איך לסדר את הרכיבים בקרוס פסיבי?
האם יש חשיבות למיקום של קבלים ליד הסלילים? זויות של 90 או שזה לא משנה?
האם השמה של קבלים אחד ליד השני לא יוצרת קיבול פרזיטי? או גם לסדר אותם בזויות של 90 ?
יש חשיבות למרחקים בין רכיבים?
תודה
האם השמה של קבלים אחד ליד השני לא יוצרת קיבול פרזיטי? או גם לסדר אותם בזויות של 90 ?
יש חשיבות למרחקים בין רכיבים?
תודה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אל תשכח שאתה עובד בתחום השמע, והתופעות שתקבל עקב קיבולים פרזיטים הן יחסית זניחות. אני הייתי מקצר מרחקים ככל הניתן, ומשאיר מקום ספייר שיאפשר לי להחליף כל אחד מהרכיבים בקלות יחסית לתהליך ה-Voicing
לפי מה שאני יודע רק הסידור של הסלילים משפיע במעט.
איך מושפעים הסלילים ועל מה הם משפיעים?
אני שואל, כי ראיתי באתר של טרואל (לא מוצא את התמונה הספציפית עכשיו), הערה לקרוס שמישהו בנה, בסגנון "רכיבים נהדרים, סידור ***".
אני שואל, כי ראיתי באתר של טרואל (לא מוצא את התמונה הספציפית עכשיו), הערה לקרוס שמישהו בנה, בסגנון "רכיבים נהדרים, סידור ***".
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני הייתי משתדל להרחיק את הסלילים אחד מהשני ומציב אותם ב-90° אחד לשני ככל שניתן. סלילים בהשראות גבוהה יחסית. צמודים ומקבילים יוצרים השנאה הדדית ממש כמו שנאי ובמיוחד הדבר חמור שבעתיים כשהזרמים בהם גבוהים או הם חשופים להלמי הספק פתאומיים כגון תוף רגל, פיצוצים וכו'. בקבלים הבעיה פחות קריטית כי הקיבול ההדדי בין שני קבלים סמוכים יחסית זניח לערכם העצמי הגבוה. חשיבות מרובה למה שיאיר ציין - חווט קצר ועבה ככל שניתן בין האלמנטים של ה-CROSSOVER. אם אתה יכול להלחים רכיב לרכיב ישירות זה הטוב ביותר ונחשב לאודיופילי ביותר. CROSSOVER לא צריך להראות יפה הוא צריך להיות יעיל ואפקטיבי (חלילה לא לוותר על אמינות ההלחמות).
בהצלחה.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
עוד שאלה : איך אני יודע, איזה ערכים של נגדים ובאיזה הספקים משתמשים בקרוס? 5W לכולם באופן גורף זה בסדר? לפי מה מחשבים? רק לפי שמיעה?
בתוכנת הקרוסים שאני משתמש, XOVER, אין שום אזכור לנגדים, אלא רק בתור מעגל EQ לדרייברים.
בתוכנת הקרוסים שאני משתמש, XOVER, אין שום אזכור לנגדים, אלא רק בתור מעגל EQ לדרייברים.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
קצת קשה להגיד איזה הספק נגדים אתה צריך. זה תלוי בחישובים ההנדסיים של ה-CROSS. בגדול, כשאין אפשרות לחשב מראש, אז ככלל אצבע כדי להיות בתחום עבודה בטוח, הייתי משתמש בנגדים שהם לפחות 1/10 מההספק של הרמקולים ב-RMS.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!