התלבטות לגבי גודל המסך והרזולוציה הנדרשת(HDR\FHD) תודה!
אהלן... אני מתכוון לרכוש טלוויזית ליחידה שלי כשהמרחק צפייה הוא כ2.5-3 מטר....
היעוד של הטלויזיה יהיה:
45 אחוז פלייסטיישן 3, 45 אחוז חיבור למחשב וצפייה בעיקר בתכני HD והעשרה אחוז הנותרים לצפייה בעיקר בשידורי ספורט בטלויזיה(הם זניחים ואני לא מחפש לראות איכותי בהם כרגע, בעתיד כשרכישת חבילת הHD תהיה משתלמת יותר אני יתחבר ללא ספק).
ההתלבטות שלי בהתחשב בתקציב(שהוא בסביבות 5500) היא בין 2 דגמים האמת(כשאני פתוח לעוד הצעות).
או 40 אינצ' מסדרת a450 של סמסונג(שראיתי בה הרבה אצל חבר בדגם ה32 אינצ' ומאוד התרשמתי לטובה). שמחירה סביב ה5200.
או 37 אינצ' מסדרת a550 של סמסונג שהיא כבר FHD ומחירה סביב ה5600.
השאלה שלי היא האם במרחק הצפייה והשימושים שלי יש משמעות לFHD ששווה לי להשקיע עוד כסף ולקבל מסך קטן במעט?
או אולי עדיף לקנות את ה40 אינצ'?
אני בלבטים גדולים בהתחשב בסכום שאולי לא נראה רב אבל בתור מי שעומד להיות סטודנט אני לא חושב שאני יחליף אותה בקרוב....
ברור לי שאין תשובה חד משמעית אבל אם יש מישהו עם נסיון באחד הדגמים שיוכל לעזור ולהמליץ אני ישמח...
המון תודה!!
יוגב.
היעוד של הטלויזיה יהיה:
45 אחוז פלייסטיישן 3, 45 אחוז חיבור למחשב וצפייה בעיקר בתכני HD והעשרה אחוז הנותרים לצפייה בעיקר בשידורי ספורט בטלויזיה(הם זניחים ואני לא מחפש לראות איכותי בהם כרגע, בעתיד כשרכישת חבילת הHD תהיה משתלמת יותר אני יתחבר ללא ספק).
ההתלבטות שלי בהתחשב בתקציב(שהוא בסביבות 5500) היא בין 2 דגמים האמת(כשאני פתוח לעוד הצעות).
או 40 אינצ' מסדרת a450 של סמסונג(שראיתי בה הרבה אצל חבר בדגם ה32 אינצ' ומאוד התרשמתי לטובה). שמחירה סביב ה5200.
או 37 אינצ' מסדרת a550 של סמסונג שהיא כבר FHD ומחירה סביב ה5600.
השאלה שלי היא האם במרחק הצפייה והשימושים שלי יש משמעות לFHD ששווה לי להשקיע עוד כסף ולקבל מסך קטן במעט?
או אולי עדיף לקנות את ה40 אינצ'?
אני בלבטים גדולים בהתחשב בסכום שאולי לא נראה רב אבל בתור מי שעומד להיות סטודנט אני לא חושב שאני יחליף אותה בקרוב....
ברור לי שאין תשובה חד משמעית אבל אם יש מישהו עם נסיון באחד הדגמים שיוכל לעזור ולהמליץ אני ישמח...
המון תודה!!
יוגב.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לתכנים שלך ולמרחק הצפייה שלך מומלץ שתתחיל לחשוב על "42 לפחות (ההמלצה שלי להגיע ל- "46 עד "52). "32 או "37 יהיו ממש פספוס.
אם אתה לא הולך על מסכים גדולים מ-"46, אז חבל לך לקנות FHD, לא תראה שום הבדל בין 1080P ל-720P. באיזור ה-"50 תרגיש הבדל (רק שתדע, המרחק האופטימלי לצפות בתכני 1080P על "50 הוא 2 מטר)...
מאחר שיש לך גם מגבלה של תקציב, נסה להגיע לפחות למסך HDR בגודל "42.
אם אתה לא הולך על מסכים גדולים מ-"46, אז חבל לך לקנות FHD, לא תראה שום הבדל בין 1080P ל-720P. באיזור ה-"50 תרגיש הבדל (רק שתדע, המרחק האופטימלי לצפות בתכני 1080P על "50 הוא 2 מטר)...
מאחר שיש לך גם מגבלה של תקציב, נסה להגיע לפחות למסך HDR בגודל "42.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
איינשטיין כתב:לתכנים שלך ולמרחק הצפייה שלך מומלץ שתתחיל לחשוב על "42 לפחות (ההמלצה שלי להגיע ל- "46 עד "52). "32 או "37 יהיו ממש פספוס.
מאחר שיש לך גם מגבלה של תקציב, נסה להגיע לפחות למסך HDR בגודל "42....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתה גר לבד?
יכול להחשיך את החדר?
למה שלא תהנה כמו שסטודנט צריך להנות? תקנה מקרן - אמנם לא FHD אבל מקרן - ותפתח איזה גודל של תמונה שתרצה...
כמובן - שהכל בתנאי - שאתה יכול להחשיך את החדר
מקסימום בהמשך תקנה מסך טוב...
יכול להחשיך את החדר?
למה שלא תהנה כמו שסטודנט צריך להנות? תקנה מקרן - אמנם לא FHD אבל מקרן - ותפתח איזה גודל של תמונה שתרצה...
כמובן - שהכל בתנאי - שאתה יכול להחשיך את החדר
מקסימום בהמשך תקנה מסך טוב...
- compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני מנסה להבין, אני יושב בחדר שלי במרחק מטר וחצי ממסך סמסונג A450, המסך הוא ready ולא Full.איינשטיין כתב:לתכנים שלך ולמרחק הצפייה שלך מומלץ שתתחיל לחשוב על "42 לפחות (ההמלצה שלי להגיע ל- "46 עד "52). "32 או "37 יהיו ממש פספוס.
מאחר שיש לך גם מגבלה של תקציב, נסה להגיע לפחות למסך HDR בגודל "42....
אני מנסה לדמיין , אם המסך יוחלף במסך של 50 אינ'ץ ומעלה, ואני אתרחק חצי מטר, והמסך יהיה FHD , זה יהיה כמו שאני אלך לקולנוע ואשב שורה 3 או 4 ולא אהנה מהסרט (בלי קשר לזה צריך להסתכל למעלה והצוואר יתפס), אני מדבר על הגודל שהעיניים לא יתפסו את כל הסרט - אני מקווה שאתה מבין אתה מה שאני מנסה להעביר לך....
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
המסך בקולנוע מותקן בגובה שמתאים לצפייה במספר רב של שורות בגבהים שונים...
אצלך בבית אתה אמור לתלות את המסך בגובה המתאים לך בלי להתחשב באנשים שצופים מאחוריך או מלפניך. כך שבעיית ההסתכלות למעלה לא רלוונטית.
לגבי גודל המסך, מומחים גדולים ממני הגדירו טבלאות צפייה. כדי לצפות בצורה אופטימלית בתכני 720P במסך "42 יש לשבת במרחק של 2.5 מטר. כדי לצפות בצורה אופטימלית בתכני 1080P על מסך כזה יש לשבת במרחק של כמטר-שבעים.
אתה דיברת על מרחק צפייה של 2.5 עד 3 מטר. כפי שאתה רואה, לתכני 720P מסך "42 יהיה סבבה.
אתה שאלת על תכני 1080P (מה שנקרא FHD). אני מקווה שאתה מבין שצריך מסך גדול יותר כדי להנות מהם.
ההחלטה בידיך
אצלך בבית אתה אמור לתלות את המסך בגובה המתאים לך בלי להתחשב באנשים שצופים מאחוריך או מלפניך. כך שבעיית ההסתכלות למעלה לא רלוונטית.
לגבי גודל המסך, מומחים גדולים ממני הגדירו טבלאות צפייה. כדי לצפות בצורה אופטימלית בתכני 720P במסך "42 יש לשבת במרחק של 2.5 מטר. כדי לצפות בצורה אופטימלית בתכני 1080P על מסך כזה יש לשבת במרחק של כמטר-שבעים.
אתה דיברת על מרחק צפייה של 2.5 עד 3 מטר. כפי שאתה רואה, לתכני 720P מסך "42 יהיה סבבה.
אתה שאלת על תכני 1080P (מה שנקרא FHD). אני מקווה שאתה מבין שצריך מסך גדול יותר כדי להנות מהם.
ההחלטה בידיך
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
compman112,compman112 כתב:אני מנסה להבין, אני יושב בחדר שלי במרחק מטר וחצי ממסך סמסונג A450, המסך הוא ready ולא Full.
אני מנסה לדמיין , אם המסך יוחלף במסך של 50 אינ'ץ ומעלה, ואני אתרחק חצי מטר, והמסך יהיה FHD , זה יהיה כמו שאני אלך לקולנוע ואשב שורה 3 או 4 ולא אהנה מהסרט (בלי קשר לזה צריך להסתכל למעלה והצוואר יתפס), אני מדבר על הגודל שהעיניים לא יתפסו את כל הסרט - אני מקווה שאתה מבין אתה מה שאני מנסה להעביר לך.......
לשבת 150 ס"מ מ-"42 שקול ל-180 ס"מ ב-"50, כך שאם תשב 200 ס"מ מ-"50 המסך יראה
לך מעט קטן יותר מהתמונה כיום.
בכל מקרה בקולנועים בעלי תקן THX או דומה, המקום הרחוק ביותר באולם נותן לך
זווית צפייה של 30 מעלות שזה שקול לשבת במרחק מעט פחות מכפול מרוחב המסך,
שזה כ-180 ס"מ, ממסך "42, וזה בוודאי לא המקום האופטימלי (שקרוב יותר), שיאפשר
לך באמת ליהנות מה-FHD.
לשבת שורה 3~4 שקול לישיבה בסדר גודל של מרחק של רוחב המסך, קרי כמטר ...
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
קודם כל תודה רבה!!!
לגבי המרחק צפייה והגודל אני חייב לציין שאני מופתע... ראיתי טבלת צפייה לפני אבל לטווח צפייה של 2 וחצי מטר מומלץ 37 אינץ'... לא חשבתי שאני יצטרך 42 אצלי זה היה נראה לי מתכון בטוח לצוואר תפוס!!
בכל מקרה ירדתי מרעיון ה FHD.... ונעבור להתלבטות הבאה : )
בהתחשב במגבלת התקציב שלי(5500, ניתן לחרוג במעט אם זה מאוד שווה את זה) והשימושים מה המסך הכדאי ביותר בשבילי???
אני אישיתי לא נתקלתי במסך 42" לא של מותג מדבקה במחיר הזה... ה40" מסדרת A450 של סמסונג נראה לי הכי איכותי... יש למישהו המלצות נוספות\הסתייגויות???
שוב, תודה רבה!
יוגב.
לגבי המרחק צפייה והגודל אני חייב לציין שאני מופתע... ראיתי טבלת צפייה לפני אבל לטווח צפייה של 2 וחצי מטר מומלץ 37 אינץ'... לא חשבתי שאני יצטרך 42 אצלי זה היה נראה לי מתכון בטוח לצוואר תפוס!!
בכל מקרה ירדתי מרעיון ה FHD.... ונעבור להתלבטות הבאה : )
בהתחשב במגבלת התקציב שלי(5500, ניתן לחרוג במעט אם זה מאוד שווה את זה) והשימושים מה המסך הכדאי ביותר בשבילי???
אני אישיתי לא נתקלתי במסך 42" לא של מותג מדבקה במחיר הזה... ה40" מסדרת A450 של סמסונג נראה לי הכי איכותי... יש למישהו המלצות נוספות\הסתייגויות???
שוב, תודה רבה!
יוגב.
2.5 מ' זה בהחלט מרחק מומלץ למסך "37 לתכני SD בלבד,Hzur כתב:קודם כל תודה רבה!!!
לגבי המרחק צפייה והגודל אני חייב לציין שאני מופתע... ראיתי טבלת צפייה לפני אבל לטווח צפייה של 2 וחצי מטר מומלץ 37 אינץ'... לא חשבתי שאני יצטרך 42 אצלי זה היה נראה לי מתכון בטוח לצוואר תפוס!!...
זה אינו פרופיל הצפייה שלך (90% HD).
אבי.
אבי ורון
כן זה מה שהבנתי בעקבות התגובות פה... תודה רבה על החידוד!!!varon כתב:
2.5 מ' זה בהחלט מרחק מומלץ למסך "37 לתכני SD בלבד,
אבי....
כמו כן אני ישמח לקבל תגובות לגבי ההתלבטות שלי לגבי איזה מסך לבחור בהתחשב בתקציב ובשימוש(או שמא לפתוח נושא חדש?!)....
תודה רבה.
יוגב.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קראת מה כתבתי לך לגבי מקרן - אם זה אפשרי - אפשר להגיע לתוצאות מדהימות (ובעתיד אם תעבור דירה או משהו - לפתוח תמונה גדולה יותר)Hzur כתב:כן זה מה שהבנתי בעקבות התגובות פה... תודה רבה על החידוד!!!varon כתב:
2.5 מ' זה בהחלט מרחק מומלץ למסך "37 לתכני SD בלבד,
אבי....
כמו כן אני ישמח לקבל תגובות לגבי ההתלבטות שלי לגבי איזה מסך לבחור בהתחשב בתקציב ובשימוש(או שמא לפתוח נושא חדש?!)....
תודה רבה.
יוגב....
מצטער שלא הגבתי לזה... אני יוותר על האפשרות גם מכיוון שכרגע אין אפשרות להחשכה מלאה וזה גם ידרוש השקעה נוספת של מסך מתקפל וזה גם לא כזה אסתטי(הקיר שעליו מיועד להיות תלוי המסך עבר איזשהו עיצוב והוא מכוסה עץ...)lawpower כתב: קראת מה כתבתי לך לגבי מקרן - אם זה אפשרי - אפשר להגיע לתוצאות מדהימות (ובעתיד אם תעבור דירה או משהו - לפתוח תמונה גדולה יותר)...
בכל מקרה תודה רבה על הרצון לעזור ולייעץ!!!