גרביטציה וכח משיכה
מה בדיוק ההבדל בין 1 ל-2 ?danlior כתב:עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה...
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
גרביטציה (כח כבידה) הוא אחד מארבעת כוחות היסוד. כח משיכה הוא ניגזרת או תוצאה של כח הכבידה. כח כבידה מסייג את כח המשיכה שפועל בין שני גופים בהתאם למסה שלהם.varon כתב:מה בדיוק ההבדל בין 1 ל-2 ?danlior כתב:עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה...![]()
אבי....
אנחנו בפורום המתאים?
כמו שכתבת כבידה = גרביטציה = כוח כבידה.danlior כתב:גרביטציה (כח כבידה) הוא אחד מארבעת כוחות היסוד. כח משיכה הוא ניגזרת או תוצאה של כח הכבידה. כח כבידה מסייג את כח המשיכה שפועל בין שני גופים בהתאם למסה שלהם.
אנחנו בפורום המתאים?...
זה שבעברית כותבים כוח כבידה וכוח משיכה, לא עושה את הדברים שונים זה מזה (למרות הקשקושים בויקיפדיה)
כמי שהכניס את המושגים הללו לשרשור, אתה יכול לנסות להסביר אם הם מתאימים לפורום זה, אני יוצא מנקודת השקפה שכל דבר כאן קשור או לחילופין בדיחה.
הכול עדיף מאשר ויכוח על הבדלים בין כבלים
אבי.
אבי ורון
- ds
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
danlior כתב
אתה נכנס לטריטוריה שאתה לא רוצה להיכנס לשם. כל מה שכתבתה ישנן הוכחות מבוססות וברורות, מכאן ועד הודעה חדשה, והן בשום פנים ואופן אינן אמונות. לעומת הנקודות שהועלו במאמר שהם לכל היותר אמונות שניתן להאמין או לא, כל אחד לפי יכולתו.עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה...
-
danlior
- חבר מכור קשה

יש פה עניין של סיבה ותוצאה. כח משיכה היא תכונה שיש למסה עקב כח הכבידה - סמנטיקה. אני לא יודע מה כתוב בויקיפדיה אך מכיוון שכל אחד יכול לכתוב שם כרצונו, אני לא מרבה להיכנס לשם. תאר לך, אפילו לך יתנו לכתוב שםvaron כתב:כמו שכתבת כבידה = גרביטציה = כוח כבידה.danlior כתב:גרביטציה (כח כבידה) הוא אחד מארבעת כוחות היסוד. כח משיכה הוא ניגזרת או תוצאה של כח הכבידה. כח כבידה מסייג את כח המשיכה שפועל בין שני גופים בהתאם למסה שלהם.
אנחנו בפורום המתאים?...
זה שבעברית כותבים כוח כבידה וכוח משיכה, לא עושה את הדברים שונים זה מזה (למרות הקשקושים בויקיפדיה)
כמי שהכניס את המושגים הללו לשרשור, אתה יכול לנסות להסביר אם הם מתאימים לפורום זה, אני יוצא מנקודת השקפה שכל דבר כאן קשור או לחילופין בדיחה.
הכול עדיף מאשר ויכוח על הבדלים בין כבלים![]()
אבי....
-
danlior
- חבר מכור קשה

אני מתאר לעצמי שמשלושת המושגים, המושג "אבולוציה" הוא זה שהקפיץ אותך. האמן לי שגם אם תתעמק במקורותינו תגלה סימוכין לאבולוציה ושהיקום ממש לא נוצר לפני קצת פחות מששת אלפים שנה.ds כתב:danlior כתבאתה נכנס לטריטוריה שאתה לא רוצה להיכנס לשם. כל מה שכתבתה ישנן הוכחות מבוססות וברורות, מכאן ועד הודעה חדשה, והן בשום פנים ואופן אינן אמונות. לעומת הנקודות שהועלו במאמר שהם לכל היותר אמונות שניתן להאמין או לא, כל אחד לפי יכולתו.עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה......
1. כוח כבידה = כוח משיכהdanlior כתב:יש פה עניין של סיבה ותוצאה. כח משיכה היא תכונה שיש למסה עקב כח הכבידה - סמנטיקה. אני לא יודע מה כתוב בויקיפדיה אך מכיוון שכל אחד יכול לכתוב שם כרצונו, אני לא מרבה להיכנס לשם. תאר לך, אפילו לך יתנו לכתוב שם...
כוח משיכה הוא סתם מושג נרדף בעברית, אין לו אח ורע בספרות המדעית בשפה האנגלית.
כוח המשיכה מבחינתי יכול להיות גם האפקט של חצאית מיני על בחורה חטובה
2. תביא סימוכין לדברך, ולא מויקיפדיה או ציטוט שמישהו העתיק משם
3. אני כותב רק במקומות המכבדים את הקוראים שלהם. תודה.
אבי.
אבי ורון
-
danlior
- חבר מכור קשה

לשם מה לי להביא סימוכין? אתה הוא זה שהעלה את הטיעון שאני טועה, אתה הוא זה שמתעקש להוכיח משהו, אתה הוא זה שבכלל העלה את הויכוח. אם מישהו צריך להביא סימוכין זה אתה.varon כתב:1. כוח כבידה = כוח משיכהdanlior כתב:יש פה עניין של סיבה ותוצאה. כח משיכה היא תכונה שיש למסה עקב כח הכבידה - סמנטיקה. אני לא יודע מה כתוב בויקיפדיה אך מכיוון שכל אחד יכול לכתוב שם כרצונו, אני לא מרבה להיכנס לשם. תאר לך, אפילו לך יתנו לכתוב שם...
כוח משיכה הוא סתם מושג נרדף בעברית, אין לו אח ורע בספרות המדעית בשפה האנגלית.
כוח המשיכה מבחינתי יכול להיות גם האפקט של חצאית מיני על בחורה חטובה![]()
2. תביא סימוכין לדברך, ולא מויקיפדיה או ציטוט שמישהו העתיק משם![]()
3. אני כותב רק במקומות המכבדים את הקוראים שלהם. תודה.
אבי....
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
סליחה על השאלה אבל אתה קורא מה שאתה כותב ? ממתי כוח משיכה הוא נגזרת ? מה זה בדיוק גרביטציה אם לא כוח משיכה שנמדד בין כוכבים ?danlior כתב:גרביטציה (כח כבידה) הוא אחד מארבעת כוחות היסוד. כח משיכה הוא ניגזרת או תוצאה של כח הכבידה. כח כבידה מסייג את כח המשיכה שפועל בין שני גופים בהתאם למסה שלהם.varon כתב:מה בדיוק ההבדל בין 1 ל-2 ?danlior כתב:עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה...![]()
אבי....
אנחנו בפורום המתאים?...
וכן אנחנו בפורום המתאים , בתנאי שמוכנים להודות שטעינו
-
danlior
- חבר מכור קשה

truejoker
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]. פשוט לא הבנת את מה שכתבתי. מה שכתבתי היה במונחים של סיבה ותוצאה.
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
בין כוכבים? רק שם? אני מבין שאת הפיסיקה שלך אתה לומד מפרקים של מסע בין כוכבים.כוח משיכה שנמדד בין כוכבים...
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]. פשוט לא הבנת את מה שכתבתי. מה שכתבתי היה במונחים של סיבה ותוצאה.
[behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 24/11/2008 0:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
danlior
- חבר מכור קשה

ואם אתה באמת אתה רוצה ללמוד אז כח משיכה הוא תוצאה או מימושו של כח הכבידה. המילה "נגזרת" אולי לא היתה מתאימה.truejoker כתב:סליחה על השאלה אבל אתה קורא מה שאתה כותב ? ממתי כוח משיכה הוא נגזרת ? מה זה בדיוק גרביטציה אם לא כוח משיכה שנמדד בין כוכבים ?danlior כתב:גרביטציה (כח כבידה) הוא אחד מארבעת כוחות היסוד. כח משיכה הוא ניגזרת או תוצאה של כח הכבידה. כח כבידה מסייג את כח המשיכה שפועל בין שני גופים בהתאם למסה שלהם.varon כתב:מה בדיוק ההבדל בין 1 ל-2 ?danlior כתב:עוד כמה שקרים שהורגלנו להאמין בהם:
1) גרביטציה
2) כח משיכה
3) אבולוציה...![]()
אבי....
אנחנו בפורום המתאים?...
וכן אנחנו בפורום המתאים , בתנאי שמוכנים להודות שטעינוזה לא בושה
...
דני רק בשבילך ציטוט מדוייק מויקיפדיה
"כבידה (גרוויטציה) - אחד מהכוחות הבסיסיים בטבע. כוח משיכה שפועל בין גופים בהתאם למסה שלהם.
חוק המשיכה האוניברסלי שנתגלה ונוסח על ידי אייזק ניוטון מגדיר את המשיכה בין כל שני גופים בעלי מסה, וקובע כי הם ימשכו ביחס ישר למסתם, וביחס הפוך לריבוע המרחק שביניהם. עקרון זה תוקן על ידי אלברט איינשטיין במחציתה הראשונה של המאה העשרים ופותח להגדרה כללית יותר, המאפשרת גם לחלקיקים חסרי מסת מנוחה (כמו, למשל, פוטונים) להימשך לגופים אחרים.
"
ולכן משיכה זה כבידה בדיוק כמו שהגדרתי מקודם , וזה גרביטציה
זה שבכדר הארץ כוח המשיכה הוא 10 זה בגלל המסה של הכדור , והיות ואתה נמצא בתוך הכוח הזה אתה מרגיש בו , אבל את אותו כוח האו מפעיל גם על גרמי השמיים הקרובים אליו וזה נקרא בדיוק אותו שם
מקווה שבזה הוסרה הטעות הזו שלך
ולגבי מה שערכו לך אני לא יצא לי לראות אז תהיה רגוע
"כבידה (גרוויטציה) - אחד מהכוחות הבסיסיים בטבע. כוח משיכה שפועל בין גופים בהתאם למסה שלהם.
חוק המשיכה האוניברסלי שנתגלה ונוסח על ידי אייזק ניוטון מגדיר את המשיכה בין כל שני גופים בעלי מסה, וקובע כי הם ימשכו ביחס ישר למסתם, וביחס הפוך לריבוע המרחק שביניהם. עקרון זה תוקן על ידי אלברט איינשטיין במחציתה הראשונה של המאה העשרים ופותח להגדרה כללית יותר, המאפשרת גם לחלקיקים חסרי מסת מנוחה (כמו, למשל, פוטונים) להימשך לגופים אחרים.
"
זה שבכדר הארץ כוח המשיכה הוא 10 זה בגלל המסה של הכדור , והיות ואתה נמצא בתוך הכוח הזה אתה מרגיש בו , אבל את אותו כוח האו מפעיל גם על גרמי השמיים הקרובים אליו וזה נקרא בדיוק אותו שם
ולגבי מה שערכו לך אני לא יצא לי לראות אז תהיה רגוע
truejoker כתב:דני רק בשבילך ציטוט מדוייק מויקיפדיה
"
ולגבי מה שערכו לך אני לא יצא לי לראות אז תהיה רגוע...
אין ישות כזו כוח משיכה. כוח משיכה בא לתאר את מהות הכוח (משיכה לעומת דחייה).
עקרונית גם כוח אלקטרומגנטי מפעיל כוח משיכה, אבל בניגוד לכוח הכבידה הוא יכול גם לדחות.
בעברית הביטוי כוח המשיכה הוא נרדף בהרבה מקומות לביטוי הנכון כוח הכבידה.
אבל אין מושג כזה בספרות המקצועית (force of attraction) אלא בסרטים הזויים כמו הסוד
הדבר שנגזר מהכבידה הוא כמובן המשקל, שהוא רק הערך המדיד של הכוח.
gravity = The natural force of attraction between any two massive bodies
--------------------------------------------------------------------------------
gravitation = the force of attraction that bodies exert on one another as a result of their mass
http://www.thefreedictionary.com או כל מילון אחר.
אבי.
אבי ורון
-
danlior
- חבר מכור קשה

Varon
אני עדיין מחכה לסימוכין המפורסמים שלך ולא בכדי שלא העלת דבר. אף על פי שהבטחתי לעצמי לא להמשיך ולנסות להרביץ בך תורה בנידון, הנה רמז קטן שיזרוק אותך לכיוון הנכון. לא יודע מה גורם לך לחשוב שאין ביטויים מקבילים בשפה האנגלית לכח כבידה ולכח משיכה אבל הנה הם, כפי שהעלת:
Gravity
Gravitation
ואם אתה באמת מאמין שמדובר בביטויים מקבילים ונירדפים אייעץ לך ללמוד מעט יותר את הנושא. אם תקרא מעט את מה שכתבתי בנושא בהודעות קודמות, תוכל להגיע בקלות להבדל.
ואם נחזור שוב לשפה העברית, במידה ואי פעם תתעמק בדיון עם יודעי דבר על ארבעת כוחות היסוד ותמנה את "כח משיכה" כאחד מארבעתם מיד יתקנו אותך ל"כח כבידה" כי בהקשר זה לא נכון לומר "כח משיכה" כי לא מדובר בביטוי נירדף אלא בישום של אותו הכח.
Joker,
שים לב שגם במקום שאתה כל כך מחזיק ממנו הסבירו לך יפה כמה טעית:

KOOKE, אבל בכל זאת הגבת.
אני עדיין מחכה לסימוכין המפורסמים שלך ולא בכדי שלא העלת דבר. אף על פי שהבטחתי לעצמי לא להמשיך ולנסות להרביץ בך תורה בנידון, הנה רמז קטן שיזרוק אותך לכיוון הנכון. לא יודע מה גורם לך לחשוב שאין ביטויים מקבילים בשפה האנגלית לכח כבידה ולכח משיכה אבל הנה הם, כפי שהעלת:
Gravity
Gravitation
ואם אתה באמת מאמין שמדובר בביטויים מקבילים ונירדפים אייעץ לך ללמוד מעט יותר את הנושא. אם תקרא מעט את מה שכתבתי בנושא בהודעות קודמות, תוכל להגיע בקלות להבדל.
ואם נחזור שוב לשפה העברית, במידה ואי פעם תתעמק בדיון עם יודעי דבר על ארבעת כוחות היסוד ותמנה את "כח משיכה" כאחד מארבעתם מיד יתקנו אותך ל"כח כבידה" כי בהקשר זה לא נכון לומר "כח משיכה" כי לא מדובר בביטוי נירדף אלא בישום של אותו הכח.
Joker,
שים לה שמדובר בגופים ולא בכוכבים כמו שכתבת, דין גרגר חול כדין כוכב לכת. זה שחשבת שמדובר רק בכוכבים מראה כמה חסר לך ידע בסיסי על מנת להשתלב בדיוןאחד מהכוחות הבסיסיים בטבע. כוח משיכה שפועל בין גופים בהתאם למסה שלהם...
KOOKE, אבל בכל זאת הגבת.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מתוך וויקיפידיה:danlior כתב: לא יודע מה גורם לך לחשוב שאין ביטויים מקבילים בשפה האנגלית לכח כבידה ולכח משיכה אבל הנה הם, כפי שהעלת:
Gravity
Gravitation...
"Gravity is gravitation, the mass-proportionate force of attraction among matter."
http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_(disambiguation)
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
danlior
- חבר מכור קשה

ואם אתה מתעקש...
Joshua_G כתב:מתוך וויקיפידיה:danlior כתב: לא יודע מה גורם לך לחשוב שאין ביטויים מקבילים בשפה האנגלית לכח כבידה ולכח משיכה אבל הנה הם, כפי שהעלת:
Gravity
Gravitation...
"Gravity is gravitation, the mass-proportionate force of attraction among matter."
http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_(disambiguation)
....
ואם אתה מתעקש להסתמך על ויקיפדיה, אנא הבא את הציטוט במלואו, פשוט תקליק על הערך כדי להיכנס לפירוט:
וזה בדיוק מה שאמרתי כל הזמן - אחד זה הכח הבסיסי, השני הישום שלו ומימושו בפועל. לא אותו הדבר ולא מילים נרדפות!The terms gravitation and gravity are mostly interchangeable in everyday use, but a distinction may be made in scientific usage. "Gravitation" is a general term describing the phenomenon by which bodies with mass are attracted to one another, while "gravity" refers specifically to the gravitational force exerted by the Earth on objects in its vicinity.[...
תגיד אתה תמיד מתעקש שאתה צודק גם כאשר אתה סותר את עצמך ? ראה עוד פעם את המ שכתבת כאן ואם לא תבין שאתה סותר את עצמך , אני גם אפסיק להסבירdanlior כתב:Varon
Gravity
Gravitation
Joker,
שים לה שמדובר בגופים ולא בכוכבים כמו שכתבת, דין גרגר חול כדין כוכב לכת. זה שחשבת שמדובר רק בכוכבים מראה כמה חסר לך ידע בסיסי על מנת להשתלב בדיוןאחד מהכוחות הבסיסיים בטבע. כוח משיכה שפועל בין גופים בהתאם למסה שלהם...
KOOKE, אבל בכל זאת הגבת....