ארקאם 72! כן, כן, הטירוף ממשיך!
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אוקיי, לקחתי את הארקאם CD72 Text לביתי ליומיים לבדיקה. שמעתי אותו מול הסידי הישן שלי (הרמן קרדון HD710 ישן), מול ה- DVD (אחד ה- LGים היקרים יותר), ומול כרטיס הקול במחשב- Audigy2. המכשיר נבחן עם מגבר אודיולאב 8000A וטי- אמפ מידי פעם, ורמקולי הקליפש CF-2 הרצפתיים שלי.
מול הסידי הישן ומול ה DVD ההבדל היה גדול. ה DVD נשמע פשוט רע בהשוואה, לא שציפיתי להרבה, אבל בכ"ז זה מכשיר חדש עם קידוד 24 ביט.
מול הסידי הישן ההבדל היה עדיין גדול, אבל לא שמיים וארץ. או כך לפחות הרגשתי בהתחלה. ליתר דיוק, במוזיקה דינאמית עם הרבה נפח צליל, כמו ג'אז רוק וחלק מסוגי הרוק המתקדם, ההבדל היה ניכר אך לא תהומי. לא כמו, למשל, להחליף מגבר. שמעתי אותו, אבל בסדר, נו. לא ביג דיל.
אבל, במוזיקה ווקאלית, מוזיקת מיתרים, ובעצם בכל סוגי המוזיקה השקטים יותר שניסיתי, בהם קל יותר לאוזן להתמקד ולעשות את ההפרדה- ההבדל כבר היה גדול מאוד. קול אנושי נשמע הרבה יותר נכון. במיתרים- שומעים היטב את פריטת האצבעות על המיתר. ההפרדה בין הכלים והזמרת מדהימה. הזמרת ממש שרה מהסנטר (הכבוי, זו הקלטת סטריאו כמובן), כלי הפריטה *בול* במקום עד כדי כך שמפתיע קצת שהוא לא באמת שם, וכל כלי מקבל דיוק רב ולא נטמע בשאר. בסידי הישן כל זה היה ברמת "בערך". הכל יותר מעורבב ויותר עמום. הארקאם נותן גם צליל פתוח יותר משמעותית (מה שאגב מגביר את ה- Hiss, וזה דווקא לא כ"כ טוב ומצריך הקלטות ברמה גבוהה מאוד).
להפתעתי הרבה עד מאוד, כרטיס הקול של המחשב נפל מהארקאם, לאוזן שלי לפחות, רק במעט. נצחון בנקודות לארקאם, אבל ממש לא בנוק אאוט. מעולם לא לקחתי את הכרטיס במחשב ברצינות, והוא קרוב מאוד לרמת הארקאם, מה שעשה את ההחלטה יותר קשה.
הארקאם בכל זאת נשמע קצת יותר טוב, ואני לא בטוח שבא לי להדליק את המחשב והמסך כל פעם שבא לי לשמוע דיסק.. זה כבר עניין של נוחות.
חשבתי לרדת מזה, אבל אחרי יומיים גיליתי עד כמה קשה לחזור לאחור.. התבעסתי להאזין בסידי הישן, זה כבר לא היה זה, ומאידך- על אף איכות הסאונד העדיפה לא רציתי להדליק את המחשב כל פעם..
אז ניהלתי קצת מו"מ עם המוכר, ובסוף לקחתי אותו ב- 1600. מדובר במכשיר חדש, בניילון ובקופסה, עם החוברת והכל, בלי שריטה, והשלט שלו אף מעולם לא נפתח. מסתבר גם שניתן לשדרג אותו לרמת CD92 עם איזה קיט שדרוגים.
נראה לי שעשיתי דיל טוב. ירדתי כמובן מה- NAD 541 שחשבתי עליו, גם יקר יותר וגם כנראה לא באותה רמה (אם כי חדש ועם אחריות).
נחשו מי הולך לעבוד מחר 12 שעות ולעשות עוד שבת או שתיים...?
הצייייייללווווווווו
מול הסידי הישן ומול ה DVD ההבדל היה גדול. ה DVD נשמע פשוט רע בהשוואה, לא שציפיתי להרבה, אבל בכ"ז זה מכשיר חדש עם קידוד 24 ביט.
מול הסידי הישן ההבדל היה עדיין גדול, אבל לא שמיים וארץ. או כך לפחות הרגשתי בהתחלה. ליתר דיוק, במוזיקה דינאמית עם הרבה נפח צליל, כמו ג'אז רוק וחלק מסוגי הרוק המתקדם, ההבדל היה ניכר אך לא תהומי. לא כמו, למשל, להחליף מגבר. שמעתי אותו, אבל בסדר, נו. לא ביג דיל.
אבל, במוזיקה ווקאלית, מוזיקת מיתרים, ובעצם בכל סוגי המוזיקה השקטים יותר שניסיתי, בהם קל יותר לאוזן להתמקד ולעשות את ההפרדה- ההבדל כבר היה גדול מאוד. קול אנושי נשמע הרבה יותר נכון. במיתרים- שומעים היטב את פריטת האצבעות על המיתר. ההפרדה בין הכלים והזמרת מדהימה. הזמרת ממש שרה מהסנטר (הכבוי, זו הקלטת סטריאו כמובן), כלי הפריטה *בול* במקום עד כדי כך שמפתיע קצת שהוא לא באמת שם, וכל כלי מקבל דיוק רב ולא נטמע בשאר. בסידי הישן כל זה היה ברמת "בערך". הכל יותר מעורבב ויותר עמום. הארקאם נותן גם צליל פתוח יותר משמעותית (מה שאגב מגביר את ה- Hiss, וזה דווקא לא כ"כ טוב ומצריך הקלטות ברמה גבוהה מאוד).
להפתעתי הרבה עד מאוד, כרטיס הקול של המחשב נפל מהארקאם, לאוזן שלי לפחות, רק במעט. נצחון בנקודות לארקאם, אבל ממש לא בנוק אאוט. מעולם לא לקחתי את הכרטיס במחשב ברצינות, והוא קרוב מאוד לרמת הארקאם, מה שעשה את ההחלטה יותר קשה.
הארקאם בכל זאת נשמע קצת יותר טוב, ואני לא בטוח שבא לי להדליק את המחשב והמסך כל פעם שבא לי לשמוע דיסק.. זה כבר עניין של נוחות.
חשבתי לרדת מזה, אבל אחרי יומיים גיליתי עד כמה קשה לחזור לאחור.. התבעסתי להאזין בסידי הישן, זה כבר לא היה זה, ומאידך- על אף איכות הסאונד העדיפה לא רציתי להדליק את המחשב כל פעם..
אז ניהלתי קצת מו"מ עם המוכר, ובסוף לקחתי אותו ב- 1600. מדובר במכשיר חדש, בניילון ובקופסה, עם החוברת והכל, בלי שריטה, והשלט שלו אף מעולם לא נפתח. מסתבר גם שניתן לשדרג אותו לרמת CD92 עם איזה קיט שדרוגים.
נראה לי שעשיתי דיל טוב. ירדתי כמובן מה- NAD 541 שחשבתי עליו, גם יקר יותר וגם כנראה לא באותה רמה (אם כי חדש ועם אחריות).
הצייייייללווווווווו
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
תתחדש גבר!
בשביל זה עובדים, לא ?
בשביל זה עובדים, לא ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
logankungfu
- חבר ותיק

זה הכל באשמתך!!!!!!!~!!!@@@##@^&&*(&^

-
logankungfu
- חבר ותיק

(אל תיעלב חלילה... בחברות)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
logankungfu
- חבר ותיק

- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תתחדש.

ואיך אתם עושים לי חשק... לשדרג...
אין כיף גדול יותר מזה! כמעט..
אבל צריכים להיות מאופקים.
עופר.
==================
ואיך אתם עושים לי חשק... לשדרג...
אבל צריכים להיות מאופקים.
עופר.
==================
-
logankungfu
- חבר ותיק

לשדרג ת'עבודה שלי..
הזכרת לי 20 שנה אחורה, את התקופה הסטודנטיאלית שלי. היתי מנקה חדרי מדרגות וחולם על סלסשן SL6S (היה לי אז DL8). אחרי ה-SL6 התחילו חלומות על SL600, אח"כ על B&W801F (כולם ביקרו אצלי ועוד 200 אחריהם) והשאר כתוב בספרי ההיסטוריה (שלי).logankungfu כתב:אוקיי, לקחתי את הארקאם CD72 Text לביתי ליומיים לבדיקה. שמעתי אותו מול הסידי הישן שלי (הרמן קרדון HD710 ישן), מול ה- DVD (אחד ה- LGים היקרים יותר), ומול כרטיס הקול במחשב- Audigy2. המכשיר נבחן עם מגבר אודיולאב 8000A וטי- אמפ מידי פעם, ורמקולי הקליפש CF-2 הרצפתיים שלי.
הצייייייללווווווווו...
תומר
אבל תודה תומר שבצורה הזו
הסיפוק וההנאה מכל ציוד שנרכש בעמל רב וחסכון של שקל בשקל היא ההנאה האמיתי
ככה שידרגתי לאורך30 שנה -מגיל 13 את כל הציודים שלי
ישראל
ככה שידרגתי לאורך30 שנה -מגיל 13 את כל הציודים שלי
ישראל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה רבה חברים!
האם ציינתי כבר לטובה את תרבות הפרגון המדהימה כאן באתר? אפילו אישתי ("ההנהלה") חושבת שזה חמוד ביותר.
ועכשיו, אחרי כל השידרוגים, דיר באלאק אני לא מאזין למוזיקה 20 שעות ביממה.. אני חייב להרגיש שזה שווה את הכסף ויהי מה!
ועכשיו, אחרי כל השידרוגים, דיר באלאק אני לא מאזין למוזיקה 20 שעות ביממה.. אני חייב להרגיש שזה שווה את הכסף ויהי מה!