בחירת התוכנה / מערכת ההפעלה ל HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
הגיע לרשותי מחשב מיושן קצת והחלטתי להשתמש בחלקיו בשביל מחשב HTPC לסלון.
נתחיל בחלקים שאני אקח ממנו,
- מעבד P4 2.6GHz
- לוח אם תומך:
SATA (לא SATA2)
PCI-E
מכיל גם כ. מסך מוכלל (שאני לא אשתמש בו).
DDR2
- דיסק קשיח 80GB SATA
- דיסק קשיח 20GB IDE (PATA)
- ספק מחברה ג'נרית 500W
- כונן DVD

אני אקנה מארז חדש, זכרונות 2GB של DDR2 וכ. טלויזיה (אני דיי סגור על ה Hauppauge PVR-150).
ואוסיף כרטיס מסך HD2600XT לטובת חיבור Component וחיבור HDMI בעתיד.

ה HTPC ישמש ל:
- צפיה בכבלים אנלוגים (חיבור אנטנה).
- צפיה בתוכן צרוב עם כתוביות (SRT) בעברית בפורמט XVID בעיקר (לא HD בשלב זה).
- הקלטת TV (רצוי לפורמט XVID בכדי שצריבה תהיה נוחה ולא תתפוס יותר מידי מקום).
- השמעת רדיו אינטרנט ומוזיקה מדיסקים (מקוריים) וקיבצי MP3.
- יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לצפות בתמונות בצורה אוטומטית כאשר יחובר USB / מצלמה.

את כל זה הבנתי שאפשר לעשות עם מס' תוכנות (אני בכיוון של MythTV בעזרת Mythbuntu).
הבעיה המרכזית שלי שאין לי בכלל תוכן על דיסק קשיח (חוץ מהקלטות עתידיות).
כל התוכן נמצא על מאגר אדיר של דיסקי DVD (מקוריים, צרובים ובעיקר צרובים שמכילים מס' סרטי XVID).
כל הדיסקים ממוספרים.
אני מחפש תוכנה / פלאגאין לתוכנה שידע להציג את כל הסרטים שקיימים על הדיסקים (אחרי הזנה ידית כמובן) וכשאבחר סרט יהיה כתוב לי על איזה דיסק הוא נמצא (ע"פ המספר שעל הדיסק).
יש לציין כי אני לא מחפש חיים קלים ואני לא מצפה שהתוכנה תכין את מאגר הסרטים לבדה.
אני מעונין פשוט בתוצאה הסופית שתהיה את האופציה לדוגמה לחפש את "להרוג את ביל" ובפרטים של הסרט יהיה כתוב שהוא נמצא בדיסק #1063.

דבר אחד אחרון,
אם אני מעונין להקליט ערוץ אחד ולצפות באחר אני צריך כרטיס מתאים (אני מניח שיש 2 כניסות אנטנה ו2 יחידות עיבוד על כרטיס אחד) או 2 כרטיסים נפרדים.
מה הפתרון העדיף והאם יש המלצה לדגם מסויים של כרטיס?

אני יודע שזה הרבה מאוד שאלות, אבל אשמח לתשובות :)

תודה מראש,
עידו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

כרטיס מסך: מומלץ לשקול גם את ה-HD3450 או ה-HD3650 שהם חדישים יותר וכוללים כמובן יציאת Component.
כרטיס טלוויזיה: אם אתה רק רוצה לצפות בערוץ אחר תוך כדי (ללא Timeshift), ניתן להסתפק בכרטיס טלוויזיה אחד ושני ממירים, כאשר אחד מהם יחובר ישירות לטלוויזיה. לדעתי זה מספיק בהחלט. PVR150 MCE מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:כרטיס מסך: מומלץ לשקול גם את ה-HD3450 או ה-HD3650 שהם חדישים יותר וכוללים כמובן יציאת Component.
כרטיס טלוויזיה: אם אתה רק רוצה לצפות בערוץ אחר תוך כדי (ללא Timeshift), ניתן להסתפק בכרטיס טלוויזיה אחד ושני ממירים, כאשר אחד מהם יחובר ישירות לטלוויזיה. לדעתי זה מספיק בהחלט. PVR150 MCE מצויין.
...
ציינתי בהודעה שיש לי את ה HD2600XT, אני לא קונה אותו והוא עושה אותה עבודה כמו הדגמים החדשים יותר מבחינת מולטימדיה ככה שאין סיבה לבזבז על זה כסף.
איזה ממירים? ציינתי שאני עם כבלים אנלוגים חיבור אנטנה ז"א שאין ממיר אם לא הייתי ברור מספיק.

Timeshift כלומר לעצור שידור חיי?
דווקא אופציה שניראת נחמדה מאוד.

ד"א
תודה רבה על התגובה המהירה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

חשבתי שאתה מתכוון לקנות HD2600 והוא לא ברשותך עדיין. אם כך, באמת אין צורך לקנות משהו אחר והוא מצויין.
אם אתה קולט רק כבלים אנלוגיים, אז אכן צריך שני כרטיסי טלוויזיה או אחד עם 2 טיונרים. יש את ה-PVR500 אבל הוא עולה יותר מפי 2 מ-PVR150 בודד אז עדיף כנראה לקנות שני PVR150. כך, תקבל Timeshift משני החיבורים.

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה.
בדיקה קצרה הראתה לי שיעלה לי לקנות כרטיס 150 עם ערכה (KIT) ואחד בלי (שמגיע גם ללא שלט) ב 650 ש"ח שזה זול משמעותית מה 500 שמגיע למחיר התחלתי של 800 ש"ח.

מה לגבי שאר השאלות?
ביחוד לגבי מספור הדיסקים.

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מישהו?

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אף אחד לא מכיר אופציה באחת התוכנות / פלאגאין?
תנו לי לפשט את זה,
אני בסך הכול רוצה אופציה ליצור מאגר סרטים על בסיס דיסקים DVD שצרוב עליהם XVID (כמה בכל דיסק) שיהיה נגיש דרך ממשק ה HTPC.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

קשה לענות כי השאלה לא מובנת לרוב האנשים. רובנו במקום להתעסק במספורים ובקטלוגים או שזורקים את כל הסרטים באותה ספריה ובוחרים אותם לפי שם הקובץ או שבונים ספריות בדיסק. אני לא מכיר אף אחד שבונה מחשב רק כדי שיוכל לקטלג את התקליטורים שלו כשבכמה מאות שקלים אפשר לרכוש דיסק חדש שיוכל לאגור את כל הסרטים ודי.

נדמה לי שתוסף, MyMovie מסוגל גם לקטלג מולטימדיה שלא שמורים בדיסק ושווה לך לבדוק אם אני זוכר נכון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה על התגובה,
מה ההבדל בין HD לבין מישהו שעושה מאגר מ DVD רגילים (שגם אותם יש יש בעשרות רבות)? כל אחד הולך לפי מה שנוח לו ואני מאמין שרוב האנשים עדיין הולכים עם ספריות DVD.
אני בונה מערכת HTPC מכמה סיבות,
יכולת לראות את לוח השידורים והתקצירים על המסך (יש לי כבלים אנלוגים - ללא ממיר, כך שזה תוסף נוח מאוד) ולהקליט בפורמט דיגיטלי (במקום קלטות).
להחילף את נגן ה DVD/XVID הגוסס.
יכולת לשדר באיכות גבוהה יותר מה DVD.
וכמובן, אם יש לך ספרית DVD גדולה אז נוח שיהיה גישה נוחה לסרטים ולדעת מה הם בדיוק.
זה נשמע הרבה יותר הגיוני מאשר לקנות HD סטטי שאי אפשר להעביר לחבר DVD (לדוגמה) אם הוא רוצה סרט.
HD גם עולה הרבה יותר כמובן ולנסות להעביר את כל מאגר הסרטים ולעשות ריפים לכל ה DVD לכוננים קשיחים זאת השקעה אדירה מבחינת זמן וכסף.

התוסף MyMovie שייך למה בדיוק? יש דיי הרבה תוכנות מידיה.

תודה,
עידו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

קרא כאן ליותר פרטים:
http://www.mymovies.dk/
התוכנה עובדת עם ויסטה מדיה סנטר ו-MCE 2005.

יש לי רעיון בשבילך למקרה שאין לתוכנה הזו קיטלוג DVD-ים חיצוניים:
מה שאתה יכול לעשות זה ליצור ספרייה פיקטיבית של קבצי AVI שאין בהם כלום (או אולי יש בהם סתם סרטון קצרצר חסר משמעות של כמה שניות), שתשתול בהם את מספר ה-DVD שלך.
למשל, אם יש לך את ה-DVD של Matrix Reloaded, אז אתה יכול לקחת AVI פיקטיבי כזה ולקרוא לו:
Matrix.Reloaded.(2003).DVD1234.avi
כאשר 2003 זה שנת יציאת הסרט (חשוב כדי שזה יביא תמונה נכונה) ו-1234 הוא מספר ה-DVD שלך. ואז, אתה יכול להשתמש עם תוכנות דוגמת XBMC או MediaPortal, שהן יחסית קלילות על מחשבים ישנים כמו שלך ויודעות ליצור אלבום יפה מאוד של הסרט, תקציר וכו.
ואז, כמובן, רואים שבשם הקובץ יש את מספר ה-DVD.
מקווה שאיכשהו עזרתי...
דווח לנו איך הולך.

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

pixies קודם כל תודה רבה על הרעיון, נשמע מעולה.
אני אנסה את זה.
ד"א
חייב להיות משהו בקובץ AVI או שאני סתם יכול לקחת קובץ TXT לכתוב שם ולתת סיומת AVI?

לגבי התוכנה,
לעבוד עם MCE לא נשמע לי משהו למרות שיש לי עותק חוקי של WIN XP MCE (לא יודע בדיוק מה זה גרסא 2005).
בפעם האחרונה שבדקתי היא הייתה מסורבלת.

אני מעדיף את התוכנות עם הקהילות הגדולות שעוזרות לפתח אותם, כך גם יש הכי הרבה עזרה במקרה של בעיה.

לאחר שיש לי כבר פתרון (בתקווה) לבעיית הקיטלוג, יש המלצה לתוכנה טובה?
אני חשבתי על MythTV שתבוסס על Mythbuntu או על MediaPortal שתפעל על Windows XP שעבר Tweaks לכיוון ביצועים.

יש לי רק כמה שאלות לגבי כל אחת מהם.
קבלת מידע בעברית על סרטים, קראתי את ההודעות בפורומים וניראה לי שרק ל XBMC יש סקראפר למידע מאתר סרטים אולי יש עוד פתרון?
עברית, יש OSD בעיברית? כל המשפחה תשתמש בזה, ולא כולם אוהבים אנגלית.
עברית, יש תמיכה בכתובית SRT חיצוניות?
אני מעוניין לשים 2 כרטיסי PVR-150 בשביל שאוכל להקליט באחד ולצפות בשני, יש מגבלה כל שהיא באחת התוכנות?

ועוד שאלה חומרתית,
יש צורך ביותר מ 512MB זכרון?

צר לי על כל השאלות, אבל מחר אני כבר מתחיל להרכיב את המחשב ולהתקין אותו.

תודה רבה על כל העזרה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

עצה קטנה, מומלץ למספר שאלות אם יש הרבה בפוסט אחד... :wink:

AVI: מומלץ לשים AVI תקני, כי יש תוכנות שמנסות לקחת Frame מהקובץ, והן עלולות לקרוס אם הקובץ לא תקני. פשוט תמצא AVI מצ'וקמק וכמה שיותר קטן מבחינת גודל מהרשת. אפשר גם לקחת AVI גדול של סרט שיש לך ולחתוך ממנו שבריר שנייה עם Virtual Dub.
XPMCE: אומרים שהפלאג אין My Movies עם XP MCE או ויסטה מדיה סנטר עובד לא רע. לשיקולך.
XBMC: למרבה הצער, אין לה עדיין הקלטות מהטלוויזיה, והיא משמשת כנגן בלבד. למדיה פורטל, כמו שציינת, אין עברית לתקצירים. בדוק את התוכנה GB-PVR, שאומרים שהיא גם מצויינת, בעיקר להקלטות. אם עניין האלבומים אצלה לא קיים או לא עובד טוב, אולי כדאי לעשות שילוב בין GB-PVR, שהיא קלה יחסית להגדרה עבור הקלטות, לבין XBMC, שתנגן את ה-DVD-ים ואת ההקלטות שה-GB-PVR יעשה.
OSD: ל-XBMC ניתן להחליף את כל הממשק לעברית. צריך לפני שמשנים שפה לבחור בהגדרות ה-Appearance/Region פונט שנקרא Unicode (לפעמים גם Arial טוב) וכן ב-Charset שיהיה Hebrew-Windows.
SRT: יש ב-XBMC תמיכה מלאה וטבעית בכתוביות SRT בעברית. צריך להגדיר ב-Video/Subtitles פונט Arial ו-Charset שיהיה Hebrew-Windows.
זכרון: מאמין שזה יכול לעבוד. עד שלא תנסה לא תדע...

IpDo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה רבה,
אני כרגע עושה ניסויים עם My Movies אבל נתקלתי בבעיה.
אני רואה שיש שם מאגר של סרטים בעברית, אבל הוא קטן מאוד (לדוגמה, חיפוש של batman, בטמן או באטמן - לא החזיר שום תוצאה).
יש אפשרות לבחור איפה הוא יחפש סרטים? ראיתי פה אשכל לגבי MyMovies והאתר סרטים (נשמע כמו שילוב מנצח), זה דבר קיים או רק בתאוריה?

לגבי XBMC,
אני אבדוק את זה יותר מאוחר (אחרי שאני אסיים להרכיב את המחשב), אבל אני מבין שזה אומר שאין אפשרות לצפות בשידורי ה TV דרך ה HTPC אלא רק להקליט עם תוכנה חיצונית, כן?

תודה, עידו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

התמיכה של My Movies באתר סרטים נשארה ככל הנראה בתאוריה.

עם GB-PVR בהחלט תוכל גם לצפות בשידורי ה-TV עצמם עם יכולות Timeshift (כלומר עצירת שידור חי, קפיצה אחורה ואז קדימה וכו).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”