עזרה בנושא מעבר פורמט אוטומטי ב-LG LB9R וממיר YES MAX

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #21 

IV כתב:הבנתי, תודה :)
ובעבר היית מחובר באמצעות COMPOSITE והמעבר האוטומטי עבד לך, ולאחר שעברת ל-YES MAX המעבר הפסיק לעבוד לך - עד שעברת לחיבור SCART TO SCART?
...
אכן כן.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

נהדר, זה נותן תקווה שכנראה כבל מספיק טוב הממיר מ-SCART ל-COMPOSITE או ל-S-VIDEO יוכל להמיר גם את האות שעובר ב-SCART לאות שבממיר הקודם עבר ע"ג ה-COMPOSITE.
תודה רבה :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #23 

אני לא הייתי תולה הרבה תקוות בכך. כבלים הם אמצעי העברה פסיביים שבמהותם אינם אמורים להוסיף או לגרוע מאות המקור. הבעיה שאתה הצגת נובעת כנראה מהיס מקס בעצמו. טוב גם שתדע שכל העניין של הוספת אות לבקרת יחס המסך הוסף כלאחר יד למפרט של חיבור ה SCART ובהרבה מקרים הוא מיושם בחלקו או בכלל לא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #24 

Catskinner כתב:אני לא הייתי תולה הרבה תקוות בכך. כבלים הם אמצעי העברה פסיביים שבמהותם אינם אמורים להוסיף או לגרוע מאות המקור. הבעיה שאתה הצגת נובעת כנראה מהיס מקס בעצמו. טוב גם שתדע שכל העניין של הוספת אות לבקרת יחס המסך הוסף כלאחר יד למפרט של חיבור ה SCART ובהרבה מקרים הוא מיושם בחלקו או בכלל לא.
...
התקווה נובעת מזה שלפי מה שנאמר פה קודם, האות לבקרת יחס המסך כן יוצא מ-YES MAX, אך כנראה רק מיציאת SCART ולא מ-COMPOSITE. לכן אני מניח (באופן תמים למדי :)) שכבל אשר "מספיק טוב" בכך שהוא בסה"כ לא גורע מהמקור (בין היתר לא מהאות שנוסף ל-SCART), ידע להמיר את זה לאות הרלוונטי בפלט שהוא מוציא...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #25 

נעשה סדר בדברים:
1. כל הממירים בכל הקונפיגורציות מעבירים את LINE21 כמו שהוא, כולל הסיגנל של WIDESCREEN
2. לא מכיר מסכים שמסוגלים להשתמש בסיגנל הזה בשביל המעבר האוטומטי
3. יש מסכים שיש להם זיהוי פורמט אוטומטי לפי פסים שחורים (מצב AUTO ZOOM)
4. לממירי יס יש 3 מצבים:
א. 16:9
ב. 4:3
ג. 4:3 LETTERBOX

א. במצב הראשון, המיתוג נעשה על ידי סיגנל בפין 8 של חיבור ה-SCART. במצב זה, המכשיר מעביר את מלוא הסיגנל והתפקיד של המסך הוא לשנות את יחס המסך או ידנית או אוטומטית. מעבר אוטומטי יכול להתבצע אך ורק במסכים שיש להם תמיכה באפשרות זו דרך חיבור SCART בלבד.

ב. במצב השני, כאשר מקבלים וידאו 16:9, הממיר עושה ZOOM חכם ומאבד פרטים בצידי המסך.

ג. במצב השלישי (LETTERBOX), הממיר מוסיף פסים שחורים מעל ומתחת לתכני 16:9

הערכה שלי היא שבעבר היית או במצב השני או השלישי ויתכן שהמסך עצמו היה במצב ZOOM אוטומטי או שהופעל בו זיהוי LETTERBOX.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

שוב, כתבתי את הפרטים גם בהודעה המקורית שלי, וגם במענה הראשון שלי לשרשור הנוכחי.
ואין לי בעיה לחזור שוב על אותם הדברים:
1. הממיר היה מכוון למצב א' (16:9).
2. החיבור הוא באמצעות COMPOSITE בלבד, משני הצדדים (אין כניסת SCART בטלוויזיה).
3. המצב של המסך הוא על "Original" - במצב זה המסך היה משנה אוטומטית את הפורמט בהתאם לסוג התוכן המשודר, קרי: משודר סרט 16:9 - מראה סרט על מסך מלא; משדר תוכנית 4:3 - מוסיף פסים שחורים בצדדים מבלי לעוות את התמונה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”