שאלות בנוגע לרסיבר SANYO DCX-4000
שלום לכולם
הגיע לידי המגבר הנ"ל ( היה במחסן כל שהוא במשך שנים...).
לאחר נקיון יסודי חיברתי אותו לחשמל, עובד אך ללא כל תאורה.
חיברתי אותו למחשב ולכניסת AUX ושמעתי קבצי MP3 ,האיכות היתה יחסית גרועה לעומת רסיבר ישן אחר ,אך דיסק מקורי שהופעל מהמחשב נשמע טוב מאוד.
הרמקולים הם מסוג MIRAS (מיר'ז).
שאלתי היא:
האם הרסיבר הזה שווה משהו , הוא יחסית די כבד..
לאיזה כניסה עדיף לחבר AUX/PHONO
יש רעשים סטטיים די מעצבנים שאני מסובב את הפוט' של כל הפקדים.
תודה לעונים
הגיע לידי המגבר הנ"ל ( היה במחסן כל שהוא במשך שנים...).
לאחר נקיון יסודי חיברתי אותו לחשמל, עובד אך ללא כל תאורה.
חיברתי אותו למחשב ולכניסת AUX ושמעתי קבצי MP3 ,האיכות היתה יחסית גרועה לעומת רסיבר ישן אחר ,אך דיסק מקורי שהופעל מהמחשב נשמע טוב מאוד.
הרמקולים הם מסוג MIRAS (מיר'ז).
שאלתי היא:
האם הרסיבר הזה שווה משהו , הוא יחסית די כבד..
לאיזה כניסה עדיף לחבר AUX/PHONO
יש רעשים סטטיים די מעצבנים שאני מסובב את הפוט' של כל הפקדים.
תודה לעונים
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
מגבר נחמד.... 18WPC.
MP3 הוא לא מדד טוב לבחון מגבר...
אם אהבת את התוצאה מ CD ועוד דרך המחשב אז זה מצויין בשבילך...
אם אתה אומר שהוא נשמע לך טוב מאוד אז בשבילך הוא שווה...
לחבר תמיד ל AUX ולא ל PHONO. הPHONO נועד לחיבור אך ורק של פטיפון וכולל אקולייזר פנימי מיוחד וקדם מגבר פנימי מיוחד. אין לחבר לשם דברים אחרים חוץ מפטיפון.
לגבי הרעשים טיפה ספרי מגעים בכל חנות טמבור וסיבוב הפוט' יפתור לך את הבעיה לגמרי.
לגבי התאורה - השקעה של 100-200 ש"ח יוכלו לסדר לך את זה. אם אתה מתכנן לעשות בו שימוש ואוהב את העיצוב והצליל שלו, שווה לך להשקיע. התאורה מוסיפה המון במכשירי וינטאג'.
MP3 הוא לא מדד טוב לבחון מגבר...
אם אהבת את התוצאה מ CD ועוד דרך המחשב אז זה מצויין בשבילך...
אם אתה אומר שהוא נשמע לך טוב מאוד אז בשבילך הוא שווה...
לחבר תמיד ל AUX ולא ל PHONO. הPHONO נועד לחיבור אך ורק של פטיפון וכולל אקולייזר פנימי מיוחד וקדם מגבר פנימי מיוחד. אין לחבר לשם דברים אחרים חוץ מפטיפון.
לגבי הרעשים טיפה ספרי מגעים בכל חנות טמבור וסיבוב הפוט' יפתור לך את הבעיה לגמרי.
לגבי התאורה - השקעה של 100-200 ש"ח יוכלו לסדר לך את זה. אם אתה מתכנן לעשות בו שימוש ואוהב את העיצוב והצליל שלו, שווה לך להשקיע. התאורה מוסיפה המון במכשירי וינטאג'.
פתחתי את הרסיבר DCX 4000L... כמה שאלות
אני רוצה קצת לשפץ אותו..
פתחתי אותו ודבר ראשון שאני רואה זה "עננים" של אבק , על כל החלקים כל הספק והקבלים היתה שכבה גדולה של אבק כמובן שלא הבחנתי בצבעים של החוטים מרוב האבק.
לקחתי שואב והתחלתי לעבוד...
לאחר שהורדתי כמות נכבדה של אבק התחלתי לפרק את הברגים הפנימיים אשר שייכים לנורות של הבורר ולנורית הסטריאו, משימה קלה מלבד הכיסוי של הנורות אשר עשוי מחומר דמוי " שעם " שכנראה עשה את שלו ( לפי כמות האבק נראה בן 30) ועם פרוק הנורה נקרע הכיסוי שלו שעדיין אני חושב על תחליף לו.
הבעיה שאותה אני רוצה לפתור בעזרתכם היא שאני לא מוצא את הנוריות של סקלת הרדיו
(כל הרסיבר חשוך מלבד נורית ה AUX). פתחתי את חלקו האחורי , ניקיתי וחיפשתי את הנוריות , לא מצאתי אבל אם כבר פתחתי את המכסה התחתון ריססתי תוך כדי סיבוב על כל הפונט' והם עכשיו זזים חלק ושקט.
צילמתי את כל התהליך ומחר הוריד לכם את התמונות (מחפש את הכבל למחשב).
היכן ניתן לקנות נוריות (הם מחוברות בהלחמה ונראה לי שכך קונים אותם תקנו אותי אם אני טועה) , מה המתח /זרם שלהם?
אם תוכלו להסביר לי איפה נימצאות נוריות הסקלה האם אני צריך לפרק כל הכרטיסים הפנימיים כדי לראות אותם?
לא מעונין במעבדה עובד בבית.
תודה.
פתחתי אותו ודבר ראשון שאני רואה זה "עננים" של אבק , על כל החלקים כל הספק והקבלים היתה שכבה גדולה של אבק כמובן שלא הבחנתי בצבעים של החוטים מרוב האבק.
לקחתי שואב והתחלתי לעבוד...
לאחר שהורדתי כמות נכבדה של אבק התחלתי לפרק את הברגים הפנימיים אשר שייכים לנורות של הבורר ולנורית הסטריאו, משימה קלה מלבד הכיסוי של הנורות אשר עשוי מחומר דמוי " שעם " שכנראה עשה את שלו ( לפי כמות האבק נראה בן 30) ועם פרוק הנורה נקרע הכיסוי שלו שעדיין אני חושב על תחליף לו.
הבעיה שאותה אני רוצה לפתור בעזרתכם היא שאני לא מוצא את הנוריות של סקלת הרדיו
(כל הרסיבר חשוך מלבד נורית ה AUX). פתחתי את חלקו האחורי , ניקיתי וחיפשתי את הנוריות , לא מצאתי אבל אם כבר פתחתי את המכסה התחתון ריססתי תוך כדי סיבוב על כל הפונט' והם עכשיו זזים חלק ושקט.
צילמתי את כל התהליך ומחר הוריד לכם את התמונות (מחפש את הכבל למחשב).
היכן ניתן לקנות נוריות (הם מחוברות בהלחמה ונראה לי שכך קונים אותם תקנו אותי אם אני טועה) , מה המתח /זרם שלהם?
אם תוכלו להסביר לי איפה נימצאות נוריות הסקלה האם אני צריך לפרק כל הכרטיסים הפנימיים כדי לראות אותם?
לא מעונין במעבדה עובד בבית.
תודה.
נוריות סקאלה
כדי להוציא אותם יש לסובב בזהירות את החלק הכסוף (מאחורי שנתות הסקאלה)
-
-
-
- נמצא בצידו השני לי הוא נקרע ברגע שהוצאתי את הנורית לכן צריך להזהר בהוצאתו.