דיון בנוגע לעוסקים בתחום

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #1 

זה ממש מתסכל אותי שלא נותנים לעוסקים בתחום להביע את דעתם :evil: :@ (n)
יש להם ידע אדיר , ואנחנו הצרכנים רק מפסידים מהצנזורה הקשה הזאת .

האתר רוצה לשמור על אובייקטיביות ובד בבד שלא יהיה ספאם של סוחרים .
בנוגע לאובייקטיביות -----> אני חושב שדי שמצוין שמדובר בעוסק בתחום , כדי שאנחנו
הצרכנים נידע ל"כבדהו וחשדהו " .

בנוגע לספאם\מריבות\נצול האתר --> הפתרון היחיד הוא הגבלת הודעות ליום
נגיד 7 הודעות ליום

די נמאס לי מהצנזורה הזאת , אנחנו עד כדי כך טיפשים שלא נידע לסנן ?
אני לא עסקתי בחיים שלי במקצוע הזה כה שאין לי ולו טיפה של אינטרס
דעתכם ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78877
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

udii,

אני בהחלט מכבד ומבין את התסכול שלך. בוודאי שניתן לסנן את התוכן המסחרי, אבל אני מעדיף מראש לא להיחשף לו באיזור שמיועד לתוכן (הפרדת התוכן מהפרסום חשובה לי ביותר).

האתר נוצר לא בשביל עוסקים בתחום אלא בשביל הצרכנים. תחשוב שכל שרשור עם שאלות על איזה מסך לרכוש יקפצו 3 עוסקים בתחום (כל מה שצריך זה רק אחד, ואז האחרים יהיו חייבים גם הם להשתתף אחרת הם מחוץ למשחק) כאשר לכל אחד יש את העדפותיו.

האמת היא שאי אפשר להפריד את דעותיו של אדם מהאינטרסט העסקי שלו כאשר מחייתו תלוייה בכך. אדם שמוכר BMW ילחם כמו שור על דעתו הפרטית שרכבים מתוצרת גרמנית הם הרכב הטוב היחיד. יתכן שזו באמת דעתו, אבל האם הצרכנים ירוויחו מכך שהם ישמעו את הדעה דרך הפילטר של האינטרסט של אותו אדם?

בנוסף, יש אתרים אחרים שכן נותנים פתחון פה מלא לעוסקים בתחום. הנסיון מלמד שבשלב מסויים הם מתחילים לריב זה עם זה וזה בהחלט לא סוג הדיונים שאנחנו רוצים כאן.

לבסוף, יש פורומים שכן מאפשרים זאת דוגמאת http://www.hifimusic.co.il , אתרים שקמו על בסיס הרעיון של פתחון פה לעוסקים בתחום. מי שדעתם של עוסקים בתחום חסר לו, מוזמן בפירוש לשוחח איתם שם. האמת היא שכמעט כל הפורומים בתחום (ויש לפי הספירה האחרונה שלי, כעשרה פורומים פעילים בתחום הזה בישראל) - נותנים פתחון פה מלא לעוסקים בתחום. אני שמח לראות שאנחנו נותרים איתנים כסלע בנושא החשוב הזה.

כאחד ממקימי האתר, המטרה ששמנו לעצמנו הוא לאפשר לקוראים שלנו לקרוא מידע נטול אינטרסים מסחריים ככל הניתן. זה בפירוש אחד מהרעיונות שעל בסיסם הקמנו את האתר. לפני שהאתר קם היו פורומים רבים (אוזניים, IOL וכמובן פורום תפוז). הבעיה האישית שלי עם כל אחד ואחד מהפורומים הללו היה שכל פעם היה קופץ לו בעל אינטרסט אחר ומושך לכיוון שמעניין אותו. לא יודע לגביך, אבל לי זה בפירוש הציק. האתר הזה קם כאלטרנטיבה לגישה הזו ומהיום הראשון של קום האתר (אתה צעיר באתר, אבל זה כבר למעלה מ-4 שנים) זה היה החוק מס' 1 של האתר.

כמובן שאנחנו לא חוסמים אותם לחלוטין. כל עוד הם מדברים על טכנולוגיה, עונים על שאלות טכניות או ענייניות, אין שום בעיה עם זה. ראה את KEYSER. לא זכור לי אפילו הערה אחת שהערתי לו או צינזור אחד בהקשר של שימוש מסחרי באתר...

ואגב, יש רבים וטובים מבין העוסקים בתחום, אך כל מה שצריך זה עוסק בתחום אחד שמתנהג "רע" (ולא חסרים כאלה) וברגע שנפתחת הדלת כולם יאלצו ליישר איתו קו.

יש לנו מגבלות רבות באתר, אנחנו משתדלים להתרחק מפוליטיקה, דת, מין, גזענות, ועוד אין ספור נושאים. יש לנו חוקים מאוד קשיחים בהקשר לקודי התנהגות. אין ספק שזה גרם לאנשים רבים וטובים לעזוב את האתר לטובת GREENER PASTURES. בעיני מי שאינו מסוגל לעמוד בחוקי תרבות הדיון שבאתר, מקומו אינו איתנו גם אם הוא גאון הדור בתחום האודיו והקולנוע הביתי ודבריו דברי אלוהים חיים. בקיצור, אני מוכן להקריב הרבה בשביל שיהיה כאן נעים. אם המשמעות היא שהפסדנו אנשים טובים, אז ההפסד הוא גם שלנו וגם שלהם, אך לאחר 4 שנים אני מאמין בדרך שבחרנו בה כשהתחלנו הרבה יותר מאשר האמנתי בזה אז.

בקיצור, זה החוק, הוא לא הולך להשתנות כי הוא אחד מהרגליים ששומרים על האתר יציב :)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

(Y)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

בנוסף, כל שנוכחתי לדעת – נותנים לעוסקים בתחום להתבטא – כל עוד הם לא ממליצים (לחיוב או לשלילה) על מוצרים.

נראה שזאת הגישה הנכונה ביותר.

.
בברכה,
יהושע גומא

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

Joshua_G,

הוא שאמרתי - אם התגובה היא עניינית, טכנית, לא מסחרית או העדפתית אז אנחנו בפירוש מתירים זאת.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

עופר, כחבר באתר אני אוסיף שזו אחת הסיבות שמשאירה אותי חבר לאתר הזה. :)

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #7 

אודי,
באתר הזה, החברים הוותיקים די יודעים ומכירים מי הם העוסקים בתחום הגולשים באתר. כאלה שאתה מאוד רוצה לקרוא את דעתם, אתה תמיד יכול לשלוח להם ה"פ. יש כאלה שעושים כך...
מעבר לזה, למעט פעם או פעמיים בכל 3 שנותיי כאן, לא הרגשתי שמישהו ממש מגביל אותי כאן. בתמורה, אני מאוד משתדל לשמור על חוקי האתר בקטע הזה. כשבוער לי להגיב למישהו בשירשור ואני יודע שזה נוגד את חוקי האתר, אני פונה לחבר האתר בה"פ. אין בעיה עם זה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #8 

אני תומך במצב הקיים, ראיתי כבר מה קורה בפורומים אחרים שאין מגבלה לסוחרים, כמות הג'יפה לא תיאמן.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

UDII הבסיס של מה שאמרת - שיש להם ידע אדיר - זה הבסיס לתורה של האתר - הם יכולים לעזור עם הידע - אבל אסור להם למכור עם הידע / או למכור בכלל.

לדוגמא אם יהיה ויכוח על איזה רסיבר של שתי חברות טוב יותר - אני מצפה שעוסקים בתחום יתנו את הנתונים היבשים, או פיצ'רים שיש. אבל לא שיגידו ששלהם הכי טוב ואין עליו, ובטח שלא יתחילו ללכלך אחד על הציוד של השני.

זה למה האתר הזה נקי - ולמה האנשים החברים בו - נהנים כל יום מהאתר.
חשוב לציין - שיש גם כאלה שמסווגים כעוסקים בתחום - אבל מוגבלים לתחומים ספציפיים.

ולעופר שאלה קטנה (ותסלח לי KEYSER) -
מה שקייסר תיאר, זו לא עבירה מסוימת על חוקי האתר? או שאני אזרוק את שאלת הקיטבג לאיזו פינה שכוחה ולא נדבר על זה)
כי אני זוכר לאחרונה שדווקא הערתם משהו בנוגע לזה.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

lawpower כתב:ולעופר שאלה קטנה (ותסלח לי KEYSER) -
מה שקייסר תיאר, זו לא עבירה מסוימת על חוקי האתר? או שאני אזרוק את שאלת הקיטבג לאיזו פינה שכוחה ולא נדבר על זה)
כי אני זוכר לאחרונה שדווקא הערתם משהו בנוגע לזה.
...
אתה מתכוון להודעות פרטיות?
יש בעיה עם זה שחבר אתר מבקש ממני את דעתי לגבי משהו, או שאני מביע את דעתי למשהו בהודעה פרטית?
אם כן, תעדכנו שאדע...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

(אגב, ברוב הפעמים שזה קורה, זה קורה מול חברי אתר שאני כבר מכיר היסטורית, לעיתים גם טלפונית)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

כל עוד זה לא ספאם אז זה בסדר.

ספאם מוגדר כפניה מסחרית למישהו שלא קשור. לדוגמא, מישהו שואל על מסך x וסוחר מנסה לתת לו עסקה על y .

אנחנו מקבלים הודעות על כך כשזה קורה ומעירים ליבואן. אפשר לומר שזה בדרך כלל לא קורה עם היבואנים והחנויות המוכרות, אלא יותר עם סוחרים סמויים וכאלה של זבאנג וגמרנו.

כבר ביקשנו בעבר להודיע לנו אם פונים אליכם בה"פ בצורה כזו ולהיזהר עם סוחרים כאלה.

בנוסף, ההכנסה היחידה של האתר זה פרסום גלוי, פרסום סמוי הוא לא רק לא מוסרי ומעצבן, אלא גם פוגע בהכנסה היחידה שלצ האתר.  

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”