(~) פרויקט גיבוי המרת אוסף התקליטים שלי יצא לדרך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

היום בשעה טובה התחלתי בפרויקט הגיבוי המסודר של כל התקליטים שהמרתי עד כה. זה יהיה אכלוס של הקלטות במשך כשנה וחצי עבודה.
הגיבוי כלל עד היום שני דיסקים קשיחים המסונכרנים ביניהם. על מנת לעגן את הגיבוי באופן שימזער משמעותית את הסיכון של אבדן המידע היקר מפז (עבורי) החלטתי להעביר את המידע גם למדיות DVD-R של TAIYO YUDEN מהסוג הזה http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=16.
הגיבוי על ה-DVD-R יכלול שני סוגי מידע מוקלט: ההקלטה הראשונית RAW RECORDING כפי שהיא על התקליט ללא נגיעה בתכנת העריכה לטובת REVERSE ENGINEERING. המידע הנוסף יהיו האלבומים הסופיים הכוללים את כל העיבודים של תכנת עריכת הסאונד. זאת אומרת שאותו האלבום יהא מאוחסן בשני DVD-R שונים אחד ב-RAW ואחד ב-COMPLETED TRACKS. זה כמובן מפזר את הסיכון של אובדן מידע מכיוון שאם אחד ה-DVD-Rים ניזוק עדיין נשאר משהו. בנוסף, המידע גם שמור כמובן על דיסק קשיח אחד לפחות. המידע יהיה בפורמט המורחב של 24 ביט 96 קה"ץ. לפי קיבולת ה-DVD-R אני מסוגל לאחסן בו 3 אלבומים. אלבום בפורמט המורחב הזה תופס בערך בין 1GB עד 1.6GB.

זה הלקח שלמדתי לאחר הקריסה של דיסק קשיח (זוכרים מה קרה לי לפני מספר חודשים?). העבודה שהושקעה בהמרה עולה עשרות מונים על מחירי מדיה מכל סוג שהוא. לכ אלה המתיימרים לעסוק בתחביב הזה - חכם לומד מניסיון של אחרים.

עד היום הקלטתי כ-80 תקליטים שמתוכם עובדו כ-20 מהם לגרסת אלבום בפורמט דיגיטלי נקי.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

blogi4
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני במקומך הייתי חושב קצת יותר "לעומק" ומגבה את החומר על גבי 2 דיסקים קשיחים

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

גם מגובה על שני דיסקים קשיחים (כתבתי בתחילת הפוסט). הם מסתנכרנים ל-BACKUP אחת לשבוע בתזמון מכוון. לדיסק קשיח יש אורך חיים מוגבל ואני לא חושב שהוא אמין במיוחד (במקרה של קריסת ספק כוח במחשב הדיסק חשוף לסכנת פגיעה במידע. במדיה של ה-DVD-R אני לא נוגע אלא אם כן אני צריך לשחזר מידע על דיסק קשיח אם שני הדיסקים הקשיחים קרסו.
חנן,

תחי המחרשה !!!

blogi4
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה #4 

הכוונה הייתה ל-2 דיסקים קשיחים נפרדים שמחוברים למארז חיצוני ושאינם מופעלים קבוע עם המחשב

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הדיסקים שלי הם חיצוניים (USB). התכוונתי קריסת ספק הכוח של הדיסקים ולא של המחשב, פשוט טעות שלי :?
גם אולפני ההקלטות מגבים את החומר על מדיות צרובות מאיכות מעולה כגיבוי לקריסת דיסקים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

הנה תשובה לרעיון טוב וחכם.
התקן הפועל בשיטת השליפה החמה,
תרצה תלחץ על כפתור הפעלה והדיסק מחובר ,
תרצה תנתק אותו ע"י לחיצה נוספת לא חייב להשאיר דלוק לתמיד משמש אותי בעיקרון רק לצורכי גיבוי חומר חשוב , מיקום ל-3 הרדיסקים קשיחים עובד בתקשורת SATA מהירה
בנוסף להתקן יש כפתור RESET משל עצמו אם נזדקק לו ואיוורור אחורי מוצמד להרדיסקים עם כפתור מהירות קרור איטי ומהיר לפי מה שנחליט או נרצה - פעולה שקטה.

בנוסף יש גם הרדיסק חיצוני למקרה שאני נמצא לא באולפן ורוצה להעביר חומר ממקור שונה משלי.

תמונה
תמונה

תמונה
תמונה
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 17/11/2008 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

MASTERMIX,

הרעיון מצוין ואני מכיר אותו, אבל פגיעת ברק אחת ברשת החשמל כשהדיסקים מחוברים אתה תבין מהר מאוד שבעלות של כמה מאות שקלים בודדים יהיה שווה לשמור עותקי חירום על מדיות CD/DVD. ועוד מדיות שהן אמורות לשמר מידע עשרות שנים. החיים לימדו אותי שאפשר לסמוך על דיסקים קשיחים אבל בערבון מוגבל מאוד. תבדוק אצל חבריך באולפני ההקלטה מה הם עושים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

חנן אני לא חושב שאתה צודק בכלל לגבי ההרדיסקים.
אני קצת חולק עליך בנושא,
יש אפשרות לנתק את ההרדיסקים ולשלוף החוצה כמו בתמונה השניה למטה.
אני לדוגמא בזמן ברקים גשם ובלגן בחוץ משתדל לא להפעיל מחשב בכלל ואף לנתק אותו לגמרי מרשת החשמל כולל ציוד אולפני,
בנוסף יש לך גם אופציה של גיבוי על ההדיסק ואם הוא בחוץ אחרי כל פעולה שתעשה אז מה יפגע בו אם הוא לא מחובר בכלל ??
תחשוב על זה ,
אין כל בעיה שאמורה לפגוע בו לא ברק ולא כלום....
הוא גם בנוי לשליפה חמה כלומר יש לו כבר הגנה גם בעת השליפה החוצה , מה שכן אם תרצה גם תצרוב גיבוי על מדיה דיגיטאלית תמיד טוב , לא פסלתי את העיניין , אך לדעתי מיותר אם יש לך " כלי " כזה ובמיוחד שהחומר החשוב משוכפל ל- 2 הרדיסיקים בעת הגיבוי כמו שאני עושה תמיד אם ידפק הרדיסק אחד יש תמיד את השני והחומר לא הולך לאיבוד לעולם, אלא אם כן ונדפקו לך שני ההרדיסקים בו זמנית, מה שקורה אחד למיליון וכמעט שמקרה זה קלוש לחלוטין כך שהסרתי מליבי כל חשש ...
אגב לא קרה לי מעולם שהלכו 2 הרדיסיקם בו זמנית באותו רגע ממש, לדעתי לא קיימת סברה כזו אבל לך תדע - סוג של סיכון לדעתי ממש קטן ומיזערי ולא כמו שאתה מציג את זה.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ואם כבר עסקינן ברשת חשמל אז הנה עוד תשובה לניתוק שאני מבצע מהרשת עצמה
לוח פיקוד פנימי שנבנה ע"י חשמלאי מוסמך - אבא , לחיצה על הכפתור ובזה הסתיים לו משב דאגה לציוד ולמחשב שלי , ולא צריך מגן ברקים וכל מיניי חארטות למינייהם ומוצצי דם שישתו לך את הכסף מהכיס, נכון לה לי יותר ממגן ברקים אבל הכי בטוח שייש להשקעה חד פעמית עם יכולת ויתרון על ......

תמונה
תמונה

והחיבורים לשקעים עם כל הכבלים שנראה קצת כמו אנדרלמוסיה אחת אבל לא משהו שאמור ממש להפריע לי כי זה לא מסתובב לי בין הרגלים.

תמונה
תמונה

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

MASTERMIX,

אתה לא יורד לסוף דעתי. הקופסה שאתה מדבר עליה מתנתקת על ידך. תאר לך שהדיסקים פועלים וברק פוגע ברשת החשמל ואתה לא ניתקת ידנית דרך הקופסה. אתה יודע בדיוק מתי הברק יפגע?
גדולים וחכמים משנינו כבר נפגעו מברקים, אבל אם אתה סומך רק על האלקטרוניקה כגיבוי אז שיבושם לך. אני מקווה שאני לא אצטרך להגיד לך פעם "אמרתי לך". מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין.
חנן,

תחי המחרשה !!!

hitman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה #11 

למה אתה לא מוכן להקשיב למה שחברים מייעצים לך?
2 דיסקים חיצוניים נפרדים,ושאינם מופעלים ביחד ,ושכוללים מארז עם ספק כוח איכותי-הסיכוי ששניהם בייחד ייפלו-הוא מתחת לאפס.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

חנן ציטוט : מהודעה קודמת שלי

אני לדוגמא בזמן ברקים גשם ובלגן בחוץ משתדל לא להפעיל מחשב בכלל ואף לנתק אותו לגמרי מרשת החשמל כולל ציוד אולפני,

וזה אחרי שנים שהלכו לי הרדיסקים חופשי וכבר הפכתי לחבר של ספקי ההרדיסקים סוג של דילר מוצהר....עכשיו טפו טפו.....וברוך השם לא זכור לי בחמש השנים האחרונות דברים כאילו.

אגב לידע כללי והמלצה אישית שלי לפעמים אני גם מנתק את האולפן בימים של שמש וזה כשאני לא משתמש בציוד או נמצא באולפן מחשש של מכת חשמל כתוצאה מנפילת מתח איזורית .
שם בחברת חשמל לא מעניין אותם אם יש לך ציוד יקר ערך...כך אני חושב.

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

hitman כתב:
דיסקים חיצוניים נפרדים,ושאינם מופעלים ביחד ,ושכוללים מארז עם ספק כוח איכותי-הסיכוי ששניהם בייחד ייפלו-הוא מתחת לאפס.
...
אם תשים לב, בפוסט הראשוני ציינתי שיש לי כבר 2 דיסקים קשיחים שמסתנכרנים אחת לשבוע. הם אינם פועלים יחד ברוב הזמן אלא רק אחד מהם. הגיבוי למצבי חירום הוא על DVD. ולעולם אין דבר כזה סיכוי מתחת לאפס. על חוקי מרפי כבר שמעת?
אני לא מבין מה הבעיה בגיבוי חירום שלא על מדיה אלקטרונית ומה גם שהעלות לא גדולה. אני חושב שמה שטוב לצבא ארה"ב או הפנטגון לגיבוי יהא גם טוב בשבילי. :lol:
חנן,

תחי המחרשה !!!

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

שניכם-שאלה לאוהבי וויניל-איך יהיה הסאונד על הדיסק?זה עדיין לא יהיה הצליל שיוצא מהשמעת הוויניל עצמו

שאלה שניה לשמירה בטוחה-למה לא להמיר את הדיסקים לוויניל?
אמן מייסר

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ילדיעפים,

הסאונד לאחר ההמרה נשמע היטב לטעמי ומאוד דומה למה שהודפס על התקליט. יש שיחלקו עלי. לי אין בעיה של הסתגלות לשמוע את שני סוגי המדיות.
באשר המרת הדיסקים לויניל? איך אני יכול לעשות זאת בתנאים ביתיים? אם לכך התכוונת. אם התכוונת לתעשיית התקליטים - להם הפתרון לתעלומה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

dany75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255

שליחה #16 

אני במיקרה באתי לפה מפורום HWZONE

עצות לבעיות החשמל - קיים מכשיר אל פסק לא צריך אילתורים (למרות שניראה מעניין
מה שאבא שלך בנה ) אחד כזה ואפשר לעבוד בשקט בסופות רעמים וברקים.אני אישית גרתי
בקרוון והחשמל היה רוקד שם סמבה ועושה לי קפיצות וירידות כל שעה.שלא נדבר אם היה גשם
הברקים היו גורמים לאל פסק לזמר ולצפצף.מכשיר אחד טוב ואפשר לעבוד בשקט

עניני איחסון - חומר חשוב במיוחד מוזיקה כדאי לגבות בדיסק צרוב כדיסק מוזיקה ישירות

WAV.חשוב לדעת לדגום מוזיקה מתקליטים ולעבוד עם כרטיס קו לאיכותי במיוחד עם מעבד
קול טוב.שליפת דיסק מתאפשרת רק אם יש בקר יעודי במחשב ובקר כזה מצריך תקציב.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

חנן עוד גיבוי על מדיה מסוג אחר זה תמיד מבורך. (Y)
מניסיון רב בצריבת DVD חשוב מאוד שלא תצרוב אותם על מהירות צריבה גדולה יותר מ X4
מניסיוני כל DVD שנצרב במהירות גבוהה יותר עושה בעיות אחרי כמה קריאות בודדות.
לפי דעתי תגבה את הכל גם על דיסק קשיח שלישי נוסף ואם לא תהיה שואה גרעינית בקרוב האוצר שלך בטוח. (b)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #18 

חנן, אני חושב שאתה מנתח נכון את הסיכונים.

ועוד אחת קטנה, לאיבטוח כמעט מושלם, שלקוחה מתחום ה disaster recovery:
גבה DVD שלישי ואחסן אותו באתר אחר (כלומר לא באותו בית. המהדרין שמים אותו בכספת חסינת אש, במשרד למשל).
אתה יכול לשמור גיבוי באינטרנט, אבל זה דורש שעות של UPLOAD, ואני לא בטוח שיש מספיק סטטיסטיקה של השרידות במקרה כזה.
ערן

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”