האם הספק גבוה (Wpc ) הוא בהכרח ערובה לצליל טוב יותר?
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מתכוון למשל אם ניקח שני מגברים זהים לגמרי כאשר ההבדל היחיד(!) ביניהם הוא ההספק
נניח מדובר בפאוור מחברה X בעל הספק 70 וואט לשני ערוצים
ובאותו פאוור זהה בעל הספק 130 וואט לשני ערוצים.
מה יהיה ההבדל העיקרי בצליל בין שני המגברים?
נצילות הרמקולים לצורך העניין היא סטנדרטית - 90DB
נניח מדובר בפאוור מחברה X בעל הספק 70 וואט לשני ערוצים
ובאותו פאוור זהה בעל הספק 130 וואט לשני ערוצים.
מה יהיה ההבדל העיקרי בצליל בין שני המגברים?
נצילות הרמקולים לצורך העניין היא סטנדרטית - 90DB
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
חוץ מהספק
יש עוד הרבה פרמטרים למגברים . אחוז עיוותים. אים זה אותו מגבר ורק הווטים מישתנה . אין הבדל בצליל . רק אים אתה שומע חזק מאוד והאולם גדול . אז עדיף הספק גבוה
רק הטכנאי קרמר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עמית,
גם אם הספק אומר משהו לגבי איכות השמיעה, כאשר תבדוק יותר מ-3 הגברות תבין שבין מה שכתוב ובין יכולת ה"דחיפה" האמיתית יש מתאם קלוש ביותר...
ליאור.
גם אם הספק אומר משהו לגבי איכות השמיעה, כאשר תבדוק יותר מ-3 הגברות תבין שבין מה שכתוב ובין יכולת ה"דחיפה" האמיתית יש מתאם קלוש ביותר...
ליאור.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
דבר אחד הוא שההספק הרשום של המגבר ויכולת הדחיפה שלו הם שני דברים שונים לחלוטין.
דבר שני הוא שאין שום קשר – כלום, אפס, Nada, Zero, גורנישט – בין ההספק האמיתי של מגבר לבין איכות הצליל שלו.
על איכות הצליל משפיעים בעיקר:
איכות ספקי המתח (כולל מידת הניקיון שלהם מרעש), ה- Slew Rate ה- Damping Factor , רמת הזרם שהמגבר יכול לספק, איכות תכנון המעגלים, איכות תכנון מיקום הרכיבים, איכות תכנון המעגל המודפס (אם יש כזה), איכות המארז (הקופסא) ותכנונה – וכן איכות המחברים בהם משתמשים – כולל מחבר כניסת המתח.
.
דבר שני הוא שאין שום קשר – כלום, אפס, Nada, Zero, גורנישט – בין ההספק האמיתי של מגבר לבין איכות הצליל שלו.
על איכות הצליל משפיעים בעיקר:
איכות ספקי המתח (כולל מידת הניקיון שלהם מרעש), ה- Slew Rate ה- Damping Factor , רמת הזרם שהמגבר יכול לספק, איכות תכנון המעגלים, איכות תכנון מיקום הרכיבים, איכות תכנון המעגל המודפס (אם יש כזה), איכות המארז (הקופסא) ותכנונה – וכן איכות המחברים בהם משתמשים – כולל מחבר כניסת המתח.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מבין מה שאתם אומרים כאן אבל מצד שני לא ברור לי כ"כ
למה רצוי "להתעלם" מהנתונים הטכניים ובעיקר לשמוע את הסט-אפ כדי להפיק איזו שהיא מסקנה לגבי טיב הצליל.
ברור שזהו הדבר שקובע בסופו של דבר (איזה זה נשמע לכל אחד מאיתנו) אבל לצורך העניין קשה לי להאמין שאם ניקח מגבר X עם נתונים מסויימים ונשווה מול מגבר Y עם נניח שיפור בנתונים בכל הפרמטרים שהוזכרו פה -אז לא תהיה משמעות לנתונים אלו?
אני בטוח שהוא ישמע טוב יותר,אחרי הכל עולם האודיו הוא מדע די מדוייק לדעתי וכל שינוי בין רכיב לרכיב קשור קשר ישיר לצליל
לא?
למה רצוי "להתעלם" מהנתונים הטכניים ובעיקר לשמוע את הסט-אפ כדי להפיק איזו שהיא מסקנה לגבי טיב הצליל.
ברור שזהו הדבר שקובע בסופו של דבר (איזה זה נשמע לכל אחד מאיתנו) אבל לצורך העניין קשה לי להאמין שאם ניקח מגבר X עם נתונים מסויימים ונשווה מול מגבר Y עם נניח שיפור בנתונים בכל הפרמטרים שהוזכרו פה -אז לא תהיה משמעות לנתונים אלו?
אני בטוח שהוא ישמע טוב יותר,אחרי הכל עולם האודיו הוא מדע די מדוייק לדעתי וכל שינוי בין רכיב לרכיב קשור קשר ישיר לצליל
לא?
מדע האודיו אינו מדע מדוייק..
הסיבה הפשוטה היא שהכלי העיקרי ל"מדידה" של אודיו בהקשר שלנו הוא זוג אוזניים והמוח שבינהן...שזהו כלי המדידה הכי לא מדוייק שישנו בעולם וזה עוד בלשון המעטה...
בהקשרים אחרים ייתכן וניתן להתייחס על מדע האודיו כמדוייק יותר...אבל לא בהקשר הזה של האזנה למוסיקה...
הסיבה הפשוטה היא שהכלי העיקרי ל"מדידה" של אודיו בהקשר שלנו הוא זוג אוזניים והמוח שבינהן...שזהו כלי המדידה הכי לא מדוייק שישנו בעולם וזה עוד בלשון המעטה...
בהקשרים אחרים ייתכן וניתן להתייחס על מדע האודיו כמדוייק יותר...אבל לא בהקשר הזה של האזנה למוסיקה...
דרך אגב, אם אני לא טועה אף אחד לא אמר לך להתעלם לחלוטין מהנתונים הטכניים אלא העיצות הן לא ליחחס חשיבות ומשקל מרובה מדיי לנתונים אלו..
נקודה נוספת...הנתונים הטכניים הם בדרף כלל מפרט שמפרסם היצרן שאם נאמר זאת בעדינות לא תמיד חופף במדוייק את המציאות..
כמו שלמשל נתוני צריכת דלק ברכב שמפרסם יצרן הרכב לא ממש קשורים למציאות...הבנת את המשל והנמשל ??
נקודה נוספת...הנתונים הטכניים הם בדרף כלל מפרט שמפרסם היצרן שאם נאמר זאת בעדינות לא תמיד חופף במדוייק את המציאות..
כמו שלמשל נתוני צריכת דלק ברכב שמפרסם יצרן הרכב לא ממש קשורים למציאות...הבנת את המשל והנמשל ??
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
משום שהניסיון מראה שזה המצב.amit145 כתב:אני מבין מה שאתם אומרים כאן אבל מצד שני לא ברור לי כ"כ
למה רצוי "להתעלם" מהנתונים הטכניים ובעיקר לשמוע את הסט-אפ כדי להפיק איזו שהיא מסקנה לגבי טיב הצליל....
אם היית יודע איך לייצר מגבר טוב היית הופך למיליונר תוך זמן קצר.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא