צריבת תמונה בטלויזיית LCD (סמסונג 32").
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 138
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי, יש לי 32 אינץ של סמסונג, דגם LA32R71BA (תוקן) שמחוברת ל-HTPC.
לפני כמה ימים היה לי רקע בערך 4 ימים, של פרצוף של אשה.
במקרה שהייתי במדיה סנטר ראיתי שיש לי קווים עגולים כאלה ברקע הכחול, אז שמתי על כל המסך תמונה עם צבע אפור חלק לראות אם הקווים האלה ממשיכים משהו ולהפתעתי גיליתי שיש פתאום "צריבה" של הפרצוף של האשה.
שיניתי את הרקע, שמתי שומר מסך (פסים רצים כאלה של המטריקס, שמוריד אותיות למטה בצבע ירוק).
היום החלטתי לפתוח שוב את התמונה האפורה לראות אם הצללית של האשה עדיין שם, להפתעתי שוב פעם יש צריבה של משהו, אבל הפעם של הפסים האלה של המטריקס S:
רואים עדיין את הצללית של האשה מהרקע הישן אבל ממש חלש כי הקווים של המטריקס דרסו אותה.
קיצר אני אובד עצות אין לי כבר רעיונות מה לעשות, ניסיתי לנתק אותה מהחשמל "שתתקרר" אבל זה לא עזר, כל פעם נצרב משהו אחר...
אשמח לכל עצה,
תודה רבה רבה!
לפני כמה ימים היה לי רקע בערך 4 ימים, של פרצוף של אשה.
במקרה שהייתי במדיה סנטר ראיתי שיש לי קווים עגולים כאלה ברקע הכחול, אז שמתי על כל המסך תמונה עם צבע אפור חלק לראות אם הקווים האלה ממשיכים משהו ולהפתעתי גיליתי שיש פתאום "צריבה" של הפרצוף של האשה.
שיניתי את הרקע, שמתי שומר מסך (פסים רצים כאלה של המטריקס, שמוריד אותיות למטה בצבע ירוק).
היום החלטתי לפתוח שוב את התמונה האפורה לראות אם הצללית של האשה עדיין שם, להפתעתי שוב פעם יש צריבה של משהו, אבל הפעם של הפסים האלה של המטריקס S:
רואים עדיין את הצללית של האשה מהרקע הישן אבל ממש חלש כי הקווים של המטריקס דרסו אותה.
קיצר אני אובד עצות אין לי כבר רעיונות מה לעשות, ניסיתי לנתק אותה מהחשמל "שתתקרר" אבל זה לא עזר, כל פעם נצרב משהו אחר...
אשמח לכל עצה,
תודה רבה רבה!
נערך לאחרונה על ידי Vatos-Locos ב 13/12/2008 21:02, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
תמונה סטטית למשך 4 ימים יכולה לגרום לתופעה הזו.
זה לא צריבה אלא שהפיקסלים מאבדים מהגמישות שלהם ומראים הילה של התמונה הסטטית.
החלפת תמונות בצורה מהירה (שלג או צבעים שמשתנים מהר) בד"כ משחרר את זה.
לדעתי צריך ליצור קשר אם היבואן.
בכל מקרה תשתמש ב- power save למסך. אתה מקצר את אורך החיים של התאורה האחורית (פלורוסנטים).
זה לא צריבה אלא שהפיקסלים מאבדים מהגמישות שלהם ומראים הילה של התמונה הסטטית.
החלפת תמונות בצורה מהירה (שלג או צבעים שמשתנים מהר) בד"כ משחרר את זה.
לדעתי צריך ליצור קשר אם היבואן.
בכל מקרה תשתמש ב- power save למסך. אתה מקצר את אורך החיים של התאורה האחורית (פלורוסנטים).
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובה המקצועית.
לצערי המסך הזה ממש מאכזב, גם כשאני מגדיר במחשב חסכון חשמל וכיבוי מסך אוטומטי הוא פשוט שם תמונה כחולה ולא נכבה, ככה שיוצא שהוא דלוק כל הלילה כל לילה (רק במשך היום כשאני בעבודה הוא כבוי).
בקשר לתמונה מהירה או שלג, איך אתה ממליץ לעשות את זה? אני חייב לתקן את הפסים האלה שנשארו מהשומר מסך וההילה של הפרצוף של האשה מהרקע של השולחן עבודה...
שוב תודה.
לצערי המסך הזה ממש מאכזב, גם כשאני מגדיר במחשב חסכון חשמל וכיבוי מסך אוטומטי הוא פשוט שם תמונה כחולה ולא נכבה, ככה שיוצא שהוא דלוק כל הלילה כל לילה (רק במשך היום כשאני בעבודה הוא כבוי).
בקשר לתמונה מהירה או שלג, איך אתה ממליץ לעשות את זה? אני חייב לתקן את הפסים האלה שנשארו מהשומר מסך וההילה של הפרצוף של האשה מהרקע של השולחן עבודה...
שוב תודה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

חשבתי שהפרצוף נעלם!
צור קשר אם היבואן בהקדם.
ישנה תכנה בשם DPT - Dead Pixel Tester שמאפשרת לבצע pixel exerciser אבל רק לאזור קטן. ניתן להגדיל את האזור או להפעיל מספר אזורים בו זמנית.
לא מכיר באופן אישי תוכנות נוספות, למראת שישנם.
במקרה הגרוע תכין מצגת ב- powerpoint שמחליפה צבעים מהר על המסך.
תבדוק את ההגדרות power save של המסך עצמו. No Signal אמור לכבות אותו כעבור זמן קצר.
אם אתה מכבה את המחשב המסך נכבה כעבור זמן מה?
צור קשר אם היבואן בהקדם.
ישנה תכנה בשם DPT - Dead Pixel Tester שמאפשרת לבצע pixel exerciser אבל רק לאזור קטן. ניתן להגדיל את האזור או להפעיל מספר אזורים בו זמנית.
לא מכיר באופן אישי תוכנות נוספות, למראת שישנם.
במקרה הגרוע תכין מצגת ב- powerpoint שמחליפה צבעים מהר על המסך.
תבדוק את ההגדרות power save של המסך עצמו. No Signal אמור לכבות אותו כעבור זמן קצר.
אם אתה מכבה את המחשב המסך נכבה כעבור זמן מה?
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

הוא לא נכבה אף פעם, המקסימום שהצלחתי לעשות מהתפריטים של המסך זה לכבות את ה BLUE SCREEN ואז הוא הפך להיות שחר עם טקסט של NO SIGNAL, אבל הוא נשאר עד שאני נכבה את הטלויזיה ידנית.
הצל\מסגרת של הפרצוף נדרס ע"י הקווים של השומר מסך, הוא לא נעלם לגמרי, עדיין רואים קצת ממנו על רקע הפסים...
אני באמת אתקשר מחר בבוקר לסמליין\מיניליין לראות מה הם אומרים על זה...
עריכה:
בקשר למצגת שמחליפה צבעים מהר, כמה זמן בערך צריך להריץ אותה? כי שמתי עכשיו ל3-4 דקות וזה לא ממש עזר.
הצל\מסגרת של הפרצוף נדרס ע"י הקווים של השומר מסך, הוא לא נעלם לגמרי, עדיין רואים קצת ממנו על רקע הפסים...
אני באמת אתקשר מחר בבוקר לסמליין\מיניליין לראות מה הם אומרים על זה...
עריכה:
בקשר למצגת שמחליפה צבעים מהר, כמה זמן בערך צריך להריץ אותה? כי שמתי עכשיו ל3-4 דקות וזה לא ממש עזר.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
בעיה של צבירה (לא צריבה) שדורשת "ניעור" רציני של הפיקסלים. עפ"ר מדובר בתופעה הפיכה.
הדרך הטובה ביותר - להקרין תמונת "שלג" (רעש) על כל המסך למשך מספר שעות.
הדרך הטובה ביותר - להקרין תמונת "שלג" (רעש) על כל המסך למשך מספר שעות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

שמתי שלג ויצאתי לעבודה, אין לי מושג כמה זמן לקח עד שזה נכבה לבד אבל לצערי זה לא עשה יותר מידי.
yaronkle הציע לי ליצור קשר עם היבואן, כנראה שזה מה שאני אעשה...
עדכון:
לא חשוב, כתבתי כבר בהודעה למטה.
yaronkle הציע לי ליצור קשר עם היבואן, כנראה שזה מה שאני אעשה...
עדכון:
לא חשוב, כתבתי כבר בהודעה למטה.
נערך לאחרונה על ידי Vatos-Locos ב 13/12/2008 20:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

בחיים שלי לא נתקלתי בשירות כזה...
בהודעה האחרונה שלי (25.11) התיאשתי והזמנתי טכנאי שיראה את התופעה.
הגיע אלי הביתה נציג\טכנאי של רטפון (לא של סמליין), בן אדם נחמד ואדיב ומבין עניין, ראה את התקלה ואמר לי שזה בהחלט לא תקין והוא ימלא דו"ח ליבואן (סמליין מינימלין).
מאז אותו יום ועד אתמול (חמישי, 11.11) לא קיבלתי שום עדכון ולא הצלחתי לתפוס מישהו שבאמת יודע על מה מדובר בסמליין, אתמול שכבר הצלחתי לתפוס איזה פקידה שרק קראה מהמחשב, אמרה לי ש"החלטנו שלא לטפל במקרה עקב נזק פיזי, ע"פ ההוראות שלנו אסור להשאיר תמונה קבועה ואנחנו לא מגבים שימוש של המסכים כמוניטור מחשב".
מיותר לציין שאני לא דביל שפעם ראשונה מתעסק עם מסכים, שמתי שומר מסך על זמן קצר מאוד וכיבוי מסך אוטומטי, הגדרתי BLUE SCREEN בטלויזיה וכל מה שצריך, שלא לדבר על זה שאני מחליף רקעים כל כמה ימים בשביל שלא יהיה "זמן מצטבר" ארוך לאותה תמונה.
הצגת שלג למשך שעות טיפה מטשטשת את הצריבה (אבל גם כן, רק עד הצריבה הבאה), הרצת הרבה צבעים מהר לצערי לא ממש עזרה.
א. אני בשוק שהם החליטו שזה נזק פיזי ולא יידעו אותי בכלל, שאני ארדוף אחריהם לגלות את התשובה.
ב. לא קיבלתי עם המסך שום מסמך שכתוב עליו שום דבר על תמונה קבועה, למרות שאני מודע לעניין ונזהר ממנו, לא חתמתי על כלום ולא קיבלתי שום דבר שאומר את זה רשמית.
ג. מה הקשר לנזק פיזי? אני לא אשם שהמוצר שלהם פגום.
מה אני עושה במצב כזה? ממש לא מתאים לי להשאר עם טלויזיה בת חצי שנה פגומה...
חוץ מזה שהפקידה הזאת אמרה לי שסמליין לא תומכת בשימוש המסכים שלה כמוניטור מחשב, אבל אני רואה גם בחוברת הפעלה שיציאת VGA נקראת PC INPUT והם מפרסמים את עצמם בהרבה אתרים וכנסים של HTPC.
אז מה הסתירה הזאת? למכור את עצמם ככה זה בסדר אבל לתת שירות לקהילה הזאת זה כבר יותר מידי?
בהודעה האחרונה שלי (25.11) התיאשתי והזמנתי טכנאי שיראה את התופעה.
הגיע אלי הביתה נציג\טכנאי של רטפון (לא של סמליין), בן אדם נחמד ואדיב ומבין עניין, ראה את התקלה ואמר לי שזה בהחלט לא תקין והוא ימלא דו"ח ליבואן (סמליין מינימלין).
מאז אותו יום ועד אתמול (חמישי, 11.11) לא קיבלתי שום עדכון ולא הצלחתי לתפוס מישהו שבאמת יודע על מה מדובר בסמליין, אתמול שכבר הצלחתי לתפוס איזה פקידה שרק קראה מהמחשב, אמרה לי ש"החלטנו שלא לטפל במקרה עקב נזק פיזי, ע"פ ההוראות שלנו אסור להשאיר תמונה קבועה ואנחנו לא מגבים שימוש של המסכים כמוניטור מחשב".
מיותר לציין שאני לא דביל שפעם ראשונה מתעסק עם מסכים, שמתי שומר מסך על זמן קצר מאוד וכיבוי מסך אוטומטי, הגדרתי BLUE SCREEN בטלויזיה וכל מה שצריך, שלא לדבר על זה שאני מחליף רקעים כל כמה ימים בשביל שלא יהיה "זמן מצטבר" ארוך לאותה תמונה.
הצגת שלג למשך שעות טיפה מטשטשת את הצריבה (אבל גם כן, רק עד הצריבה הבאה), הרצת הרבה צבעים מהר לצערי לא ממש עזרה.
א. אני בשוק שהם החליטו שזה נזק פיזי ולא יידעו אותי בכלל, שאני ארדוף אחריהם לגלות את התשובה.
ב. לא קיבלתי עם המסך שום מסמך שכתוב עליו שום דבר על תמונה קבועה, למרות שאני מודע לעניין ונזהר ממנו, לא חתמתי על כלום ולא קיבלתי שום דבר שאומר את זה רשמית.
ג. מה הקשר לנזק פיזי? אני לא אשם שהמוצר שלהם פגום.
מה אני עושה במצב כזה? ממש לא מתאים לי להשאר עם טלויזיה בת חצי שנה פגומה...
חוץ מזה שהפקידה הזאת אמרה לי שסמליין לא תומכת בשימוש המסכים שלה כמוניטור מחשב, אבל אני רואה גם בחוברת הפעלה שיציאת VGA נקראת PC INPUT והם מפרסמים את עצמם בהרבה אתרים וכנסים של HTPC.
אז מה הסתירה הזאת? למכור את עצמם ככה זה בסדר אבל לתת שירות לקהילה הזאת זה כבר יותר מידי?
נערך לאחרונה על ידי Vatos-Locos ב 13/12/2008 21:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1499
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
נראה שזה לא הולך בטוב, הייתי מנסה שוב פעם בטוב וחושב אפילו על בניית תיק לטביעות קטנות.
תתעד את כל שיחות הטלפון שכוללים עם מי דיברת ומה היה, נסיונות להגיע לפתרון הבעיה מצדך, תשלח להם מכתב לפני התחלת תהליך משפטי. אם בכל זאת ינפנפו אותך תשתמש בכל החומר שצברת לבננית תיק לבית משפט לתביעות קטנות. אני בטוח שהצדק איתך
תתעד את כל שיחות הטלפון שכוללים עם מי דיברת ומה היה, נסיונות להגיע לפתרון הבעיה מצדך, תשלח להם מכתב לפני התחלת תהליך משפטי. אם בכל זאת ינפנפו אותך תשתמש בכל החומר שצברת לבננית תיק לבית משפט לתביעות קטנות. אני בטוח שהצדק איתך
- yaronkle
- חבר במועדון HT

בדוק אם קיימת אזהרה בחוברת ההפעלה בעברית לגבי צריבה.
האם בחנות הזהירו אותך בפני צריבה ב- פלאזמה ואמרו שאין את זה ב- LCD?
האם המתקין בבית הזהיר אותך מפני זה?
תפנה למנהל השירות.
במידה והוא לא קואופרטיבי תבהיר לו שהמסך הזה נצרב במידה לא סבירה ושלא הוזהרת בנידון ע"י אף גורם.
תאיים שתפנה עם זה לעיתונות, המועצה לצרכנות ותתחיל בתהליך תביעה על כך שאין אזהרות מספיקות על המוצר.
בהצלחה.
האם בחנות הזהירו אותך בפני צריבה ב- פלאזמה ואמרו שאין את זה ב- LCD?
האם המתקין בבית הזהיר אותך מפני זה?
תפנה למנהל השירות.
במידה והוא לא קואופרטיבי תבהיר לו שהמסך הזה נצרב במידה לא סבירה ושלא הוזהרת בנידון ע"י אף גורם.
תאיים שתפנה עם זה לעיתונות, המועצה לצרכנות ותתחיל בתהליך תביעה על כך שאין אזהרות מספיקות על המוצר.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 13/12/2008 23:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא מבין על מה אתה מתרעם
ידוע שהמסכים חשופים לבעית צריבה
אתה בעצמך מודה שהיתה תמונה קבוע על המבך ונוצרה צריבה
ידוע שאין אחריות על צריבה
1+1= אין לך אחריות על המסך בכל הקשור לצריבה
מה כאן לא ברור.אם תלך למשפט תפסיד .
במסך שקיבלתי היתה מדבקה על הארגז שאומרת את זה
במסך שקיבלתי היתה מדבקה על הארגז שאומרת את זה
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

yaronkle , תודה רבה על התגובה, עזרת לי מאוד!
אלון40, אין לי מושג מאיפה אתה ממציא את כל זה.
היה רקע לשולחן העבודה במחשב, הוא לא הוצג לאורך זמן מכוון ששמרתי על המקסימום שאפשר לעשות (שומר מסך, החלפת רקע וכו').
מתוך הרגל ממסכי מחשב CRT הפעלתי את כל הדברים הנ"ל, מעולם לא שמעתי על צריבת תמונה ב-LCD ויש לי מסכי LCD הרבה מאוד זמן, מעולם לא נצרבה לי עליהם שום תמונה למרות שלדוגמא הסרגל התחתון (של "התחל" והשעון) מופיע שעות על גבי שעות באופן רצוף.
גם במידה ויש אפשרות לצריבת תמונה ב-LCD, לא עלתה בראשי מעולם האפשרות שזה לא יגובה באחריות.
ואכן בדיוק כמו ש-yaronkle אמר,
אף אחד לא הזהיר אותי בפני זה, לא המוכר, והנושא לא דובר בחוברת שקיבלתי בעברית.
אגב, גם נכון להיום (13.11) בחוברת שבאתר של היבואן לא כתוב שום דבר על זה, למרות שבדפים הראשונים יש אזהרות שונות ובדפים 31 ו-32 יש הוראות חיבור למחשב:
http://www.ronithayun.co.il/others/89Sa ... 40R71B.pdf
אלון40, אין לי מושג מאיפה אתה ממציא את כל זה.
היה רקע לשולחן העבודה במחשב, הוא לא הוצג לאורך זמן מכוון ששמרתי על המקסימום שאפשר לעשות (שומר מסך, החלפת רקע וכו').
מתוך הרגל ממסכי מחשב CRT הפעלתי את כל הדברים הנ"ל, מעולם לא שמעתי על צריבת תמונה ב-LCD ויש לי מסכי LCD הרבה מאוד זמן, מעולם לא נצרבה לי עליהם שום תמונה למרות שלדוגמא הסרגל התחתון (של "התחל" והשעון) מופיע שעות על גבי שעות באופן רצוף.
גם במידה ויש אפשרות לצריבת תמונה ב-LCD, לא עלתה בראשי מעולם האפשרות שזה לא יגובה באחריות.
ואכן בדיוק כמו ש-yaronkle אמר,
אף אחד לא הזהיר אותי בפני זה, לא המוכר, והנושא לא דובר בחוברת שקיבלתי בעברית.
אגב, גם נכון להיום (13.11) בחוברת שבאתר של היבואן לא כתוב שום דבר על זה, למרות שבדפים הראשונים יש אזהרות שונות ובדפים 31 ו-32 יש הוראות חיבור למחשב:
http://www.ronithayun.co.il/others/89Sa ... 40R71B.pdf
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
הא?אלון40 כתב:אני לא מבין על מה אתה מתרעם
במסך שקיבלתי היתה מדבקה על הארגז שאומרת את זה...
הבן אדם קנה סמסונג - לא XC??<<>##$@Q!@. שילם ממיטב כספו, מיבואן רשמי, אף אחד לא הזהיר אותו, וכתוב במפורש שניתן לחבר למחשב. בנוסף, הבן אדם כותב במפורש שהוא הפעיל שומר מסך והחליף רקעים.
מה שאני רואה פה זה יבואן שמחפש לברוח מאחריות.
אני לא חושב שהלקוח יפסיד במשפט. אבל אני כן חושב שבצורת ההתנהלות הזאת היבואן יפסיד לקוחות.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
בואו תרגיעו, לא צריך לרוץ למשפט. רק לידיעה - מינימליין מציינת אזהרת צריבה גם בחוברות ההפעלה של LCD (בדקתי).
בלי קשר, כמו שאמרתי - צריך ניעור רציני של הפיקסלים כי בעיית הצבירה היא הפיכה.
בלי קשר, כמו שאמרתי - צריך ניעור רציני של הפיקסלים כי בעיית הצבירה היא הפיכה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
מסכים דקים לקולנוע ביתי ככלל לא מיועדים להציג תמונה סטטית למשך תקופות ארוכות כל כך (4 ימים תמונה קבועה?!)
לא הצלחתי להבין דבר פשוט מכל הסיפור הזה - האם רעש לבן למשך תקופה מסדרת את העניין או לא?
לא הצלחתי להבין דבר פשוט מכל הסיפור הזה - האם רעש לבן למשך תקופה מסדרת את העניין או לא?
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

איינשטיין, תודה על התגובה, אני מבין שזאת בעיה הפיכה (וגם ציינתי את זה במשך התארד) אבל זאת בעיה שחוזרת תוך זמן קצר מאוד.
oferlaor, אין לי מושג אם בכלל קראת את מה שרשמתי בהודעות הקודמות או שסתם ריפרפת, אבל הרקע היה למשך 4 ימים בדסקטופ, זה לא אומר שהוא הוצג 4 ימים ברצף, היה מופעל שומר מסך, הרצתי סרטים, נכון שבין לבין כן ראו את הרקע דיי הרבה, זה טבעי, גם אצלך במסך של המחשב רואים את הרקע כשאתה בחלונות שלא מתוחים על כל המסך, אבל לא באופן רצוף ולא לדקות ארוכות מידי, כשאין שימוש במקלדת\עכבר זה אוטומטי עובר לשומר מסך.
אגב, גם השומר מסך נצרב לי בשלב מסויים כמו שציינתי קודם, היה לי שומר מסך של המטריקס ופתאום אני רואה צריבות של פסים לכל אורך המסך, למרות שהאותיות שירדו בפסים האלה השתנו כל הזמן ולא היו "סטטיות".
oferlaor, אין לי מושג אם בכלל קראת את מה שרשמתי בהודעות הקודמות או שסתם ריפרפת, אבל הרקע היה למשך 4 ימים בדסקטופ, זה לא אומר שהוא הוצג 4 ימים ברצף, היה מופעל שומר מסך, הרצתי סרטים, נכון שבין לבין כן ראו את הרקע דיי הרבה, זה טבעי, גם אצלך במסך של המחשב רואים את הרקע כשאתה בחלונות שלא מתוחים על כל המסך, אבל לא באופן רצוף ולא לדקות ארוכות מידי, כשאין שימוש במקלדת\עכבר זה אוטומטי עובר לשומר מסך.
אגב, גם השומר מסך נצרב לי בשלב מסויים כמו שציינתי קודם, היה לי שומר מסך של המטריקס ופתאום אני רואה צריבות של פסים לכל אורך המסך, למרות שהאותיות שירדו בפסים האלה השתנו כל הזמן ולא היו "סטטיות".