ניגון מוסיקה מהמחשב
שלום,
אני מעוניין לשפר משמעותית את איכות הסאונד מהמחשב, בעיקר עקב עלייה משמעותית של שימוש בקבצים בפורמט loss less, ואין מה לעשות, זה יותר פשוט ולרוב אני מוצא את עצמי משמיע מהמחשב ולא מהנגן CD.
כמובן שעד היום אני משתמש ביציאות הגרועות של הלוח אם.
אני מעוניין לחבר את המחשב למגבר NAD 325, עם הרמקולים Focal-JMlab 707.
ניסיתי לעשות חיפוש ומחקר בנושא כרטיסי קול מומלצים לסטריאו, ולמייטב נסיוניי, לא מצאתי דיונים\ביקורות\השוואות או ידע מיקצועי מספיק בנושא.
כן מצאתי מספר המלצות וביקורות טובות על הכרטיסים של M-Audio ובינתיים אני מתלבט לגבי הכרטיס M-Audio Audiophile 2496.
(לינק: http://www.m-audio.com/index.php?do=...3fa8b83343bfb8)
מצאתי אותו בטווח מחירים שלדעתי סביר בארץ (בסביבות 580 ש"ח) וזה פחות או יותר המחיר שאני מוצא לנכון לכוון אליו (לאחר ההשוואות שכן מצאתי).
השימוש שאני מחפש לו נועד אך ורק לשמיעת מוסיקה (לא למשחקים \ הקלטה וכ'ו).
הייתי שמח לקבל פרטים\המלצות ובעצם כל משהו חכם אחר בנושא.
תודה.
אני מעוניין לשפר משמעותית את איכות הסאונד מהמחשב, בעיקר עקב עלייה משמעותית של שימוש בקבצים בפורמט loss less, ואין מה לעשות, זה יותר פשוט ולרוב אני מוצא את עצמי משמיע מהמחשב ולא מהנגן CD.
כמובן שעד היום אני משתמש ביציאות הגרועות של הלוח אם.
אני מעוניין לחבר את המחשב למגבר NAD 325, עם הרמקולים Focal-JMlab 707.
ניסיתי לעשות חיפוש ומחקר בנושא כרטיסי קול מומלצים לסטריאו, ולמייטב נסיוניי, לא מצאתי דיונים\ביקורות\השוואות או ידע מיקצועי מספיק בנושא.
כן מצאתי מספר המלצות וביקורות טובות על הכרטיסים של M-Audio ובינתיים אני מתלבט לגבי הכרטיס M-Audio Audiophile 2496.
(לינק: http://www.m-audio.com/index.php?do=...3fa8b83343bfb8)
מצאתי אותו בטווח מחירים שלדעתי סביר בארץ (בסביבות 580 ש"ח) וזה פחות או יותר המחיר שאני מוצא לנכון לכוון אליו (לאחר ההשוואות שכן מצאתי).
השימוש שאני מחפש לו נועד אך ורק לשמיעת מוסיקה (לא למשחקים \ הקלטה וכ'ו).
הייתי שמח לקבל פרטים\המלצות ובעצם כל משהו חכם אחר בנושא.
תודה.
לא משנה כמה כסף תשקיע על מערכת או כרטיס קול, אם אתה תשתמש בMP3 דחוס התוצאה תיהיה גרועה.צריך לפחות 192 קילו בייט בשביל להגיע לאיכות סבירה ולהשתמש בתקליטי סידי באיכות הקלטה טובה כדי לראות תוצאות מקסימליות לההשקעה שלך.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
גם 320Kbps זה לא מספיק טוב.. די גרוע למעשה
זה נשמע טוב מאוד על ה-iPod עם אוזניות 500 של shure, אבל במערכת זה בלתי נסבל
רק FLAC
זה נשמע טוב מאוד על ה-iPod עם אוזניות 500 של shure, אבל במערכת זה בלתי נסבל
רק FLAC
עדיף אכן Flac.
אבל אני באופן אישי, אמליץ לך על כרטיס לסטריאו לא של החברה שציינת, אלא על אחת מהחברות האלה:
Asus D2 או אחד הכרטיסים של Auzentech. לשתי החברות האלה יש כרטיסים טובים עם רכיבים איכותיים מסטריאו, כולל DAC, OMP, וכו', וגם דרייברים טובים למחשב, תוכל לקרוא על כך גם בביקורות בעברית אפילו, יש ביקורת די מקצועית על האסוס בעברית. אז אני לא יודע איך לא מצאת. ואז כמובן אתה מחבר לרסיבר מהיציאה האנלוגית.
אבל אני באופן אישי, אמליץ לך על כרטיס לסטריאו לא של החברה שציינת, אלא על אחת מהחברות האלה:
Asus D2 או אחד הכרטיסים של Auzentech. לשתי החברות האלה יש כרטיסים טובים עם רכיבים איכותיים מסטריאו, כולל DAC, OMP, וכו', וגם דרייברים טובים למחשב, תוכל לקרוא על כך גם בביקורות בעברית אפילו, יש ביקורת די מקצועית על האסוס בעברית. אז אני לא יודע איך לא מצאת. ואז כמובן אתה מחבר לרסיבר מהיציאה האנלוגית.
Philips MC-150 (bought around 1995)
JBL SUB 125 8" 75W active SUB Woofer (from SCS125 system)
עדכון קצר:
מצאתי כמה פוסטים מעוררי השראה וקראתי את כולם, בעיקר בנושא SB3 או DAC.
כעת אני לא לגמרי בטוח מה צריך להיות הכיוון שלי: כרטיס קול, SB3 או DAC?
הצורך העיקרי שלי הוא לשפר את הכרטיס קול הגרוע של המחשב. אני לא ממש זקוק לאופציית הסטרימינג, כי אני שומע מוסיקה באותו חדר (לצערי). האם עדיף לחפש DAC ביד שניה (כי לא מצאתי שוק בארץ) או ללכת על הSB3 בינתיים?
מצאתי כמה פוסטים מעוררי השראה וקראתי את כולם, בעיקר בנושא SB3 או DAC.
כעת אני לא לגמרי בטוח מה צריך להיות הכיוון שלי: כרטיס קול, SB3 או DAC?
הצורך העיקרי שלי הוא לשפר את הכרטיס קול הגרוע של המחשב. אני לא ממש זקוק לאופציית הסטרימינג, כי אני שומע מוסיקה באותו חדר (לצערי). האם עדיף לחפש DAC ביד שניה (כי לא מצאתי שוק בארץ) או ללכת על הSB3 בינתיים?
SB3
הוא נוח למי ששומע מוזיקה כאשר אינו יושב ליד המחשב
כי יש לו אופציה של דפדוף בין השירים ללא צורך להיות ליד המחשב
אם אתה אוהב לשמוע מוזיקה ובד בבד להיות ליד המחשב אז היתרון הזה מתבטל .
לכן במקרה הזה עדיף לך לקנות DAC או כרטיס קול
הוא נוח למי ששומע מוזיקה כאשר אינו יושב ליד המחשב
כי יש לו אופציה של דפדוף בין השירים ללא צורך להיות ליד המחשב
אם אתה אוהב לשמוע מוזיקה ובד בבד להיות ליד המחשב אז היתרון הזה מתבטל .
לכן במקרה הזה עדיף לך לקנות DAC או כרטיס קול
DAC זו גם אפשרות, ואז להוסיף או לבדוק שיש לך יציאה דיגיטלית מהמחשב, או כרטיס קול. על SB3 אני ממש לא ממליץ, מהסיבה הפשוטה, שלא משנה מה יגידו, מהמחשב אם אתה מארגן נכון ומשתמש נכון בתוכנות הנכונות, ניגון מוזיקה הוא בהרבה הרבה יותר נוח מאשר ממכשיר חיצוני כזה.
Philips MC-150 (bought around 1995)
לDAC אין חיבור לUSB או Wirefire?liran1 כתב:DAC זו גם אפשרות, ואז להוסיף או לבדוק שיש לך יציאה דיגיטלית מהמחשב, או כרטיס קול....
אם אני אזדקק לכרטיס קול נוסף בשביל DAC, אני מרגיש שמשהו מפוספס כאן...
עריכה: טוב, בכל מקרה יש לי יציאת SPDIF מהלוח אם.
נערך לאחרונה על ידי AmiRach ב 15/11/2008 15:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
יש,AmiRach כתב:לDAC אין חיבור לUSB או Wirefire?liran1 כתב:DAC זו גם אפשרות, ואז להוסיף או לבדוק שיש לך יציאה דיגיטלית מהמחשב, או כרטיס קול....
אם אני אזדקק לכרטיס קול נוסף בשביל DAC, אני מרגיש שמשהו מפוספס כאן......
מה התקציב שלך?