USB 3 - 25 ג'יגה בכ 70 שניות!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73343
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.bit-tech.net/news/2008/11/18 ... inalised/1

יגיע בפועל כמוצר לקראת סוף 2009. מדהים לחשוב שיהיה אפשר להעתיק סרט BD ממוצע בכדקה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

צוואר הבקבוק שלך הוא לא הממשק אלא ההארד דיסק עצמו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #3 

pixies כתב:צוואר הבקבוק שלך הוא לא הממשק אלא ההארד דיסק עצמו.
...
קדימה כונני פלאש !
http://gizmodo.com/gadgets/storage/640g ... 308398.php

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

שניים כאלה בבקשה! :lol:
Need more cowbell

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #5 

Pavelz כתב:שניים כאלה בבקשה! :lol:
...
עלי :D

אלי
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 157
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

צוואר הבקבוק שלך הוא לא הממשק אלא ההארד דיסק עצמו
...
במהירויות האלו, בקלות זה יחליף את הדיסק הקשיח המכאני.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

pixies כתב:צוואר הבקבוק שלך הוא לא הממשק אלא ההארד דיסק עצמו.
...
כרגע צוואר הבקבוק הוא ה USB2 כאשר מדובר על העברת מידע מהמחשב החוצה (נניח עם DOK או עם כונן קשיח בקופסת USB). התקן החדש יסיר את המגבלה הזו. כיום להעתיק 25 גיגה מהמחשב לקופסא חיצונית יקח ה מ ו ן זמן (כשאני מעביר קבצי VOB מהמחשב לקופסא זה לוקח לא מעט זמן), עם התקן החדש הצוואר בקבוק יחזור להירות הגישה של הדיסקים הקשיחים, קרי תיאורטית המהירות תדמה למהירות העתקה מדיסק קשיח לדיסק קשיח ללא שום מגבלה באמצע (מה שקיים כיום ב USB2).

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

הובר , אתה שוכח שאאל"ט דיסק קשיח שקנית עם USB 2 לא ממש יעבוד אם יהיה לך USB 3 אלא אם כן תשמר תאימות לאחור
עריכה
ובנוסף לכך מיקרוסופט לא תתן תמיכה בזה , כך שלמעשה זה דבר שנוגע לעתיד , כשכרגע ניתן להשיג כוננים עם תמיכת ESATA לאלו שיש להם מפענח כזה . אז אני לא מבין מה יהיה עם הUSB הזה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #9 

לפני שאנחנו מדלגים ל USB 3.0, מישהו מוכן לתת לי USB 2.0 שעובד במלוא התקן?
הרי הפורמט תומך ב 480Mbps, מישהו הצליח לעבור את ה 200Mbps~?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

truejoker כתב:הובר , אתה שוכח שאאל"ט דיסק קשיח שקנית עם USB 2 לא ממש יעבוד אם יהיה לך USB 3 אלא אם כן תשמר תאימות לאחור
עריכה
ובנוסף לכך מיקרוסופט לא תתן תמיכה בזה , כך שלמעשה זה דבר שנוגע לעתיד , כשכרגע ניתן להשיג כוננים עם תמיכת ESATA לאלו שיש להם מפענח כזה . אז אני לא מבין מה יהיה עם הUSB הזה
...
אני לא שוכח, פשוט הראיתי לבחור שכרגע הצוואר בקבוק הוא לא הדיסק הקשיח אלא המימשק USB2.

המוצרים בתקן USB3 לא יתאמו אחורה למוצרי USB2 מהסיבה הפשוטה - החיבור פיזית שונה לגמרי (מזכיר מאוד SPDIF אופטי במראה).

מי אמר לך שמיקרוסופט לא תתן תמיכה? הם אמרו שא תהיה תמיכה בווינדוס 7 כי חשבו שזה יצא מאוחר מידיי אבל כרגע יודעים שהתקן כבר מוכן ולכן המצב התשנהץ לגבי תמיכה ב XP - ימים יגידו אבל אני בטוח שתהיה.

עם כל הכבוד ל ESATA - הוא לא ממש תפס. כרגע יש מעט מאוד לוחות שתומכים בזה ומעט מאוד מארזים שיש להם חיבור שכזה מקדימה (ושנינו יודעים שרובנו עצלנים מכדי להתכופף מאחורי המחשב כל פעם).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

ziv_r כתב:לפני שאנחנו מדלגים ל USB 3.0, מישהו מוכן לתת לי USB 2.0 שעובד במלוא התקן?
הרי הפורמט תומך ב 480Mbps, מישהו הצליח לעבור את ה 200Mbps~?
...
הכל תיאורטי, גם אצלי זה לא מתקרב לזה, אבל כשמכפילים את התיאורטית בעשרות מונים (625 מגהבייט לעומת 58 מגהבייט) גם המעשי ביחסי יוכפל בהתאם :wink:

ד"א - בשביל להתקרב לתיאורטי של 480 מגהביט (שזה 58 מגהבייט) אתה צריך מוצר שתומך ב Hi-Speed, 99 אחוז מהמוצרים לא תומכים בזה וזו הבעייה (צימצום בעלויות ייצור). אצלי בבית אני מצליח להגיע בלחץ ל 22-28 מגהבייט לשניה כשאני מעביר מידע מהחיבור USB2 לדיסקי קשיח חיצוני.

http://en.wikipedia.org/wiki/USB2#USB_2.0

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

אחוז מהמוצרים לא תומכים בזה
...
לא מדוייק. הרבה מוצרים תומכים ב high speed ואפילו עוברים compliance test. אמרת נכון - 480Mbps זה בתיאוריה, מעשית לא כל הthroughput הולך לdata, יש הוצאות על פרוטוקולים (SCSI, mass storage) וכן שגיאות בגין כבלים זולים וכו'

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

אני מתקשה להאמין שיותר מ 50% הולכים על "מסביב", יותר הגיוני כי מימוש Device עם יכולת העברה קרובה ל 480Mbps פשוט יקרה.
לא הבנתי את ההערות שלכם לגבי זה שהרבה מוצרים תומכים ב Hi-Speed, הרי USB 2.0 = Hi-Speed והיום כל המכשירים תומכים מעל למהירות USB 1.1

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #14 

ziv_r כתב:אני מתקשה להאמין שיותר מ 50% הולכים על "מסביב", יותר הגיוני כי מימוש Device עם יכולת העברה קרובה ל 480Mbps פשוט יקרה.
לא הבנתי את ההערות שלכם לגבי זה שהרבה מוצרים תומכים ב Hi-Speed, הרי USB 2.0 = Hi-Speed והיום כל המכשירים תומכים מעל למהירות USB 1.1
...
אתה מודד רק "מידע שימושי", מהירות העברת קבצים אבל לא רק את זה עובר בUSB. יש overhead לא קטן בצורה הUSB עובד. 480Mbps - זה קצב השעון, קיבולת הקו, זה לא כולל פרוטוקול USB, עובדה שהעברת נתונים יוזמת רק ע"י host (זאת אומרת device "מחכה" זמן מה) ועוד ועוד ועוד.

HiSpeed זה רק חלק של USB 2.0. הוא תומך לאחור עם USB 1.1 ועובד בכמה מצבים:
Full Speed, 12 Mbit, כמו USB1.1
High Speed, 480Mbit - רק לרכיבים שתומכים USB 2.0

אין שילוב של מצבים (high speed או full speed נבחר פעם אחד בזמן החיבור ולא משתנה). כך שאם אתה רואה מהירות גבוהה מ 12mbit/sec - זה וודאי USB 2.0 High speed.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

ברור לי שיש Overhead מסויים, אך 50% נשמע ממש מוגזם.
מצאתי הסבר מצומצם לגבי המהירות הנמוכה: http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm
לגבי Hi-Speed, ההערה שלי נבעה כי מכך ש Huber רשם ש 99% מהמוצרים לא תומכים בזה וזה ממש לא נכון, כל המוצרים כיום תומכים USB 2.0 (כאמור, USB 2.0 = Hi-Speed).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm

הנה ההסבר למה USB2 לא מגיע ל 480 מגהביט (60 מגהבייט) התיאורטי:

[left]As far as we know, effective rate reaches at 40MBps or 320Mbps for bulk transfer on a USB 2.0 hard drive with no one else is sharing the bus. Flash Drives seem to be catching up too with the some hitting 30MB/s milestone. For all we know, USB interface could become become the bottleneck for flash drives as early as 2008.

Additional notes from Alex Esquenet - our engineer friend based in Belgium: "A fast usb host can achieve 40 MBytes/sec. The theoretical 60 MB/sec cannot be achieved, because of the margin taken between the sof's (125 us), so if a packet cannot take place before the sof, the packet will be rescheduled after the next sof. On top of that, all the USB transactions are handled by software on the PC. For instance, a USB host on a PCI bus will send or receive the data via the PCI bus; the stack will prepare the next data in memory and receive interrupt from the host."[/left]

אצלי בבית עם קופסת USB אני עומד על ממוצע של כ 25 מגהבייט. מישהו מתנדב לבדוק את הנושא עם DOK איכותי?

בקיצור - אני מחכה בקוצר רוח ליישום של USB3, כיום העברת מידע אל מחוץ למחשב (בייחוד קבצים גדולים כגון ISO או HD) זה תהליך ארוך ומייגע.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

עם כל מארזי הכוננים הקשיחים שהיו אצלי (והיו הרבה), מהזולים עד היקרים, לא הצלחתי לעבור את ה 25MBps. לא ראיתי יתרון למארזים ממותגים לעומת זולים מבחינה זו.
בנוגע ל DOK, המספרים נמוכים הרבה יותר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

צודק, אין כמעט הבדל, הרי מי שקובע את מהירות ההעברה הוא יצרן השבב וזה אף פעם לא היצרן הסופי של המגירה. הנה השוואה שתתן קצת מידע:

http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... res_9.html

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”