ממיר דיגיטלי חדש מתי?
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3740
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 864 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
מתי יצאו לשווקים הממירים המדוברים אשר יהיה אפשרות לקלוט ערוצים 1,2,10 בעלות של 300ש"ח לערך.
אני הבנתי שלא יהיה להם חיבור לHOT או לYES ,אז איך הם אמורים לקלוט עי אנטנה פנימית במכשיר ,או כמו פעם על גג הבית?
ואיזה ערוצים נוכל לקלוט איתם אם למישהו יש מידע מעודכן תאריך מחיר ואיזה ערוצים נוכל לקלוט עם הממיר?
אני הבנתי שלא יהיה להם חיבור לHOT או לYES ,אז איך הם אמורים לקלוט עי אנטנה פנימית במכשיר ,או כמו פעם על גג הבית?
ואיזה ערוצים נוכל לקלוט איתם אם למישהו יש מידע מעודכן תאריך מחיר ואיזה ערוצים נוכל לקלוט עם הממיר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נבחרה חברה שתממש את זה -THOMSON.
לפי מה שהבנתי מדובר בשלוש נקודות שידור ברחבי הארץ (צפון, מרכז דרום).
יש עדיין בעיה עם המקלטים (זה יקררר בגלל הבחירה ב-H264). גם יש בעיה פוליטית כי הכבלים והלויין דורשים פיצוי, הפיצוי אמור להיות הוספת פרסומות וזה עלול לפגוע בערוצים 10,1,2 שכל הפואנטה של המאמץ הזה היה לגרום להם להגיע בחינם ללקוחות...
כך שמדובר בסבך שכנראה ידחה לממשלה הבאה להחליט.
יש עדיין בעיה עם המקלטים (זה יקררר בגלל הבחירה ב-H264). גם יש בעיה פוליטית כי הכבלים והלויין דורשים פיצוי, הפיצוי אמור להיות הוספת פרסומות וזה עלול לפגוע בערוצים 10,1,2 שכל הפואנטה של המאמץ הזה היה לגרום להם להגיע בחינם ללקוחות...
כך שמדובר בסבך שכנראה ידחה לממשלה הבאה להחליט.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
איך שדברים זזים אצלנו בעקבות פוליטיקיה פנימית ולחץ של עוסקים בתחום (כסף,כסף,כסף) - לא הייתי עוצר את הנשימה.
- oferlaor
- מנהל

Huber,
אין לי שום ספק שזה יקרה בסוף. זה רק מתעכב, והשאלה מכמה כסף המדינה תאלץ להיפרד ולמי בכדי לגרום לזה לקרות.
אין לי שום ספק שזה יקרה בסוף. זה רק מתעכב, והשאלה מכמה כסף המדינה תאלץ להיפרד ולמי בכדי לגרום לזה לקרות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
שתי החברות מנהלות כרגע קרב מגננה ונסיגה שבמסגרתו הם מנסות לקבל את חבילת הפיצויים וההקלות הטובה ביותר. לי נראה שזה כמובן מתבצע בשיתוף פעולה מלא עם הממשלה שלא מעוניינת לעשות יותר מידי גלים ושמבחינתה המצב הקיים הוא הטוב ביותר כי הוא לא דורש ממנה להתאמץ יותר מידי.
מה שבטוח שכרגיל זה ייקח פי 2 יותר זמן ממה שהיה צריך ויעלה לציבור פי 5 ממה שהיה אמור.
מה שבטוח שכרגיל זה ייקח פי 2 יותר זמן ממה שהיה צריך ויעלה לציבור פי 5 ממה שהיה אמור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Huber
- חבר במועדון HT

למה? הרי מאז ומתמיד המדינה נותנת עדיפות לאינטרסים של בעלי הממון והשררה על פני הצרכים של תושביה, לא חסר דוגמאות.oferlaor כתב:Huber,
אין לי שום ספק שזה יקרה בסוף....
אני גם מאמין שכנראה זה יקרה, אבל לדעתי לא נראה את זה בקרוב, אפילו לא בטווח של השנתיים הקרובות לדעתי. כשהשירות יצא לפועל נחזור לת'רד הזה ונבדוק
- oferlaor
- מנהל

Huber,
מכיוון שהסיבה שהם מריצים את זה לא קשורה בכלל לאינטרסט הציבורי אלא לחיסכון של כסף. הם כיום מחזיקים מערך שידור יקר מאוד של כמה עשרות מוקדי שירות שחברת בזק מתחזקת. הציוד הופך ישן יותר ומתקלקל באופן תדיר. בנוסף, הם לא יכולים לקחת עוד כסף מזכייניות הערוצים מכיוון שהם משדרים רק את ערוצים 1+2 באנלוגי.
זו הסיבה שלא ראית את היוזמה הזו מגיעה בכלל מכיוון של משרד התקשורת אלא מי שיזם את כל המהלך היה בכלל משרד האוצר...
מכיוון שהסיבה שהם מריצים את זה לא קשורה בכלל לאינטרסט הציבורי אלא לחיסכון של כסף. הם כיום מחזיקים מערך שידור יקר מאוד של כמה עשרות מוקדי שירות שחברת בזק מתחזקת. הציוד הופך ישן יותר ומתקלקל באופן תדיר. בנוסף, הם לא יכולים לקחת עוד כסף מזכייניות הערוצים מכיוון שהם משדרים רק את ערוצים 1+2 באנלוגי.
זו הסיבה שלא ראית את היוזמה הזו מגיעה בכלל מכיוון של משרד התקשורת אלא מי שיזם את כל המהלך היה בכלל משרד האוצר...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אם יהיו לי פרסומות בערוצים בתשלום זה לא ממש יועדד אותי להישאר מנוי שלהם, במיוחד לאור האלטרנטיבה שצפויה להיות.oferlaor כתב:נבחרה חברה שתממש את זה -THOMSON.
כך שמדובר בסבך שכנראה ידחה לממשלה הבאה להחליט....
אני לא יודע מה יקרה בפועל, אבל מנקודת המבט שלי יס והוט לא צריכות לקבל שום פיצוי. כרגע הן מרוויחות מהמצב, אין שום סיבה שהן יקבלו פיצוי רק בגלל שעד עכשיו הן יכלו לעשוק את הצרכן שרצה לצפות בערוצים המסחריים באיכות נורמלית ולא היתה לו אלטרנטיבה אחרת.
הקישור ממש.......
- Huber
- חבר במועדון HT

sapir255 - איכות נורמלית? צפית פעם בערוצי 1/2/10 ב LCD TV?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לעומת קליטה באנטנה שבה כל קיץ זכו לראות את הטלוויזיה המצרית מתלבשת על המסך כשצפו בערוץ 1 השידורים של יס והוט הם באיכות מצויינת.
- Huber
- חבר במועדון HT

לעומת שידורים בשחור לבן גם שידורי צבע באנטנה נראים טוב, הכל יחסי בחיים, אבל אחרי שעוברים לשידור דיגיטלי (שלא לדבר על HD) מבינים כמה מחורבנת האיכות כיום בערוצי 1/2/10.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
מתמטיקה פשוטה מצביעה שהאזרח הולך להשקיע כסף לא קטן.
עלות לממיר דיגיטאלי פשוט =350שקלים.ממיר אופציות נוספות יעלה דאבל.אופטי,קומפוננט וכ'ו.
משפחה ממוצעת זקוקה ל4 מכשירים=1400 שקלים.
בהנחה שחלק לא קטן מהאוכלוסיה יזדקק לסיוע והדרכה=200שח.לא כולל סוגיי כבלים.
שלא לדבר על קשיי קליטה בממ"ד, שיזדקקו להוצאה כספית נוספת=200 שח.
מה קורה לאחר שנת האחריות של ממיר דיגיטאלי?=תיקון מינמלי=200שח.לא כולל ביקור טכנאי.
מה יקרה ? "חור בכיס" לא קטן,בעיקר לשכבות חלשות הצפיה ב4 ערוצים
לא הולכת להיות זולה,כמו בתקופת ה"האנטי מחיקון".
כל אלו שהשידור יהיה באיכות נמוכה לטעמם, יצטרכו לטפס על עץ אחר
ויחזרו עם זנב מקופל לתשתית הקודמת:כבלים/לווין/צלחת פרטית.
מה שהשידור הקרקעי יכול ליגרום זה למחירון ריאלי נמוך יותר,ימים יגידו.
עלות לממיר דיגיטאלי פשוט =350שקלים.ממיר אופציות נוספות יעלה דאבל.אופטי,קומפוננט וכ'ו.
משפחה ממוצעת זקוקה ל4 מכשירים=1400 שקלים.
בהנחה שחלק לא קטן מהאוכלוסיה יזדקק לסיוע והדרכה=200שח.לא כולל סוגיי כבלים.
שלא לדבר על קשיי קליטה בממ"ד, שיזדקקו להוצאה כספית נוספת=200 שח.
מה קורה לאחר שנת האחריות של ממיר דיגיטאלי?=תיקון מינמלי=200שח.לא כולל ביקור טכנאי.
מה יקרה ? "חור בכיס" לא קטן,בעיקר לשכבות חלשות הצפיה ב4 ערוצים
לא הולכת להיות זולה,כמו בתקופת ה"האנטי מחיקון".
כל אלו שהשידור יהיה באיכות נמוכה לטעמם, יצטרכו לטפס על עץ אחר
ויחזרו עם זנב מקופל לתשתית הקודמת:כבלים/לווין/צלחת פרטית.
מה שהשידור הקרקעי יכול ליגרום זה למחירון ריאלי נמוך יותר,ימים יגידו.
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה מודע לכך שבארה"ב הממיר מסובסד ע"י הממשלה (קופונים) - נכון? כנראה שפה אינטרסים כלכליים של חברות גדולות תמיד ינצחו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הסיבה היחידה שהממשלה תסבסד היא בגלל שליטה ובקרה. בדיוק כמו שהיה עם שידורי הצבע בזמנו שהממשלה השקיעה המון מאמצים כדי למנוע מהאזרחים לקלוט שידורים בצבע.
עד שהם הבינו שאזרחי ישראל לא פריירים ושכולם עברו לצפות בטלוויזיה הירדנית והלבנונית. ממשלת ישראל יכלה לחיות מצויין עם ירידה ללא תכלית לחיי האזרחים אבל לא יכלה לקבל שאת החדשות שלנו נקבל מהשידורים בשפה העברית של הטלוויזיה הירדנית. גם קצת עזר שהיו בחירות בפתח וכך תוך חצי שנה נפרצו הסכרים ולכולם היו מסכים צבעוניים חדשים בבית.
עד שהם הבינו שאזרחי ישראל לא פריירים ושכולם עברו לצפות בטלוויזיה הירדנית והלבנונית. ממשלת ישראל יכלה לחיות מצויין עם ירידה ללא תכלית לחיי האזרחים אבל לא יכלה לקבל שאת החדשות שלנו נקבל מהשידורים בשפה העברית של הטלוויזיה הירדנית. גם קצת עזר שהיו בחירות בפתח וכך תוך חצי שנה נפרצו הסכרים ולכולם היו מסכים צבעוניים חדשים בבית.
- oferlaor
- מנהל

זורו44,
כמה דברים:
1. המחיר גבוה כרגע כי בחרו בשיטה חדשה במיוחד. ממיר DVBT באירופה יכול לעלות גם 20 דולר.
2. קח בחשבון שזה מחליף לך חיבור יס או הוט ולכן העלות של הממיר מוחזרת במהירות
3. לא מכריחים אף אחד לרכוש את הממירים האלה. אם יש לאנשים 4 טלויזיות, קשה לי לדמיין שהם משפחה עם בעיות כלכליות
4. כבר אמרו שמשפחות עם בעיות כלכליות יקבלו הנחה ברכישת הממירים הללו (כמו שהן לא משלמות את האגרה, אגב!)
Huber,
לא מדוייק. מרבית העלויות משולמות בחזרה דרך הזכיונות החדשים שגופי השידור היו צריכים לשדר. בנוסף, ממיר דיגיטלי בארה"ב עולה כמעט כלום וכל מסך חדש מחוייב לכלול כזה, כך שבסופו של דבר קשה לי להאמין שהם השקיעו יותר מכמה עשרות מליוני דולרים בנושא (בהתחשב בכך שהם יקבלו מיליארדים בחזרה על ידי ניצול מחודש של טווח התדרים החדש שנפתח, זה עסקה לא רעה בכלל).
כמה דברים:
1. המחיר גבוה כרגע כי בחרו בשיטה חדשה במיוחד. ממיר DVBT באירופה יכול לעלות גם 20 דולר.
2. קח בחשבון שזה מחליף לך חיבור יס או הוט ולכן העלות של הממיר מוחזרת במהירות
3. לא מכריחים אף אחד לרכוש את הממירים האלה. אם יש לאנשים 4 טלויזיות, קשה לי לדמיין שהם משפחה עם בעיות כלכליות
4. כבר אמרו שמשפחות עם בעיות כלכליות יקבלו הנחה ברכישת הממירים הללו (כמו שהן לא משלמות את האגרה, אגב!)
Huber,
לא מדוייק. מרבית העלויות משולמות בחזרה דרך הזכיונות החדשים שגופי השידור היו צריכים לשדר. בנוסף, ממיר דיגיטלי בארה"ב עולה כמעט כלום וכל מסך חדש מחוייב לכלול כזה, כך שבסופו של דבר קשה לי להאמין שהם השקיעו יותר מכמה עשרות מליוני דולרים בנושא (בהתחשב בכך שהם יקבלו מיליארדים בחזרה על ידי ניצול מחודש של טווח התדרים החדש שנפתח, זה עסקה לא רעה בכלל).
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בהחלט. ניפתחה ההרשמה לחלוקת שוברים חינם לממירים דיגיטאלים בUSA:
http://www.godigital.co.il/news_2008_4/23112008_5.htm
השוברים רק לבעלי אזרחות ארה'ב:2 ממירים למישפחה.רחמים על מישפחות מרובות .....
https://www.dtv2009.gov/
http://www.godigital.co.il/news_2008_4/23112008_5.htm
השוברים רק לבעלי אזרחות ארה'ב:2 ממירים למישפחה.רחמים על מישפחות מרובות .....
https://www.dtv2009.gov/