בקשה לצורך מחקר
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
חברה,
במסגרת החקירה שלי על תכונות סט-אפים של פטפונים וביצועיהם אני פונה בבקשה למי שיכול להירתם לעניין.
הבקשה מופנית לכל אלה שמסוגלים להקליט מהפטפון למחשב בפורמט דיגיטלי כלשהו (עדיף המפורט ביותר).
אם אפשר להקליט את הרווח בין רצועה 1 לרצועה 2 בתקליט הכי נקי שיש לכם. את ההקלטה בצעו כאשר שומעים את סוף רצועה 1 ואת תחילת רצועה 2 (כ-5 שניות מכל רצועה) כולל הרווח ביניהן.
העלו את הקבצים לשרת כלשהו כאוות נפשכם. אנא מכם ציינו את דגם הפטפון, דגם הראש (MC/MM, מותג), זרוע (מותג, סוג: ישרה, "J" או "S") ודגם הפונו סטייג'. תתקבלנה דגימות של פטפונים יוקרתיים וגם "מחרשות".
ככל שיהיה לי יותר מידע, אוכל להגיע למסקנות יותר נכונות.
לכשאסיים את החקירה אשתדל לפרסמה בין דפי הפורום.
תודה מראש על המאמץ והעזרה.
במסגרת החקירה שלי על תכונות סט-אפים של פטפונים וביצועיהם אני פונה בבקשה למי שיכול להירתם לעניין.
הבקשה מופנית לכל אלה שמסוגלים להקליט מהפטפון למחשב בפורמט דיגיטלי כלשהו (עדיף המפורט ביותר).
אם אפשר להקליט את הרווח בין רצועה 1 לרצועה 2 בתקליט הכי נקי שיש לכם. את ההקלטה בצעו כאשר שומעים את סוף רצועה 1 ואת תחילת רצועה 2 (כ-5 שניות מכל רצועה) כולל הרווח ביניהן.
העלו את הקבצים לשרת כלשהו כאוות נפשכם. אנא מכם ציינו את דגם הפטפון, דגם הראש (MC/MM, מותג), זרוע (מותג, סוג: ישרה, "J" או "S") ודגם הפונו סטייג'. תתקבלנה דגימות של פטפונים יוקרתיים וגם "מחרשות".
ככל שיהיה לי יותר מידע, אוכל להגיע למסקנות יותר נכונות.
לכשאסיים את החקירה אשתדל לפרסמה בין דפי הפורום.
תודה מראש על המאמץ והעזרה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
זה קשור שתרגיל
שהחזיבלה ערך היום ליד הליטני (מיתוך העיתונות) . מה הסודיות שרק בסוף המחקר תודיע על התוצאה . לשם מה אתה צריך הקלטה של השקט ? . מה מווקלט שם בהצפנה ?
רק הטכנאי קרמר
-
chalmh
- חבר מביא חבר

הטכנאיקרמר,
...
זה קשור לפצצה האיראנית
סתם בצחוק.
שום דבר לא סודי. אני מנסה לעשות השוואה של חתימת סאונד ספקטרלית של פטפונים/סט-אפים שונים כשהם "מבודדים" מסאונד. הרווח שבין הרצועות הוא מקור עשיר לנתונים שעשויים להצביע על ביצועי הפטפון/סטאפ בכל מה שקשור להפרעות מכניות/כוון הראש/יחס אות לרעש אפקטיבי/תדר הרזוננס של הזרוע וכו'.
אני בעיקרון זקוק לכמה עשרות דגימות (אני חושב שזה יספיק) כדי להתחיל לעבד את המידע. אני לא יודע אם זה מידע שמעניין את כלל הציבור בפורום אבל אני מניח שהוא כן מעניין חלק מהאנשים. אותי זה מעניין באופן ספציפי כי אני מתעסק עם זה על בסיס כמעט יומיומי.
סתם בצחוק.
שום דבר לא סודי. אני מנסה לעשות השוואה של חתימת סאונד ספקטרלית של פטפונים/סט-אפים שונים כשהם "מבודדים" מסאונד. הרווח שבין הרצועות הוא מקור עשיר לנתונים שעשויים להצביע על ביצועי הפטפון/סטאפ בכל מה שקשור להפרעות מכניות/כוון הראש/יחס אות לרעש אפקטיבי/תדר הרזוננס של הזרוע וכו'.
אני בעיקרון זקוק לכמה עשרות דגימות (אני חושב שזה יספיק) כדי להתחיל לעבד את המידע. אני לא יודע אם זה מידע שמעניין את כלל הציבור בפורום אבל אני מניח שהוא כן מעניין חלק מהאנשים. אותי זה מעניין באופן ספציפי כי אני מתעסק עם זה על בסיס כמעט יומיומי.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
פנית למאסטרמיקס .
הוא בהחלט יוכל לסייע .
הוא בהחלט יוכל לסייע .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
-
chalmh
- חבר מביא חבר

אייל,
אני בטוח שמאסטרמיקס "יקפוץ" ראשון. אני זקוק לעוד "מתנדבים" כולל כאלה עם פטפונים HIGH END ורצוי הקלטות של תקליטים בהדפסה איכותית ולא שרוטים (ככל שניתן). מה שחשוב הוא לא לערוך את החומר שהוקלט בשום אופן או להפעיל עליו פילטרים או קומפרסורים - PURELY RAW RECORDING.
אני בטוח שמאסטרמיקס "יקפוץ" ראשון. אני זקוק לעוד "מתנדבים" כולל כאלה עם פטפונים HIGH END ורצוי הקלטות של תקליטים בהדפסה איכותית ולא שרוטים (ככל שניתן). מה שחשוב הוא לא לערוך את החומר שהוקלט בשום אופן או להפעיל עליו פילטרים או קומפרסורים - PURELY RAW RECORDING.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אכשו אני רגוע . אין מילחמה עים החיזבלה . היבנתי את העיקרון . בימים ההם היו מקליטים עוד נתונים על התקליט ? מידע שלא נישמע לאוזן
רק הטכנאי קרמר
-
chalmh
- חבר מביא חבר

לא ידוע לי על מידע מיוחד שהוקלט בין הרצועות. אבל בחלק מהתקליטים יש סמנים MARKERS בין הרצועות ע"י הכנסה של HUM 50HZ באורך של כעשירית שניה ברמה נמוכה ולא מפריעה. זה היה אופייני בחלק מהתקליטים של CBS.
אני לא יודע מה הסיבה האמתית שעשו כך. אולי יש למישהו מהברנז'ה הוותיקה ההיא של הסאונד פתרון?
אני לא יודע מה הסיבה האמתית שעשו כך. אולי יש למישהו מהברנז'ה הוותיקה ההיא של הסאונד פתרון?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אני האזנתי המון לתקליטים בימים ההם עים רואש טוב שור M4 ושמרתי על התקליטים ולא שמעתי בין השירות שום צליל. אולי באמת מוצפן שם איזה מידע סודי .
בהצלחה במחקר
בהצלחה במחקר
רק הטכנאי קרמר
יכול להיות מעניין אבל לא עד כדי להסיק מסקנות מרחיקות לכת. השוואה קורקטית ניתן לעשות רק כשהדברים להשוואה נמצאים באותם התנאים. לכולם יש תקליטים עם BACKGROUND NOISE שונה, כרטיסי קול שונים, לאחד פטפון עומד על מכונת כביסה, לשני יש בסיס של 200 קילו. קיצור יש פה נעלמים יותר מהמשוואות.
למש מעניין - טסט של פטפונים נכונים מתקופה נכונה (מבחינת פטפונים):
http://www.thevintageknob.org/MISCELLAN ... 980TT.html
למש מעניין - טסט של פטפונים נכונים מתקופה נכונה (מבחינת פטפונים):
http://www.thevintageknob.org/MISCELLAN ... 980TT.html
אני הייתי שמח לסייע לך, אך אני חושש שהכלים שעומדים לרשותי לא יעמדו במבחן התוצאה.
עומד לרשותי פטיפון פשוט של Technics מסוג SL-5 שמחובר לסטייג' פשוט של TCC
(הזולים המיועדים לחיבור למערכות סטראו/כניסות AUX).
עם זאת, כן העברתי כמה תקליטים לפורמט דיגיטלי בפורמט WAV.
אני בספק אם אוכל לעזור לך, אבל אם תרצה בכל זאת - הכלים שלי עומדים לרשותך.
עומד לרשותי פטיפון פשוט של Technics מסוג SL-5 שמחובר לסטייג' פשוט של TCC
(הזולים המיועדים לחיבור למערכות סטראו/כניסות AUX).
עם זאת, כן העברתי כמה תקליטים לפורמט דיגיטלי בפורמט WAV.
אני בספק אם אוכל לעזור לך, אבל אם תרצה בכל זאת - הכלים שלי עומדים לרשותך.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

sergeit,
אני לא מתכונן לעשות השוואות ביצועים בין פטפונים והמסקנה בהחלט לא תהיה איזה פטפון יותר טוב או בדומה לכך. אני בהחלט רוצה לראות את חתימת הספקטרום של הסט-אפים כפי שהם במצבם האמתי בבית של כל אחד ואחד. למשל תדר הרזוננס של הזרוע לא מושפע מהמקום או מסוג התקליט, אם תהיה השפעה אז אולי בעוצמת התדר הזה אבל לא שינוי בתדר הבסיסי. מכיוון שאני מתעתד לבחון בעיקר את התדרים הנמוכים, אני לא חושב שישנה מגבלה של כרטיס הקול, כי כל מעגל אודיו הכי פשוט מסוגל להתמודד בהצלחה עם התדרים הללו. גם אחוזי העיוות לא כל כך מעניינים אותי לצורך הבדיקה.
Tamirb,
אתה יכול להעלות את מה שיש לך. אני בהחלט לא משווה את ביצועי המערכת שלך לשום מערכת אחרת.
תודה רבה.
קודם כל אני צריך DATA ואחר כך נראה לאן אפשר לזרום מכאן.
אני לא מתכונן לעשות השוואות ביצועים בין פטפונים והמסקנה בהחלט לא תהיה איזה פטפון יותר טוב או בדומה לכך. אני בהחלט רוצה לראות את חתימת הספקטרום של הסט-אפים כפי שהם במצבם האמתי בבית של כל אחד ואחד. למשל תדר הרזוננס של הזרוע לא מושפע מהמקום או מסוג התקליט, אם תהיה השפעה אז אולי בעוצמת התדר הזה אבל לא שינוי בתדר הבסיסי. מכיוון שאני מתעתד לבחון בעיקר את התדרים הנמוכים, אני לא חושב שישנה מגבלה של כרטיס הקול, כי כל מעגל אודיו הכי פשוט מסוגל להתמודד בהצלחה עם התדרים הללו. גם אחוזי העיוות לא כל כך מעניינים אותי לצורך הבדיקה.
Tamirb,
אתה יכול להעלות את מה שיש לך. אני בהחלט לא משווה את ביצועי המערכת שלך לשום מערכת אחרת.
תודה רבה.
קודם כל אני צריך DATA ואחר כך נראה לאן אפשר לזרום מכאן.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן, OK, הבנתי. אם זה לא דחוף - אשתדל לתת נתונים של מספר פטפונים באותו סטאפ, אולי גם השפעה של PLINTH לגבי פטפונים שהוא ניתן להחלפה, אמנם אני אפס במה שקשור להמרה לפורמטים דיגיטליים.
הכל בתנאי שזה לא ישמש נימוק בדיון יאני " על מה אפשר לדבר עם בנאדם שיש לו פיק על 200 הרץ??"

הכל בתנאי שזה לא ישמש נימוק בדיון יאני " על מה אפשר לדבר עם בנאדם שיש לו פיק על 200 הרץ??"
חנן עוד 10 דקות אני אתן לך דגימה
אני מעלה אותה כרגע לשרת
הוקלט על ידי כרטיס קול M-AUDIO audiophile 2496
פטיפון : טורנס TD160
ראש : אודיוטכניקה AT110
קדם מגבר : Project phonoBox II
אני מעלה אותה כרגע לשרת
הוקלט על ידי כרטיס קול M-AUDIO audiophile 2496
פטיפון : טורנס TD160
ראש : אודיוטכניקה AT110
קדם מגבר : Project phonoBox II
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 22/11/2008 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
http://www.2shared.com/file/4335277/fbe ... nline.html
פעם הראשונה שאני מתעסק בהמרת האנלוג למחשב.. מקווה שזה יצא בסדר
תקליט חדש ATLANTIC SD1652, 1974 US PRESS
TT garrard 401
sme3009ser2early tonearm, J-shape
Ortofon MC30 Supreme cart VTF 2.0 g
Carver MCt step up transformer
Audio Research SP9 pre, built-in phono
כרטיס קול - מה שיש לי במחשב ALi Audio משהו..
אם האיכות מתאימה - תודיע לי אפשר לחבר עוד דברים
פעם הראשונה שאני מתעסק בהמרת האנלוג למחשב.. מקווה שזה יצא בסדר
תקליט חדש ATLANTIC SD1652, 1974 US PRESS
TT garrard 401
sme3009ser2early tonearm, J-shape
Ortofon MC30 Supreme cart VTF 2.0 g
Carver MCt step up transformer
Audio Research SP9 pre, built-in phono
כרטיס קול - מה שיש לי במחשב ALi Audio משהו..
אם האיכות מתאימה - תודיע לי אפשר לחבר עוד דברים
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

ומה גיליתה ספר לחברה . את הסוד של הימים ההם
רק הטכנאי קרמר
http://www.2shared.com/file/4414253/11c ... nline.html
סידרתי טורנס..
פטפון טורנס 124, זרוע rek-o-kut s-160