התלבטות רכישת קונסולה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
erso פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן
אשמח לקבל דיעות באיזו קונסולה לבחור XBOX 360 או PS3 מבחינת איכות המשחקים תקלות ידועות,אביזרים נלווים
אינני גיימר כבד כלל ומעוניין לרכוש קונסולה שתשרת אותי נאמנה.
כמו כן רציתי לדעת האם מישהו יודע האם כדאי לקנות בצרפת?
והאם יש הבדל בין קונסולה שנקנית פה לבין צרפת (שיטת שידור אולי)?
בברכה.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

לגבי צרפת, חוץ מהמחיר, ובכן המכונות שלהם משתמשות ב- PAL כמו בארץ היהודים, יוצאות ל-40 ימי חופש בשנה, ומעשנות כל הזמן סיגריות Gitanes בלי פילטר.
לגבי כל היתר:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
sierra13 כתב:קשה קשה...
אני ממליץ את שתי המכונות במחיר של מכונה אחת בארץ.
אם זה לא אפשרי אנא, עשה עבודת מחקר בסיסית או לפחות תן יותר מידע.
אם השיקול שלך הוא רק בין לקחת סרטי BR בספרייה או להוריד משחקים זה לא ממש נותן עם מה לעבוד:
א. גש ל- Game rankings או משהו ובדוק מה המשחקים האקסלוסיביים שמעניינים אותך.
ב. למד את נושא ה- RROD והחלט אם זה סיכון שאתה רוצה לקחת.
ג. בחן את נושא ה- blueray והחלט אם זה משהו שאתה אכן תשתמש בו.
ד. החלט אם אתה מעוניין לשחק online בשירות LIVE בעלות כספית ואם זה עם מכונה פרוצה אז גם הסיכון שהיא תחטוף BAN.
ה. תסתכל כאן http://www.hometheater.co.il/vt56480.%D ... OX-360-PS3
ו. וכאן http://www.hometheater.co.il/vt55500.%D ... 9-XBOX-360
ז. וכאן http://www.hometheater.co.il/vt55201.%D ... 7%95%D7%9C (מה אני אעשה הכי קל לי לזכור את הפוסטים של עצמי..)
ח. קח מטבע וזרוק אותו לאוויר, החלט על צד. אם זכית - ה- PS3 תקרע את ה- XBOX360 ועליך לקנות PS3 אם לא, אז קנה XBOX360.
ט. משחקים קונים במדינות מתוקנות דרך הרשת ולא כאן. פתרנו לך את נושא התמחור המטורף.
י. צא מנקודת ההנחה שברגע שתקנה אחת, יהיו לך ימים שבהם תתבאס שלא קנית את השנייה.

דוגרי, לדעתי אין הבדלים מטורפים. הרבה מהמשחקים יוצאים לשתי המכונות ובשורה התחתונה אין הבדלים רצחנים בינם.
ב- XBOX יש לך:
- עלות למשחקי רשת עם בונוס של קהילה יותר מרשימה.
- פרוצה (עם הסיכונים הנילווים)
- סכנה שהיא תהפוך לגוש פלסטיק יוקרתי.
- לעת עתה משחקים נראים קצת יותר מוצלח על ה- 360 מול ה- PS3
- יכולות מדיה טיפה יותר מוגבלות.
- המשחקים הייחודיים לה.
- חסימה אזורית של משחקים
- קונטרלר מצויין.

ב- PS:
- אונליין בחינם.
- לא פרוץ
- אמינות גבוהה
- חלקם המשחקים נראים יותר רע כי המפתחים עוד לא קלטו את המערכת לגמרי.
- מכונת מולטימדיה
- המשחקים ייחודיים לה
- אין חסימת אזורים במשחקים (יש ב- DVD ו-BR)
- הקונטרוולר הישן והטוב - לטוב ולרע.

בטח יש עוד אבל אני בבלאק אאוט.
...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

אם תחליט על PS3

שליחה #3 

יש שם מספר רשתות גדולות ששם אפשר לקנות:
VIRGIN
סוקופ או משהו כזה
ועוד
תדאג לרכוש דרך רשת - זה יהיה יותר בטוח
אמור לעלות 400 יורו ועם היורו של היום זה פחות מ-2000 ש"ח.

כבעל PS3 - אין לי אלא להמליץ על הקונסולה - פשוט מהנה בלי סוף.
אם אין לך כוונה להשתמש בבלו ריי - ואתה לא וידאו פיל (מחפש את הוידאו באיכות הכי טובה שיש - המלצתי היא - לך על WII - במיוחד אם אתה לא גיימר. יותר זול - ונראה לי שברמות מסוימות - יותר הנאה - רק הגרפיקה על הפנים

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #4 

erso כתב:אהלן
אשמח לקבל דיעות באיזו קונסולה לבחור XBOX 360 או PS3 מבחינת איכות המשחקים תקלות ידועות,אביזרים נלווים
אינני גיימר כבד כלל ומעוניין לרכוש קונסולה שתשרת אותי נאמנה.
כמו כן רציתי לדעת האם מישהו יודע האם כדאי לקנות בצרפת?
והאם יש הבדל בין קונסולה שנקנית פה לבין צרפת (שיטת שידור אולי)?
בברכה.
...
מבחינת "איכות משחקים" - זו כבר דיעה אישית.
אני ממליץ לך לעבור ב-GAMESPOT ולראות מה יש לשני הצדדים להציע.
המשובחים הם: LittleBigPlanet, Resistance 2, Gears of War 2 ו-Fable 2.
מבחינת אבזור ואריכות ימים גם בעלי 360 יסכימו איתי שכאן סוני לוקחת וללא עוררין. שלטים נטענים ישירות מהקונסולה לעומת בטריות בבוקס, אפשרות להשתמש בכל מקלדת ועכבר USB פשוטים לעומת כבילה של מייקרוסופט לסוג אחד, החלפת HDD בכל HDD אחר המתאים למחשב נייד לעומת HDD ייעודי של מיקרוסופט ושימוש בכל אזנית BLUETOOTH הקיימת בשוק שוב, לעומת אזניה ייעודית של מיקרוסופט. בנוגע לאמינות כמובן שאין בכלל על מה להתווכח - סוני כל הדרך. 2 אחוז תקלות לעומת 17 וזה עוד אחרי 4-3 שיחרור של 4-3 דגמים חדשים לשוק.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

עד כמה שאני מכיר גיימרים (ואני לא), יש להם את שלושת הקונסולות או יותר.
PS3 היא הכי יציבה, הכי "מושקעת" מבחינת הפלטפורמה..
אבל מבחינת משחקים הבחירה דלה יחיסית ל-PS2 או WII.. (אני כמובן מתיחס לחנויות כמו GameSpot ו-EBGames)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

michael123 כתב:עד כמה שאני מכיר גיימרים (ואני לא), יש להם את שלושת הקונסולות או יותר.
אבל מבחינת משחקים הבחירה דלה יחיסית ל-PS2 או WII.. (אני כמובן מתיחס לחנויות כמו GameSpot ו-EBGames)
...
אני חושב שלהגיד היום שלPS3 אין מבחר - זה כבר הגזמה מוחלטת
רק בתקופה האחרונה והקרובה יצאו ויוצאים כ"כ הרבה משחקים...
ואלא אם אתה גיימר צעיר (כלומר - אחה"צ והלילה שלך פנויים) - אתה לא מסיים משחק כל ארבעה ימים - ויהיה לך המון זמן לשחק בהם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73360
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #7 

ווידאת שהמחיר בצרפת נמוך מהמחיר בארץ בצורה שתצדיק הבאת קונסולה משם? ווידאת שהם תומכים ב PAL (אם לא לא תוכל לצפות ב DVD/BD שנרכשו/הושכרו בארץ)?

כבר ענו לך לפניי, קונסולה זו מכונת משחקים ולכן השיקול הראשון שצריך לקחת הוא אלו משחקים יש בלעדית לכל קונסולה. אולי זה יעזור לך:

http://mybroadband.co.za/news/Gaming/5881.html

http://www.playstationdirect.net/2008/0 ... games.html

בכל מקרה, אם אתה מביא קונסולה מחו"ל יש דבר אחד מהותי שצריך לקחת בחשבון, אמינות. אני אישית לא הבאתי XBOX והלכתי בסוף על ה PS3 מהסיבה הפשוטה, אחוז התקלות בקונסולה הזו גבוה משמעותית משאר הקונסולות (נתונים ברשת מצביעים על 17 אחוזי תקלה ומעלה).

מי שאמר של PS3 יש פחות משחקים טובים חי ב 2007, כיום יש לקונסולה יות רמשחקים ממה שרב האנשים יצילחו לשחק בכל אורך חיי המוצר כשכל חודש לאחרונה יוצאים עוד ועוד משחקים מעולים:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pl ... on_3_games

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

בצרפת יש PAL(בדוק - יש לי בבית :)) ויש חבילות ב-400 יורו (בדוק מלפני שלושה שבועות ולפני כחצי שנה)

ממליץ בחום

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

ה360 מהדגמים החדשים 65nm כיום כל המכשירים כאלה (גם גרסת ה60 גיגה וגם 120גיגה) הם בטוחים לחלוטין תיקנו את הבעיה. אצלי המכשיר עובד המון שעות כל יום והוא לא מתעייף ואין שום תקלה.
המשחקים אחרי שהתלבטתי גם הם ללא ספק גולת כותרת רצינית HALO3 , gears of war 1+2 ועוד הרבה משובחים. תוסיף לזה שירות אונליין מצויין שעושה את הכל לכל כך כיף ונוח (ולא יקר - 44 דולר לשנה ומקבלים חודש נוסף חינם). העבודה מול המחשב ממש טובה (STREAMING) ואם יש לך מדיה סנטר (כולל המערכת הפעלה הנ"ל או ויסטה אז בכלל). ה360 נפרץ ובלי קשר לפירטיות והורדת משחקים זה אומר שאולי כמו באקסבוקס הקודם גם כן נראה מערכת הפעלה חדשה OPEN CODE שתאפשר הרבה אופציות שתיאורתית אפשריות אבל כרגע מיקרוסופט לא נותנת (למשל לראות כתוביות עם הסרטים, העתקת דיסקים להרדיסק והפעלה ללא דיסק - כרגע אפשרי אבל עדיין חייבים דיסק כדי לראות שהוא מקורי, הובפת קודקים פחות נפוצים מDIVX למשל).
בקיצור לדעתי האישית (ולאחר שגם אני התלבטתי הרבה) 360 הרבה יותר כיפי. לטעמי, להתמקד בורסטיליות כדוגמת איזה אוזניית בלוטות' פועלת עליו זה לא המהות של קונסולה זה לא מה שיספק לך הנאה. אלא אם הנאתך כרוכה בזה שיבואו אלייך לסלון ותוכל לדקלם פונקציות "תשמעו חבר'ה אפשר לחבר לה כל אוזנית בלוטות' שיש בשוק וזה בלי להזכיר את המקלדות מכל סוג שהוא" "סבבה אחי שים משחק שנראה קצת. אהה יש לי סוניק הקיפוד..."

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

galborho כתב:ה360 מהדגמים החדשים 65nm כיום כל המכשירים כאלה (גם גרסת ה60 גיגה וגם 120גיגה) הם בטוחים לחלוטין תיקנו את הבעיה.
...
אני לא אתייחס לשאר התגובה שלך כי היה לי ממש קשה לקרוא אותה, להבא רווח מעט, פסק, הורד שורות ויהיה הרבה יותר קל לקרוא ולהתייחס. לגבי הטענה הזו - חבל שאתה מטעה. נכון שאחוזי ה RROD ירדו, אבל אני אישית מכיר לפחות 3 אנשים בפורומים בארץ שיש להם FALCON עם RROD. רק ה JASPER יפתור את הבעייה לחלוטין והוא עדיין לא זמין.

בבקשה - ויש מספיק דיווחים:

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 20/11/2008 16:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #11 

רק הערה בקשר לאופציות שמיקרוסופט לא נותנת כתוצאה מפריצת האקסבוקס - זה לא הולך לקרות.
האקסבוקס הקודם נפרץ ברמת מערכת ההפעלה, בנוכחי הפריצה מתמקדת בכונן הדיוידי עצמו והנתונים שהוא מוציא החוצה.

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

צודקים, מהרתי ולא התייחסתי לפיסוק.
נכון שיש סיכוי לתקלות אבל לא משהו יוצא מן הכלל. גם הסוני לא חף מבעיות.

לגבי הפריצה. אין לדעת מה יהיה בעתיד, אולם בהחלט האקרים כאלה ואחרים מדווחים על ניסויים. אז אולי? נחכה. למרות שגם אני טיפה ספקן.

אגב, אם אפרט את מהלך חייב של המכשיר שלי תגלו שבהחלט לא חסתי עליו. הוא חי ובועט.
כמובן שיש גם אחריות.

שוב, אני מדגיש, לשאלה מה כדאי לדעתי טעם אישי יענה על הנ"ל. אני הבאתי את דעתי על פי טעמי האישי (לרוב SHOOTER) וזאת דעתי בלבד!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

galborho כתב: נכון שיש סיכוי לתקלות אבל לא משהו יוצא מן הכלל. גם הסוני לא חף מבעיות.
...
אף מכשיר אלקטרוני לא חף מבעיות, אבל יש אחוז תקלות סביר (לרב עד 3 אחוז ומטה במוצרים אלקטרוניים, לפחות בשוק בו אני עובד, מוצרי מחשב) ויש אחוז תקלות שערורייתי (כרגע הדיבורים ברשת הוא על 17 אחוז ומעלה ב XBOX). אז להשוות את ה RROD לתקלות פה ושם ב PS3 זה מגוחך. עצם העובדה שיש לא מעט קונסולות פאלקון (65NM) שמדווחות כבעלות RROD מעיד שהבעייה לא נפתרה, אולי ירדה בממדיה מעט (שגם את זה אי אפשר להוכיח ד"א - מיקרוסופט שומרת על שתיקה), אבל עדיין קיימת.

זה אתה אישית לא נתקלת בבעיה לא מוכיח כלום, לא עושים סטטיסטיקות על מוצר בדיד. חפש בגוגל את הביטוי FALCON RROD ונשמיך לדבר :wink:

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #14 

lawpower כתב:
michael123 כתב:עד כמה שאני מכיר גיימרים (ואני לא), יש להם את שלושת הקונסולות או יותר.
...
אני חושב שלהגיד היום שלPS3 אין מבחר - זה כבר הגזמה מוחלטת
רק בתקופה האחרונה והקרובה יצאו ויוצאים כ"כ הרבה משחקים...
ואלא אם אתה גיימר צעיר (כלומר - אחה"צ והלילה שלך פנויים) - אתה לא מסיים משחק כל ארבעה ימים - ויהיה לך המון זמן לשחק בהם.
...
זה לא שאין..
יש - אבל מבחר קטן יחסית.. למרות שיותר משנה שעברה

Skepia
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 20
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

כיום, אין מי יודע מה בעיות בדגמי 360 החדשים ביחס למתחרים.
ואני לא מסתמך על מכשיר בודד (יש לי את הסטטיסטיקות שלי).
מצד שני, עם כמות הזמן שהדגמים החדשים בארץ - מי יודע אם תהיינה בעיות בעוד חצי שנה נניח?

having said that, ואפילו לנוכח העובדה שיש לי 360 בבית -
המלצתי היא PS3 ללא שום צל של ספק.
יש לא מעט משחקים טובים על הקונסולה, Blue ray זו תוספת מכובדת, האונליין חינמי, יש דפדפן שמריץ פלאש (האפשרות לראות סרטונים ביוטיוב די משעשעת), והתנהלות הכללית מול חנויות בארץ תהיה נוחה יותר (החלפות, משחקים יד שנייה וכו').
יש גם דברים שדי מעצבנים אותי ב360 כמו שאתה בקלות יכול ליפול על כונן מרעיש, גם בדגמי ה65NM - ואני לא רואה שום סיבה למה אני צריך לשמוע את האקסבוקס יותר מהרמקולים עצמם.
הסיבה שאני עם 360 היא שהמשחקים של ה360 מעניינים אותי אישית יותר (היילו בעיקר).
כאשר מדברים על המסביב (שהרי, אין לך העדפה אישית נכון לרגע זה בכל הקשור למשחקים - ואם יש לך לפיה) - הPS3 מכשיר עדיף לדעתי.

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

גם לי לא היית העדפה מיוחדת...עד שפגשתי בהיילו3...תוסיף לזה את גירס2 שיצא לפני כשבוע וזה הספיק לי.
אני מוכן לשחק רק באלה עוד ה-ר-ב-ה זמן.

HUBER,
יש לי "סטטיסטיקות" משלי. יש לי חברים עם המכשיר, הבעיה היא כבר לא בעיה, ועם זה אני לא אתווכח.

בכל מקרה, מתלבט יקר, תחילט מה אתה רוצה מהקונסולה ואז תדע מה מתאים לך יותר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

תשמעו כשבעל XBOX שעובד בחנות משחקים אומר PS3... זה אומר הכל :)

Skepia
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 20
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

אין קשר להיותי קשור לתחום (מלבד שהסטטיסטיקות שלי לגבי האקסבוקס מדוייקות בהרבה משל אנשים שלא עבדו ביבואנים/מעבדות בארץ).
אבל כן, אני לא יכול לומר בלב שלם שאני מרוצה מה360 כמכשיר, אני מרוצה מהמשחקים -
ולמי שאין תעדוף כלפי משחקים של 360 (כמו HALO ו GEARS שהוזכרו פה) עדיף לקחת PS3 לדעתי.
בין היתר, גם עוסק בתחום (קונסולות).
Proud owner of Benq DV3750.

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

שמישהו עוסק בתחום זה משהו, אבל לא הכל. גם אני מתעסק "בתחום" ודעה אישית לא תלויה רק בזה.
שוב, למתלבט, למה שלא תלך לחנות ותבקש לשחק ולהתרשם?
זה בטח לא יענה על כל השאלות, אבל בטוח יאיר את עינייך. השאלה מה יותר טוב/מומלץ היא קשה מאוד והתשובה לה שונה לכל אחד. מה שתעדיף זה מה שיהיה הכי טוב לך.

erso פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
קיבל תודות: 0

תודה לכולם

שליחה #20 

אני בשבוע הבא אכנס לאחת החנויות ואשחק קצת בשתי הקונסולות ואחליט.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”