udii,
אני בהחלט מכבד ומבין את התסכול שלך. בוודאי שניתן לסנן את התוכן המסחרי, אבל אני מעדיף מראש לא להיחשף לו באיזור שמיועד לתוכן (הפרדת התוכן מהפרסום חשובה לי ביותר).
האתר נוצר לא בשביל עוסקים בתחום אלא בשביל הצרכנים. תחשוב שכל שרשור עם שאלות על איזה מסך לרכוש יקפצו 3 עוסקים בתחום (כל מה שצריך זה רק אחד, ואז האחרים יהיו חייבים גם הם להשתתף אחרת הם מחוץ למשחק) כאשר לכל אחד יש את העדפותיו.
האמת היא שאי אפשר להפריד את דעותיו של אדם מהאינטרסט העסקי שלו כאשר מחייתו תלוייה בכך. אדם שמוכר BMW ילחם כמו שור על דעתו הפרטית שרכבים מתוצרת גרמנית הם הרכב הטוב היחיד. יתכן שזו באמת דעתו, אבל האם הצרכנים ירוויחו מכך שהם ישמעו את הדעה דרך הפילטר של האינטרסט של אותו אדם?
בנוסף, יש אתרים אחרים שכן נותנים פתחון פה מלא לעוסקים בתחום. הנסיון מלמד שבשלב מסויים הם מתחילים לריב זה עם זה וזה בהחלט לא סוג הדיונים שאנחנו רוצים כאן.
לבסוף, יש פורומים שכן מאפשרים זאת דוגמאת
http://www.hifimusic.co.il , אתרים שקמו על בסיס הרעיון של פתחון פה לעוסקים בתחום. מי שדעתם של עוסקים בתחום חסר לו, מוזמן בפירוש לשוחח איתם שם. האמת היא שכמעט כל הפורומים בתחום (ויש לפי הספירה האחרונה שלי, כעשרה פורומים פעילים בתחום הזה בישראל) - נותנים פתחון פה מלא לעוסקים בתחום. אני שמח לראות שאנחנו נותרים איתנים כסלע בנושא החשוב הזה.
כאחד ממקימי האתר, המטרה ששמנו לעצמנו הוא לאפשר לקוראים שלנו לקרוא מידע נטול אינטרסים מסחריים ככל הניתן. זה בפירוש אחד מהרעיונות שעל בסיסם הקמנו את האתר. לפני שהאתר קם היו פורומים רבים (אוזניים, IOL וכמובן פורום תפוז). הבעיה האישית שלי עם כל אחד ואחד מהפורומים הללו היה שכל פעם היה קופץ לו בעל אינטרסט אחר ומושך לכיוון שמעניין אותו. לא יודע לגביך, אבל לי זה בפירוש הציק. האתר הזה קם כאלטרנטיבה לגישה הזו ומהיום הראשון של קום האתר (אתה צעיר באתר, אבל זה כבר למעלה מ-4 שנים) זה היה החוק מס' 1 של האתר.
כמובן שאנחנו לא חוסמים אותם לחלוטין. כל עוד הם מדברים על טכנולוגיה, עונים על שאלות טכניות או ענייניות, אין שום בעיה עם זה. ראה את KEYSER. לא זכור לי אפילו הערה אחת שהערתי לו או צינזור אחד בהקשר של שימוש מסחרי באתר...
ואגב, יש רבים וטובים מבין העוסקים בתחום, אך כל מה שצריך זה עוסק בתחום אחד שמתנהג "רע" (ולא חסרים כאלה) וברגע שנפתחת הדלת כולם יאלצו ליישר איתו קו.
יש לנו מגבלות רבות באתר, אנחנו משתדלים להתרחק מפוליטיקה, דת, מין, גזענות, ועוד אין ספור נושאים. יש לנו חוקים מאוד קשיחים בהקשר לקודי התנהגות. אין ספק שזה גרם לאנשים רבים וטובים לעזוב את האתר לטובת GREENER PASTURES. בעיני מי שאינו מסוגל לעמוד בחוקי תרבות הדיון שבאתר, מקומו אינו איתנו גם אם הוא גאון הדור בתחום האודיו והקולנוע הביתי ודבריו דברי אלוהים חיים. בקיצור, אני מוכן להקריב הרבה בשביל שיהיה כאן נעים. אם המשמעות היא שהפסדנו אנשים טובים, אז ההפסד הוא גם שלנו וגם שלהם, אך לאחר 4 שנים אני מאמין בדרך שבחרנו בה כשהתחלנו הרבה יותר מאשר האמנתי בזה אז.
בקיצור, זה החוק, הוא לא הולך להשתנות כי הוא אחד מהרגליים ששומרים על האתר יציב