החלפת פוטנציומטרים ברסיבר ישן / וינטאג'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

יש לי רסיבר Sansui sx-900, לא כ"כ עתיק (בערך בן 20) אבל עדיין איכותי מאד. מה שקרה בו זה שהמוט של פוטנציומטר הבס נשבר, וכעת הוא לא בולט החוצה כך שאי אפשר להלביש עליו את הכפתור החיצוני. ניתן עדיין לתפעל אותו למשל בעזרת פלייר קטן, והוא עובד. אז חשבתי על האפשרות להחליף אותו, והשאלה:
האם החלפת פוטנציומטר כזה אמורה להשפיע על הצליל של המכשיר? כמובן שהכוונה להחליפו באחד בעל אותו מפרט בדיוק. יש שם 4 פוטנציומטרים מלבד הווליום - בס, טרבל, באלאנס ולאודנס - האם כדאי באותה הזדמנות להחליף את כולם, אף שהם עובדים היטב? אם כדאי להחליף, יש המלצות לגבי מה לקנות?

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

לפוטנציומטרים ישנים יש בלאי שגורע מהאיכות אז החלפה שלהם רק תעזור. מצד שני אני לא חושב שהייתי טורח עם מגבר כזה...

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

יאיר אבל הוא אוהב את המכשיר למה לא לטרוח :roll:
העלות של ההחלפה תעלה פחות מרכישה של כל דבר חדש.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אבל לא נראה לי שכל פוטנציומטר חדש שאשים יתן שיפור, אלא רק אם הוא באיכות טובה. לכן שאלתי על המלצות.

irm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

אם יתאפשר למצוא אחד זהה לגמרי אז בהחלט כדאי
אפשר גם למצוא איכותיים יותר, כמובן הכל לפי השקעה במחיר.
אפשר גם לשפץ את הקיים אם הוא תקין ואם אי אפשר להשיג אחד זהה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

הסאנסוי הזה נראה קצת כמו תצוגת הפאנל של קיט "מאביר על גלגלים".. 8O הוא "דיגיטלי אייטיזי",
עם הלוגו החדש יותר של סאנסוי.איך הסאונד שלו לעומת הדגמים משנות ה-70? אין לי
ניסיון עם ציוד אייטיז שלהם,מלבד הפוואר שיש לי B-3000,שהוא לא רע בכלל בשביל אייטיז.
נסה לפנות ל"סטריאו של פרדי" בת"א,יש לו ניסיון רב עם כמעט כל הסאנסויים למינהם,גם הישנים
וגם החדשים יותר.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הרסיבר הזה מצוין, גם בשביל ציוד משנות ה-80 וגם בכלל. הצליל שלו נופל במשהו מזה של מכשירי שנות ה-70 (בעיני מי שאוהב את הצליל הישן, כמוני וכמו רבים אחרים כאן) אבל עדיף בהרבה על הג'אנק של היום - וכשאני אומר ג'אנק אני מתכוון גם למגברים/רסיברים של 5,000 ש"ח וגם יותר. ההספק הנתון שלו הוא פעמיים 80W RMS, ששקול כנראה למשהו כמו 250W לפי נתוני היצרנים של היום. חזק מאד, עם צליל מדויק ונקי. אכן מופיע עליו הלוגו ה"חדש" של החברה (אומץ ב-87), אבל ישנם מכשירים מהדגם הזה בדיוק עם הלוגו הישן, שכן ייצורו החל מעט לפני המעבר ללוגו החדש. הוא בהחלט דוגמא לציוד מושקע מהתקופה ההיא, ולכן גם היה יקר בזמנו. ואשר לעיצוב ולתצוגה - ובכן, זה חלק מהעניין. אני מאד אהבתי את קיט מ"knight rider" :)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”