עזרה לגבי WHS -WINDOWS HOME SERVER

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם ,
הורדתי ממיקרוסופט את ה WHS ואני מנסה להרים אותו בסביבה וירטואלית .
התקנתי VMware 6.5 עליו התקנתי 2 תחנות :
1 - xp pro sp3
2- WHS
כמובן שהתחנות הוירטואליות בעובדות ב BRIGE ולכן יש לי כתובות IP ואינטרנט לכולם .
הגדרתי לעצמי DOMAIN NAME וההתקנה הלכה "יחסית" בקלות **
עכשיו יש לי כמה בעיות :

1.אני מצליח לראות את השרת כשאני מתחבר מתחנה על ידי כתיבת הIP שלו (בתוך ה LAN)
אבל אני לא מצליח להתחבר מרחוק ( מהWAN ) ... אם אני מנסה מבית אחר אני לא מצליח לראות את השרת .
2.אני לא מצליח להתקין את ה POWER PACK - מישהו יכול להגיד לי מה היא מכילה?
3.אני יודע שאפשר לבצע שיתוף של ה ITUNES כך שיהיה אם אפשר לשתף את המוזיקה מהשרת ולשמוע אותה כ STREAMING כשאני במקום מרוחק.... מישהו יכול לעזור?
4.האם אני צריך FIX IP בשביל להרים שרת אמיתי ?
5.האם אני יכול להתקין שרת ביתי על כל מחשב ( אפילו על מחשבים עם IDE , לא SATA או ATA. ) ?

יש לי עוד כמה שאלות בנושא אבל זה כבר לצורך עזרה מעבר לכתיבה בפורום ...

אשמח לעזרתכם
ואני אשמח לרשום REVIEW על התוכנה ומרכיביה +הוספה של סרטוני הדגמה אם מישהו מעוניין ..
attaching some pics from the server
תודה
ok103
this is a router properties i think that my problem is there
 this is a router properties i think that my problem is there
this is my domain and it's properties - i hope that i don't have problems there
 this is my domain and it's properties - i hope that i don't have problems there

moshik008
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

1. ה POWER PACK מכילה כמה שיפורים נחמדים אבל הדבר החשוב ביותר הוא תיקון של באג שהיה גורם להרס של קבצים שנמצאים ב SERVER STORAGE. - כדאי להתקין, תראה איזו הודעת שגיאה אתה מקבל, אם הורדת גרסת נסיון ממיקרוסופט יכול להיות שהיא כבר כוללת את PP1.

2. תגדיר שרת אמיתי, לכל הפונקצויונליות שיש ב WHS אתה לא צריך FIX IP, מה שהWHS עושה זה בעצם שכל פעם שהIP של הראוטר משתנה הWHS מעדכן את הדומיין שלך שהוא XXX.HOMESERVER.COM ובעצם יפנה כל פניה לדומיין הזה לIP של הראוטר שלך באשר הוא.

3. WHS עובד כמעט עם כל חומרה.

4. לפי התמונות ששלחת נראה שהשרת לא הצליח להגדיר את הראוטר, תכנס לראוטר ותפנה את הפורטים הבאים לIP הפנימי של השרת: 80, 443, 4125, 3389

80 עבור תעבורת אינטרנט לא מאובטחתHTTP (לא חובה רק אם אתה מקים אתר אינטרנט פתוח לכולם)
443 עבור תעבורת אינטרנט מאובטחת HTTPS ככה אתה ניגש לשרת שלך מרחוק
4125 עבור סביבת עבודה מרוחקת
3389 עבור שליטה על מחשבים מרוחקת

5. לגבי הITUNES אני יודע שיש תוסף שמתקינים בשביל להשיג את מה שאתה מבקש,חפש כאן:
http://www.wegotserved.co.uk/[url][/url]

ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על תשובתך המפורטת !!!

1. התקנתי את ה PP1 ועכשיו אני יכול להתחבר עם המחשבים שלי אל השרת . - עובד בסדר .
2.הגדרתי כבר IP קבוע זה לא אמור לשנות נכון ?
3.בעיקרן יש לי מחשב IBM P4 2.4 עם HD של 80 ( IDE ) ואני רוצה להפוך אותו לשרת .. -אפשרי או שצריך SATA ?
4 פורט 3389 עבור שליטה על מחשבים מרוחקת - אתה מתכוון שאני אראה במחשבים את המחשב ואלחץ עליו אוכל להיכנס אליו -נכון ?
5.לגבי ה ITUNES אני אבדוק את זה בערב ..
6.לגבי הגדרת גיבויים - איך אני מגדיר גיבויים ? איך אני מגדיר תדירות ואילו קבצים לגבות ?
7.האם אני יכול להגדיר למחשבים שלא ב LAN שלי גם לבצע גיבוי ? ( לאמא שלי יש מחשב תחת אינטרנט אחר -לא שלי -הם אני יכול לחבר אותה לשרת שלי ולהגדיר לה גיבויים ? )

אשמח לעזרתך ...
והמון תודה עזרת לי מאוד !!
ok103

moshik008
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

אין בעיה, שמח לעזור.

1. מעולה

2. אם יש לך IP קבוע (WAN) - מה טוב. אין בעיה עם זה, נראה לי שאתה מתכוון לכתובת פנימית 192.0.0.0 שזה בסדר.

3. עם IDE אין בעיה, מה שכן תהיה לך קצת בעיה עם 80GB במיוחד שאתה רוצה לגבות מחשבים. אתה תצטרך עוד שטח אכסון.

4. הכוונה היא שאם אתה ניגש לשרת דרך האינטרנט (מחוץ לבית) אתה תראה את רשימת המחשבים המחוברים לשרת ותוכל בעצם להשתלט על אחד מהם ולראות את הדסקטופ שלו.

6. לגבי הגדרת הגיבויים תכנס לקונסול של השרת דרך אחד המחשבים באיזור הגיבויים תבחר את אחד המחשבים עם כפתור ימני ויהיה לך שם הגדרת גיבוי- שם אתה בוחר כוננים לגיבוי - הגיבוי עושה אימג' של הכונן לכן אתה לא יכול לבחור קבצים ספציפיים.

אתה כן יכול להגדיר גיבוי לתיקיות המשותפות על השרת.

7. בשביל להגדיר גיבויים המחשב צריך להיות מחובר ע"י תוכנת הקונקטור, בזמן הגדרת הקונקטור עד כמה שאני מבין המחשב המוגדר צריך להיות מסוגל לשלוח פינג לשרת, כל קונפיגורצית רשת מסובכת ככל שתהיה צריכה להשיג את התוצאה הזו על מנת להתחבר ולגבות.

ok103 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה !!
אני שוקל לרכוש 2 HD של 500 G , להכניס למחשב IBM 2.4G ויש לו 700+ מגה בייט זיכרון .
1. האם אני יכול להגדיר RAID אם יש לי 2 הארדיסקים של 500 IDE או שאני צריך SATA?
2.אשמח ללינקים שיכולים לשמש לי ADD-IN לשרת - שיתוף מדיה ( סרטים וכו' ) , וכל ADD IN שיכול להיות טוב ל WHS ....

יש לך WHS ? התקנת? אם כן .. תרשום לי מפאט מחשב לדוגמא ..
תודה
OK103
אגב - אחרי שעשיתי PORT FORWARDING ו PORT TIPING .. עזר לי לרשת ראה תמונה
ןלגבי הראוטר עדיין יש לי סימני קריאה צהובים === אולי אתה יכול לעזור?
לגבי הדומיין יש לי סימון קריאה אחד צהוב ==== אולי תוכל לעזור ?
אני יכול לגשת מרחוק לשרת, אני יכול להעלות ולהוריד ...
תודה על העזרה , מקווה שתוכל לעזור לי עם הראוטר, דומיין , ולגבי הADD IN
תודה
OK103

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”