פטיפונים של חברת Numark
שלום
אני מחפש דעות על פטיפונים של חברת NUMARK.אני מגלה עניין ב TTX ו ב TT1650.
שניהם נמכרים בכלי זמר במחירים יחסית טובים למרות שה TTX נמצא באתר החברה כמוצר
שאינו מיוצר יותר (לגסי LEGACY) הייתי רוצה לדעת מה זה דגם הפרמיום שדובר פה באחד הדיונים והאם הוא בר זמינות בארץ ובאיזה מחיר.
מחירי הדגמים הם כאלה
2500 ל TTX
1400 ל1650
בדקתי מחירים בחברות אחרות והם יקרות הרבה יותר.
מי שמכיר אופציות זולות יותר (חנויות אחרות לא חברות אחרות ) אשמח לשמוע
מצאתי את ה TTX מלא בפיצרים כולל יציאה דיגטלית שזה הפטיפון המשולם.
תודה מראש.
אני מחפש דעות על פטיפונים של חברת NUMARK.אני מגלה עניין ב TTX ו ב TT1650.
שניהם נמכרים בכלי זמר במחירים יחסית טובים למרות שה TTX נמצא באתר החברה כמוצר
שאינו מיוצר יותר (לגסי LEGACY) הייתי רוצה לדעת מה זה דגם הפרמיום שדובר פה באחד הדיונים והאם הוא בר זמינות בארץ ובאיזה מחיר.
מחירי הדגמים הם כאלה
2500 ל TTX
1400 ל1650
בדקתי מחירים בחברות אחרות והם יקרות הרבה יותר.
מי שמכיר אופציות זולות יותר (חנויות אחרות לא חברות אחרות ) אשמח לשמוע
מצאתי את ה TTX מלא בפיצרים כולל יציאה דיגטלית שזה הפטיפון המשולם.
תודה מראש.
אני לא DJ
אני אודיופיל חובב.ראיתי את הדגם הזה עם שלל היציאות שלו והוא דיי מצא חן בעיני.
עוד לא ראיתי פטיפון עם יציאת דולבי דיגיטל כמו ה TTX.כמו כן הוא יכול לתפקד גם כפטיפון וגם
כ CD מבחינת רמת היציאות שלו.בעיני המכשיר הזה מושלם.עוד לא ראיתי פטיפון עם כזו רמת גימור.
ולמה לוותר עליו אם אני לא תקליטן???.ראיתי מכשירים אחרים יותר יקרים ממנו שלא מציעים
את שלל האופציות שהוא מציע במיוחד את היציאה הדיגיטלית.בתור אחד שרוצה לחבר פטיפון
למחשב ויש לי כרטיס עם כניסה דיגיטלית ואנלוגית המכשיר הזה מושלם.
אני אודיופיל חובב.ראיתי את הדגם הזה עם שלל היציאות שלו והוא דיי מצא חן בעיני.
עוד לא ראיתי פטיפון עם יציאת דולבי דיגיטל כמו ה TTX.כמו כן הוא יכול לתפקד גם כפטיפון וגם
כ CD מבחינת רמת היציאות שלו.בעיני המכשיר הזה מושלם.עוד לא ראיתי פטיפון עם כזו רמת גימור.
ולמה לוותר עליו אם אני לא תקליטן???.ראיתי מכשירים אחרים יותר יקרים ממנו שלא מציעים
את שלל האופציות שהוא מציע במיוחד את היציאה הדיגיטלית.בתור אחד שרוצה לחבר פטיפון
למחשב ויש לי כרטיס עם כניסה דיגיטלית ואנלוגית המכשיר הזה מושלם.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אם אתה אודיופיל חובב,
אז אולי איכות הסאונד של המכשיר שאתה מתכוון לקנות חשובה לך?
במקרה זה, כדאי לך לשמוע מוצרים שונים, ולהבין מי נשמע הטוב ביותר.
אל תקנה מקטלוג לפי ספסיפיקציות.
במקרה זה, כדאי לך לשמוע מוצרים שונים, ולהבין מי נשמע הטוב ביותר.
אל תקנה מקטלוג לפי ספסיפיקציות.
איל פור
אני לא קורא רק ספסיפקציות.
קראתי על ה TTX ביקורת באתר ברשת.והוא קיבל ציונים גבוהים בכל מבחן.במבחן צליל
הוא קיבל 9 מתוך 10 וזה אומר הרבה.נוסף על כך הצלחת שלו מורכבת מ3 או 2 שכבות על
מנת לבודד את התקליט.מנוע ישיר ולא רצועה שזה יתרון אדיר.
אז לא סתם המכשיר הזה הוא יחס תועלת מחיר טוב.
אני לא חושב שיש פטיפונים ביחס מחיר תועלת שווה שנותנים כל כך הרבה.
קראתי על ה TTX ביקורת באתר ברשת.והוא קיבל ציונים גבוהים בכל מבחן.במבחן צליל
הוא קיבל 9 מתוך 10 וזה אומר הרבה.נוסף על כך הצלחת שלו מורכבת מ3 או 2 שכבות על
מנת לבודד את התקליט.מנוע ישיר ולא רצועה שזה יתרון אדיר.
אז לא סתם המכשיר הזה הוא יחס תועלת מחיר טוב.
אני לא חושב שיש פטיפונים ביחס מחיר תועלת שווה שנותנים כל כך הרבה.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
תרשה לי לחזור על עצמי
אם (ורק אם) איכות הסאונד חשובה לך, אל תסתמך לא על ספסיפיקציות, ולא על בקורות ברשת.
אין לכל אלה שום משמעות לגבי מה נשמע טוב יותר.
ה - א ' ב' של סאונד טוב זה לשמוע ולהחליט לפי האוזן. אין שום אפשרות אחרת.
ואגב, מנוע הנעה ישירה נחשב ליתרון אדיר לתקליטנים, ולחסרון אדיר לאיכות הצליל.
אין לכל אלה שום משמעות לגבי מה נשמע טוב יותר.
ה - א ' ב' של סאונד טוב זה לשמוע ולהחליט לפי האוזן. אין שום אפשרות אחרת.
ואגב, מנוע הנעה ישירה נחשב ליתרון אדיר לתקליטנים, ולחסרון אדיר לאיכות הצליל.
איל פור
dany75
בנוסף למה שנאמר.
אתה אומר שלמכשיר יש הרבה פונקציות נוספות שלא קשורות לתפקיד שלו לסובב תקליט, וכל זה במחיר זול. אבל אז יוצא שהחלק העיקרי שלו הקשור לתפקיד שלו עוד יותר זול (ארה כל ה-EXTRA עולה כסף), כלומר הפטיפון שבתוך המכשיר המשוכלל הזה פשוט זול מאוד - אולי זה מדבר על האיכות שלו?
בנוסף למה שנאמר.
אתה אומר שלמכשיר יש הרבה פונקציות נוספות שלא קשורות לתפקיד שלו לסובב תקליט, וכל זה במחיר זול. אבל אז יוצא שהחלק העיקרי שלו הקשור לתפקיד שלו עוד יותר זול (ארה כל ה-EXTRA עולה כסף), כלומר הפטיפון שבתוך המכשיר המשוכלל הזה פשוט זול מאוד - אולי זה מדבר על האיכות שלו?
קודם כל תודה על תגובותיך ועל העצות
עברתי על היד שניה באתר פה ופטיפונים ישנים אבל שמורים עולים פחות או יותר אותו דבר.
בקשר לשמיעה ברור שאני אלך עם מיספר תקליטים ואני לא אקנה אותו ואזמין אותו עם חברת
UPS...כאחד שעבר 3 פטיפונים (כרגע אני בלי אף אחד מהם) ותמיד אבל תמיד הרצועה היתה
אבן הנגף ולא היה איפה לתקן ואיפה למצוא חדשה והייתי צריך לעבור חצי עולם למצוא רצועות
חדשות...הנעה ישירה זה פיתרון מעולה בעיני.אני אדם טכנולוגי אבל יש לי פינה חמה בלב לעולם
האנלוגי.עובדה שאני מוכן ושוקל רכישה של מכשיר כזה יקר.
סרגיט - בהחלט יש משהו בדברייך.אבל בדרך כלל שאני שוקל רכישה של מוצר אני די
חופר עליו בפורומים ברשת ואם אפשר גם בחנויות.את המחשב שלי בניתי ב 3 שנים כי כל חלק
עבר מחקר של כמה חודשים.אז אני אף פעם לא קונה משהו שהוא לא איכותי.
נוסף על כך ראיתי שיש בכלי זמר מבצעים על ה TTX כרגע לא ידוע לי מחירים שלו מלבד מחירון.
שזה יקר יחסית.קראתי בסקר פטיפונים שהיה פה שאחד החברים בפורום הוא בעל ה TTX
והוא אמר שזה אחד המכשירים הכי איכותיים שעברו לו בידיים וזה המכשיר האחרון שיש לו
(והיה לו כמות מכובדת של פטיפונים אנלוגים ישנים)
ציטוט של אותו חבר פורום SYNC
"""היום אני מאושר עם ה Numark TTX Premium
3 מהירויות, פלטה צפה על מגנט, נשלט מיקרופרוססור להשגת כל מהירות בספר ושלא בספר, אפס רעש, מסיבי ביותר, יציאה דיגיטלית, יציאת ליין, יציאת פונו, וכל אפשרות אחרת.
הפטיפון הנל פשוט כלי עבודה מהשורה הראשונה.
כעת עם מספר ראשי השמעה על שלות נפרדות : שור M44, שור M78S, שור V15MKIV וסטנטון 681EEE...""""
עברתי על היד שניה באתר פה ופטיפונים ישנים אבל שמורים עולים פחות או יותר אותו דבר.
בקשר לשמיעה ברור שאני אלך עם מיספר תקליטים ואני לא אקנה אותו ואזמין אותו עם חברת
UPS...כאחד שעבר 3 פטיפונים (כרגע אני בלי אף אחד מהם) ותמיד אבל תמיד הרצועה היתה
אבן הנגף ולא היה איפה לתקן ואיפה למצוא חדשה והייתי צריך לעבור חצי עולם למצוא רצועות
חדשות...הנעה ישירה זה פיתרון מעולה בעיני.אני אדם טכנולוגי אבל יש לי פינה חמה בלב לעולם
האנלוגי.עובדה שאני מוכן ושוקל רכישה של מכשיר כזה יקר.
סרגיט - בהחלט יש משהו בדברייך.אבל בדרך כלל שאני שוקל רכישה של מוצר אני די
חופר עליו בפורומים ברשת ואם אפשר גם בחנויות.את המחשב שלי בניתי ב 3 שנים כי כל חלק
עבר מחקר של כמה חודשים.אז אני אף פעם לא קונה משהו שהוא לא איכותי.
נוסף על כך ראיתי שיש בכלי זמר מבצעים על ה TTX כרגע לא ידוע לי מחירים שלו מלבד מחירון.
שזה יקר יחסית.קראתי בסקר פטיפונים שהיה פה שאחד החברים בפורום הוא בעל ה TTX
והוא אמר שזה אחד המכשירים הכי איכותיים שעברו לו בידיים וזה המכשיר האחרון שיש לו
(והיה לו כמות מכובדת של פטיפונים אנלוגים ישנים)
ציטוט של אותו חבר פורום SYNC
"""היום אני מאושר עם ה Numark TTX Premium
3 מהירויות, פלטה צפה על מגנט, נשלט מיקרופרוססור להשגת כל מהירות בספר ושלא בספר, אפס רעש, מסיבי ביותר, יציאה דיגיטלית, יציאת ליין, יציאת פונו, וכל אפשרות אחרת.
הפטיפון הנל פשוט כלי עבודה מהשורה הראשונה.
כעת עם מספר ראשי השמעה על שלות נפרדות : שור M44, שור M78S, שור V15MKIV וסטנטון 681EEE...""""
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
dany75,
שמעתי את ה-Numark (לא זוכר את הדגם, גם עם הנעה ישירה) אצל אחד מחברי הפורום עם ראש AT440MLA והוא נשמע טוב מאוד. צליל נקי שום רעשים. הוא חובר ל"בונבוניירה" שלא מרחמת ותובענית של צליל נקי בגלל ה-VERY LOW NOISE שלה. אם היה רעש ואפילו הקל שבקלים ה"בונבוניירה" היתה "שומעת" אותם.
האזן לתקליטים שאתה מכיר ואם אתה מרוצה ממנו, אל תהסס לרכוש אותו.
בהצלחה
שמעתי את ה-Numark (לא זוכר את הדגם, גם עם הנעה ישירה) אצל אחד מחברי הפורום עם ראש AT440MLA והוא נשמע טוב מאוד. צליל נקי שום רעשים. הוא חובר ל"בונבוניירה" שלא מרחמת ותובענית של צליל נקי בגלל ה-VERY LOW NOISE שלה. אם היה רעש ואפילו הקל שבקלים ה"בונבוניירה" היתה "שומעת" אותם.
האזן לתקליטים שאתה מכיר ואם אתה מרוצה ממנו, אל תהסס לרכוש אותו.
בהצלחה
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
מה שיש למוח זה TT USB
הדגם הזה עולה כ 900 ש"ח פחות או יותר
אני גם חושב שלא כדאי לפסול על הסף פטיפונים של ניומארק
הפטיפונים שלהם מאוד פופולארים בעיקר ל DJ מתחילים .
בכל מקרה אם תקנה אני לא ממליץ לך להשתמש בפונוסטייג המובנה או היציאה הדיגיטאלית
כי אלו יהיו ברמה מאוד נמוכה .
תקנה לך פונוסטייג חיצוני כמו NAD PP2 או PROJECT PHONOBOX II
הדגם הזה עולה כ 900 ש"ח פחות או יותר
אני גם חושב שלא כדאי לפסול על הסף פטיפונים של ניומארק
הפטיפונים שלהם מאוד פופולארים בעיקר ל DJ מתחילים .
בכל מקרה אם תקנה אני לא ממליץ לך להשתמש בפונוסטייג המובנה או היציאה הדיגיטאלית
כי אלו יהיו ברמה מאוד נמוכה .
תקנה לך פונוסטייג חיצוני כמו NAD PP2 או PROJECT PHONOBOX II
זה אחד השיקולים שלי.מבחינה אנלוגית כל פטיפון מתאים לי כי הכרטיס קול שלי מכיל
כל כניסה אפשרית :
יש לו אנלוגית L+R RCA אופטית ודיגיטלית SPDIF אותו דבר גם היציאות שלו.
כלומר חשוב שאופצית ההמרה תיהיה רלוונטית משני העולמות.הבנתי מקריאה על ה TTX
שיש לו יציאות RCA ברמת CD אם מזיזים מתג בתחתית המכשיר או היציאה SPDIF שהיא
הדיגיטלית.חשוב לי מאד לדעת האם איכות היציאה הזו מספקת או לא שכן אני לא רוצה לרכוש
ציוד נוסף.ואם כן למה היא קיימת אם היא לא איכותית???
כל כניסה אפשרית :
יש לו אנלוגית L+R RCA אופטית ודיגיטלית SPDIF אותו דבר גם היציאות שלו.
כלומר חשוב שאופצית ההמרה תיהיה רלוונטית משני העולמות.הבנתי מקריאה על ה TTX
שיש לו יציאות RCA ברמת CD אם מזיזים מתג בתחתית המכשיר או היציאה SPDIF שהיא
הדיגיטלית.חשוב לי מאד לדעת האם איכות היציאה הזו מספקת או לא שכן אני לא רוצה לרכוש
ציוד נוסף.ואם כן למה היא קיימת אם היא לא איכותית???
- chalmh
- חבר מביא חבר

dany75,
לשאלתך לגבי מה זה ה"בונבוניירה". זה פונו סטייג' שאני תכננתי ובניתי במיוחד לצרכי המרה של אוסף התקליטים שלי. הוא מאופיין בסף רעש נמוך במיוחד ויכולות העברת האות החשמלי מהראש בלי כמעט לשנות אותו וללא שום סינונים מיותרים בדרך כגון SUBSONIC AND HISS FILTERS למיניהם. לצערי עד עתה לא יוצרה שום בונבוניירה מעבר לזאת שנמצאת אצלי כך שרכישה שלה לא אפשרית כרגע.
אני לא יודע מה טיב ההמרה של NUMARK מהראש לפורמט הדיגיטלי שיוצא מהחיבורים השונים של הפטפון. בסטאפ שהבונבוניירה היתה מחוברת ל-NUMARK האות הגיע ישירות מהראש ללא התיווך של המעגלים ב-NUMARK. אם איכות היציאות של הפטפון משביעות את רצונך, מה טוב ואם לא, נראה לי שתאלץ להשקיע בפונו סטייג' יותר איכותי. במיוחד אם אתה מתכוון לבצע המרות של תקליטים לפורמט דיגיטלי.
בהצלחה.
לשאלתך לגבי מה זה ה"בונבוניירה". זה פונו סטייג' שאני תכננתי ובניתי במיוחד לצרכי המרה של אוסף התקליטים שלי. הוא מאופיין בסף רעש נמוך במיוחד ויכולות העברת האות החשמלי מהראש בלי כמעט לשנות אותו וללא שום סינונים מיותרים בדרך כגון SUBSONIC AND HISS FILTERS למיניהם. לצערי עד עתה לא יוצרה שום בונבוניירה מעבר לזאת שנמצאת אצלי כך שרכישה שלה לא אפשרית כרגע.
אני לא יודע מה טיב ההמרה של NUMARK מהראש לפורמט הדיגיטלי שיוצא מהחיבורים השונים של הפטפון. בסטאפ שהבונבוניירה היתה מחוברת ל-NUMARK האות הגיע ישירות מהראש ללא התיווך של המעגלים ב-NUMARK. אם איכות היציאות של הפטפון משביעות את רצונך, מה טוב ואם לא, נראה לי שתאלץ להשקיע בפונו סטייג' יותר איכותי. במיוחד אם אתה מתכוון לבצע המרות של תקליטים לפורמט דיגיטלי.
בהצלחה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
זה כבר מתחיל לבלבל אותי.
אני בא מעולם המחשב בעיני צליל איכותי זה בדגימה של 320 KBS .
הרבה זמן לא שמעתי תקליטים ודיסקים במערכת סטריאו ללא האיבודי צליל של קידודי
ה MP3 למיניהם.אני יודע שדיסק איכותי יותר מכל קובץ MP3 כלשהו ותקליט זה מקור
הצליל הכי איכותי שיש.
אבל כרגע יש לי קצת חור בהשכלה הכללית של העולם האנלוגי.
האם יש רמות צליל??
יש שוני ??
המושג פונוסטייג' חדש לי לגמרי ולא ברור לי למה פטיפון חייב רכיב קדם אם המגבר
עושה את העבודה הזו (הרי יש כניסה יחודית פונו בכל מגבר איכותי עם קדם מגבר פנימי)
אשמח להבהרה כי אני רואה שיש לי עוד מה ללמוד.
תודה לכולכם.
אני בא מעולם המחשב בעיני צליל איכותי זה בדגימה של 320 KBS .
הרבה זמן לא שמעתי תקליטים ודיסקים במערכת סטריאו ללא האיבודי צליל של קידודי
ה MP3 למיניהם.אני יודע שדיסק איכותי יותר מכל קובץ MP3 כלשהו ותקליט זה מקור
הצליל הכי איכותי שיש.
אבל כרגע יש לי קצת חור בהשכלה הכללית של העולם האנלוגי.
האם יש רמות צליל??
יש שוני ??
המושג פונוסטייג' חדש לי לגמרי ולא ברור לי למה פטיפון חייב רכיב קדם אם המגבר
עושה את העבודה הזו (הרי יש כניסה יחודית פונו בכל מגבר איכותי עם קדם מגבר פנימי)
אשמח להבהרה כי אני רואה שיש לי עוד מה ללמוד.
תודה לכולכם.
שאלת הרבה ואני אנסה לענות לך בקצרה על הכל, יש מספיק הרחבות באתר...
1. לגבי עניין איכות, זה מאוד תלוי באיזו מערכת אתה שומע. יש מערכות שבהם לא תבדיל בין MP3 לבין CD (לדוגמא רמקולי מחשב למינהם). כשהמערכת מתחילה להיות 'רצינית' יותר, כמובן ההבדלים יהיו שמיעים. זו הסיבה גם שאנשים משקיעים הון תועפות בפטיפוני יוקרה למינהם. אם תכתוב פה איזו מערכת יש לך ובאיזה כרטיס קול אתה מתכוון לעשות את ההמרות יוכלו לעזור לך יותר טוב. לגבי 'תקליט זה הצליל הכי איכותי שיש' אני מבטיח לך שאם תחפש קצת באתר ובגוגל תראה מלחמות עולם לגבי מה יותר טוב. עזוב את המלחמות האלה מראש ואם בא לך לשמוע תקליטים אז בכיף
2. פונוסטייג' זו הגברה מיוחדת לפטיפון. כשאתה רואה על מגברים כניסת פטיפון (PHONO) זה למעשה פונוסטייג' פנימי. הפטיפון בצורתו הבסיסית יודע להוציא צלילים 'מעותים' (לא הגדרה מדויקת אבל נעזוב את זה כרגע) בגלל המבנה של התקליט, והכניסה הזו למעשה מתקנת את הצליל ומחזירה אותו לצורת המקור. ההגברה הזו היא חובה ואם תכניס פטיפון להגברה רגילה אתה תשמע צלילים גבוהים בצורה קיצונית וכמעט ללא נמוכים ולא ניתן לשמוע בצורה כזו.
1. לגבי עניין איכות, זה מאוד תלוי באיזו מערכת אתה שומע. יש מערכות שבהם לא תבדיל בין MP3 לבין CD (לדוגמא רמקולי מחשב למינהם). כשהמערכת מתחילה להיות 'רצינית' יותר, כמובן ההבדלים יהיו שמיעים. זו הסיבה גם שאנשים משקיעים הון תועפות בפטיפוני יוקרה למינהם. אם תכתוב פה איזו מערכת יש לך ובאיזה כרטיס קול אתה מתכוון לעשות את ההמרות יוכלו לעזור לך יותר טוב. לגבי 'תקליט זה הצליל הכי איכותי שיש' אני מבטיח לך שאם תחפש קצת באתר ובגוגל תראה מלחמות עולם לגבי מה יותר טוב. עזוב את המלחמות האלה מראש ואם בא לך לשמוע תקליטים אז בכיף
2. פונוסטייג' זו הגברה מיוחדת לפטיפון. כשאתה רואה על מגברים כניסת פטיפון (PHONO) זה למעשה פונוסטייג' פנימי. הפטיפון בצורתו הבסיסית יודע להוציא צלילים 'מעותים' (לא הגדרה מדויקת אבל נעזוב את זה כרגע) בגלל המבנה של התקליט, והכניסה הזו למעשה מתקנת את הצליל ומחזירה אותו לצורת המקור. ההגברה הזו היא חובה ואם תכניס פטיפון להגברה רגילה אתה תשמע צלילים גבוהים בצורה קיצונית וכמעט ללא נמוכים ולא ניתן לשמוע בצורה כזו.
- chalmh
- חבר מביא חבר

כמה הבהרות.
הפורמטים של MP3 ככל שהם "איכותיים" הם עדיין לא באיכות ההדפסה של CD רגיל. כווץ המידע בMP3 יוצר חוסרים במידע המושמע ויש ציבור די נכבד של אודיופילים שמסוגלים להבחין בקלות בהבדל האיכויות.
ה-CD הוא צורה של פורמט דיגיטלי המתורגם בסופו של ענין ברמקולים לאות אנלוגי לאוזן. גם הפורמט הזה עדיין אינו מושלם כמו הצליל האנלוגי עצמו. CD כמו SACD או DVD AUDIO או פורמטים מורחבים אחרים מתחילים להתקרב לאיכות האות האנלוגי.
מלאכת ההמרה של האות האנלוגי לפורמט הדיגיטלי אינה פשוטה כלל ועיקר וכדי לבצע את המשימה בצורה איכותית יש צורך בחומרה טובה כגון פטפון ופונו סטייג' ללא פשרות. אין זה אומר שאתה חייב פונו סטייג' חדש לגמרי. גם יחידה כזאת מיד שניה עשויה בהחלט לספק בתנאי שהיא עוברת את תנאי הסף שלך ושלך בלבד כי בסופו של יום אתה מבצע את המרות התקליטים שלך לפי טעמך האישי ואינך אמור לקלוע לטעמו של קהל רחב.
בדרך כלל פונו סטייג'ים מובנים בתוך מגברים או רסיברים אינם מהסוג האיכותי ביותר והם בעצם המינימום הנדרש כדי לספק קהל ממוצע באיכות ההאזנה. ההבדל בין פונו סטייג' מובנה ברסיבר לפונו סטייג' איכותי וייעודי הוא ברור לאוזן באופן מוחלט. רמת הרכיבים וההשקעה בפיתוח אינם ניתנים להשוואה וכך גם התוצאה.
מכיוון שה-NUMARK מיועד בעיקר לענות לצרכים של DJ הוא כפי הנראה עם מעגלים בסיסיים מאוד ועונים היטב לקהל יעד ממוצע במסיבות ריקודים ולא לשם האזנה איכותית. מתי בפעם האחרונה שמעת סאונד איכותי של DJ בחתונה? לא כן הוא כשאתה רוצה להאזין למוזיקה האהובה עליך בבית. כאן הפורמט של DJ לא מתאים ובטח שלא לצורך המרת תקליטים לפורמט דיגיטלי.
אני מקווה שעניתי לך על קצה המזלג ואני מציע לך להמשיך וללמוד את הנושא קצת יותר לעומק כדי שתדע לקראת מה אתה הולך לפני שתרכוש ציוד ובסוף יהיה לך מפח נפש.
הפורמטים של MP3 ככל שהם "איכותיים" הם עדיין לא באיכות ההדפסה של CD רגיל. כווץ המידע בMP3 יוצר חוסרים במידע המושמע ויש ציבור די נכבד של אודיופילים שמסוגלים להבחין בקלות בהבדל האיכויות.
ה-CD הוא צורה של פורמט דיגיטלי המתורגם בסופו של ענין ברמקולים לאות אנלוגי לאוזן. גם הפורמט הזה עדיין אינו מושלם כמו הצליל האנלוגי עצמו. CD כמו SACD או DVD AUDIO או פורמטים מורחבים אחרים מתחילים להתקרב לאיכות האות האנלוגי.
מלאכת ההמרה של האות האנלוגי לפורמט הדיגיטלי אינה פשוטה כלל ועיקר וכדי לבצע את המשימה בצורה איכותית יש צורך בחומרה טובה כגון פטפון ופונו סטייג' ללא פשרות. אין זה אומר שאתה חייב פונו סטייג' חדש לגמרי. גם יחידה כזאת מיד שניה עשויה בהחלט לספק בתנאי שהיא עוברת את תנאי הסף שלך ושלך בלבד כי בסופו של יום אתה מבצע את המרות התקליטים שלך לפי טעמך האישי ואינך אמור לקלוע לטעמו של קהל רחב.
בדרך כלל פונו סטייג'ים מובנים בתוך מגברים או רסיברים אינם מהסוג האיכותי ביותר והם בעצם המינימום הנדרש כדי לספק קהל ממוצע באיכות ההאזנה. ההבדל בין פונו סטייג' מובנה ברסיבר לפונו סטייג' איכותי וייעודי הוא ברור לאוזן באופן מוחלט. רמת הרכיבים וההשקעה בפיתוח אינם ניתנים להשוואה וכך גם התוצאה.
מכיוון שה-NUMARK מיועד בעיקר לענות לצרכים של DJ הוא כפי הנראה עם מעגלים בסיסיים מאוד ועונים היטב לקהל יעד ממוצע במסיבות ריקודים ולא לשם האזנה איכותית. מתי בפעם האחרונה שמעת סאונד איכותי של DJ בחתונה? לא כן הוא כשאתה רוצה להאזין למוזיקה האהובה עליך בבית. כאן הפורמט של DJ לא מתאים ובטח שלא לצורך המרת תקליטים לפורמט דיגיטלי.
אני מקווה שעניתי לך על קצה המזלג ואני מציע לך להמשיך וללמוד את הנושא קצת יותר לעומק כדי שתדע לקראת מה אתה הולך לפני שתרכוש ציוד ובסוף יהיה לך מפח נפש.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
אני לא בא למלחמות
זו דעתי מניסיון אישי ובזה הנושא סגור.
להלן מיפרט הציוד עבודה שלי שאיתו הפטיפון TTX יעבוד
מגבר : ימהה RX-V2092
רמקולים : פישר XP 60 ו XP 7C
כרטיס קול EMU 1212M על מחשב מחוזק דואל קור עם 3 גיגה זיכרון.
עריכה :
חנן המון תודה על תשובותיך המעמיקות.אני רואה שכדי לרכוש מכשיר צריך לדעת גם מה ואיך.
איפה אפשר להתעמק בנושא מבלי "לשגע" לחברי הפורום את השכל..
אני יודע שבמחשבים פשוט משוטטים ברשת אבל בתחום של האודיו אין לי כל כך מושג.
זו דעתי מניסיון אישי ובזה הנושא סגור.
להלן מיפרט הציוד עבודה שלי שאיתו הפטיפון TTX יעבוד
מגבר : ימהה RX-V2092
רמקולים : פישר XP 60 ו XP 7C
כרטיס קול EMU 1212M על מחשב מחוזק דואל קור עם 3 גיגה זיכרון.
עריכה :
חנן המון תודה על תשובותיך המעמיקות.אני רואה שכדי לרכוש מכשיר צריך לדעת גם מה ואיך.
איפה אפשר להתעמק בנושא מבלי "לשגע" לחברי הפורום את השכל..
אני יודע שבמחשבים פשוט משוטטים ברשת אבל בתחום של האודיו אין לי כל כך מושג.
- chalmh
- חבר מביא חבר

אתה יכול לשגע, אין שום בעיה עם זה. אני התכוונתי שבמקביל ל"שיגועים" תנסה לדלות חומרים נוספים באינטרנט. אין לנו שום בעיה לענות על השאלות והכל במסגרת הידע שיש בידינו. אני פשוט מייעץ לך את מה שאני עושה בדרך כלל.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!