כמה שאלות על DTS-HD ו DD TRUE HD
-
jarrettman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני שוקל את הכדאיות של קניית רסיבר (כרגע המזרים מחובר לסטריאו)
קראתי הרבה על הפורמטים החדשים DTS-HD ו DD TRUE HD ויש לי כמה שאלות, אני אשמח אם תוכלו להאיר את עיני:
1. השאלה הראשונה קצת טריקית: כמה גדול השיפור בחווית האזנה של האדם הממוצע (לא אודיופיל) בין פורמטי 5.1 הוותיקים DTS ו AC3 לאומת אלה החדשים ?
אני בהחלט אקפוץ לחנות בזמן הקרוב לקבל רושם בלתי אמצעי, אבל מעניין אותי לשמוע את החוויות שלכם.
2. כמה הפורמטים האלו נפוצים ? האם בסרט MKV 1080p טיפוסי בגודל 8-10 GB ניתן למצוא אותם, או שאני צריך את הבלו ריי המלא ?
3. האם אני צריך להשקיע הון ברמקולים כדי להנות מהם ?
אני מניח שאני פשוט מנסה להבין, האם במבחן עלות תועלת, יש הצדקה להשקעה הכספית ברכישת מערכת אודיו HD ?
קראתי הרבה על הפורמטים החדשים DTS-HD ו DD TRUE HD ויש לי כמה שאלות, אני אשמח אם תוכלו להאיר את עיני:
1. השאלה הראשונה קצת טריקית: כמה גדול השיפור בחווית האזנה של האדם הממוצע (לא אודיופיל) בין פורמטי 5.1 הוותיקים DTS ו AC3 לאומת אלה החדשים ?
אני בהחלט אקפוץ לחנות בזמן הקרוב לקבל רושם בלתי אמצעי, אבל מעניין אותי לשמוע את החוויות שלכם.
2. כמה הפורמטים האלו נפוצים ? האם בסרט MKV 1080p טיפוסי בגודל 8-10 GB ניתן למצוא אותם, או שאני צריך את הבלו ריי המלא ?
אני מניח שאני פשוט מנסה להבין, האם במבחן עלות תועלת, יש הצדקה להשקעה הכספית ברכישת מערכת אודיו HD ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
1.השיפור קיים ומורגש בעיקר בערוצי הסראונד.jarrettman כתב:אני שוקל את הכדאיות של קניית רסיבר (כרגע המזרים מחובר לסטריאו)
אני מניח שאני פשוט מנסה להבין, האם במבחן עלות תועלת, יש הצדקה להשקעה הכספית ברכישת מערכת אודיו HD ?...
2. אתה צריך את הבלו ריי המלא.
3.לא
בהנחה שאני (רק?) ממוצע - אני אישית לא מרגיש שום הבדל בין הסאונד של בלו ריי לזה של DVD.
פורמטי האודיו כבר מזמן הגיעו לרמה שאוזן נורמלית לא באמת יכולה לשמוע הבדלים, ודאי לא כשמאזינים במהלך צפייה בסרט. המטרה העיקרית בתקנים החדשים היא פשוט שאנשים ימשיכו לקנות מוצרים חדשים.
פורמטי האודיו כבר מזמן הגיעו לרמה שאוזן נורמלית לא באמת יכולה לשמוע הבדלים, ודאי לא כשמאזינים במהלך צפייה בסרט. המטרה העיקרית בתקנים החדשים היא פשוט שאנשים ימשיכו לקנות מוצרים חדשים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
לזה קוראים שכנוע עצמי.odedee כתב:בהנחה שאני (רק?) ממוצע - אני אישית לא מרגיש שום הבדל בין הסאונד של בלו ריי לזה של DVD.
פורמטי האודיו כבר מזמן הגיעו לרמה שאוזן נורמלית לא באמת יכולה לשמוע הבדלים, ודאי לא כשמאזינים במהלך צפייה בסרט. המטרה העיקרית בתקנים החדשים היא פשוט שאנשים ימשיכו לקנות מוצרים חדשים....
הפורמטים הרגילים דחוסים , ברמה כזו או אחרת, וכתוצאה מהדחיסה אתה נאלץ בדרך כלל לותר על הדומיננטיות של ערוצי הסראונד.
בפורמטים החדשים ערוצי הסראונד פעילים הרבה יותר ואת זה כל אדם עם שמיעה נורמלית יכול לשמוע.
האם שווה לשלם על זה?
זו שאלת השאלות וכל אחד ינהג כהבנתו אבל להגיד שזה לא מוסיף זו פשוט טעות.
זה לא שכנוע עצמי, כי אין לי שום צורך לשכנע את עצמי בכלום: יש לי ימאהה 3800 ו-PS3. אם כבר, היה עלי להשתבח ברכישות האלה ולשכנע את עצמי שהסאונד בבלו ריי הוא טוב פי עשר, כדי לא להרגיש שסתם קניתי רסיבר יקר.
אז לא, לאוזן שלי - הסאונד ב-DTS-MA או DD-HD הוא בדיוק כמו ב-DVD.
למשפט שלך "כתוצאה מהדחיסה אתה נאלץ בדרך כלל לותר על הדומיננטיות של ערוצי הסראונד" אין למיטב ידיעתי שום ביסוס במציאות. בדיוק להפך: כתוצאה מהדחיסה, לא נאלצים לוותר על שום דבר בסראונד. מה שניתן לטעון הוא שהדחיסה מאבדת פרטים בסאונד, בטח לא שהיא "גורמת לוותר על דומיננטיות" (משפט חסר פשר, לדעתי). כאמור, האוזן שלי קובעת שלא. הדחיסה של DTS או DD היא מעשה אמן שנותן - שוב, לאוזן שלי - כל מה שצריך. מי שמשוכנע שהפורמטים החדשים נשמעים הרבה יותר טוב, שייהנה. אחלה. בעיני, לזה ייקרא "שכנוע עצמי".
אז לא, לאוזן שלי - הסאונד ב-DTS-MA או DD-HD הוא בדיוק כמו ב-DVD.
למשפט שלך "כתוצאה מהדחיסה אתה נאלץ בדרך כלל לותר על הדומיננטיות של ערוצי הסראונד" אין למיטב ידיעתי שום ביסוס במציאות. בדיוק להפך: כתוצאה מהדחיסה, לא נאלצים לוותר על שום דבר בסראונד. מה שניתן לטעון הוא שהדחיסה מאבדת פרטים בסאונד, בטח לא שהיא "גורמת לוותר על דומיננטיות" (משפט חסר פשר, לדעתי). כאמור, האוזן שלי קובעת שלא. הדחיסה של DTS או DD היא מעשה אמן שנותן - שוב, לאוזן שלי - כל מה שצריך. מי שמשוכנע שהפורמטים החדשים נשמעים הרבה יותר טוב, שייהנה. אחלה. בעיני, לזה ייקרא "שכנוע עצמי".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
הדבר הכי יפה הוא הדינמיות של הצליל. אני מניח שזה גם דבר שמשקיעים בו כאשר יוצרים את ה-SOUND TRACK, אבל הצליל מתרומם ועוטף אותך יותר.
אתמול צפיתי בסרט בלוריי ופתאום שכחתי את עצמי בגלל הצליל של DTS HD MASTER...
אתמול צפיתי בסרט בלוריי ופתאום שכחתי את עצמי בגלל הצליל של DTS HD MASTER...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
odedee,
היתרון הגדול של פורמטי האודיו ה Lossless כמו ה Dolby TrueHD או ה DTS-HD Master Audio הינו שזאת פעם ראשונה שאנחנו זוכים לקבל את פסקול הסרט בפורמט Lossless ללא שום כיווץ ואיבוד נתונים.
הרבה מהרושם החיובי שיש לנו מהפורמטים נובע גם מבחינה פסיכולוגית, אנחנו יודעים כי הפסקול הועבר אלינו בצורה הטובה ביותר האפשרית ולכן אנחנו נתפסים במהלך ה Playback לכל צליל קטן ומשייכים אותו לפסקול ה Lossless, בנוסף אנחנו גם מניחים כי הוא לא קיים בגרסה נחותה יותר של הפסקול, כמו ב DTS או DD סטנדרטיים.
בכל אופן, זהו לא עניין של אמונה, פורמטי האודיו החדשים טובים יותר בכל פרמטר לעומת DTS & DD, לא משנה אם ברשותכם מערכת SAT או שאתם חושבים שהאוזניים שלכם לא מבחינות בהבדלים, אין היום שום סיבה להתפשר על פסי קול מכווצים כאשר גרסת ה Lossless יכולה להגיע אליכם באותה קלות.
היתרון הגדול של פורמטי האודיו ה Lossless כמו ה Dolby TrueHD או ה DTS-HD Master Audio הינו שזאת פעם ראשונה שאנחנו זוכים לקבל את פסקול הסרט בפורמט Lossless ללא שום כיווץ ואיבוד נתונים.
הרבה מהרושם החיובי שיש לנו מהפורמטים נובע גם מבחינה פסיכולוגית, אנחנו יודעים כי הפסקול הועבר אלינו בצורה הטובה ביותר האפשרית ולכן אנחנו נתפסים במהלך ה Playback לכל צליל קטן ומשייכים אותו לפסקול ה Lossless, בנוסף אנחנו גם מניחים כי הוא לא קיים בגרסה נחותה יותר של הפסקול, כמו ב DTS או DD סטנדרטיים.
בכל אופן, זהו לא עניין של אמונה, פורמטי האודיו החדשים טובים יותר בכל פרמטר לעומת DTS & DD, לא משנה אם ברשותכם מערכת SAT או שאתם חושבים שהאוזניים שלכם לא מבחינות בהבדלים, אין היום שום סיבה להתפשר על פסי קול מכווצים כאשר גרסת ה Lossless יכולה להגיע אליכם באותה קלות.
odedee,
לפני מספר ימים אישתי שמעה לראשונה Dolby TrueHD ומאוד התלהבה, שתבין, אישתי מבינה בסאונד כמו שאני מבין באפיית עוגות.
דבר נוסף, ישנו הבדל גדול מאוד בין לשמוע סרט ב Dolby TrueHD עם 5.1 רמקולים ובין לשמוע עם 7.1 רמקולים, כשרמקולי הסראונד ממוקמים בצדדים במרכז החדר.
לפני מספר ימים אישתי שמעה לראשונה Dolby TrueHD ומאוד התלהבה, שתבין, אישתי מבינה בסאונד כמו שאני מבין באפיית עוגות.
דבר נוסף, ישנו הבדל גדול מאוד בין לשמוע סרט ב Dolby TrueHD עם 5.1 רמקולים ובין לשמוע עם 7.1 רמקולים, כשרמקולי הסראונד ממוקמים בצדדים במרכז החדר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בלי לפגוע, אך תמיד מגיע מישהו שיטען כי אפילו האישה שמעה הבדלים 
זיו, אתה אומר דבר והיפוכו: שהרבה מהרושם החיובי הוא פסיכולוגי, ומצד שני שזה לא עניין של אמונה...ziv_r כתב:odedee,
בכל אופן, זהו לא עניין של אמונה, פורמטי האודיו החדשים טובים יותר בכל פרמטר לעומת DTS & DD, לא משנה אם ברשותכם מערכת SAT או שאתם חושבים שהאוזניים שלכם לא מבחינות בהבדלים, אין היום שום סיבה להתפשר על פסי קול מכווצים כאשר גרסת ה Lossless יכולה להגיע אליכם באותה קלות....
מהעובדה שהפסקולים החדשים הם lossless לא נובע שהם באמת נשמעים "יותר טוב בכל פרמטר". באופן דומה אפשר לומר שתמונות ממצלמה דיגיטלית הן הרבה יותר טובות כאשר הן RAW ולא JPEG שהוא lossy, ירחם השם. ובכל זאת, תמונות JPEG הן מתאימות מאוד לרוב השימושים של רוב המשתמשים.
וכמובן שכן יש סיבה להתפשר על פסקול מכווץ: כסף, הרבה כסף. ההחלטה אם שווה להשקיע את כל הכסף הזה כדי לשמוע את הפורמטים החדשים היא אינדיבידואלית. אני לא שומע הבדלים מהותיים, על אף שאני מכבד את זה שאתה ואחרים כן שומעים אותם. אני חושב שאני לא היחיד - רחוק מכך.
האם בקבצי ה - MKV נניח בנפח 4.3 GB הנפוצים (720P) ישנם הפורמטים החדשים בסאונד
או שיש צורך בגרסה המלאה של 40GB... על מנת מנת להנות מהם...?
זו ההתלבטות של בין רכישת סטרימר (Popcorn a-110) או מכשיר Blu-Ray...
תודה.
או שיש צורך בגרסה המלאה של 40GB... על מנת מנת להנות מהם...?
זו ההתלבטות של בין רכישת סטרימר (Popcorn a-110) או מכשיר Blu-Ray...
תודה.
guyezra,
השאלה היא האם את הקובץ אני מריץ דרך POPCORN A-110 שמחובר לרסיבר שלי
(תומך בפורמטים החדשים) ומקבל את התוצאה הרצויה ? כאשר היום אני מחובר דרך המחשב
ב - SPDIF ונהנה מהפורמטים הישנים, מדובר בקובץ של GB 4.3 ...
השאלה היא האם את הקובץ אני מריץ דרך POPCORN A-110 שמחובר לרסיבר שלי
(תומך בפורמטים החדשים) ומקבל את התוצאה הרצויה ? כאשר היום אני מחובר דרך המחשב
ב - SPDIF ונהנה מהפורמטים הישנים, מדובר בקובץ של GB 4.3 ...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

odedee,
אצלי למשל, הרושם הראשוני היה פסיכולוגי בראשיתו, ידעתי שאני שומע Lossless ולכן ייחסתי כל ניואנס בסאונד לפורמט זה. לאחר מכן מתרגלים ועצם המחשבה לחזור אחורה לפסקול מכווץ מעביר בי חלחלה.
קשה למצוא אותם פסי קול, פעם בפורמט מכווץ, פעם נוספת ב Lossless ולהבחין בהבדלים שאינם ממקור של Mixing שונה. ההבדלים קיימים בבטחון, אלו פורמטים שונים וקצב הנתונים בינהם גדול. באותו אופן אני כבר יותר ויותר צופה רק ב Blu-ray Rips וממעט עם קבצי mkv בשל אותה סיבה, ברור שאם אני יעלה Snapshots של 2 סוגי הקבצים יהיו הבדלים, אך אין היום שום סיבה להתפשר באיכות הוידאו, בטח ובטח לא באיכות האודיו אשר נושא קצב נתונים נמוך יותר וכבר מגיע היום בצורה Lossless-ית.
לגבי שיקול הממון שהעלת, רסיבר עם תמיכה בפורמטים אלו מתחיל ב 3000 ש"ח. מקור כמו מזרימדיה מבוסס NMT עולה קרוב ל 1000 ש"ח ואילו נגן Blu-ray, כבר ראיתי מספר פרסומות לכאלו שימכרו ב Black Friday הקרוב ב $140, בהחלט לא סכומים משמעותיים.
אצלי למשל, הרושם הראשוני היה פסיכולוגי בראשיתו, ידעתי שאני שומע Lossless ולכן ייחסתי כל ניואנס בסאונד לפורמט זה. לאחר מכן מתרגלים ועצם המחשבה לחזור אחורה לפסקול מכווץ מעביר בי חלחלה.
קשה למצוא אותם פסי קול, פעם בפורמט מכווץ, פעם נוספת ב Lossless ולהבחין בהבדלים שאינם ממקור של Mixing שונה. ההבדלים קיימים בבטחון, אלו פורמטים שונים וקצב הנתונים בינהם גדול. באותו אופן אני כבר יותר ויותר צופה רק ב Blu-ray Rips וממעט עם קבצי mkv בשל אותה סיבה, ברור שאם אני יעלה Snapshots של 2 סוגי הקבצים יהיו הבדלים, אך אין היום שום סיבה להתפשר באיכות הוידאו, בטח ובטח לא באיכות האודיו אשר נושא קצב נתונים נמוך יותר וכבר מגיע היום בצורה Lossless-ית.
לגבי שיקול הממון שהעלת, רסיבר עם תמיכה בפורמטים אלו מתחיל ב 3000 ש"ח. מקור כמו מזרימדיה מבוסס NMT עולה קרוב ל 1000 ש"ח ואילו נגן Blu-ray, כבר ראיתי מספר פרסומות לכאלו שימכרו ב Black Friday הקרוב ב $140, בהחלט לא סכומים משמעותיים.