תגובות לביקורת ערכת Wireless Entertainment Desktop 7000
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
יש לך טלפון נייד? 
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
ביקורת מצויינת וכרגיל - כתיבה שנונה.
למה שמישהו ירצה להכניס מקלדת לסביבת ה HTPC? הרי זו הצהרה בגלוי שהפתרון לא עובד כדבעי. פתרון HTPC מותאם כהלכה אמור להיות בעל שלט רחוק וזהו, בדיוק כמו Set top box. אם יש צורך מידי פעם באיזה שדרוג או שינוי, אפשר להשתמש במקלדת רגילה, כמובן שמקלדת כמו ה WED 7000 הרבה יותר סקסית למראה ולשימוש, אך תדירות השימוש בה צריכה להיות מזערית בשל אופן המוצר מולו היא עובדת ולכן קשה לי לראות הצדקה לקיום ה WED.
למה שמישהו ירצה להכניס מקלדת לסביבת ה HTPC? הרי זו הצהרה בגלוי שהפתרון לא עובד כדבעי. פתרון HTPC מותאם כהלכה אמור להיות בעל שלט רחוק וזהו, בדיוק כמו Set top box. אם יש צורך מידי פעם באיזה שדרוג או שינוי, אפשר להשתמש במקלדת רגילה, כמובן שמקלדת כמו ה WED 7000 הרבה יותר סקסית למראה ולשימוש, אך תדירות השימוש בה צריכה להיות מזערית בשל אופן המוצר מולו היא עובדת ולכן קשה לי לראות הצדקה לקיום ה WED.
כל מילה בסלעziv_r כתב:ביקורת מצויינת וכרגיל - כתיבה שנונה.
למה שמישהו ירצה להכניס מקלדת לסביבת ה HTPC? הרי זו הצהרה בגלוי שהפתרון לא עובד כדבעי. פתרון HTPC מותאם כהלכה אמור להיות בעל שלט רחוק וזהו, בדיוק כמו Set top box. אם יש צורך מידי פעם באיזה שדרוג או שינוי, אפשר להשתמש במקלדת רגילה, כמובן שמקלדת כמו ה WED 7000 הרבה יותר סקסית למראה ולשימוש, אך תדירות השימוש בה צריכה להיות מזערית בשל אופן המוצר מולו היא עובדת ולכן קשה לי לראות הצדקה לקיום ה WED....
אורן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תודה על הסקירה - מעניינת, שנונה ומושקעת!
אני מסכים עם זיו, וכמו שקלוד כתב בעצמו במאמר, המקלדת צריכה לשמש לתחזוקה בלבד ולא לתפעול שוטף של מחשב המדיה סנטר. אני אישית דווקא מעדיף מקלדת IR. לי יש מקלדת IR סינית פשוטה אך עם קליטה מצויינת שנקנתה בקוסמוס (לימים שופרסל דיל) בשלהי שנת 2000, והיא משמשת אותי נאמנה עד היום. השימוש הוא כמובן לתחזוקה בלבד, אבל לפעמים אני משתמש בה להקשה מהירה של שם תוכנית בהקלטה ידנית.
היתרון של מקלדת IR הוא האפשרות לתכנת תשדורת של מקש שלה (או צירוף מקשים) בשלטים אוניברסליים לומדים.
מצד שני, למקלדת Bluetooth יש יתרון כללי אחר - ניתן לעבוד איתה בנוסף למחשב המדיה סנטר עם עוד גאדג'טים הכוללים מקלט Bluetooth כמו מחשב נייד או מחשב כף יד / טלפון סלולרי חכם.
אני מסכים עם זיו, וכמו שקלוד כתב בעצמו במאמר, המקלדת צריכה לשמש לתחזוקה בלבד ולא לתפעול שוטף של מחשב המדיה סנטר. אני אישית דווקא מעדיף מקלדת IR. לי יש מקלדת IR סינית פשוטה אך עם קליטה מצויינת שנקנתה בקוסמוס (לימים שופרסל דיל) בשלהי שנת 2000, והיא משמשת אותי נאמנה עד היום. השימוש הוא כמובן לתחזוקה בלבד, אבל לפעמים אני משתמש בה להקשה מהירה של שם תוכנית בהקלטה ידנית.
היתרון של מקלדת IR הוא האפשרות לתכנת תשדורת של מקש שלה (או צירוף מקשים) בשלטים אוניברסליים לומדים.
מצד שני, למקלדת Bluetooth יש יתרון כללי אחר - ניתן לעבוד איתה בנוסף למחשב המדיה סנטר עם עוד גאדג'טים הכוללים מקלט Bluetooth כמו מחשב נייד או מחשב כף יד / טלפון סלולרי חכם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תמיד צריך לנפנף בבריאות הילדים. זה עובד טוב גם כדי להפחיד את האוכלוסיה שלא יצרכו מזונות מהונדסים כך שחס וחלילה לא יוולדו עם מספר זוגי של אצבעות בכל יד.shaymomo כתב:למה לחשוף את עצמכם ואת הילדים שלכם לקרינה מיותרת...
אז למה שלא תעשן? גם ככה האויר בחוץ מזוהםMartinHSabag כתב:על מה אתה מדבר?!shaymomo כתב:למה לחשוף את עצמכם ואת הילדים שלכם לקרינה מיותרת...
אין לך שום מוצר אלחוטי בבית?
אתה לא מסתובב בקניונים, נכון ?...
לא אין לי רשת אל חוטית בבית
ולא אוזניית בלו טוס
ולא טלפון אל חוטי
ולא עכבר ומקלדת אלחוטי
ולא אוזניות אלחוטיות.
והאמת אני גם לא מרגיש שאני צריך את כל האל חוטי הזה.
ובפלאפון אני מדבר רק מחוץ לבית
אתה משווה את הקרינה החלשה שאתה סופג כשאתה מסתובב כמה שעות בקניונים לבין הקרינה מהראוטר האל חוטי שיושב אצלך בבית ונמצא כמה מטרים בודדים ממך ומשדר 24 שעות ביממה וכך כל שאר המוצרים האלחוטיים שהזכרי קודם.
אני משתמש בה מספר שבועות
נכון, המקלדת, כמקלדת, לא מאד נוחה בהתחלה, אבל היום אני חייב לציין שדי התרגלתי.
לגבי השימוש עם ה- VMC, אני מאד מרוצה.
לגבי השימוש עם ה- VMC, אני מאד מרוצה.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
shaymomo,
1. הקרינה של התקן BT היא אפסית ולא הוכח בשום מקום שהקרינה הזו מסוכנת.
2. שמע, אתה יכול לעשות מה שאתה מאמין בו, אבל לזרוק דברים לא מוכחים, זה לא חוכמה.
כן, סיגריה הוכחה כמזיקה וחצי מהמעשנים, לפי סטטיסטיקה, ימותו מנזקי עישון. כמה מתוך אלו שנחשפים לקרינה לא מייננת ?
1. הקרינה של התקן BT היא אפסית ולא הוכח בשום מקום שהקרינה הזו מסוכנת.
2. שמע, אתה יכול לעשות מה שאתה מאמין בו, אבל לזרוק דברים לא מוכחים, זה לא חוכמה.
כן, סיגריה הוכחה כמזיקה וחצי מהמעשנים, לפי סטטיסטיקה, ימותו מנזקי עישון. כמה מתוך אלו שנחשפים לקרינה לא מייננת ?
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מוריד את הכובע בפני מי שמצליח להשתמש בHTPC ללא מקלדת.
מעבר לזה שאצלי הוא משמש גם להורדות (ואז צריך לבצע חיפושים, לשנות שמות קבצים וכו'), כשמבצעים הקלטות יומיות ולא רוצים שהקבצים יראו כך:
יובל_המבולבל_21_10_2008.avi
יובל_המבולבל_22_10_2008.avi
יובל_המבולבל_23_10_2008.avi
די צריך מקלדת.
נכון שאפשר לעשת את זה ממחשב מרוחק אבל יש לזה את ההגבלות שלו.
אגב, יופי של סקירה. תודה.
מעבר לזה שאצלי הוא משמש גם להורדות (ואז צריך לבצע חיפושים, לשנות שמות קבצים וכו'), כשמבצעים הקלטות יומיות ולא רוצים שהקבצים יראו כך:
די צריך מקלדת.
נכון שאפשר לעשת את זה ממחשב מרוחק אבל יש לזה את ההגבלות שלו.
אגב, יופי של סקירה. תודה.
שי,shaymomo כתב:אז למה שלא תעשן? גם ככה האויר בחוץ מזוהםMartinHSabag כתב:על מה אתה מדבר?!shaymomo כתב:למה לחשוף את עצמכם ואת הילדים שלכם לקרינה מיותרת...
אין לך שום מוצר אלחוטי בבית?
אתה לא מסתובב בקניונים, נכון ?...
לא אין לי רשת אל חוטית בבית
ולא אוזניית בלו טוס
ולא טלפון אל חוטי
ולא עכבר ומקלדת אלחוטי
ולא אוזניות אלחוטיות.
והאמת אני גם לא מרגיש שאני צריך את כל האל חוטי הזה.
ובפלאפון אני מדבר רק מחוץ לבית
אתה משווה את הקרינה החלשה שאתה סופג כשאתה מסתובב כמה שעות בקניונים לבין הקרינה מהראוטר האל חוטי שיושב אצלך בבית ונמצא כמה מטרים בודדים ממך ומשדר 24 שעות ביממה וכך כל שאר המוצרים האלחוטיים שהזכרי קודם....
אם כבר העלית את נקודת הקרינה, אז אני ברשותך אעשה קצת סדר באי סדר.
1. התקן BT והתקן WIFI עובדים בתחום תדרים של 2.4GHz (תחום התדרים המדוייק הוא 2400-2482 מגה הרץ). המיקרוגל הביתי שלך עובד באותו תחום בדיוק, שכן זהו תדר שגורם לתהודה במים (זהו לא תדר התהודה של המים כפי שנהוג לחשוב, אבל זהו תדר שזול ליצור אותו) ועל ידי כך לחימום.
ארגוני התקנים בעולם קבעו את כמות הקרינה שמותר למיקרוגל ביתי לפלוט לחלל הבית. תקן BT מדבר על בערך עשירית מהעוצמה הנ"ל, ותקן WIFI מדבר על עוצמות דומות.
אני מדגיש: מדובר על כמות הקרינה הנפלטת ממכשיר המיקרוגל לחדר
במילים אחרות: אין הבדל בין קרינה של ראוטר ביתי שעובד 24/7 לבין מיקרוגל ביתי ממוצע.
2. נכון ש"קרינה" היא מילה מפחידה (לאנשים יש נטייה לפחד מדברים שהם לא רואים) אבל השורה התחתונה היא שהאנושות עדיין לא יודעת (ואין לה מספיק נסיון) כדי לדעת בוודאות האם קרינה לא מיננת מזיקה לרקמת תא חי או לא. אנחנו חשופים לקרינה כזו בערך דור, וזה עדיין לא מספיק (לשם השוואה: כמה זמן לקח עד שהבינו שעישון מזיק לבריאות).
האפקט היחידי שאנחנו יודעים בוודאות שיש לקרינה לא מיננת על רקמת תא חי הוא חימום, והוא דורש עוצמות הרבה יותר גבוהות ממה שהראוטר הביתי או כל התקן BT מסוגלים להוציא.
You are never fully dressed without a smile
אז אולי הגיע הזמן לעבור לתוכנת HTPC שבה כל "יובל המבולבל" יהיו מרוכזים תחת כותרת אחת וכאשר נכנסים אליה אפשר לראות את הפרקים לפי הסדר - בצורה אוטומטית...וכמובן ששם הקובץ הפיזי ע"ג הכונן לא צריך לעניין אותך...BlueStreak כתב:כשמבצעים הקלטות יומיות ולא רוצים שהקבצים יראו כך:
די צריך מקלדת....
אורן.
oshapir כתב:אז אולי הגיע הזמן לעבור לתוכנת HTPC שבה כל "יובל המבולבל" יהיו מרוכזים תחת כותרת אחת וכאשר נכנסים אליה אפשר לראות את הפרקים לפי הסדר - בצורה אוטומטית...וכמובן ששם הקובץ הפיזי ע"ג הכונן לא צריך לעניין אותך...BlueStreak כתב:כשמבצעים הקלטות יומיות ולא רוצים שהקבצים יראו כך:
די צריך מקלדת....
אורן....
צודק 100%...
You are never fully dressed without a smile
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
טוב, פה אנחנו כבר עוברים לדיון אחר - איזו תוכנת HTPC היא הטובה יותר.oshapir כתב: אז אולי הגיע הזמן לעבור לתוכנת HTPC שבה כל "יובל המבולבל" יהיו מרוכזים תחת כותרת אחת וכאשר נכנסים אליה אפשר לראות את הפרקים לפי הסדר - בצורה אוטומטית...וכמובן ששם הקובץ הפיזי ע"ג הכונן לא צריך לעניין אותך...
אורן....
אצלי הHTPC חדש יחסית ועוד לא הספקתי לנסות מערכות נוספות מעבר ל VMC אבל אני מעריך שלכל מערכת יש את המינוסים שלה אחרת כולם היו עוברים אליה, אבל שוב, אני לא יכול לצאת עם זה בהצהרה כי עוד לא ניסיתי.
עדיין הייתי רוצה את האופציה לתת לכל קובץ שם משלו, גם אם הם באותה תיקייה וכמו שכבר ציינתי, אצלי המחשב משמש גם להורדות.
מעבר לזה, המקלדת לא באה על חשבון השלט. אפשר תמיד לשים את המקלדת בצד ולעבוד רק עם השלט אם זה מה שמעדיפים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אולי כדאי שכאן אני אסביר מדוע לדעתי HTPC זקוק למקלדת כמו שאני צריך עוד אף בפרצוף.
הפעולות היחידות שאני מבצע עם מקלדת המחוברת ל HTPC, וכאן חשוב לציין שאופן חיבור המקלדת לכשעצמו הוא חסר עיניין, זה בשביל לבצע פעולות שאני לא יכול לבצע בגישה מרחוק. אחת מהן זה כמובן גישה ל Microsoft Update כדי לשלוף משם עדכונים לא קריטיים (כי העדכונים הקריטיים מותקנים אוטומטית).
זה למעשה בדיוק מה שאני עושה עם המזרימדיה, כל ניהול הספריות (המעט שיש), דחיפת הקבצים שאני מוריד מהרשת או מהקלטות ווידאו שלי, וגוי' - הכל מתבצע ממחשבים אחרים. ממש כמו עם המזרימדיה. בגלל זה כל מה שאני זקוק לו זה שלט רחוק טוב, כוס קפה וחתול על הברכיים. לשם הבהרה, לא העתקתי ל HTPC את דפוסי העבודה שהיו לי ממזרימדיה - ההיפך למעשה יותר נכון כי את המזרימדיה יש לי פחות משנה. זה פשוט נראה לי בשעתו הדרך הנכונה והפשוטה יותר להתייחס ל HTPC.
יש אנשים, רק שעוד לא פגשתי אותם, שמתעקשים לא לראות ב HTPC התקן ייעודי אלא מחשב רב תכליתי. אותם אנשים באמת יזדקקו ללוח מקשים (וכנראה שגם לעכבר) אבל קשה להגיד שמה שהם יושבים מולו הוא HTPC אמיתי או שהם נהנים מהחוויה.
הפעולות היחידות שאני מבצע עם מקלדת המחוברת ל HTPC, וכאן חשוב לציין שאופן חיבור המקלדת לכשעצמו הוא חסר עיניין, זה בשביל לבצע פעולות שאני לא יכול לבצע בגישה מרחוק. אחת מהן זה כמובן גישה ל Microsoft Update כדי לשלוף משם עדכונים לא קריטיים (כי העדכונים הקריטיים מותקנים אוטומטית).
זה למעשה בדיוק מה שאני עושה עם המזרימדיה, כל ניהול הספריות (המעט שיש), דחיפת הקבצים שאני מוריד מהרשת או מהקלטות ווידאו שלי, וגוי' - הכל מתבצע ממחשבים אחרים. ממש כמו עם המזרימדיה. בגלל זה כל מה שאני זקוק לו זה שלט רחוק טוב, כוס קפה וחתול על הברכיים. לשם הבהרה, לא העתקתי ל HTPC את דפוסי העבודה שהיו לי ממזרימדיה - ההיפך למעשה יותר נכון כי את המזרימדיה יש לי פחות משנה. זה פשוט נראה לי בשעתו הדרך הנכונה והפשוטה יותר להתייחס ל HTPC.
יש אנשים, רק שעוד לא פגשתי אותם, שמתעקשים לא לראות ב HTPC התקן ייעודי אלא מחשב רב תכליתי. אותם אנשים באמת יזדקקו ללוח מקשים (וכנראה שגם לעכבר) אבל קשה להגיד שמה שהם יושבים מולו הוא HTPC אמיתי או שהם נהנים מהחוויה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

shaymomo, נראה לי שאם אתה כל כך חרד מהשפעות הקרינה (מייננת או לא מייננת) אז בחרת לגור במדינה הלא מתאימה. בכל יום אתה סופג מהשמש הישראלית אנרגיה במינון העולה בהרבה - ושבמקרה של קרינה בתחום ה UV יש גם קבלות על כך שזה מסרטן - על כל מה שתספוג מכל האביזרים האלחוטיים שאין לך בבית. שלא לדבר על הפנולים הדולפים לתוך האוכל ממכלי פלסטיק, חומרים מסרטנים בשמפו ובאל-סבון ושלא לדבר על מה שיש באבקת כביסה ובחומרים דוחי יתושים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.