בעקבות הורדת ערוץ סטאר וורלד

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
בולט
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 144
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

אני מצטרף לקביעותיו של עופר,
האפשרות לניתוק המנוי, בשתי החברות, נעשה בתוך 30 יום מרגע הודעת החברה על הסרת הערוץ המדובר.
וכמובן מדובר בניתוק ללא תשלום עלות ההטבה (להלן "קנס"..)

לצורך המחשה, מקרה דומה היה בחברת יס. הסרנו את הערוץ המצרי וערוץ מוזיקה נוסף - בשל אותם הרגלי צפייה נמוכים שנירשמו במדגם מייצג - והייתה קבוצת מתנתקים מסויימת כפועל יוצא.
יש לא מעט שסתם תופסים על זה "גל" ועוזבים בשל סיבות אחרות בכלל, אבל זו המציאות והיא מאפשרת זאת בהחלט.

סופ"ש טוב לכולם,
בולט
עובד חברת YES

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה #22 

המועצה קבעה שהמנוי צריך לבקש להתנתק תוך 30 יום ממועד ההודעה על הסרת הערוץ. מה זה הקישקוש הזה "מועד ההודעה"? איך המנוי אמור לדעת מתי להתחיל לספור את 30 הימים או האם הם חלפו? זה לא שהוט/יס מוציאות נציג לתקשורת שמודיע לציבור המנויים על הסרת ערוץ.

בולט
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #23 

manuy
אני לא אסנגר על חברת הוט כי אין לי שמץ איך זה עובד אצלם, אבל ביס אופן ההודעה הוא דרך המאגה-באנר שבמערכת הניווט המודרך ( epg) .. והרעיון על נציג מטעם החברה שיוצא עם ההודעה לציבור זה רעיון יפה .. גם בזמן אחיד וגם יגיע לכולם ..

אצלנו פשוט מדובר בהודעה אלקטרונית שנשלחת לממיר.
עובד חברת YES

AnonymousDev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #24 

בולט, האם תוכל לפרט על אופן קבלתו של המתגם שציינת? האם נאסף מידע אנונימי/לא אנונימי אודות הרגלי הצפיה של המנוים באמצעות החיבור לקו הטלפון בממיר?

תודה!

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

בולט

במסגרת ההודעה במאגה-באנר החברה מודיע ללקוחות שהם יכולים להתנתק מבלי לשלם החזר הטבה? זו החלטה יחסית חדשה של המועצה. זה כבר מיושם ביס?

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272

שליחה #26 

oferlaor כתב:Huber,

המועצה היא כיום לא הרבה יותר מאשר חותמת גומי של החברות. קשה לי להאמין שהם יתערבו במקרה כזה (ע"ע הורדת CNN).
...
(Y) התייחסות מעניינת לנושא ,
עופר, אתה יכול לפרט - " חותמת גומי של החברות " ? דבר שכזה הוא בגדר פלילי לעניות דעתי !

בולט
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #27 

האמת היא שאופן צבירת המידע הזה די לוט בערפל ..
הוא נעשה בשיטת ה call back המתאפשר ע"י חיבור של הממיר לשקע טלפון .. וזהו גם הצינור שמעביר לידי החברה את הנתונים המתבקשים. לדוגמא, הזמנת סרט באמצעות השלט .. כל הנתונים אודות ההזמנה נרשמים במערכות החברה (שם הסרט, זמן ההזמנה, זמן תחילת צפיה, מחיר, סוג הסרט וכו' ..)

אני יודע שאכן נערכים מדגמים מייצגים. על סדר הגודל ועד כמה פולשני זה - איני יודע הרבה.
אך יש לציין שאין שום אינטרס בחברה אלא לשפר את ולייעל את מתן השירות ולהציג ערוצים ותכנים שאכן יש להם ביקוש על מנת ליצור חוויית צפייה אולטימטיבית. מהמקומות האלה המדגמונים מגיעים.
כל צופינו, אל חשש. פולשנות זה לא שם המשחק. אלא ייעול ושיפור. הן בחברה והן אצל הלקוח בסלון ..

manuy
במסגרת המגה באנר החברה מודיעה ללקוח כי החל מתאריך מסויים ירד הערוץ מהמסך וכמה משפטים מסבירים את פשר העניין.
בשום צורה לא מאוזכר כי ניתן להתנתק ללא דמי היציאה .. שום חברה לא מחפשת לירות לעצמה ברגל.

שבת שלום.
בולט
עובד חברת YES

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #28 

לגבי ההתנתקות, ממה שאני יודע, ה-30 יום נספרים מהיום שהערוץ מפסיק את שידוריו, לא מרגע ההודעה על הפסקת השידורים בפועל, אם כי החברות גמישות בנושא הזה, לא מכיר מישהו שפשפשו לו בפרטי החוזה.

שימו לב שמדובר בהמנעות מקנסות על סיום מוקדם של חוזה, לא על תשלומי חומרה (כגון יס מקס/הוט מג'יק וכו'). אם כי, גם כאן, אני מאמין שיש גמישות לא קטנה.

puca,

הכוונה היא שיש מעט מאוד כח למועצה מול יס והוט. זה לא משהו חדש, רשויות בישראל מחזיקות מעט מאוד כח בפועל. היחידה שהצליחה להזיז מילימטר בארץ היתה הרשות הראשונה שהצליחה להתכסח ובסוף להעיף את ראש ערוץ 1, אבל גם זה עלה בדמים בזמנו. ברשות השניה משתעשעים כרגע עם הרעיון של שלילת הרשיון של ערוץ 10 וגם זה רק בגלל שהוא לא עומד בהתחייבויות הכלכליות שלו מול המדינה, לא בגלל שהוא לא עומד בתנאי המכרז. ואם אתה באמת חושב שמישהו באמת יצליח לשלול בפועל מהערוץ את זכויותיו, אז אני רוצה לדעת מה בדיוק הוא עישן וכמה זה עלה לו...

הסיבה לכל הבאלגן היא פשוטה, אין בישראל גוף מקביל ל-FCC. פאשלה מאוד רצינית בעיני של שר התקשורת היוצא, שהיה אחד מהמהפכנים הגדולים בתחום (לרוב לטובה) בעשורים האחרונים, ועדיין לא ביצע את זה.

בעתיד הקרוב יהיו לנו אין ספור גופי תקשורת שונים ומשונים. הם ישדרו דרך האינטרנט,דרך VOD, דרך כבלים, לויין, באוויר, דרך חשמל, דרך WIMAX, סלולרי ועוד.

לכל אחד מהם יהיה מיקרו רשות משלה אשר תפקח על השידורים, תדאג לסטנדרטים ייחודיים וחסרי עקביות לכל שאר הרשויות, והכל בכדי לספק מספיק עבודה למקורבי המפלגות למיניהן.

במקום זה, צריך להקים את "רשות התקשורת" בישראל שתאחד את כל הרשויות והועדות השונות ויפקחו על כל דבר שיכול לשדר וידאו, אודיו או פרסום. זו מהפכה, אבל זה הדבר היחיד שיאפשר למשרד התקשורת בפועל להפעיל לא רק סנקציות אלא גם להיות גורם משפיע בתחום, בדיוק כמו שה-FCC גורר את אלפי גופי השידור בארה"ב בעל כורחם למאה העשרים ואחת.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

עופר,
לצערי אכן אתה צודק , כיום זה המצב (Y) :(

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

אני מביא פה להלן ציטוטים מהחלטת המועצה מיום 31.7.08 :
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/3/1433.pdf

רקע:
"המועצה חייבה את בעל הרישיון הכללי לשידורי כבלים ובעל הרישיון הכללי לשידורי לווין (להלן: "בעלי רישיונות") לאפשר למנויים אשר התקשרו עימם במבצע, להתנתק ללא החזר עלות הטבה, כאשר בעלי הרישיונות מסירים ערוצים. נסיון העבר הוכיח כי מנויי בעלי הרשיונות אינם מודעים לזכותם להתנתק, כמו גם לאפשרות לעשות כן בתוך תקופה מוגבלת ממועד ההודעה על הסרת הערוץ"

סעיף 3:
"בנוסף לאמור לעיל, במשך תקופה של שנה ממועד החלטה זו, תופיע במסגרת רצועת
המידע הראשונית הנלווית לשידורי בעלי הרישיונות במדריך השידורים האלקטרוני
של הערוץ המוסר, הודעה על זכאות המנוי להתנתק ללא ("E.P.G - (להלן: "רצועת ה
החזר עלות הטבה בשל הסרת הערוץ. באופן זה תובא לידיעת המנויים הצופים בערוץ
המוסר באופן מיטבי זכאותם להתנתק ללא החזר עלות הטבה, בשל הסרתו. המועצה
תבחן הוראה זו בתום שנה ממועד החלטה זו ותחליט באם להאריך תוקפה"

סעיף 4:
"הודעה כאמור תשודר במשך 30 יום, החל ממועד ההודעה על הסרת הערוץ, ותכלול
מידע בדבר הסרת הערוץ, מועד הסרתו והאפשרות להתנתק ללא החזר עלות הטבה תוך
30 יום. המידע יופיע על המסך באופן ברור וקריא"

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

manuy כתב:אני מביא פה להלן ציטוטים מהחלטת המועצה מיום 31.7.08 :
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/3/1433.pdf

רקע:
"המועצה חייבה את בעל הרישיון הכללי לשידורי כבלים ובעל הרישיון הכללי לשידורי לווין (להלן: "בעלי רישיונות") לאפשר למנויים אשר התקשרו עימם במבצע, להתנתק ללא החזר עלות הטבה, כאשר בעלי הרישיונות מסירים ערוצים. נסיון העבר הוכיח כי מנויי בעלי הרשיונות אינם מודעים לזכותם להתנתק, כמו גם לאפשרות לעשות כן בתוך תקופה מוגבלת ממועד ההודעה על הסרת הערוץ"

סעיף 3:
"בנוסף לאמור לעיל, במשך תקופה של שנה ממועד החלטה זו, תופיע במסגרת רצועת
המידע הראשונית הנלווית לשידורי בעלי הרישיונות במדריך השידורים האלקטרוני
של הערוץ המוסר, הודעה על זכאות המנוי להתנתק ללא ("E.P.G - (להלן: "רצועת ה
החזר עלות הטבה בשל הסרת הערוץ. באופן זה תובא לידיעת המנויים הצופים בערוץ
המוסר באופן מיטבי זכאותם להתנתק ללא החזר עלות הטבה, בשל הסרתו. המועצה
תבחן הוראה זו בתום שנה ממועד החלטה זו ותחליט באם להאריך תוקפה"

סעיף 4:
"הודעה כאמור תשודר במשך 30 יום, החל ממועד ההודעה על הסרת הערוץ, ותכלול
מידע בדבר הסרת הערוץ, מועד הסרתו והאפשרות להתנתק ללא החזר עלות הטבה תוך
30 יום. המידע יופיע על המסך באופן ברור וקריא"
...

לא מובן כיצד מוסביר הדבר במשרד התקשורת , שכאשר מנוי האמור ליהיות מוגן עי הרגולטור - בארביטראזי צודק . באשר הוא אמור להגן גם על המנוי לא רק על החברות ,בחוזה לא מקפח אף אחד מהצדדים . מנוי מתנתק מסיבה מוצדקת מאחת החברות באשמתה ,לא מקבל כל פיצוי כספי - ואני מדגיש במיוחד - פיצוי כספי ! , כפי שנידרש מהמנוי בהתאם ל "החוזה הוירטואלי " !?, עי החברות במקרה של התנתקות בלתי מוצדקת .
ניראה שבמשרד התקשורת עדין לא שמעו על חוק החוזים , ועל עשית חוזה בחוסר תום לב ........... ?!!!!! :@
לפחות פיצוי למנוי עד גםר החוזה ,וכפי שהחברות נוהגות לגבות במיקרה של התנתקות בילתי מוצדקת !

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”