עזרה בנושא מעבר פורמט אוטומטי ב-LG LB9R וממיר YES MAX

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

אני קורא את הודעות הפורומים באתר מזה תקופה ארוכה, והם עזרו לי המון עד היום.
ואולם, היום לראשונה נתקלתי בבעיה אשר בעקבותיה נאלצתי לבקש את עזרתכם באופן אקטיבי.

עד היום ראיתי שידורי YES בממיר הרגיל שמכוון לפורמט 16:9 בממיר, ולמצב Original בטלוויזיה (כאמור, מדובר ב-LG LB9R). השתמשתי בחיבור COMPOSITE הכי פשוט בעולם, והטלוויזיה התמתגה באופן אוטומטי לחלוטין בין מצב 3:4 למצב 16:9 בהתאם לשידור הרלוונטי של YES.
קראתי הודעות בפורום האומרות כי המצב אפשרי רק באמצעות כבל SCART בגלל פין מיוחד, אך אצלי המיתוג האוטומטי עובד נהדר מזה חצי שנה.

היום בבוקר התקינו לי YES MAX, והממיר כוון גם כן למצב 16:9. מצב ה-Original בטלוויזיה הפסיק לזהות שינויי פורמט באופן אוטומטי, ומסיבה לא ברורה מראה את כל השידורים ב-3:4, כאשר שידור שהוא במקור 16:9 "דחוס" בתוך 3:4 עם שוליים שחורים בצדדים.

אם כן, גם הממיר הישן וגם ה-YES MAX מכוונים ל-16:9, הטלוויזיה מכוונת ל-Original (מה שמאפשר מיתוג אוטומטי), והחיבור הוא באמצעות בננה צהובה בלבד. בממיר הישן המיתוג התבצע אוטומטית מיד במעבר בין שידור 3:4 ל-16:9 (למשל, בזיפזופ מסרט ב-YES 1/2/3 ב-16:9 לערוץ המשדר ב-3:4), ב-YES MAX זה לא קורה, ויש צורך להעביר ידנית ע"י שינוי ה-RATIO בשלט הטלוויזיה.

האם מישהו נתקל בבעיה זו? איך ניתן להתגבר עליה? הרי ברור שהטלוויזיה תומכת במיתוג האוטומטי כי היא עבדה כך במשך חצי שנה, האם ייתכן והשידור של YES MAX לא מכיל את המידע הדרוש לטלוויזיה לצורך המיתוג האוטומטי בעוד שממיר פשוט של YES כן הכיל מידע זה?

אודה לעזרתכם בנושא - הדבר מאוד מעציב וטרם מצאתי פתרון.
תודה מראש,
איגור

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

לא נראה לי הגיוני שבקונפיגורציה שעבדה היית מחובר בקומפוזיט. אולי היית מחובר בכבל SCART ל-SCART ?

לא ברור לי החיבור שיש לך כרגע עם ה-YES MAX. אתה אומר "בננה צהובה בלבד". זה מריח כמו חיבור קומפוזיט שאכן לא אמור לאפשר את המיתוג האוטומטי. המיתוג האוטומטי דורש כבל SCART המעביר את פין 8 (אאל"ט) וטלוויזיה שתומכת בזה (שכנראה יש לך)...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

שוב, אני מחובר ב-COMPOSITE בלבד, לא ב-SCART: בננה צהובה לשידורי וידאו (+ אדום ולבן לאודיו). לטלוויזיה אין כניסת SCART.

קראתי לפחות עשר תגובות כאן בפורומים על כך ש"המיתוג אפשרי רק בחיבור של SCART ל-SCART באמצעות פין 8", והרי אצלי ההוכחה החיה לכך שהטענה לא נכונה - מאז שקניתי את הטלוויזיה, כבר חצי שנה שאני נהנה מהמיתוג האוטומטי, כאשר החיבור מהממיר לטלוויזיה הוא באמצעות כבל COMPOSITE בלבד, הכי פשוט בעולם.

קראתי במקום אחר בפורום שזה אפשרי באמצעות שידור אות מתאים ע"י הממיר ע"ג הכבל, גם על גבי ה-COMPOSITE.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

אני לא מכיר את זה, ואני מאמין לך שזה עבד לך קודם :oops:
למיטב ידיעתי זה לא אמור לעבוד, אז כנראה ה-YES MAX לא משדר בקומפוזיט כמו הממיר הישן שהיה לך.

אני מציע לך לבחון אפשרויות איכותיות יותר לחיבור הממיר למסך (גם אם אין לך SCART) - כמו חיבור לקומפוננט דרך טרנסקודר או לפחות חיבור SVIDEO. בשתי הצורות האלה גם לא אמור להיות מיתוג אוטומטי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

דבר הבא שאני הולך לנסות זה SVIDEO, או SCART TO SVIDEO, אך כמו שאמרת - גם אני בספק אם זה יעזור.
לגבי הניסיון עם טרנסקודר, אני די בטוח שזה לא יעזור - מכיוון שכאשר ה-INPUT של הטלוויזיה הוא מ-COMPONENT, יש לה רק שני מצבי RATIO - 16:9 ו-3:4, ואין זיהוי אוטומטי - כיוון שכך הדבר גם בחיבור HDMI, והדבר ידוע לי כיוון שאני משתמש בו בחיבור עם DVD.

השאלה היא האם ייתכן שהממיר הישן כן תמך באות הנוסף ו-YES MAX בהגדרה לא תומך, או שמדובר בתקלה במכשיר YES MAX.

בכל מקרה, אם זה ימשיך להיות ככה - זה נורא מציק, אחרי שמתרגלים למיתוג האוטומטי, זה הדבר הכי שימושי בעולם - כעת אני אצטרך להוסיף מיתוג ידני באמצעות שימוש בשלט נוסף של הטלוויזיה, אחרי ששידרגתי למכשיר מתקדם ועוד הוספתי עליו תשלום והתחייבות?
אם כך יהיה המצב, זה יהיה נורא, נורא מרגיז ויפגע חזק בחווית השימוש :(

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

כדי להעמיד דברים על דיוקם זה לא בדיוק זיהוי אוטמטי. על מנת שיתבצע מעבר מ 4:3 ל 16:9 וחזרה צריכים להתקיים מספר תנאים.

התנאי הראשון והחשוב ביותר הוא שהגוף המשדר יכלול אות שידריך את המסך מה יחס השידור. בחיבור SCART זה מתבצע על ידי העלאת או הורדת מתח על פין 8. תקן שידור PAL מאפשר אפנון אות ב Composite (לא נתמך ב NTSC) כך שבעקרון ניתן להעביר את הפקודה גם בחיבור עם כבל קואקסיאלי ומחבר RCA רגיל.

התנאי השני כמובן הוא שהמסך צריך לדעת לפענח את האות. לא כל המסכים יודעים להקשיב על פין 8 בכניסת ה SCART שלהם.

אם משום מה יס שכחו לכלול את אות הבקרה של פורמט השידור אז לא יתבצע מעבר אוטומטי (כי הוא לא אוטמטי בעצם) היות למסך לכשעצמו אין שום אפשרות לדעת מתוכן המשדר בלבד אם הוא צולם ביחס רחב או לא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Catskinner כתב:תקן שידור PAL מאפשר אפנון אות ב Composite (לא נתמך ב NTSC) כך שבעקרון ניתן להעביר את הפקודה גם בחיבור עם כבל קואקסיאלי ומחבר RCA רגיל.
...
אם משום מה יס שכחו לכלול את אות הבקרה של פורמט השידור אז לא יתבצע מעבר אוטומטי (כי הוא לא אוטמטי בעצם) היות למסך לכשעצמו אין שום אפשרות לדעת מתוכן המשדר בלבד אם הוא צולם ביחס רחב או לא.
...
אם כן, לפי הסיכום היפה שנתת והנתונים שבידי, הממיר הישן תמך באפנון אות הבקרה של פורמט השידור, כיוון שהמסך שלי בפועל הגיב לאות זה ושינה את הפורמט בהתאם.

ולכן, יש שתי אפשרויות העומדות על הפרק בבעיה הספציפית שלי:
1. מכשיר YES MAX תקין בהגדרה לא תומך באפנון אות בקרה של פורמט השידור.
2. מכשיר YES MAX תקין כן תומך באפנון הנ"ל, אך קיבלתי מכשיר מקולקל שאינו תומך.

אז מהי לדעתכם האפשרות היותר סבירה מבין השתיים?

ותודה רבה לכם על תגובות מהירות וענייניות!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

האמת שאין לי מושג כיצד היס מקס מתנהל עם יציאת ה composite שלו ואם היא מתנהגת כמו בחיבור SCART to Composite (יהיה מאוד מצחיק לגלות שדווקא שם האפנון מתנהל כשורה) אבל זה לא נורא כי נראה לי שאם התרגלת לסבול בצפייה דרך Composite אז זה הקשיח אותך מספיק כדי שתוכל לעמוד בכבוד בעוד בעיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

*הממיר הקודם עם 2 הכרטיסים מתוכנת בצורה זו שאין צורך להישתמש בRATIO.
המקס שלך תקין לחלוטין,כך הוא מתוכנת.גם בקומפוזיט.
אם זה מציק תעבור באיתחול מיתקדם ל3/4,לא תיצטרך להישתמש בRATIO. :lol:

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

זורו44, מאוד משעשע :)
לפחות לא יהיה עיוות בתמונה.

אתה בטוח לחלוטין שגם ה-YES MAX מתוכנת לתמוך באות המיוחל דרך ה-COMPOSITE?
יש לך רעיון למה זה לא עובד לי?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אין לי רעיון נוסף למה שקלוד כתב בצורה ברורה.
עובדתית גם קיים בדגמים מסויימים של טושיבות שלא מזהות את האות בקומפוזיט.
עניין של תוכנה ,לא חומרה ,בהחלט "באג".

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

כל כך מתסכל :עצוב:
ניסיתי גם עם Scart to composite וגם עם s-video to s-video.
עדיין לא עזר.
מחר אנסה עם Scart to s-video.

אפשר לעדכן קושחה לממיר YES MAX?
גרסת הדרייבר שלו היא מלפני שנה, יכול להיות שתיקנו את זה כבר?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

לא.
באסה..

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

טוב, כצפוי - גם Scart to s-video לא עזר כאן :(
הייתי בכיף משקיע בטרנסקודר, לולא ידעתי שכאשר הטלוויזיה מחוברת ל-COMPONENT, צריך בהכרח למתג ידנית בין הפורמטים.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #15 

חבל על הזמן גם לי הייתה אותו בעיה בדיוק החלפתי למקס ומאז לא היה שינוי ביחסי המסך.
כרגע אני מחובר בסקארט לסקארט ואין שום בעיה.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

נהדר, קודם כל טוב לשמוע שאני לא היחיד שזה קרה לו :o
לצערי, בטלוויזיה שלי אין כניסת SCART, כך ש-SCART TO SCART לא יעזור לי, אבל אולי אני אבדוק עם עוד כבל נוסף של SCART TO S-VIDEO.
היית צריך להגדיר משהו מיוחד כדי שה-SCART TO SCART כן יעבוד לך?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לא הגדרתי שום דבר זה פשוט משנה את יחס המסך לבד.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

- מה דגם הטלוויזיה?
- מה מוגדר בממיר YES MAX בתור היציאה של SCART (אמור להיות RGB או COMPOSITE או S-VIDEO)?
- מה מוגדר בממיר YES MAX בהגדרות מקלט (16:9 או 4:3 או 4:3 LETTER BOX)?

תודה!

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

דגם הפלאזמה זה LG-PX4 .
בממיר YES MAX מוגדר RGB כיציאת סקארט.
בהגדרות מקלט מוגדר 16:9.

IV פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

הבנתי, תודה :)
ובעבר היית מחובר באמצעות COMPOSITE והמעבר האוטומטי עבד לך, ולאחר שעברת ל-YES MAX המעבר הפסיק לעבוד לך - עד שעברת לחיבור SCART TO SCART?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”