האם מומלץ HTPC למסך פלאזמה 1024*768 ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
itamarl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

תקופה ארוכה אני שוקל קניית streamer והמועמד המועדף הינו ה-HDX1000,
בשבוע האחרון עשיתי חשבון קצר ויצא לי :
שה-streamer יעלה 1300 ש"ח
כונן 320 GB יעלה בערך עוד 400 ש"ח
ועדיין יש בעיות ילדות למכשירים כמו התחממות וחוסר יכולת לכיבוי מהשלט ....

בעוד ש-dell מפרסמת ב-449$ את המחשב הבא (בארצות הברית)
http://www.dell.com/content/products/pr ... dthp&s=dhs

בעוד 100$ הוא כולל גם wireless ודיסק יותר גדול ....

מה דעתכם ?
האם HTPC מתאים לסך פלאזמה ברזולוציה כזו ?
על מה הייתם "הולכים" ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

1. התחממות אינה בעיית ילדות. שים לב כי כל אלו שהתלוננו על בעיה זו, עשו שימוש בכונן קשיח רגיל אשר איננו מותאם לעבוד באפליקציות מאותגרות קירור. ואם עדיין מטריד אותך משום מה העובדה כי המזרימדיה מתחמם (והוא לא מתחמם יותר מ HTPC), תמיד ניתן לבצע Mod מהיר של מיקום Fan בעלות שלא תעלה על 30 ש"ח.
2. חוסר יכולת כיבוי כפי שרשמת גם היא איננה בעיית ילדות. ניתן לכבות את כל המכשירים למצב כיבוי מלא או כניסה למצב Standby.

לגבי ההתלבטות שעומדת בפניך בין מזרימדיה ל HTPC, בדוק את הדביק בפורום, קיים מאמר אשר עוסק בדילמה זו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

אם זה שאלה של מחיר אז תוסיף גם את הזמן וההתעסקות עם HTPC שזה תמיד יותר ממה שיש עם מזרימדיה ואני לא יודע מה איתך אבל אצלי כל דקה של זמן פנוי שיש לי בבית זה מצרך מאוד יקר.

בקשר לרזולוציה, אז אני לא בטוח שאני מבין את השאלה. ההתאמה של המכשירים היא לצרכים ולהעדפות שלך אין לזה שום קשר לרזולוציה. ההתבכיינויות של בעלי HTPC היא בגלל שכשהם משדרים מהמחשב רק ב 720P או 1080i/P הם לא רואים את שולחן העבודה כמו שצריך, ולכן הם מעדיפים להגיע להתאמה למספר הפיקסלים הפיזיים של המסך - מה שדרך אגב אומר שהם מבצעים upscale/downscale של כל תכני המולטימדיה במחשב עצמו. לכן זו סוגיה שמטרידה רק את מי שמתעקש להשתמש ב HTPC שלו גם כמחשב רגיל וזה גם לא נוגע אליך כי זה בלתי אפשרי להגיע להתאמה של NR במסכים עם פיקסלים לא ריבועיים כמו שלך.

מבחינת שידור מולטימדיה ב 720P או 1080i/P אין שום הבדל בין HTPC למזרימדיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

א.אל תשכח שעל מחשב כזה תשלם גם מע"מ. אבל הבעייה הכי גדולה של מחשב זה באמת עד שמגיעים לתוצאה הרצויה - כל הקינפוגים והכל.
היתרון היחידי לדעתי שיש היום למחשב זה יכולת ההקלטה - וניגון ההקלטה.
מעבר לזה - הפשטות ודרך הפעולה של המזרימדיה - לוקחות בגדול.
ד"א - מי אמר שחייבים להכניס למזרימדיה הרדיסק? לא חייבים - אפשר גם להזרים אליו מהמחשב. וחוץ מזה - גם בHTPC שתקנה - תצטרך הרדיסק - ככה שזה לא אמור להווסף למחיר.

אבל יותר מכל - אם אתה חושב לרכוש או שכבר יש לך רסיבר שתומך בפורמטים החדשים - אין מה לעשות - כיום - רק המזרימדיות תומכים בכך בלי הרבה בעיות.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

יש לי HTPC...
קניתי להורים שלי פופקורן....
אחחחח מה לא הייתי נותן להפטר עכשיו מהמפלצת הרועשת הזאת שתקועה לי בסלון ולעבור למזרימדיה קטן מגניב בלי קינפוגים\עידכונים\חירטוטים..........
לעניות דעתי מזרימדיה מנצח ובגדול....

ד"א כשמגדירים את ההרזולוציה של ה - HTPC כ - 720P דהיינו 1366X720 אין שום בעיה לראות את הדסקטופ ולעבוד על המחשב. התמונה נראית מצויינת והפגיעה היא מינימלית אפילו שזה לא NR.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #6 

בניגוד למיתוס שנוצר פה באתר, אין שום בעייה לחבר HTPC למסך רחב שהוא ברזולוציה של 1024 על 768 (כלומר עם פיקסלים מלבניים).
את רזולוציית המסך במחשב מגדירים גם ב-1024 על 768, ובהגדרה פשוטה אחת בתפריט ה-Resize ב-FFDShow video decoder configuration, הוא יבצע את ההתאמה הדרושה לתצוגה תקינה של הסרטים ב-Aspect Ratio הנכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”