בטח שאני בטוח. אני משחק עם האייקון של ה FFDSHOW, אני רואה שינויים אם אני משנה גודל פונט וכו'. גם ב Windows Media Player הכתוביות על הסרט. אולי הגדרות חדשות של Overlay בכרטיס מסך? לפני כמה ימים התקנתי את 180.48
מהי הרזולוציה שבה אתה עובד?
אני עובד כרגע רזולוציית 16:9 (1360 על 768), עם גירסה 2176. ה-Letterbox על Enabled והערכים שם הם 16 על 9. ה-Vertical Position הוא על 90%. כיבוי ה-Letterbox מחזיר לי את הכתוביות אל תוך התמונה.
1280 על 1024, הסרתי את הגירסא שלי והתקנתי את 2176, ה Letterbox שלי על enabled עם 16 על 9, ה Vertical גם על 90 או 100 (עדיין לא מזיז את התרגום מחוץ לתמונה)
תתקין KMPLAYER ניתן להזיז שם ידנית את הכתוביות 'ולאנוס' את כל הפונקציות שאתה לא רוצה
CNTRL+[]
עקרונית את ההזזה אתה אמור לעשות עם הפילטר של הDIRECTVOBSUB אבל עדיף עם תוכנה שאשכרה יש לזה SHORTCUT והיא תומכת בכתוביות חיצוניות.
נדמה לי שגם BSPLAYER עושה את זה אבל לה יש חסרונות משלה לעומת הKM שלא מצאתי בו חסרונות לעת עתה. זאת לאחר שעברתי על נגנים כמו ZOOM PLAYER וVLC שעדיין לא אופטימלי עם כתוביות.
אם בכל זאת חשוב לך לעשות את זה דווקא עם הנגן הנוכחי
כנס לפורום התמיכה של MPC או FFDSHOW ע"י חיפוש MPC SUPPORT בגוגל ושם יש לך אנשי מקצוע שנושמים את זה יום יום, אני בטוח שהם ישלפו לך תשובה מהשרוול ללא בעיה.
בד"כ חבל לבזבז על זה שעות, אם זה משהו שאפשר לפתור בלחיצת כפתור.
האמת שהתקנתי KMPLAYER קצת אחרי פירסום דיון זה ואכן שם אין בעיה. עדיין מסקרן אותי מה קרה ל MPC הישן והטוב אבל אני לא מתכננן לבזבז על זה עוד זמן בחפירה ברשת.
ffdshow מסוגל להציג כתוביות רק על שטח התמונה הפעיל (כולל פסים שחורים אם הם חלק מהתמונה). אבל הוא לא מסוגל להציג על הפסים השחורים במידה והם מתווספים על ידי הנגן כדי "לרפד" את התמונה בחזרה ליחס הנכון.
אצלי זה עובד מצויין עם סרטים שהם רחבים יותר מ-16:9 על מסך 16:9, כמו סרטי קולנוע. התרגום מופיע על הפס השחור למטה.
הנה ההגדרות אצלי, של התפריטים הראשיים של ה-Resize וה-Subtitles:
גם לי היתה הבעיה הזאת. בהתחלה השתמשתי בגרסה ffdshow_beta3_rev1324_20070701_clsid. משום מה לא הצלחתי לסדר את הכתוביות.
החלפתי לגרסה ffdshow_rev1897_20080313_clsid והבעיה נפתרה.
אין לי הסבר מדוע בגרסה אחת יש בעיות ובאחרת אין, אבל זאת עובדה.
פשוט תנסה להחליף גרסאות. בהצלחה!
בלי קשר לנושא השרשור כדאי לכם לשדרג את גרסת ה ffdshow tryouts ל SVN האחרון של clsid כי יש שם שיפורים די רציניים בכל נושא האודיו וגם ביעילות פענוח H.264.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ניסיתי מספר גירסאות (כולל את זאת ש Pitza הציע) אך הבעיה לא נפתרה. אני מדגיש שאני יודע שה Letterbox אמור להעביר את הכתוביות לחלק השחור של הסרט אבל בפועל אצלי הדבר כבר לא קורה. אני מצליח להעביר את התירגום לחלק השחור של הסרט אבל מדובר בחלק פעיל ולא השטח המת, זאת אומרת עדיין יש לי BARS שחורים לא מנוצלים. לדוגמא: