שימוש בציוד קיים לפרויקט חדש
היי לכולם, ברשותי קיים מפרט המחשב השולחני הבא -
AMD Athlon 64bit 3200+
Motherboard- Gigabyte GA-K8NF ultra (onboard audio card(
Memory - 1GB PC3200
nVidia GeForce 6600GT Pci-e (128MB)
Internal HDD - WD 200GB
External HDD - WD MyBook (Firewire) 500GB
Cordless Logitech mouse and keyboard
כמו-כן, יש ברשותי מחשב נייד שאולי יוכל לעזור כאן במשהו בעל המפרט הבא -
(HP ZT3105)
centrino 1.4
512mb
40GB
ati9200 64MB
combo drive
wifi
USB 2 X 3
firewire
SD card reader
חוץ מזה בבית -
LCD 42" (HD READY)
2 טלוויזיות רגילות (29")
3 ממירים רגילים (לא HD) של YES
שלט אוניברסלי של PHILIPS SRU9600 (אולי יוכל לעזור ...)
רסיבר 5.1 של SONY
מערכת רמקולים (2 קדמיים, 2 אחוריים וסאב)
המטרה - שימוש בציוד הקיים על מנת לרשת את הבית ולהפוך את המחשב המרכזי לשרת HTPC (אופציונאלי - העברת התכנים לטלויזיה אחת נוספת או לשתיהן)
שימושים -
צפייה והקלטה בשידורי הלווין
גלישה ברשת, צפייה בתכנים
שמיעת מוזיקה
צפיה בסרטים באיכות HD
(אקבל המלצות לשימושים נוספים)
הורדות
עלות תוספות - עד 1000 ש"ח
כמו-כן, הבנתי שיהיה נוח מאוד לשים LINUX עם MythTV כמערכת הפעלה מרכזית, אם יש הסתייגויות אשמח לשמוע.
תודה תודה תודה מראש לכל העוזרים.
AMD Athlon 64bit 3200+
Motherboard- Gigabyte GA-K8NF ultra (onboard audio card(
Memory - 1GB PC3200
nVidia GeForce 6600GT Pci-e (128MB)
Internal HDD - WD 200GB
External HDD - WD MyBook (Firewire) 500GB
Cordless Logitech mouse and keyboard
כמו-כן, יש ברשותי מחשב נייד שאולי יוכל לעזור כאן במשהו בעל המפרט הבא -
(HP ZT3105)
centrino 1.4
512mb
40GB
ati9200 64MB
combo drive
wifi
USB 2 X 3
firewire
SD card reader
חוץ מזה בבית -
LCD 42" (HD READY)
2 טלוויזיות רגילות (29")
3 ממירים רגילים (לא HD) של YES
שלט אוניברסלי של PHILIPS SRU9600 (אולי יוכל לעזור ...)
רסיבר 5.1 של SONY
מערכת רמקולים (2 קדמיים, 2 אחוריים וסאב)
המטרה - שימוש בציוד הקיים על מנת לרשת את הבית ולהפוך את המחשב המרכזי לשרת HTPC (אופציונאלי - העברת התכנים לטלויזיה אחת נוספת או לשתיהן)
שימושים -
צפייה והקלטה בשידורי הלווין
גלישה ברשת, צפייה בתכנים
שמיעת מוזיקה
צפיה בסרטים באיכות HD
(אקבל המלצות לשימושים נוספים)
הורדות
עלות תוספות - עד 1000 ש"ח
כמו-כן, הבנתי שיהיה נוח מאוד לשים LINUX עם MythTV כמערכת הפעלה מרכזית, אם יש הסתייגויות אשמח לשמוע.
תודה תודה תודה מראש לכל העוזרים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בשביל הקלטות מהממיר של יס אתה צריך כרטיס טלוויזיה דוגמת ה-Hauppauge PVR150 MCE, שעלותו כולל ערכת אינפרה אדום כ-300 ש"ח. בשלט האוניברסלי תוכל כמובן להשתמש במקום השלט שמגיע עם הכרטיס.
מפרט המחשב שלך יריץ תכני HD ברזולוציית 720P. ל-1080P הוא חלש מדי (אבל גם המסך שלך הוא HD Ready, אז אין צורך). מומלץ לפעול על פי המדריך בדביקים למחשבים חלשים.
מפרט המחשב שלך יריץ תכני HD ברזולוציית 720P. ל-1080P הוא חלש מדי (אבל גם המסך שלך הוא HD Ready, אז אין צורך). מומלץ לפעול על פי המדריך בדביקים למחשבים חלשים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בוודאי. ניתן גם להגדיר ב-Power Options בקונטרול פאנל שהלפטופ לא יכובה כאשר סוגרים את המסך שלו.
ניגון התכנים נעשה פשוט מתיקיות שהן Shared במחשב הראשי דרך הרשת הביתית שלך. לניגון תכני HD או קבצי MPEG2, מומלץ לחבר את הלפטופ חוטית לרשת הביתית ולא להשתמש ברשת האלחוטית.
ניגון התכנים נעשה פשוט מתיקיות שהן Shared במחשב הראשי דרך הרשת הביתית שלך. לניגון תכני HD או קבצי MPEG2, מומלץ לחבר את הלפטופ חוטית לרשת הביתית ולא להשתמש ברשת האלחוטית.
איך הכל מתחבר?
מישהו יכול לתת לי איזה STEP-BY-STEP כדי שאבין איך הכל מתחבר? האם יש צורך ביותר מכרטיס לכידה אחד? איפה הם מתחברים? וכו' ...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כדי לנגן הקלטות שכבר בוצעו, אין צורך בכרטיס לכידה נוסף. אתה פשוט מנגן את הקבצים מהתיקייה הרחוקה כמו שאתה מנגן מתיקייה שנמצאת על ההארד דיסק המקומי.
אתה רק צריך להקים רשת ביתית רגילה, ובשביל זה יש הרבה מדריכים קיימים ברשת, גם בעברית. למשל, המדריך המצויין הזה:
http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm
רק לאחר שהקמת רשת ביתית, תוכל להתפנות להתקנת התוכנות למדיה סנטר, בין אם זה MythTV או ויסטה מדיה סנטר או מדיה פורטל.
אתה רק צריך להקים רשת ביתית רגילה, ובשביל זה יש הרבה מדריכים קיימים ברשת, גם בעברית. למשל, המדריך המצויין הזה:
http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm
רק לאחר שהקמת רשת ביתית, תוכל להתפנות להתקנת התוכנות למדיה סנטר, בין אם זה MythTV או ויסטה מדיה סנטר או מדיה פורטל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לצפייה עם יכולות Timeshift (עצירה בשידור חי וכו) תוך כדי הקלטה מערוץ אחר צריך 2 כרטיסי טלוויזיה ו-2 ממירים.
לצפייה ללא יכולות Timeshift תוך כדי הקלטה מערוץ אחר צריך כרטיס טלוויזיה אחד ו-2 ממירים.
לגבי השלט, תאימות מלאה למה?
לצפייה ללא יכולות Timeshift תוך כדי הקלטה מערוץ אחר צריך כרטיס טלוויזיה אחד ו-2 ממירים.
לגבי השלט, תאימות מלאה למה?
ניסוח השאלה מחדש - האם השלט שברשותי (PHILIPS SRU9600) יתמוך בכל הפונקציות של השלט של מיקרוסופט המגיע עם כרטיס הלכידה? שמתי-לב שיש לי בשלט את שתי החברות MICROSOFT וגם Hauppauge , השאלה אבל האם יש תאימות לכל הפונקציות ...pixies כתב:לצפייה עם יכולות Timeshift (עצירה בשידור חי וכו) תוך כדי הקלטה מערוץ אחר צריך 2 כרטיסי טלוויזיה ו-2 ממירים.
לגבי השלט, תאימות מלאה למה?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממש אין לי מושג, אבל אם לשלט שלך יש יכולות למידה (Learn) אז לא צריכה להיות שום בעייה עם כל כפתור שהוא.
אני מעריך שאצטרך גם ראוטר אלחוטי ...
אני צודק?
יש עוד דברים שאצטרך לקנות לטובת העניין? כרטיס קול חדש (או להשתמש בכרטיס המותקן על לוח האם)?
יש עוד דברים שאצטרך לקנות לטובת העניין? כרטיס קול חדש (או להשתמש בכרטיס המותקן על לוח האם)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי אין צורך לקנות כרטיס קול חדש, אלא אם כן כבר שמעת איתו מוסיקה ואתה לא מרוצה מהאיכות.
מה לגבי HDMI?
אין לי יציאת HDMI במחשב ... רק DVI, S-VIDEO ...
יש צורך קריטי ב-HDMI אם אני רוצה לראות סרטים בפורמט 720p? במידה וכן, מה עליי להוסיף כאן?
יש צורך קריטי ב-HDMI אם אני רוצה לראות סרטים בפורמט 720p? במידה וכן, מה עליי להוסיף כאן?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

DVI זה למעשה HDMI בלי אודיו דיגיטלי (כלומר רק תמונה המועברת דיגיטלית). קנה כבל DVI ל-HDMI (עולה 35-40 ש"ח בחנויות האלקטרוניקה דרום ת"א או ברשתות המחשבים הזולות), ואת האודיו העבר מהיציאה האנלוגית של כרטיס הקול.
אפשר גם להשתמש בחיבור VGA שנותן איכות תמונה גבוהה מאוד. יש מסכים שלא מתחברים טוב למחשב בחיבור DVI/HDMI ואז עדיף להשתמש בחיבור VGA. זה כמובן תלוי בדגם המסך שלך.
S-Video ו-Composite לא מתאימים לצפייה בתכני HD.
אפשר גם להשתמש בחיבור VGA שנותן איכות תמונה גבוהה מאוד. יש מסכים שלא מתחברים טוב למחשב בחיבור DVI/HDMI ואז עדיף להשתמש בחיבור VGA. זה כמובן תלוי בדגם המסך שלך.
S-Video ו-Composite לא מתאימים לצפייה בתכני HD.