אך מצד שני יהיה פחות שליטה על זה מצד הלקוח.

זו תפיסה שהיא 180 מעלות שונה מהתפיסה של יס. להגיד איזו תפיסה יותר מוצלחת קשה לי מאוד ברגע זה, זה תלוי מאוד במימוש של HOT.

אין ספק שזה יתן להוט יתרון מהותי ואסטרטגי. הם יכולים בקלות רבה להעביר את המאגר לאינטרנט (צפיה בתכנים שלך מחו"ל) ולמדיות שונות, הם יכולים ללמוד על הרגלי הצפיה ולאפשר לך לפתוח פרופילים שונים (נניח לכל אחד בבית יהיה פרופיל צפיה עצמאי). הם יכולים אפילו לאפשר לך להזמין דברים דרך האינטרנט ולזהות שאנשים שאוהבים תוכנית X יאהבו גם תוכנית Y ולהמליץ את זה לאנשים (אנשים שצפו בתוכנית זו גם אהבו את התוכניות הבאות...).

מצד שני, החיסרון הוא שיש לך מעט מאוד שליטה כלקוח, ויהיה יותר קשה לך לשמור סרטים במכשיר למשך זמן ארוך (יש לי סרטים שאני מתכנן לראות במקס שיושבים לי בדיסק שלו למעלה משנתיים ולא הגעתי לצפות בהם).

החיסרון הנוסף הוא רוחב סרט. VOD HD הוא בהכרח משמעותית פחות איכותי מ-HD מלא. כרגע ה-VOD HD של הוט הוא בקצב נתונים נמוך למדי ובשביל לשפר את המצב יש צורך במהלך אסטרטגי מתבקש (הורדת הערוצים האנלוגים). גם הקמת תשתית כזו זה מהלך כלכלי יקר ביותר (לעומת HD PVR שזו השקעה שאפשר לשלם עליה בתשלומים).

מכיוון שלהוט יש אתגרים עצומים ממילא (כל המלחמה מול בזק בתשתית ה-NGN, כניסת ה-DTT וה-WIMAX ועוד) קשה לדעת לאן זה ילך. כבר ראינו גם מהלכים של מנכ"לים שבוטלו דקה אחרי שמנכ"ל חדש נכנס. אין שום ספק שהמנכ"ל היוצא של HOT הוא מהמוצלחים שהיו לה אי פעם. ההימור על VOD היה הימור מנצח והכניסה לתחום התשתיות של ה-TRIPLE PLAY הוכיח את עצמו כמהלך מדהים ונגס אחוז ניכר מהשליטה של בזק בתחום. היה מעניין לראות לאן הוא היה לוקח את החברה תוך שנה שנתיים נוספות.

ההימור שלי בתחום הוא שהפיצוי מול הכבלים עבור DTT יהיה אפשרות הורדת הערוצים האנלוגיים (לא ברור לי איך יפצו את יס באופן מקביל, אולי בפתיחת האפשרות שלהם לשווק חבילות TRIPLE PLAY) שיפתח בפניהם אופק חדש של VOD וגם יאפשר הרחבת התשתיות אינטרנט ל-20M ומעלה. אני עדיין לא מאמין שיאפשרו להם להכניס פרסום כי זה יהרוג את ערוצים 10+2, והנזק התדמיתי שהערוצים הללו יכולים לייצר עבור פוליטיקאי ממוצע הוא קטלני ביותר ולכן אף אחד לא יכנס בהם ראש בראש.

moshe236,

גם יס לא משדרים ב-5.1

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אגב, כל המהלך של הוט מתחבר היטב למהלכים של חברות אחרות.

הוט עלולה בשלב מסויים להתפצל לחברת תוכן וחברת תשתית, המהלך של מאגר מרוכז של כל התוכן תואם את תפיסת העולם של העשור הבא שמהותה הוא "EVERYTHING ON DEMAND". כלומר, גישה שבה כל מה שמתחשק לך לראות יהיה נגיש תוך לחיצות בודדות בשלט שלך בלי קשר למקור או סוג התוכן.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:אגב, כל המהלך של הוט מתחבר היטב למהלכים של חברות אחרות.

הוט עלולה בשלב מסויים להתפצל לחברת תוכן וחברת תשתית, המהלך של מאגר מרוכז של כל התוכן תואם את תפיסת העולם של העשור הבא שמהותה הוא "EVERYTHING ON DEMAND". כלומר, גישה שבה כל מה שמתחשק לך לראות יהיה נגיש תוך לחיצות בודדות בשלט שלך בלי קשר למקור או סוג התוכן.
...
IPTV ו-non-linear programming
אבל זה לא כ"כ מתרומם

moshe236
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

עופר, לגבי הניתוח שלך (ארכיטקטורה של יס מול הוט), אני אוסיף מספר נקודות. דעתי לגבי הצרכן הממוצע שהתכנים מעניינים אותו הרבה יותר מהארכיטקטורה. מנויי הוט שירצו להמשיך להקליט שידורים על דיסק קשיח, יוכלו לעשות זאת באמצעות מכשיר DVD מקליט מהמדף (אני למשל מעולם לא רכשתי HOT Magic). אני סבור שהמוטיבציה העיקרית של הוט בארכיטקטורה החדשה היא הורדת עלויות.
לגבי שידורי HD והעובדה שגם YES לא משדרים AC3, במקרה זה צרת רבים אינה מהווה חצי נחמה. אני לא חושב שיש לזה תקדים בעולם שמשווקים שירות HD במחיר מלא עם אודיו סטריאופוני.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

moshe,

הקלטה של תכנים עם מקליט DVD מהמדף היא כמו ימי ההקלטה מהיודאו איפה שהוא לפני עשרים ומשהו שנים...

אני , כצרכן, לא מתעניין איך מגיעים אלי התכנים (לווין/ כבלים/ כדור בדולח), אני רוצה את התכנים שמתאימים לי, בזמן שמתאים לי, ובחדר המתאים לי בבית. זו צריכה להיות חווית הלקוח (והיא כזו בלא מעט מקומות בעולם).

מכשיר מקליט DVD רחוק שנות אור מהחוויה הזו, אין התממשקות ל-EPG, אני לא יכול להגיד לו איזה סדרות אני אוהב לראות, והוא כבר יקליט אותן. אני לא יכול להעביר את התכנים בקלוט בין חדרים בבית ובוודאי שאין לי שום אפשרות ליכולות מדיה אחרות (מוזיקה, סרטים, גישה מרחוק וכו').
You are never fully dressed without a smile

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

כדאי גם לציין שמכשירי DVD מקליט נפוצים רק במדינות שבהם PVR אינם זמינים כל כך לציבור הרחב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #12 

עופר תודה על התשובה הארוכה והמעניינת. לא ברור לי בתור לקוח מה עדיף לי.יס או הוט. אצטרך כניראה להמתין קצת.

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

2 שאלות ברשותכם:

1. אם אני כרגע רואה סרט HD אבל מה VOD באיזה רמה הוא יוצא מהממיר (720, 1080I) אל הטלוויזיה והאם הטלוויזיה תדע לעשות UPSCALING ?

2. אם אני מקליט תוכן HD בDVD אשר יודע להקליט, האם דיסק מדיה רגילה תספיק ? באיזו איכות זה יקליט את התוכן ?

אגב, האם הסרטים משודרים רק בממיר HD ? ניסיתי לחפש את סרטי הVOD HD ולא מצאתי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #14 

Catskinner כתב:כדאי גם לציין שמכשירי DVD מקליט נפוצים רק במדינות שבהם PVR אינם זמינים כל כך לציבור הרחב.
...
שטויות.
באנגליה הרבה אנשים משתמשים בשניהם. מקליטים בסקיי פלוס ומעבירים ל-DVD המקליט.
ככה אני עושה עם המג'יק.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

דאוס כתב:2 שאלות ברשותכם:

1. אם אני כרגע רואה סרט HD אבל מה VOD באיזה רמה הוא יוצא מהממיר (720, 1080I) אל הטלוויזיה והאם הטלוויזיה תדע לעשות UPSCALING ?

2. אם אני מקליט תוכן HD בDVD אשר יודע להקליט, האם דיסק מדיה רגילה תספיק ? באיזו איכות זה יקליט את התוכן ?

אגב, האם הסרטים משודרים רק בממיר HD ? ניסיתי לחפש את סרטי הVOD HD ולא מצאתי.
...
2.הרזולוציה תרד לרזולציה רגילה (SD), אבל האיכות תהיה טובה (כי המקור HD).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

asaf23 כתב:
Catskinner כתב:כדאי גם לציין שמכשירי DVD מקליט נפוצים רק במדינות שבהם PVR אינם זמינים כל כך לציבור הרחב.
...
שטויות.
באנגליה הרבה אנשים משתמשים בשניהם. מקליטים בסקיי פלוס ומעבירים ל-DVD המקליט.
ככה אני עושה עם המג'יק.
...
אתה לא אוכלוסיה מייצגת. מכשירי ה DVD המקליט נפוצים בעיקר במזרח הרחוק שם יש פחות פתרונות PVR ואילו בארה"ב הם יותר נדירים מפוליטיקאי הגון או גנרל שלא אוהב מלחמות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

לא ממש. הם מאוד נפוצים באירופה ובארה"ב, אני רואה את זה בפורומים ובאתרי המכירות. PVR ומקליט DVD לא באים אחד על חשבון השני, הם לא אותו דבר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

הם הרבה פחות נפוצים ממה שאתה מתאר לעצמך. השוק העולמי של נגני DVD (לא כולל כוננים למחשב) הוא בסביבות 140 מיליון נגנים לשנה (נתוני 2006-2007) מתוך זה רק 14 מיליון הם DVD Recorder והשוק העיקרי שלהם הוא בעיקר יפן, עוד כמה מדינות במזרח הרחוק, אוסטרליה, וקצת באירופה. זו טכנולוגיה שלא ממש תפסה בארה"ב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

מעולם לא טענתי שהמכשירים האלה נפוצים כמו נגנים רגילים. אבל ממה שראיתי הם מוכרים טוב גם בבריטניה ובארה"ב, ואת זה אפשר לראות לפי הדגמים החדשים שיוצאים שם כל הזמן, ולפי התגובות וההתעניינות באתרי המכירות ובפורומים. בבריטניה ובארה"ב המכשירים האלה משמשים גם כ-PVR בעצמם, הם כוללים טיונר דיגיטלי.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים

(גלובס) היי דפינישן - שידורי ניסיון, לא שידורי מהפכה

שליחה #20 

לפני שנה התחילו בישראל שידורי ה-HD. סיכום ביניים: התוצאות מאכזבות, הערוצים מועטים ולמרות שכולם מבטיחים שהטכנולוגיה תכבוש ותסחוף את כולם, זה עדיין לא קורה בפועל. מה שבטוח הוא שהכשל איננו טכנולוגי

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000402343

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”