מגבירי מנורות
עד כמה שידוע לי הצליל החלומי מושג באמצעות מגברי מנורות סינגל אינדד clace A,
אז מדוע זה לא נפוץ, ? ומדוע אנחנו בכלל לא שואפים לזה ? למה אנחנו מסתפקים בכל
השאר? האם הבעיה היא העלות הכספית בלבד? או ההתאמה לסוגי מוזיקה ?
ואם זה כל כך טוב אז מה בכל זאת לא טוב ??
אני סקרן להבין!!
אז מדוע זה לא נפוץ, ? ומדוע אנחנו בכלל לא שואפים לזה ? למה אנחנו מסתפקים בכל
השאר? האם הבעיה היא העלות הכספית בלבד? או ההתאמה לסוגי מוזיקה ?
ואם זה כל כך טוב אז מה בכל זאת לא טוב ??
אני סקרן להבין!!
בא נגדיר את זה כך שלכול דבר יש מגבלות ופשרות , מגבר SET (סינגל אנדד) הוא מגבר שמוגבל ביכולתו לשלוט על הצלילים הנמוכים , יחסית למגבר SS . כך שמי ששומע רוב המוסיקה טכנו ורוק כבד , לא יתחבר לSET
SET גם בד"כ נותן וואטים נמוכים , שיכולים להניע רמקול רק אם העכבה הדינמית שלו לא משתנה הרבה , ובד"כ גם אם היא לא יורדת מ6 אום . אם הרמקול קשה להנעה , אין לך מה לעשות עם SET
יש אולי עוד דברים ששכחתי כרגע , אם אזכר אוסיף אח"כ. ואולי גם ירחיבו על הנושא עוד אנשים מהפורום עם דעות שונות
SET גם בד"כ נותן וואטים נמוכים , שיכולים להניע רמקול רק אם העכבה הדינמית שלו לא משתנה הרבה , ובד"כ גם אם היא לא יורדת מ6 אום . אם הרמקול קשה להנעה , אין לך מה לעשות עם SET
יש אולי עוד דברים ששכחתי כרגע , אם אזכר אוסיף אח"כ. ואולי גם ירחיבו על הנושא עוד אנשים מהפורום עם דעות שונות
צליל חלומי? מי אמר לך?
יש כאלה שלא יאהבו ויש כאלה שכן (כמוני ולכל הסגנונות)... כל אחד והטעם שלו.
מחירי מגברי מנורות "זולים" יקרים יותר בדר"כ מהמגברים הטרנזיסטוריים - אולי זה מהווה את אחד המחסומים שלהם בשוק הנמוך בינוני, אני לא יודע... אני מוכן להמר על כך שאם מחירם היה נמוך או מקביל לאחרים אם היו יותר נפוצים בשוק של "העניים".
דבר נוסף שמגביל את התפשטותם (לפי דעתי בלבד) הוא דעה פרמיטיבית ופחד לא מובן של אנשים לגבי "תחזוקה יקרה" וכו`... (בלי קשר לשיפורים שהרבה מבצעים לאחר הרכישה - זה נושא אחר)
תקרא לזה צליל חלומי, מתוק, שמיימי , שמן או נמוך זה לא משנה -
או שאהבת או שלא, אולי תאהב את השילוב בסגנון אחד, אולי בכלל לא ואולי בכל הסגנונות ???
הנושא חלוק כמו בכל דבר אחר שקשור לאודיו - תשובה חד צדדית וברורה לא תמצא באף פורום אודיו בעולם אלא מגוון דיעות מכאן ועד אלסקה.
השורה התחתונה שלי לגבי הנושא:
Ones you go SET you never go back
יש כאלה שלא יאהבו ויש כאלה שכן (כמוני ולכל הסגנונות)... כל אחד והטעם שלו.
מחירי מגברי מנורות "זולים" יקרים יותר בדר"כ מהמגברים הטרנזיסטוריים - אולי זה מהווה את אחד המחסומים שלהם בשוק הנמוך בינוני, אני לא יודע... אני מוכן להמר על כך שאם מחירם היה נמוך או מקביל לאחרים אם היו יותר נפוצים בשוק של "העניים".
דבר נוסף שמגביל את התפשטותם (לפי דעתי בלבד) הוא דעה פרמיטיבית ופחד לא מובן של אנשים לגבי "תחזוקה יקרה" וכו`... (בלי קשר לשיפורים שהרבה מבצעים לאחר הרכישה - זה נושא אחר)
תקרא לזה צליל חלומי, מתוק, שמיימי , שמן או נמוך זה לא משנה -
או שאהבת או שלא, אולי תאהב את השילוב בסגנון אחד, אולי בכלל לא ואולי בכל הסגנונות ???
הנושא חלוק כמו בכל דבר אחר שקשור לאודיו - תשובה חד צדדית וברורה לא תמצא באף פורום אודיו בעולם אלא מגוון דיעות מכאן ועד אלסקה.
השורה התחתונה שלי לגבי הנושא:
Ones you go SET you never go back
בנוסף רק רציתי להדגיש שאכן מדובר בטעם אישי ולא כולם אוהבים את זה.
הם פחות נפוצים בכלל.
לא בהכרך יקרים. תעשיה תאילנדית וסינית עשת מהפכה קטנה בתחום הזה.
יש בס מצויין....... אם המגבר טוב ובנוי נכון (זה בד"כ לא זול).
לרוב אכן די מעט וואטים.
הגדלת הספק מביאה לעלויות גבוהות.
האמת גם טראנזוסטוריים קלאס A יוצאים בהמות כבדות, גדולות ולא זולות.
בקיצור - האתר העיקרי הוא קושי במצאית רמקול מתאים.
Ones you go SET you never go back.
הם פחות נפוצים בכלל.
לא בהכרך יקרים. תעשיה תאילנדית וסינית עשת מהפכה קטנה בתחום הזה.
יש בס מצויין....... אם המגבר טוב ובנוי נכון (זה בד"כ לא זול).
לרוב אכן די מעט וואטים.
הגדלת הספק מביאה לעלויות גבוהות.
האמת גם טראנזוסטוריים קלאס A יוצאים בהמות כבדות, גדולות ולא זולות.
בקיצור - האתר העיקרי הוא קושי במצאית רמקול מתאים.
Ones you go SET you never go back.
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ללא ציון הרמקול המסויים שהוא אמור לדחוף, לא רלוונטי היכולת של המגבר.
זה כמו להגיד שמנוע עם 100 כ"ס לא יכול להיות מכונית ספורט. זה תלוי במשקל הרכב.....
כנ"ל פה. להגיד שמגבר SET של 4W לא יכול לתת באס זה לא רציני ללא ההתאמה לרמקול הנכון.
מה שכן אפשר להגיד זה שרמקול SET, צנוע הספק יהיה יותר קשה להתאים לו רמקול מאשר מגבר SS "בריא"....
זה כמו להגיד שמנוע עם 100 כ"ס לא יכול להיות מכונית ספורט. זה תלוי במשקל הרכב.....
כנ"ל פה. להגיד שמגבר SET של 4W לא יכול לתת באס זה לא רציני ללא ההתאמה לרמקול הנכון.
מה שכן אפשר להגיד זה שרמקול SET, צנוע הספק יהיה יותר קשה להתאים לו רמקול מאשר מגבר SS "בריא"....
MartinHSabag כתב:ללא ציון הרמקול המסויים שהוא אמור לדחוף, לא רלוונטי היכולת של המגבר.
מה שכן אפשר להגיד זה שרמקול SET, צנוע הספק יהיה יותר קשה להתאים לו רמקול מאשר מגבר SS "בריא".......
ברק
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בנוסף, יש גם עניין של התאמה (סינרגיה) בין כל מגבר מסוים לבין כל רמקולים מסוימים.Mash כתב:צליל חלומי? מי אמר לך?
יש כאלה שלא יאהבו ויש כאלה שכן (כמוני ולכל הסגנונות)... כל אחד והטעם שלו....
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא