המוצר הזה מעביר את הסיגנל דרך מעגל מנורתי נסוף שלא משנה את תכונותיו האלקטרוניות הבסיסיות (אין הגברה או הנחתה, אין שינוי משמעותי בהתנגדות מוצא וכ"ו).
בבסיסו של דבר, זה כאילו העברת את הסיגנל דרך שני קדם מגברים משורשרים, ווידאת שהווליום הסופי יהיה ללא שינוי יחסית למה שאתה רגיל.
מוצר כזה יכול לעשות רק דבר אחד - להוסיף צבע לצליל, על חשבון הארכה משמעותית של הסיגנל והבעיות הנובעות מכך. התןספת של כבלים, וההשפעות שלהן, הן דבר נוסף שיגרם כאן לשינוי.
אגב, לפני הרבה שנים היה למיוזיקל פידליטי מכשיר דומה שיוצר לזמן קצר ונעלם מהשוק.
בסה"כ מקבלים "צבע" של מנורות (עיוות זו מילה לא יפה...), בלי להשקיע במגבר מנורות יקר. נשמע לי שדרוג מעניין הבעיה היא איך לשמוע מכשיר כזה שאין אותו בארץ.
talh כתב:בסה"כ מקבלים "צבע" של מנורות (עיוות זו מילה לא יפה...), בלי להשקיע במגבר מנורות יקר. נשמע לי שדרוג מעניין הבעיה היא איך לשמוע מכשיר כזה שאין אותו בארץ.
...
השאלה מה זה צבע.
הוספת צבע מלאכותי על ידי הוספת רכיבים למעגל הסיגנל, תגרום גם לאיבוד פרטים ודינמיות.
אם שווה לקונה לקבל צבע אחר ולשלם את המחיר בתחומים אחרים, אז המוצר טוב עבורו.
עד כמה שאני יודע, כל מכשיר מוסיף "צבע", גם מגבר, גם קדם מגבר, גם רסיבר ומה שלא יהיה אז מה פסול בעוד "צבע" בדרך אם התוצאה הסופית נעימה וטובה לאוזני המאזין...
עד כמה שאני יודע, כל מכשיר מוסיף "צבע", גם מגבר, גם קדם מגבר, גם רסיבר ומה שלא יהיה אז מה פסול בעוד "צבע" בדרך אם התוצאה הסופית נעימה וטובה לאוזני המאזין...
...
מוסיף משהוא משלו.
העניין הוא שאנחנו בדרך כללרוצים כמה שפחות תוספות - כי כל תוספת כזאת פוגעת בפרמטרים מסוימים בצליל.
אז אם זאת המטרה שלנו (ואולי יש כאלה אם סדרי עדיפות אחרים) להוסיף על הצרות שכבר יש עוד צרה אחת לא נשמע ככוון טוב.
ולמרות זאת, אם למישהוא יש מערכת שנשמעת בהיר מדי או רזה מדי והוא מחליט שמוצר כזה נותן לו יותר פלוסים ממינוסים - במקרה זה מבחינתו המוצר מוצדק ורלוונטי.
אם כל "תוספת" פוגעת בפרמטרים מסויימים בצליל אז למה לא ללכת לכיוון הכי "טהור" מתוספות..כמו למשל להעדיף מגבר משולב על פני חלוקה לשני מכשירים (שתי "תוספות") כמו קדם מגבר ומגבר ??
במקרים רבים, יצרנים נוטים להשקיע יותר מאמץ בפיתוח Pre+Power מאשר במגבר אינטגרייטד - בעיקר בנושא של ספקי כח. כך שבאופן תאורטי המסלול מתארך קצת, אבל ה"נזק" הניגרם לסאונד בטל בשישים לעומת הרווח שבשיפור המעגל וספקי הכח.
אם כל "תוספת" פוגעת בפרמטרים מסויימים בצליל אז למה לא ללכת לכיוון הכי "טהור" מתוספות..כמו למשל להעדיף מגבר משולב על פני חלוקה לשני מכשירים (שתי "תוספות") כמו קדם מגבר ומגבר ??
...
זה לא תוספות. זה חלוקה לשניים, כשכל חלק עושה משהוא אחר.
אם הייתי מוסיף לזוג כזה עוד מוצר (למשל איקוולייזר או אולי פרה שני) זו תהיה תוספת.
זה פראמפ BUFFER. הייעוד שלו הוא חיבור ישירות למגבר כוח שאין לו PREAMP בכלל.
ואז הסיגנל עובר רק דרך PREAMP אחד. הPREAMP הזה מתחבר ישירות למגבר ואיכות הצליל עולה בכמה דרגות לעומת חיבור דרך
PREAMP פשוט. ה BUFFER לפי מה שהבנתי בעצם אוגר כמות זרם מסויימת בתוך הפראמפ ואז היציאה תמיד תהיה בגובה זרם יציב ואחיד אפילו עם זרם הכניסה משתנה או נמוך מידי. זה בערך לפי הבנתי .
אני בניתי קיט של דבר כזה (שיהיה מארז נוסיף תמונות ) אמנם הרבה יותר זול והאיכות צליל פשוט משתפרת פלאים.