ProJect Phono stage
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הי חברים,השבוע קיבלתי את שגעון השדרגת והחלפתי את הפונוסטייג'.היה לי את הפרוג'קט הקטן והפשוט ביותר Project Phono stage והחלפתי אותו ל- Project Tube Box.את ה-Tube Box שמעתי בחו"ל והוא מצא חן בעיני מאד.השינוי בצליל גדול מאד,הפרוט,הבמה,העומק וכדומה הינם אופרה אחרת מהפונוסטייג' הקודם.בכך לא תם הסיפור,ה- Tube Box מגיע עם מנורות שעליהן מודפס Project ללא שום איזכור של שם היצרן.ברור שהמנורות הינן פשוטות ולא NOS .כאן החלטתי לשדרג את המנורות ע"י Tube Rolling יש ברשותי מספר מנורות תואמות מסוג 12AX7 שאיתן בדקתי את הפונוסטייג'.המנורות ששימשו אותי לבדיקה הינן:
Electro Harmonix
Elktronska Yugoslavia
ועוד זוג של Mullard.לאחר יומיים של ניסוי ותהייה נפל הפור על ה-Mullard שנשמעות ממש מעולה בהשוואה לשאר המנורות.הן יותר פתוחות,מדוייקות,בעלות צליל חם ונשמעות יותר אנאלוגיות מהשאר.אני מצרף לכם כמה תמונות להתרשמות.
Electro Harmonix
Elktronska Yugoslavia
ועוד זוג של Mullard.לאחר יומיים של ניסוי ותהייה נפל הפור על ה-Mullard שנשמעות ממש מעולה בהשוואה לשאר המנורות.הן יותר פתוחות,מדוייקות,בעלות צליל חם ונשמעות יותר אנאלוגיות מהשאר.אני מצרף לכם כמה תמונות להתרשמות.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תתחדש ותהנה
אכן ה-MULLARD האנגליות טובות מאוד. אני זוכר את מגבר הסטראו הראשון שלי שהיה תוצרת MULLARD. הוא נשמע מצוין (יוצר אי שם בזנות השישים המוקדמות והיה אצלי עד 1976 בערך). השארתי אותו ל"חברה" בצבא. לא בוכים על חלב שנשפך. אני בטוח שנהנו ממנו עוד שנים רבות.
אכן ה-MULLARD האנגליות טובות מאוד. אני זוכר את מגבר הסטראו הראשון שלי שהיה תוצרת MULLARD. הוא נשמע מצוין (יוצר אי שם בזנות השישים המוקדמות והיה אצלי עד 1976 בערך). השארתי אותו ל"חברה" בצבא. לא בוכים על חלב שנשפך. אני בטוח שנהנו ממנו עוד שנים רבות.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
roypeles,
שמע, בזמנו בדקתי על המגבר שלי גם שפופרות של מספר חברות וגם השפופרות של TELEFUNKEN, SYLVANIA ו-RCA היו שוות לביצועי ה-MULLARD. חברות אחרות נשמעו שונה ולטעמי פחות טוב (GE, RAYTHEON, VALVO). מדובר על שפופרות 12AX7 או ECC83 המקבילה. לא בדקתי חברות ממזרח אירופה והמזרח הרחוק.
שמע, בזמנו בדקתי על המגבר שלי גם שפופרות של מספר חברות וגם השפופרות של TELEFUNKEN, SYLVANIA ו-RCA היו שוות לביצועי ה-MULLARD. חברות אחרות נשמעו שונה ולטעמי פחות טוב (GE, RAYTHEON, VALVO). מדובר על שפופרות 12AX7 או ECC83 המקבילה. לא בדקתי חברות ממזרח אירופה והמזרח הרחוק.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
היי חנן..
האמת שחשבתי על SYLVANIA. הן מהוות בשבילי יחסית אופציה זמינה וזולה (EBAY). (המנורות המבוקשות הן ECL82).
בזכות המידע הזה יכול להיות שאני אתחיל איתן, כי האחרות שראיתי (מולרד, טלפונקן) נמכרות בבודדות ובמחירים גבוהים יחסית ומספר יחידות יצא עסק יקר...
תודה
האמת שחשבתי על SYLVANIA. הן מהוות בשבילי יחסית אופציה זמינה וזולה (EBAY). (המנורות המבוקשות הן ECL82).
בזכות המידע הזה יכול להיות שאני אתחיל איתן, כי האחרות שראיתי (מולרד, טלפונקן) נמכרות בבודדות ובמחירים גבוהים יחסית ומספר יחידות יצא עסק יקר...
תודה
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
go_go
אכן פשוט יצירת מופת , אני יכול לאחל לך המון שנות הנאה מרובות כן ירבו חייך כך....
אגב אתה מעוניין למכור את הפונו סטייג' הקודם שלך כי אני מחפש משהו בשבילי ...
אודה לתשובתך.
אכן פשוט יצירת מופת , אני יכול לאחל לך המון שנות הנאה מרובות כן ירבו חייך כך....
אודה לתשובתך.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש ותהנה.
זהו הפונוסטייג' מנורות מהדגם הכי בכיר של פרוג'קט.לי יש את הדגם
הפשוט יותר,ה-TUBE BOX MK2..בשלי יש מנורות של אלקטרו הרמוניקס(תוצרת רוסיה) שהן המנורות סטוק שהגיעו איתו.קנית את הדגם שלך כחדש? הוא פשוט כבר לא מופיע באתר של פרוג'קט..האזנתי לדגם שלך פעמים רבות אצל חבר(NIRSES שגם כותב בפורומים כאן) כשהוא משודך לפטיפון טורנס 125MK2 עם זרוע מדגם גבוה של SME (ברח לי מספר הדגם) וראש MC
מהליגה הגבוהה של אורטופון והתוצאה- פשוט מרהיבת אוזניים..
הפשוט יותר,ה-TUBE BOX MK2..בשלי יש מנורות של אלקטרו הרמוניקס(תוצרת רוסיה) שהן המנורות סטוק שהגיעו איתו.קנית את הדגם שלך כחדש? הוא פשוט כבר לא מופיע באתר של פרוג'קט..האזנתי לדגם שלך פעמים רבות אצל חבר(NIRSES שגם כותב בפורומים כאן) כשהוא משודך לפטיפון טורנס 125MK2 עם זרוע מדגם גבוה של SME (ברח לי מספר הדגם) וראש MC
מהליגה הגבוהה של אורטופון והתוצאה- פשוט מרהיבת אוזניים..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

תודה לכל המגיבים
roypeles
את המולרד קניתי ב-ebay ניתן להשיג גם בחנויות וירטואליות.רק שים לב ,קיימות מנורות של מולארד NOS וקיימות מנורות מייצור עכשווי.חברה אמריקאית רכשה את קו הייצור,ומייצרת כיום מנורות חדשות במחיר זול.אמנם האיכות אינה דומה,אבל עדיין זו אופציה טובה.
chalmh
אתה צודק בעניין מנורות אחרות המשתוות למולארד.הכל תלוי בסינרגיה.לדוגמא,יש לי DAC עם יציאת מנורות שהן גם 12AX7,המנורות המתאימות ביותר הן של SYLVANIA ,אגב בדגם הזה (ECC83)קיימות מספר ורסיות המנורה המתאימה ביותר הינה 5751 שהמאפיין שלה הינו פחות 30% ב-GAIN בדרך כלל משתמשים בה כשרוצים "לרסן" הגברה עם GAIN גבוה וקיימות מנורות מסוג CV4004 שהטובות ביותר הינן של BRIMAR וכן קייות מנורות מסוג 7025 כולן מסוג ECC83 הכל שאלה של מה מתאים לך.אגב,המחירים נעים מ-8$ למנורה פשוטה ועד 200$ ויותר למונרת NOS
MASTERMIX
קניתי את הפונוסטייג' ביד שניה ב-TRADEIN מהיבואן איל פור.אתה יכול לפנות אליו,יש לו במלאי כמעט את כל הליין.
Kosh
שמעתי את הפונוסטייג' בחו"ל על מספר סטאפים.הוא מאד מצא חן באוזניי,לכן החלטתי לרכוש אותו.התוצאה ממש טובה.אני מאד מרוצה ממנו.כפי שכתבתי לעיל,ניתן להשיגו ביד שניה מהיבואן ו/או בחנויות המתמחות.וכן,אתה צודק המוצר אינו קיים יותר באתר היבואן.הוא הוחלף בדגם חדיש יותר הנקרא Tube Box SE .אני ממליץ לך להחליף את המנורות למשהו יותר מכובד (יש לי זוג מנורות כמו שלך חדשות לגמרי,הMullard נשמעות בכמה דרגות יותר טוב)לדעתי זה הUPGRADE הטוב ביותר שאתה יכול לעשות למערכת האנאלוגית שלך-ובמחיר שפוי.ניתן השיג כיום מנורות של MULLARD מייצור חדש במחיר של 17$ למנורה בתוספת של 4$ ל-Matched Pair (אתה זקוק ל-2 מנורות תואמות ביציאה)התוצאה שווה את ההוצאה (סה"כ כ-50$ כולל משלוח)
roypeles
את המולרד קניתי ב-ebay ניתן להשיג גם בחנויות וירטואליות.רק שים לב ,קיימות מנורות של מולארד NOS וקיימות מנורות מייצור עכשווי.חברה אמריקאית רכשה את קו הייצור,ומייצרת כיום מנורות חדשות במחיר זול.אמנם האיכות אינה דומה,אבל עדיין זו אופציה טובה.
chalmh
אתה צודק בעניין מנורות אחרות המשתוות למולארד.הכל תלוי בסינרגיה.לדוגמא,יש לי DAC עם יציאת מנורות שהן גם 12AX7,המנורות המתאימות ביותר הן של SYLVANIA ,אגב בדגם הזה (ECC83)קיימות מספר ורסיות המנורה המתאימה ביותר הינה 5751 שהמאפיין שלה הינו פחות 30% ב-GAIN בדרך כלל משתמשים בה כשרוצים "לרסן" הגברה עם GAIN גבוה וקיימות מנורות מסוג CV4004 שהטובות ביותר הינן של BRIMAR וכן קייות מנורות מסוג 7025 כולן מסוג ECC83 הכל שאלה של מה מתאים לך.אגב,המחירים נעים מ-8$ למנורה פשוטה ועד 200$ ויותר למונרת NOS
MASTERMIX
קניתי את הפונוסטייג' ביד שניה ב-TRADEIN מהיבואן איל פור.אתה יכול לפנות אליו,יש לו במלאי כמעט את כל הליין.
Kosh
שמעתי את הפונוסטייג' בחו"ל על מספר סטאפים.הוא מאד מצא חן באוזניי,לכן החלטתי לרכוש אותו.התוצאה ממש טובה.אני מאד מרוצה ממנו.כפי שכתבתי לעיל,ניתן להשיגו ביד שניה מהיבואן ו/או בחנויות המתמחות.וכן,אתה צודק המוצר אינו קיים יותר באתר היבואן.הוא הוחלף בדגם חדיש יותר הנקרא Tube Box SE .אני ממליץ לך להחליף את המנורות למשהו יותר מכובד (יש לי זוג מנורות כמו שלך חדשות לגמרי,הMullard נשמעות בכמה דרגות יותר טוב)לדעתי זה הUPGRADE הטוב ביותר שאתה יכול לעשות למערכת האנאלוגית שלך-ובמחיר שפוי.ניתן השיג כיום מנורות של MULLARD מייצור חדש במחיר של 17$ למנורה בתוספת של 4$ ל-Matched Pair (אתה זקוק ל-2 מנורות תואמות ביציאה)התוצאה שווה את ההוצאה (סה"כ כ-50$ כולל משלוח)
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תודה על המידע 
Vintage audio is a way of life
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

לשאלתך,ראיתי פה באתר שני חברים שמוכרים פונוסטייג' של פרוג'קט.אחד מהם מנורות TUBE BOX SE II (החליף את המודל שיש לי) במחיר של 1800 שקל והשני רגיל (זה המודל האחרון והמשופר PHONO BOX SE) במחיר ממש שפוי 700 שקלMASTERMIX כתב:go_go
אודה לתשובתך....
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
תודה רבה על העידכון...go_go כתב:לשאלתך,ראיתי פה באתר שני חברים שמוכרים פונוסטייג' של פרוג'קט.אחד מהם מנורות TUBE BOX SE II (החליף את המודל שיש לי) במחיר של 1800 שקל והשני רגיל (זה המודל האחרון והמשופר PHONO BOX SE) במחיר ממש שפוי 700 שקלMASTERMIX כתב:go_go
אודה לתשובתך.......
הנאה צרופה אח יקר
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..