בעיה בהגדרת רזולוציה בין המחשב והLCD

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
sami_p פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי LCD סמסונג A450 32 וכרטיס מסך ON BOARD במחשב.... לפני כשבוע קניתי מפצל VGA LEXUS MV225 לשני מסכים אחד עבור המחשב ואחד עבור הLCD.

כשחיברתי את הכל למפצל המחשב היה ברזולוציה 1050X1400 אך בLCD הופיע "MODE NOT SUPPORTED" יש לציין שרזולוציה זו היא הטובה ביותר ממה שיש על הסקאלה בהגדרות המסך(לפחות מבחינת העין).

רק כאשר העברתי את הרזולוציה במסך ל1024X768 התמונה גם עברה לLCD, מהתוצאה בLCD אני מרוצה(לא שיש לי איזושהי פרספקטיבה) אך מהתוצאה בעין שנותנת לי הרזולוציה 1024X768 במסך המחשב אני לא ממש לא מרוצה (והפרספקטיבה שלי היא הרזולוציה 1050X1400)

שאלתי היא למה אני לא יכול בעצם להנות משני העולמות?

כמו כן קראתי פה באתר שיש תכונה כזו בחלק ממסכי הLCD שנקראת Upscalling שלמיטב הבנתי אמורה לעזור לטלוויזיה לשפר רזולוציה המתקבלת מהמפצל ולהתאימה לרזולוציה היחידה בעצם של LCD... אם כך אשמח לדעת למה זה לא קורה אצלי?

תודה מראש...

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

כדי להינות משני העולמות אתה צריך רזולוציות שונות בכל מסך. את זה לא ניתן להשיג ע"י פיצול האות שכרטיס המסך מפיק (לא משנה אם הוא ON-BOARD או STAND-ALONE). רוב כרטיסי המסך היום הם דואליים, כלומר מכילים שתי יציאות (בהרבה מקרים אחת VGA ואחת DVI או HDMI). תבדוק אם כרטיס המסך שלך (למרות שהוא ON-BOARD) אולי במקרה כולל יציאה נוספת.
אם לא, תשקול קנייה של כרטיס כזה...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

sami_p פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קודם כל תודה...

לא הבנתי בדיוק מבחינה טכנית איך יציאה נוספת תעזור לי....??

עדיין המפצל מקבל את הרזולוציה מהמחשב שלפי מה שאני יודע אלו כמעט אותן רזולוציות כמו שיש לי עכשיו (בהנחה שהכרטיס מסך הוא לא מפלצת)

האם אתה מתכוון שאני יכול לוותר על המפצל ולחבר לדוגמה את הLCD לDVI ואת המחשב לVGA (הבנתי שמצב זה לא מומלץ מכיוון שהוא יוצר עומס על הכרטיס שגם ככה הוא לא חזק ובשביל זה קניתי מפצל)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

sami_p כתב:האם אתה מתכוון שאני יכול לוותר על המפצל ולחבר לדוגמה את הLCD לDVI ואת המחשב לVGA (הבנתי שמצב זה לא מומלץ מכיוון שהוא יוצר עומס על הכרטיס שגם ככה הוא לא חזק ובשביל זה קניתי מפצל)
...
כן. אם כרטיס המסך (בקר התצוגה) מכיל שתי יציאות הוא מתוכנן כדי לאפשר חיבור שני מסכים... מפצל אינו הפתרון במקרה שלך.

רק כדי לעשות סדר במינוחים, למה אתה קורא כל הזמן "המחשב"? האם אתה מתכוון למסך "הראשי" של המחשב המחובר בחיבור VGA למחשב? האם אתה מדבר על מחשב נייד עם מסך מובנה?
כדי להבהיר את התשובה שנתתי לך - אם יש לך שני מסכים שונים שצריכים לפעול ברזולוציות שונות, יש לחבר אותם למחשב בשני חיבורים שונים ולא ע"י מפצל.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”