עזרה בבריחת טרנסקודר
יש ברשותי כרגע LCD Samsung32A450 ואני מחבר אותה לYESMAX דרך SVIDEO של חברת MONSTER משהוא זהב קניתי כולה ב100 שקל אחרת הייתי קונה כבל רגיל
עכשיו אני מעונין לקנות גם טרנסקודר ואני לא יודע איזה אז אשמח עם תעזרו לי
http://www.videoset.biz/Index.asp?Artic ... 154&Page=2
http://exp.shopy.co.il/products/91986
http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=5896&salenum=
מה הכי עדיף מבינהם?האם יש משהוא במחיר הזה שיתן תוצאה יותר טובה
ושאלת המיליון- האם זה שווה את ההשקעה של כ 500 שקל? האם אני יראה שיפור בעין?
והמוצר של ה SVIDEO ל HDMI האם התמונה שאני יקבל בטלויזיה היא תיהיה 720P?
עכשיו אני מעונין לקנות גם טרנסקודר ואני לא יודע איזה אז אשמח עם תעזרו לי
http://www.videoset.biz/Index.asp?Artic ... 154&Page=2
http://exp.shopy.co.il/products/91986
http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=5896&salenum=
מה הכי עדיף מבינהם?האם יש משהוא במחיר הזה שיתן תוצאה יותר טובה
ושאלת המיליון- האם זה שווה את ההשקעה של כ 500 שקל? האם אני יראה שיפור בעין?
והמוצר של ה SVIDEO ל HDMI האם התמונה שאני יקבל בטלויזיה היא תיהיה 720P?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי גם במקרה של ה RCA to HDMI ושל ה S-Video to HDMI תקבל תמונה פחות טובה מזו של ה RGB to Component מסיבה אחת פשוטה:
איכות מתחילה במקור ואם המקור שלך נחות יותר תקבל תמונה גרועה יותר ללא קשר לשיטת ההמרה והעיבוד בדרך.
בכל שלושת המקרים לא תקבל תמונה שהיא HD (אני מתאר לעצמי שלזה התכוונת כשדיברת על 720P).
איכות מתחילה במקור ואם המקור שלך נחות יותר תקבל תמונה גרועה יותר ללא קשר לשיטת ההמרה והעיבוד בדרך.
בכל שלושת המקרים לא תקבל תמונה שהיא HD (אני מתאר לעצמי שלזה התכוונת כשדיברת על 720P).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כמה שפחות...
לדעתי כמה שפחות קופסאות, המרות וקשקושים מסביב, ככה יותר טוב! גם ככה האיכות המשודרת בארץ בHOT וב YES היא מהגרועות שיש, אז כל מיני קופסאות וממירי אות למיניהם ישנו אולי קצת צבעים אבל לא ישפרו את איכות התמונה.
ההבדלים הגדולים הם מקומפוזיט ל SVIDEO או סקארט ומ- SVIDEO וקומפננט לHD, כל השאר לא תבחין בהבדלים משמעותיים.
יש איזה קופסא שיש לה כניסה של RCA ויציאה של HDMI, טוענים שזה מוציא HD-אני בספק...כדי להמיר אות אנלוגי לדיגיטלי צריך מערכות יותר רציניות ויקרות מאשר קופסא שעולה 400 ש"ח. אתה מוזמן לנסות ולתת ביקורות.
ההבדלים הגדולים הם מקומפוזיט ל SVIDEO או סקארט ומ- SVIDEO וקומפננט לHD, כל השאר לא תבחין בהבדלים משמעותיים.
יש איזה קופסא שיש לה כניסה של RCA ויציאה של HDMI, טוענים שזה מוציא HD-אני בספק...כדי להמיר אות אנלוגי לדיגיטלי צריך מערכות יותר רציניות ויקרות מאשר קופסא שעולה 400 ש"ח. אתה מוזמן לנסות ולתת ביקורות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ביננו, אתה כבר החלטת שאתה הולך להוציא כמה מאות שקלים כי איכות התמונה שאתה מקבל לא מספק אותך נכון?
אז אם ככה כדאי שתדע כמה דברים.
1. בשידור הממירים של יס ושל הוט הגורם המרכזי לקבלת תמונה איכותית לא נמצא בכלל בשליטתך. איכות מתחילה מרמת השידור ומה לעשות, מה שמקבלים מיס או מהוט די מזעזע בהרבה ערוצים.
2. כל מה שאתה יכול לעשות במסגרת של כמה מאות שקלים זה לנסות להתקרב כמה שניתן לאיכות המקורית של השידור, או במילים אחרות: לא לקלקל מעבר למה שיס עושה.
3. התרומה של כבלים בלבד היא אפסית ולדעתי זה פשוט עוד סוג של מס על טיפשים. אין שום כבל שמסוגל לשפר תמונה וכל הסיפורים של אנשים שהחליפו לכבל בכמה מאות שקלים וראו שיפור רק מוכיח שהכבל הקודם היה לא תקין. את אותו שיפור הם היו רואים גם עם כבל תקין ב 30 שקל, אבל למה להרוס להם את חדוות הקניה.
4. מבחינת אמצעים אקטיביים, כלומר טרנסקודר, האפשרות העדיפה היא של זה המסוגל להמיר מ RGB ל Component מהסיבה הפשוטה ששידור ה RGB מהממיר זה הדבר הקרוב ביותר שאתה מסוגל לקבל שמתקרב לשידור המקורי. ההמרה עצמה לא מוסיפה ולא גורעת מהאיכות כי מדובר כאן רק בשינוי ה color space. אתה מוזמן לקרוא כאן באתר על ההבדלים בין שיטת שידור ה composite (מה שכולם קוראים לה בטעות RCA) שיטת ה S-Video וה RGB. בעקרון ככל שמפרידים בהעברת מרכיבי התמונה כך גם מקבלים תמונה נקייה ומפורטת יותר.
5. מבחינת הבדלים בין S-Video ל RGB/Component יש אבל לא ברמה שתפיל אותך מהכיסא. חדות התמונה היא למעשה זהה. השיפור בא בהפרדת הצבעים בלבד.
6. אתה ממילא מקבל בסופו של דבר תמונה שהומרה ל 720P (ליתר דיוק הומרה ל 1366x768) כי זה מה שהמסך שלך עושה כדי להתאים את השידור לכמות הפיקסלים הפיזיים שיש לו. זה שהתוצאה לא מניחה את דעתך לא אומר שהתהליך לא מתבצע.
7. עם מסך של 32 אינטש כמו שיש לך כל השקעה מעבר לכמה מאות שקלים לא משתלמת. מעבד ווידאו מקצועי שיהיה מסוגל לתת לך שיפור של ממש (וגם אז זה רק במסגרת של 20-30% במקרה של שידורים ממש גרועים). עולה קרוב ל 12-20 אלף שקלים ואני מתאר לעצמי שזה מעבר לתקציב שאתה מעוניין להקדיש למטרה.
אז אם ככה כדאי שתדע כמה דברים.
1. בשידור הממירים של יס ושל הוט הגורם המרכזי לקבלת תמונה איכותית לא נמצא בכלל בשליטתך. איכות מתחילה מרמת השידור ומה לעשות, מה שמקבלים מיס או מהוט די מזעזע בהרבה ערוצים.
2. כל מה שאתה יכול לעשות במסגרת של כמה מאות שקלים זה לנסות להתקרב כמה שניתן לאיכות המקורית של השידור, או במילים אחרות: לא לקלקל מעבר למה שיס עושה.
3. התרומה של כבלים בלבד היא אפסית ולדעתי זה פשוט עוד סוג של מס על טיפשים. אין שום כבל שמסוגל לשפר תמונה וכל הסיפורים של אנשים שהחליפו לכבל בכמה מאות שקלים וראו שיפור רק מוכיח שהכבל הקודם היה לא תקין. את אותו שיפור הם היו רואים גם עם כבל תקין ב 30 שקל, אבל למה להרוס להם את חדוות הקניה.
4. מבחינת אמצעים אקטיביים, כלומר טרנסקודר, האפשרות העדיפה היא של זה המסוגל להמיר מ RGB ל Component מהסיבה הפשוטה ששידור ה RGB מהממיר זה הדבר הקרוב ביותר שאתה מסוגל לקבל שמתקרב לשידור המקורי. ההמרה עצמה לא מוסיפה ולא גורעת מהאיכות כי מדובר כאן רק בשינוי ה color space. אתה מוזמן לקרוא כאן באתר על ההבדלים בין שיטת שידור ה composite (מה שכולם קוראים לה בטעות RCA) שיטת ה S-Video וה RGB. בעקרון ככל שמפרידים בהעברת מרכיבי התמונה כך גם מקבלים תמונה נקייה ומפורטת יותר.
5. מבחינת הבדלים בין S-Video ל RGB/Component יש אבל לא ברמה שתפיל אותך מהכיסא. חדות התמונה היא למעשה זהה. השיפור בא בהפרדת הצבעים בלבד.
6. אתה ממילא מקבל בסופו של דבר תמונה שהומרה ל 720P (ליתר דיוק הומרה ל 1366x768) כי זה מה שהמסך שלך עושה כדי להתאים את השידור לכמות הפיקסלים הפיזיים שיש לו. זה שהתוצאה לא מניחה את דעתך לא אומר שהתהליך לא מתבצע.
7. עם מסך של 32 אינטש כמו שיש לך כל השקעה מעבר לכמה מאות שקלים לא משתלמת. מעבד ווידאו מקצועי שיהיה מסוגל לתת לך שיפור של ממש (וגם אז זה רק במסגרת של 20-30% במקרה של שידורים ממש גרועים). עולה קרוב ל 12-20 אלף שקלים ואני מתאר לעצמי שזה מעבר לתקציב שאתה מעוניין להקדיש למטרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
Catskinner אמר:
(כלומר סה"כ שני המרות )
אני מצטרף להמלצה -עדיף טרנסקודר מ-RGB לקומפוננט(המרה אחת )
נראה לי שיש לך טעות ,720P זה 1280X720 ואז המסך הוא 1366X768 אז שוב פעם המסך יעשה אפסקייל. אתה ממילא מקבל בסופו של דבר תמונה שהומרה ל 720P (ליתר דיוק הומרה ל 1366x768) כי זה מה שהמסך שלך עושה כדי להתאים את השידור לכמות הפיקסלים הפיזיים שיש לו. זה שהתוצאה לא מניחה את דעתך לא אומר שהתהליך לא מתבצע....
(כלומר סה"כ שני המרות )
אני מצטרף להמלצה -עדיף טרנסקודר מ-RGB לקומפוננט(המרה אחת )
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש רק המרה אחת. מה שמקבלים מהממיר זה 576i והמסך מעביר אותו ל 1366x768, מה שפותח השרשור מכנה (ובצדק לגביו) 720p.yuria כתב:Catskinner אמר:נראה לי שיש לך טעות ,720P זה 1280X720 ואז המסך הוא 1366X768 אז שוב פעם המסך יעשה אפסקייל. אתה ממילא מקבל בסופו של דבר תמונה שהומרה ל 720P (ליתר דיוק הומרה ל 1366x768) כי זה מה שהמסך שלך עושה כדי להתאים את השידור לכמות הפיקסלים הפיזיים שיש לו. זה שהתוצאה לא מניחה את דעתך לא אומר שהתהליך לא מתבצע....
(כלומר סה"כ שני המרות )
אני מצטרף להמלצה -עדיף טרנסקודר מ-RGB לקומפוננט(המרה אחת )...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לפני ואחרי לא יעזרו לך כי זה כמו לבקש ממני שאנפיק לך אישור שבחורה בתולה: זה נכון רק לעכשיו ורק למקרה ספציפי.TomerTzi כתב:אוקיי ממש ממש תודה על העזרה
יש איזה דרך לראות "לפני ואחרי" אין לאף אחד מחברי טרנסקודר ככה שאני לא יכול לראות אצלם,אם יש חנות שאתם מכירים או משהוא כזה?...
כנ"ל לגבי הדגמות של לפני ואחרי בווידאו. ההבדלים בין תמונות הן בראש ובראשונה בגלל הבדלים באיכות המקור: כלומר, ככל שהשידור המקורי טוב יותר כך גם תראה הבדלים גדולים יותר בין S-Video ל RGB/Component. מכאן שבערוץ 1 ו 2 למשל ההבדלים זניחים עד אפסילון.
אם אתה ממש חייב לראות הדגמה אז נסה כאן: http://www.hifi-writer.com/he/video/index.htm רק שתבין שזה לא אומר שההבדלים שתראה (או לא תראה) באתר ייצגו את מה שיהיה אצלך בבית.