דעות והערות על המפרט הבא .

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
opher פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

נתבקשתי לעזור לקרוב משפחה בקניית HTPC.
השימושים : גלישה, סרטים ומשחקים פשוטים מאד (קלפים טטריס וכו)

הנה המפרט שבניתי בSKYPC

543 1 לוח אם GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H
472 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box
145 2 זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT
577 1 מארז כולל ספק Eagle EC1 Black 450W EC1-BK
329 1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB 173 1
צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD
236 1 סט מקלדת ועכבר אלחוטי Logitech Cordless Rechargeable Desktop 1500

סה"כ כ2500 ש"ח

משהוא מכיר את המארז המחיר שלו טוב,הוא כולל ספק כוח ומתאים ללוח אם ATX וכרטיסים רגילים לדעתי זה יתרון.
המקלדת האלחוטית צריכה להתאים למרחק של 5 מטר .
האם הלוח אם GPM שווה את התוספת ?

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

על פי אתר היצרן המארז כבר לא מיוצר, וחנויות המחשבים בעצם מחסלות מלאי.
אין חובה בתמיכה ב-ATX, כי לוח האם שבחרת הוא מיקרו-ATX.
אם יש כוונה לשדרג בעתיד למעבד ארבע ליבתי, אז ייתכן שהתוספת במחיר ללוח מוצדקת. כמו כן, הוא אמור להיות עמיד יותר לאורך זמן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

opher פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

pixies כתב:על פי אתר היצרן המארז כבר לא מיוצר, וחנויות המחשבים בעצם מחסלות מלאי.
אין חובה בתמיכה ב-ATX, כי לוח האם שבחרת הוא מיקרו-ATX.
אם יש כוונה לשדרג בעתיד למעבד ארבע ליבתי, אז ייתכן שהתוספת במחיר ללוח מוצדקת. כמו כן, הוא אמור להיות עמיד יותר לאורך זמן.
...
תודה על התשובה (Y)

OK הלוח אם לא ATX אז יש אופציות נוספות :? נבדוק את זה .

לגבי המארז הנ"ל יש לך או למשהוא שאתה מכיר נסיון איתו ? , המארז נראה איכותי עם ספק מקורי ומחיר נהדר מעניין אם למשהוא מהפורום יש נסיון עם המארז הנ"ל,.

לגבי הלוח אם והבנתי שמערכת הקירור NB מוצלחת יותר ויש תוספת של 128MB DDR3 שמיועד לכרטיס מסך, לדעתי זה חשוב (תקן אותי אם אני טועה) .

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

אם יש טיפה משחקים אז זה שווה את התוספת אבל אם זה הרבה אז עדיף כרטיס מסך חיצוני. לך על זכרונות G-SKILL דגם GBPI, מה שבחרת גם יקר וגם פחות טוב. תדאג שהזכרונות יהיו CL4.

ממליץ בחום על ANTEC 2480 כמארז + ספק. תהיה מוגבל ל-M-ATX שלדעתי ל-HTPC זה לא מגבלה..

לך על מקלדת ועכבר מבוססים רדיו או BT אחרת יהיו לך בעיות קליטה.

בהצלחה.

opher פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טלוש כתב:אם יש טיפה משחקים אז זה שווה את התוספת אבל אם זה הרבה אז עדיף כרטיס מסך חיצוני. לך על זכרונות G-SKILL דגם GBPI, מה שבחרת גם יקר וגם פחות טוב. תדאג שהזכרונות יהיו CL4.

ממליץ בחום על ANTEC 2480 כמארז + ספק. תהיה מוגבל ל-M-ATX שלדעתי ל-HTPC זה לא מגבלה..

לך על מקלדת ועכבר מבוססים רדיו או BT אחרת יהיו לך בעיות קליטה.

בהצלחה.
...
טלוש איזה מארז יש לך ?
2GB ב145 ש"ח זה יקר ? הבנתי שCL4 מעלים את צריכת החשמל ומתחממים יותר ראה קישור מצורף http://www.legitreviews.com/article/676/12/.
על איזה מקלדת אתה ממליץ במחיר סביר ?

ותודה לך ולpixies, למרות שהשאלות חוזרות על עצמם אתם תמיד עונים לעניין ועוזרים.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא זה מחיר מעולה, טעות שלי אני הייתי בטוח שזה רק על סטיק 1.

לי יש מארז של ANTEC 2480 עם הרבה מאוד שפצורים שונים והחלפת מאווררים אשר מורידים ממנו את כל הרעש, אבל אני מתעסק בתחום הזה... המארז מאוד שקט גם במצבו המקורי.

לגבי מקלדת ועכבר זה עניין אישי, אני לא רציתי להשקיע הרבה כי הדברים האלו נשברים מאוד מהר, במיוחד אם יש ילדים בבית. אני אישית הלכתי על מקלדת ADDESSO שעולה כ-320-350 שקלים. יש לך פתרונות של TEAC, LOGITECH ואחרים שגם יכולים להיות מעניינים. הכל תלוי בתקציב ובדרישה.

בהשוואה שלי של זכרונות שונים ראיתי הבדל בביצועים ומהירות העברה בין זכרון של CL4 לרגיל. מה גם ברוב ה-CL4 ניתן להגדיר PERFORMANCE PROFILES אשר מעלים עוד יותר את ביצועי הכרטיס. לגבי חום - הכל תלוי איזה כרטיס אתה לוקח. אני אמלצתי לך על GBPI או GBPK לא סתם יש לי אחד כזה ואחד כזה והם פשוט מעולים.

בהצלחה, ואל תשכח שהמחשב הוא כלי ולא יותר מיזה אז תהנה מהסרטים ולא מההגדרות של המחשב.

opher פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

טלוש כתב:לא זה מחיר מעולה, טעות שלי אני הייתי בטוח שזה רק על סטיק 1.

לי יש מארז של ANTEC 2480 עם הרבה מאוד שפצורים שונים והחלפת מאווררים אשר מורידים ממנו את כל הרעש, אבל אני מתעסק בתחום הזה... המארז מאוד שקט גם במצבו המקורי.

לגבי מקלדת ועכבר זה עניין אישי, אני לא רציתי להשקיע הרבה כי הדברים האלו נשברים מאוד מהר, במיוחד אם יש ילדים בבית. אני אישית הלכתי על מקלדת ADDESSO שעולה כ-320-350 שקלים. יש לך פתרונות של TEAC, LOGITECH ואחרים שגם יכולים להיות מעניינים. הכל תלוי בתקציב ובדרישה.

בהשוואה שלי של זכרונות שונים ראיתי הבדל בביצועים ומהירות העברה בין זכרון של CL4 לרגיל. מה גם ברוב ה-CL4 ניתן להגדיר PERFORMANCE PROFILES אשר מעלים עוד יותר את ביצועי הכרטיס. לגבי חום - הכל תלוי איזה כרטיס אתה לוקח. אני אמלצתי לך על GBPI או GBPK לא סתם יש לי אחד כזה ואחד כזה והם פשוט מעולים.

בהצלחה, ואל תשכח שהמחשב הוא כלי ולא יותר מיזה אז תהנה מהסרטים ולא מההגדרות של המחשב.
...
OK
כמו שרשמתי הHTPC לקרוב משפחה :-)
לי יש כבר HTPC שמחכה לשדרוג, מקווה שחודש הבא נשדרג למעבד 4 ליבות עם לוח אם GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H וזכרון לפי המלצתך , והשלב השני בשדרוג כרטיס מסך טוב :wink: .

דרך אגב לי יש מארז של AHANIX - D5 מהדור הישן והוא מעולה (Y)

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

סבבה, אני שמח שהסתדר העסק. אני לא מכיר את המארז שברשותך, תמונות!!!

לגבי השדרוג שלך, תשקול שוב את הקניה של AMD, ואם אתה הולך על כרטיס מסך טוב אז עדיף ללכת על לוח רציני יותר ללא כרטיס מסך מובנה ולקנות כרטיס מסך טוב ללוח הזה. אני לא יודע אם חשוב לך נושא השקט, אבל כרטיס מסך חזק זה דבר מרעיש מאוד וצריך לחשוב על פתרונות קירור אלטרנטיביים והתקנה מיוחדת שלו במקום הגוף המקורי על הכרטיס מסך.

בכל מקרה, המון בהצלחה.

opher פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טלוש כתב:סבבה, אני שמח שהסתדר העסק. אני לא מכיר את המארז שברשותך, תמונות!!!

לגבי השדרוג שלך, תשקול שוב את הקניה של AMD, ואם אתה הולך על כרטיס מסך טוב אז עדיף ללכת על לוח רציני יותר ללא כרטיס מסך מובנה ולקנות כרטיס מסך טוב ללוח הזה. אני לא יודע אם חשוב לך נושא השקט, אבל כרטיס מסך חזק זה דבר מרעיש מאוד וצריך לחשוב על פתרונות קירור אלטרנטיביים והתקנה מיוחדת שלו במקום הגוף המקורי על הכרטיס מסך.

בכל מקרה, המון בהצלחה.
...
אני מתכוון לקנות כרטיס מסך מספר חודשים אחרי שדרוג הלוח אם והמעבד, התקציב יהיה כ 500 ש"ח והמטרה למצוא כרטיס בינוני ללא מאוורר.
למה התכוונת "תשקול שוב את הקניה של AMD " ? כן ללכת על 4 ליבות AMD או לכיוון הQ6600 של אינטל ?

מעניין מתי ירדו קצת המחירי ה4 ליבות , מעבד ה INTEL CORE I7 כבר נמכר בחנויות אבל אין שום שינוי במחיר המעבדים הישנים .

הנה המארז שלי :
תמונה
תמונה
תמונה[/img]

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”