האם קיימים הבדלים בין חברות הסיבים אופטיים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
נו יפה
ככה חשבתי... אבל כשנכנסתי לאיזה חדר סטריאו היה שם סיב אופטי מהודר עם קופסא עם ציפוי מעור ובלגאנים כאילו היה נראה כילו יש שם יהלום או משהו כזה... בסוף אני מסתכל אני רואה סיב אופטי והמחיר?! 500 שקל למטר
אז כבר לא ידעתי לאיזה כיוון לחשוב! מה הם גנובים? מה זה המחיר הזה? על מה ולמה?
אז כבר לא ידעתי לאיזה כיוון לחשוב! מה הם גנובים? מה זה המחיר הזה? על מה ולמה?
combina22 תדע שתעשית הכבלים עובדת הרבה על פסיכולוגיה
מאחר ובכבלים המיועדים להעברה דיגיטלית כמו שמרטין אומר יש מצב עובד או לא עובד
ואם הכבל תקין אין מצב שמישהו יבדיל במבחן עיוור בין כבלים דיגיטליים בסאונד
אבל מאחר והחברות חייבות ליצור מדרג מחירים שיגדיל את הרווח שלהם אז הן נוקטות כמה פעולות הפונות לפסיכולוגיה של הבנאדם כמו:
אריזות מהודרות שמגיעות למימדים של מזוודות ג'יימס בונד
או מתן תכונות אנושיות לכבל-כבל חם,כבל מהיר,כבל אינפורמטיבי ועוד
ככה יוצרים ריינג' לכבלים האלו מ30 שח ועד אלפי שקלים לכבל עם תעודות יוחסין
ואם הכבל תקין אין מצב שמישהו יבדיל במבחן עיוור בין כבלים דיגיטליים בסאונד
אבל מאחר והחברות חייבות ליצור מדרג מחירים שיגדיל את הרווח שלהם אז הן נוקטות כמה פעולות הפונות לפסיכולוגיה של הבנאדם כמו:
אריזות מהודרות שמגיעות למימדים של מזוודות ג'יימס בונד
או מתן תכונות אנושיות לכבל-כבל חם,כבל מהיר,כבל אינפורמטיבי ועוד
ככה יוצרים ריינג' לכבלים האלו מ30 שח ועד אלפי שקלים לכבל עם תעודות יוחסין
לדעתי ישנם הבדלים קטנים מאוד הבאים לביטוי בחיבור בין פרטי ציוד יקר. בחיבור בין רסיבר ל-DVD פשוטים לא תרגיש בהבדל.combina22 כתב:נו יפהככה חשבתי... אבל כשנכנסתי לאיזה חדר סטריאו היה שם סיב אופטי מהודר עם קופסא עם ציפוי מעור ובלגאנים כאילו היה נראה כילו יש שם יהלום או משהו כזה... בסוף אני מסתכל אני רואה סיב אופטי והמחיר?! 500 שקל למטר
אז כבר לא ידעתי לאיזה כיוון לחשוב! מה הם גנובים? מה זה המחיר הזה? על מה ולמה?...
לא קוראים לזה סיב אופטי, אלא כבל אופטי.
תומר
כבל אופטי=סיב אופטי.
בגדול,ההבדל בין העברת נתונים בסיב אופטי לבין כבל רגיל ממתכת (עדיף נחושת) הוא שבסיב אופטי,מה שעובר מקצה אחד לשני זה אור (הדבר הכי מהיר שמוכר לאנושות כרגע),ויש "מתרגמים" בכל קצה.
בכבל מתכת יש לך פקטורים נוספים כגון התנגדות פנימית של הכבל (שמושפעת מעובי הכבל,האורך שלו,והחומר ממנו הוא עשוי אם זכרוני בחשמל לא מטעה אותי).
לסיכום,בכבל אופטי,כמו שאמרו לך פה,אם הסיב אופטי עובד,אז הוא עובד (אם היה משהו שמפריע לאור בסיב,המידע פשוט לא היה מגיע לצד השני!).
מקווה שעזרתי.
בגדול,ההבדל בין העברת נתונים בסיב אופטי לבין כבל רגיל ממתכת (עדיף נחושת) הוא שבסיב אופטי,מה שעובר מקצה אחד לשני זה אור (הדבר הכי מהיר שמוכר לאנושות כרגע),ויש "מתרגמים" בכל קצה.
בכבל מתכת יש לך פקטורים נוספים כגון התנגדות פנימית של הכבל (שמושפעת מעובי הכבל,האורך שלו,והחומר ממנו הוא עשוי אם זכרוני בחשמל לא מטעה אותי).
לסיכום,בכבל אופטי,כמו שאמרו לך פה,אם הסיב אופטי עובד,אז הוא עובד (אם היה משהו שמפריע לאור בסיב,המידע פשוט לא היה מגיע לצד השני!).
מקווה שעזרתי.
תומרתומרצין כתב:לדעתי ישנם הבדלים קטנים מאוד הבאים לביטוי בחיבור בין פרטי ציוד יקר. בחיבור בין רסיבר ל-DVD פשוטים לא תרגיש בהבדל.combina22 כתב:נו יפהככה חשבתי... אבל כשנכנסתי לאיזה חדר סטריאו היה שם סיב אופטי מהודר עם קופסא עם ציפוי מעור ובלגאנים כאילו היה נראה כילו יש שם יהלום או משהו כזה... בסוף אני מסתכל אני רואה סיב אופטי והמחיר?! 500 שקל למטר
אז כבר לא ידעתי לאיזה כיוון לחשוב! מה הם גנובים? מה זה המחיר הזה? על מה ולמה?...
לא קוראים לזה סיב אופטי, אלא כבל אופטי.
תומר...
אפילו בציוד סופר יקר לא תרגיש את ההבדל, בעיניים עצומות כמובן. זה אשכרה בלוף על מנת לעשות קופה על גבי הצרכנים.
יואב
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

והעיקר המוכרים יודעים לבלבל טוב את המוח בדעותייהם הטיפשיות! זה הורג אותי לפעמים שאני מדבר עם אנשי מכירות של רמקולים ומערכות, תמיד שאתה אומר להם איזה ציוד יש לך הם עושים לך כזה - פחחחחחחחחחחחחחח *** *** זבללללל
כאילו שיש להם שם משהו יותר טוב.... חחח
כאילו שיש להם שם משהו יותר טוב.... חחח
שלא תבין לא נכון-combina22
בכבלים לרמקולים יש הבדל גדול באיכות השמיעה
וגם ניתן לשמוע את ההבדל
באינטרקונקטים אנלוגיים יש הבדל ובמקרים קיצוניים ניתן לשמוע בעקביות את ההבדל
באינטרקונקטים דיגיטליים כבר אי אפשר לשמוע את ההבדל
בסיבים אופטיים אפשר לראות את ההבדל בחשבון הבנק
אבל
אי אפשר לשמוע אותו
אבל בין סיב אופטי לקוואקס דיגיטלי רבים יעדיפו את הקוואקס הדיגיטלי להעברה בין די וי די לרסיבר או פרוססור.
האם אני טועה?
וגם ניתן לשמוע את ההבדל
באינטרקונקטים אנלוגיים יש הבדל ובמקרים קיצוניים ניתן לשמוע בעקביות את ההבדל
באינטרקונקטים דיגיטליים כבר אי אפשר לשמוע את ההבדל
בסיבים אופטיים אפשר לראות את ההבדל בחשבון הבנק
אבל
אבל בין סיב אופטי לקוואקס דיגיטלי רבים יעדיפו את הקוואקס הדיגיטלי להעברה בין די וי די לרסיבר או פרוססור.
האם אני טועה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
il62,
לדעתי אתה צודק. לגבי ההערה האחרונה, יש יתרון לקואקס בכך שקל יותר למתוח אותו למרחקים גדולים יותר. לכבל אופטי יש יתרון של הפרדה חשמלית (DECOUPLING) שמונע GROUND LOOP.
לדעתי אתה צודק. לגבי ההערה האחרונה, יש יתרון לקואקס בכך שקל יותר למתוח אותו למרחקים גדולים יותר. לכבל אופטי יש יתרון של הפרדה חשמלית (DECOUPLING) שמונע GROUND LOOP.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בין סיבים אופטיים - אין הבדלים.
בין כבלים קואקסיאליים להעברת מידע דיגיטלי - אין הבדלים.
בין סיב אופטי לכבל קואקסיאלי - להעברת מידע דיגיטלי - אין הבדלים.
לגבי שאר הכבלים (מידע אנלוגי) - אינטרקונקטים ורמקולים - הדיעות חלוקות ואין הוכחה חד משמעית שיש הבדלים.
בין כבלים קואקסיאליים להעברת מידע דיגיטלי - אין הבדלים.
בין סיב אופטי לכבל קואקסיאלי - להעברת מידע דיגיטלי - אין הבדלים.
לגבי שאר הכבלים (מידע אנלוגי) - אינטרקונקטים ורמקולים - הדיעות חלוקות ואין הוכחה חד משמעית שיש הבדלים.
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

ואי אני מתחיל לאכול סרטים שהחוטים של הרמקולים שלי לא מספיק עבים.......
כדאי לי להחליף לחוטים הכי עבים ? ואם כן .. מאיפה לקנות? איך אני ידע את האיכות של החוטים? וגם איך אני ידע אם לא קורעים אותי במחיר על כבל שסתם נראה עבה לעין ולא עושה את העבודה כמו שצריך ?..
כדאי לי להחליף לחוטים הכי עבים ? ואם כן .. מאיפה לקנות? איך אני ידע את האיכות של החוטים? וגם איך אני ידע אם לא קורעים אותי במחיר על כבל שסתם נראה עבה לעין ולא עושה את העבודה כמו שצריך ?..
combina22 בכבלים העובי לא קובע!!!!
האיכות קובעת
איזה רמקולים יש לך?אל תשקיע מאות ואלפי שקלים בכבלי רמקולים ...אבל בהחלט אם קונים כבלים טובים אז קודם כל לרמקולים
קבל קישור שיתן לך פרופורציות לסוגים ולמחירים השונים של כבלים לרמקולים
http://www.avland.co.uk/cable/speaker.htm#speaker
אם תגיד איזה רמקולים יש לך אוליי אוכל להמליץ לך על משהו ספציפי שיתאים ותגיד גם תקציב
איזה רמקולים יש לך?אל תשקיע מאות ואלפי שקלים בכבלי רמקולים ...אבל בהחלט אם קונים כבלים טובים אז קודם כל לרמקולים
קבל קישור שיתן לך פרופורציות לסוגים ולמחירים השונים של כבלים לרמקולים
http://www.avland.co.uk/cable/speaker.htm#speaker
אם תגיד איזה רמקולים יש לך אוליי אוכל להמליץ לך על משהו ספציפי שיתאים ותגיד גם תקציב
Re: שלא תבין לא נכון-combina22
אפשר שלמוע אותו אבל לא מהכיוון שאתה חושבil62 כתב: אבלאי אפשר לשמוע אותו
האם אני טועה?...