עזרה בהתקנת חדר חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני קונה בימים אלו שלט Logitech Harmony 880. השלט ישמש ל4 דברים:
1. שליטה על הטלויזיה
2. שליטה על הממיר
3. שליטה על האורות בחדר
4. שליטה על המחשב, כי את רוב הסרטים אני רואה ממנו

כמה שאלות לי אליכם:
1. איפה ניתן להשיג מפסק אלחוטי לתאורת ספוטים וכד' (לא מפסק קיר, אלא כל מפסק שהוא בעצם מקלט IR (הזרם הוא פחות מ200 וואט) שיעבוד לי עם הHarmony)?

2. מה ניתן לעשות בשביל שהשלט ישלוט גם על המחשב? האם ישנם איזשהם מקלטים פשוטים שמתחברים למחשב?

3. האם יש להשיג דימר אלחוטי (שוב, IR ולא RF) שניתן יהיה לעבוד איתו עם הHarmony לשליטה בתאורת החדר (גם לא תעלה על 200 וואט)?

תודה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

בדוק את הדימר של MAKEL

שליחה #2 

תוכל ללמוד עליו בכתובת http://www.makel.co.il

בנוגע למפסק השני, לא הבנתי למה בדיוק אתה מתכוון. אתה מדבר על עינית IR או על מפסק?

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אוקיי הדימר נראה טוב - האם אוכל להשתמש בו באופן מלא עם הHarmony? כלומר להדליק \ לכבות את האור ולעמעם אותו? שמעתי שיש דימרים שנדלקים ע"י אות מכל שלט IR, האם הנ"ל אינו כזה?

ולגבי המפסק השני - יש לי תאורת ספוטים שמתחברת לחשמל (150W). באיזה דרך אוכל להדליק ולכבות אותם בעזרת הHarmony? כלומר - מקלט IR שהוא גם מפסק של התאורה (אבל רצוי שלא יהיה מפסק קיר אלא רק מקלט IR כי אין לי צורך במפסק קיר)

מה לגבי עינית IR למחשב שתעבוד עם הHarmony?

תודה רבה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הדימר הזה יכול להגיב לכל שלט IR

שליחה #4 

אני מאמין שאולי יהיה לך נכון להשתמש בדימר כזה גם כפתרון לעניין השני. כלומר, תחבר את מעגל הספוטים למפסק הזה ואז תוכל לשלוט גל עליו עם כל שלט IR.
הייתרון בדימר הזה הוא שאתה לא צריך מקלט נפרד ומערכת שליטה על התאורה שתדע לקבל את האות מהמקלט ולתרגם אותו לעמעום. נראה לי שזה יהיה הפתרון הכי זול ופשוט.

בנוגע לעינית IR למחשב, אתה צריך להפעיל בעזרתה תכניות שונות במחשב או לשלוט על התאורה באמצעות המחשב?

אם אתה צריך שליטה מלאה על המחשב, (גלישה, גלילה וכו') לא הייתי ממליץ לך ללכת על פתרון של IR אלא להסתייע בפתרונות RF. ככה הקשר בין השלט/עכבר או כל התקן אלחוטי שתחליט עליו לבין המחשב יהיה יותר יציב (מאחר ואינו תלוי בקשר עין עם העינית).

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אהלן,

שוב תודה על התגובות. אכן הדימר נראה לי כפתרון טוב - אך לא הבנתי האם הדימר מתעמם מאות ספציפי ואינדיבידואלי שתוכנת מראש עבורו או ע"י כל אות IR מכל שלט?

לגבי המחשב - אני לא יכול ללכת על פתרון RF כי הHarmony שלי לא משדר RF. אני צריך לשלוט עליו רק על הווליום, פאוז פליי וכד' (כלומר רק אפשרויות מדיה).

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה #6 

לגבי ההרמוני 880, למרות שהוא שלט מצויין ונוח ישנה בעייה רצינית עם עריסת ההטענה שנשחקת עם הזמן עד כדי חוסר אפשרות טעינה (כדי לטעון אותו אני צריך להפעיל לחץ קבוע על השלט אחרת הוא מאבד מגע).

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה,

יש שלט אחר בטווח מחירים הזה שאתה ממליץ?

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חברה אני מתקן את עצמי - אני הולך על Harmony One.

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי קניתי את הדימר של מקל - עובד מצוין. עכשיו נשאר לי מקלט הIR למחשב. יש רעיונות?

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אוקיי בעיה נוספת - המערכת שיש לי ששולטת באורות עובדת על RF כך שהיא לא מתאימה לHARMONY. איפה אני יכול לקנות SWITCH אינפרא אדום (משהו כמו 150W) כזה?

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

עדכון אחרון - קניתי עינית IR למחשב. כלומר מה שנשאר זה מפסקים נשלטי IR לתאורות בחדר. מצטער על הבלאגן :)

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

חברה למישהו יש מושג??

תודה

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

giaviv כתב:אוקיי בעיה נוספת - המערכת שיש לי ששולטת באורות עובדת על RF כך שהיא לא מתאימה לHARMONY. איפה אני יכול לקנות SWITCH אינפרא אדום (משהו כמו 150W) כזה?
...
אתה יכול לפרט יותר על המערכת שיש לך לשליטה על התאורה?

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

יש לי שלט Harmony One. בנוסף יש לי משהו דומה לזה - http://www.igreen.co.il/sale.asp?pid=7&salenum=
הנ"ל עובד על RF וההרמוני שלי לא תומך בזה. אני מחפש משהו כמו הדימר אינפרא אדום של מקל שיש לי, פשוט שהוא אינו דימר אלא רק מפסק ON OFF ועדיף לי שהוא יהיה בצורה כמו מה שיש לי שעובד על RF ולא כמו SWITCH בקיר.

תודה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אתה לא יכול לשלוט על ערוצי ה-RF דרך מתאם IR

שליחה #15 

במקרה של IGREEN, המשדר והמקלט מקודדים לאותו ערוץ, באותו תדר באופן שמתאים רק לשלט של IGREEN ולא לשום שלט אחר.
ממליץ לך לקרוא את מה שכתבנו כאן לגבי ההבדלים בין IR לבין RF:
http://www.hometheater.co.il/vt68700.%D ... -%D7%9C-RF

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

יוסי,

שוב תודה על התגובה. אני יודע מה ההבדל בין IR לRF, אני פשוט לא חושב שהבנת את השאלה שלי. אני מחפש מקלט IR, שמפעיל מתג (או ממסר) ON וOFF למטרת הדלקה וכיבוי של אור ע"י אות אינפרא אדום שתוכנת מראש. משהו כמו הדימר IR שיש לי של מקל, רק שלא יהיה דימר אלא רק ON וOFF. כמוכן בגלל שאני מדליק משהו כמו מנורת שולחן, אני לא רוצה שזה יהיה מפסק קיר אלא שקע חשמל כמו מה שiGreen מוכרים (מבחינת צורה חיצונית בלבד)

תודה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

אני לא מכיר מקלט IR ששולט ישירות על ממסרים או מתגים. אני מכיר חברה שהיתה לה כוונה לייצר שקע נשלט IR, כמו המפסק של MAKEL, אבל נראה לי שהם גנזו את הרעיון מסיבות שונות.

אתה יכול אולי לחבר את מקלט ה-IR שלך למחשב ולשלוט ממנו על התאורה בעזרת PLC-BUS. לא ניסיתי את הפתרון הזה אבל הוא נראה לי הגיוני.

giaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אוקיי,

יש איזשהו מקום שאני יכול לקרוא על הפתרון הזה?

תודה

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

תוכל לפנות עם זה ל- I-FEEL

שליחה #19 

הפתרון הזה מורכב מכלים ששייכים לשתי מערכות שונות שהם משווקים:
1. מתאם USB לרשת החשמל. מוצר של סופרנה.
2. רכיבי PLC-BUS המיועדים להתקנה בסמוך למנורה (מקבלים את הפקודה באמצעות רשת החשמל).

אם תרים אליהם טלפון, הם יזמינו אותך לבקר באולם התצוגה שלהם ע"מ לראות את הפתרונות.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”