אך כמו תמיד משהו חייב להשתבש, הממיר לא יודע להוציא SVIDEO כמו שצריך. כמו שעופר כתב במאמר "תיאום עכבות", גם בחלק ממירי HOT אותה הבעיה, שחור-לבן עם מדי פעם נגיעות של צבעוני (אני חייב לציין שבתחלה חשבתי שמדובר על אפקט
נהייתי מומחה לכבלים ומתאמים, לא רציתי טרנסקודר יקר ולהמיר לקומפננט, אני סבור כי שינוי משמעותי לא אראה וחבל על הכסף, רציתי משהו פשוט שיודע להעביר את האות בצורה נאותה.
בהתחלה קניתי כבל סקארט ל SVIDEO יוקרתי ממותג מדבקה עם "בידוד", חמצן, סיכוך וקצוות זהב 24K-לא עזר... החזרתי את הכבל. הלכתי וקניתי מתאם יוקרתי מסקארט ל SVIDEO שעלה רק הוא כמעט כמו הכבל, גם מוזהב, משופר עם גג נפתח
כבר הייתי מיואש, מתברר שכבל עם נגד (75 אוהם) שכזה לא ניתן למצוא לקנייה עצמית (לפחות אני לא הצלחתי) חיפשתי בחנויות פיזיות, אתרים בארץ, EBAY-כלום! החלטתי שאם לא תהיה ברירה אני כבר אשלם 500 ש"ח ואקנה טרנסקודר. לבסוף התייעצתי כאן עם כמה חברי קהילה שאמרו שהיתה להם בעיה דומה והם דווקא קיבלו פתרון מ HOT וכדאי שאנסה.
ביום שלישי התקשרתי ל HOT, לתמיכה הטכנית וסיפרתי על הבעיה. הנציגה הקשיבה לי בהאזנה ואף ביררה את הדברים אבל טענה שהיא לא שמעה שום דבר על תופעה שכזאת והיא בכל מקרה שולחת אלי טכנאי שיבדוק את הממיר
היום בבוקר התייצב אצלי טכנאי והחלטתי שאני הולך להגיד לו בדיוק מה אני צריך (זה בעקבות שיחה עם איתמר מהפורום שאמר שהוא בפירוש קיבל מה HOT כבל מיוחד עם נגד מובנה). למזלי הטכנאי הוא איש שיודע להקשיב, אמרתי לו את הבעיה ואת הפתרון שלה....הוא עשה טלפון לברר ואכן!
מחלקת ההנדסה של HOT מכירה את הבעיה ואף יודעת איך לפתור אותה. יש כבלים מיוחדים שהם מכינים (או מביאים מוכנים) שבהם מובנה נגד שכזה שפותר את הבעיה. משום מה איפשהו המידע הזה נעצר אצל התמיכה הטכנית ואצל הטכנאים. הטכנאי היה בשוק ושאל מאיפה הידע שלי בתקלה ובפתרון, אז סיפרתי לו על הפורום. בינתיים הוא הלך להביא את הכבל המיוחד והמדובר כי זה לא כבל שהם מסתובבים איתו בצורה רגילה-אעדכן אתכם בהמשך .
אז לכל אלה שיש להם אותם בעיה עם HOT, אכן יש ממירים שלא יודעים להוציא SVIDEO כמו שצריך. מחלקת ההנדסה של HOT (לפחות במרכז) מודעים לבעיה ואף מצאו לה פתרון. תבואו מוכנים לשיחה שלכם עם נציג התמיכה הטכנית ועם הטכנאי ואם הם משחקים אותה "ראש קטן" תבקשו מהם שבכל זאת יבררו-כי יש פיתרון.
לדעתי כדאי לשים ב"דביק" לתקופה.
-עדכון, הגיע הטכנאי עם הכבל "המיוחד" צד אחד סקארט וצד שני חיבור SVIDEO שמשום מה רשום עליו SVHS-חיבר (הפינים מתאימים) והכל שחור-לבן! תופעה מוזרה.
כשאני מעביר את הבורר בממיר "בהגדרת תמונה" אני לא מוצא SVIDEO אלא רק SVHS, אני זוכר כאילו היתה הגדרה מפורטת של SVIDEO. מישהו יכול לבדוק אצלו בממיר מג'יק האם יש גם SVIDEO או רק SVHS והראש מתעתע בי.
סוף דבר... מתברר שהכבל שהביאו הוא בסדר, פשוט לא היה מחוזק היטב בתוך כניסת הסקארט. בסופו של דבר הבעיה נפתרה ואכן רואים צבעים כפי שצריך להיות.