חדר הקרנה חדש
אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
2. האם שווה לצבוע את החדר בצבע כהה (הריצוף יהיה פרקט בהיר)
עוד הערות והארות...
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לגודל חדר כזה חבל על כל המאמץ והכאב ראש בשימוש במקרן(חושך מוחלט,החלפת מנורה).MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
קנה פלזמה 50 אינץ ואתה מסודר.
במידה ואתה מתעקש אז גודל מסך של 50 -60 אינץ וקירות שחורים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
1. כ 80 אינטש ( תבדוק ! שהמקרן מסוגל לתת גודל של כזה ממרחק הקרנה של 3 מטר )MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
2. בהחלט כן. ( אפשר גם בדים ווילונות ). הצבע הכהה הוא קריטי לקונטרסט. אתה צריך גם שטיח כהה.
האם החדר הוא ייעודי למקרן ?
קח בחשבון שמקרן דורש החשכה מוחלטת. האם אתה יכול להגיע לזה בחדר שלך ?
האם אתה יכול להגדיל את החדר על חשבון חדר אחר ? ( יכול להיות קלאסי כי אז אתה מקרין מרחוק יותר ויושב רחוק יותר )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המלצה שלי
א. אם זה ייעודי - אז כמו שאמרו לך - צבע בצבע כהה - עדיף שחור מט - אולי בכלל עדיף ציפוי בד/שטיח שחור על כל הקירות = לטובת האקוסטיקה.
ב. גודל מסך - המלצה שלי - אל תבחר מראש - אם אתה צובע הכל בשחור - תתלה בד באופן זמני ותבדוק איזה גודל א. המקרן יכול להקרין וב. אתה מסוגל להנות - מעל גודל מסוים (זה עלול להיות לא נעים במרחק ישיבה מסוים.
המלצה נוספת - אל תשב קרוב לקיר האחורי - עדיף לתפוס ממנו מרחק מסוים בשביל לקבל את אפקט הסראונד כמו שצריך (זה כמובן ישפיע על הגודל המקסימלי של המסך - אבל הסאונד חשוב לא פחות מהגודל.)
תתחדש - ותעלה תמונות כשיהיה מוכן
א. אם זה ייעודי - אז כמו שאמרו לך - צבע בצבע כהה - עדיף שחור מט - אולי בכלל עדיף ציפוי בד/שטיח שחור על כל הקירות = לטובת האקוסטיקה.
ב. גודל מסך - המלצה שלי - אל תבחר מראש - אם אתה צובע הכל בשחור - תתלה בד באופן זמני ותבדוק איזה גודל א. המקרן יכול להקרין וב. אתה מסוגל להנות - מעל גודל מסוים (זה עלול להיות לא נעים במרחק ישיבה מסוים.
המלצה נוספת - אל תשב קרוב לקיר האחורי - עדיף לתפוס ממנו מרחק מסוים בשביל לקבל את אפקט הסראונד כמו שצריך (זה כמובן ישפיע על הגודל המקסימלי של המסך - אבל הסאונד חשוב לא פחות מהגודל.)
תתחדש - ותעלה תמונות כשיהיה מוכן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נראה לך הגיוני לשבת במרחק של כ- 2.5 מטר(לאחר מיקום ספות/כיסאות ) ממסך בגודל 80 אינץ?Lior_M כתב:1. כ 80 אינטש ( תבדוק ! שהמקרן מסוגל לתת גודל של כזה ממרחק הקרנה של 3 מטר )MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
2. בהחלט כן. ( אפשר גם בדים ווילונות ). הצבע הכהה הוא קריטי לקונטרסט. אתה צריך גם שטיח כהה.
האם אתה יכול להגדיל את החדר על חשבון חדר אחר ? ( יכול להיות קלאסי כי אז אתה מקרין מרחוק יותר ויושב רחוק יותר )
ליאור...
צר לי אבל במקרה זה לא תמיד המשפט הגודל קובע הוא הוא הנכון.
נראה לי לא
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה צודק.istarmini כתב:נראה לך הגיוני לשבת במרחק של כ- 2.5 מטר(לאחר מיקום ספות/כיסאות ) ממסך בגודל 80 אינץ?Lior_M כתב:1. כ 80 אינטש ( תבדוק ! שהמקרן מסוגל לתת גודל של כזה ממרחק הקרנה של 3 מטר )MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
ליאור...
נראה לי לא...
כוונתי היתה שפחות מהגודל הזה ( 80 אינטש ) אין טעם במקרן ולכן הצעתי לו להגדיל את החדר.
מסתבר שהנ"ל בלתי אפשרי ולכן אני ממליץ לזנוח את רעיון המקרן למרות שהיו פה אנשים שכן
הצליחו להכניס מקרן בחדר בעל ממדים כאלו.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני ממש לא מסכים עם קודמיי - בחדר ייעודי - אין על מקרן - כי פשוט בעלות המחיר של המקרן והמסך - תוכל לרכוש טלויזיה לא משהו
אני חוזר על הצעתי - תבנה את החדר - תראה מה המקרן מסוגל לתת - ולמה אתה מסוגל להתרגל - ואז תחליט על הגודל - ותקנה מסך קבוע מדליק (אפשר להזמין מחו"ל משהו איכותי במחיר מצוין - אל תקנה בארץ! - אני כבר נפלתי בזה).
אם יש לך כבר מקרן זה ממש בזבוז כסף ללכת ולקנות טלויזיה.
אם החדר כבר בנוי - אתה יכול ללכת כבר עכשיו - לשים את המקרן בסוף החדר - ולבדוק איזו תמונה אפשר לפתוח - שלא תיפול מהכיוון הזה.
אני אישית יושב במרחק 4.5 מטר ופותח תמונה של 100" - שזה סבבה
לדעתי במרחק 2.5 תמונה של 60-70" תהיה פנאן.
אני חוזר על הצעתי - תבנה את החדר - תראה מה המקרן מסוגל לתת - ולמה אתה מסוגל להתרגל - ואז תחליט על הגודל - ותקנה מסך קבוע מדליק (אפשר להזמין מחו"ל משהו איכותי במחיר מצוין - אל תקנה בארץ! - אני כבר נפלתי בזה).
אם יש לך כבר מקרן זה ממש בזבוז כסף ללכת ולקנות טלויזיה.
אם החדר כבר בנוי - אתה יכול ללכת כבר עכשיו - לשים את המקרן בסוף החדר - ולבדוק איזו תמונה אפשר לפתוח - שלא תיפול מהכיוון הזה.
אני אישית יושב במרחק 4.5 מטר ופותח תמונה של 100" - שזה סבבה
לדעתי במרחק 2.5 תמונה של 60-70" תהיה פנאן.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
למה לא הגיוני ?istarmini כתב:נראה לך הגיוני לשבת במרחק של כ- 2.5 מטר(לאחר מיקום ספות/כיסאות ) ממסך בגודל 80 אינץ?Lior_M כתב:1. כ 80 אינטש ( תבדוק ! שהמקרן מסוגל לתת גודל של כזה ממרחק הקרנה של 3 מטר )MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
ליאור...
נראה לי לא...
אני יושב 3.5 מטר ממסך 106"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה שאתה יושב עדין לא הופך את העסק לנכון והגיוני.MarioMan כתב:למה לא הגיוני ?istarmini כתב:נראה לך הגיוני לשבת במרחק של כ- 2.5 מטר(לאחר מיקום ספות/כיסאות ) ממסך בגודל 80 אינץ?Lior_M כתב:1. כ 80 אינטש ( תבדוק ! שהמקרן מסוגל לתת גודל של כזה ממרחק הקרנה של 3 מטר )MDK כתב:אני כרגע משפץ בית ואני בונה חדר למקרן. המקרן יהיה Panasonic PT-AE900. גודל החדר הוא 3X3. למקרן אני מחבר PS3 + 360 (לא לצחוק), TVIX 6500 וממיר YES כולם דרך Yamaha RXV 2700 כמה שאלות:
1. איזה גודל מסך יתאים?
עוד הערות והארות......
ליאור...
נראה לי לא...
אני יושב 3.5 מטר ממסך 106"...
אני יושב במרחק 5 מטר ממסך 106 וניסיתי לשבת קרוב יותר על מנת לבדוק. 3.5 מטר ממסך 106 זה עינוי לאורך זמן.
אבל כל עוד אתה נהנה הכל אחלה.
תלוי מאוד מה אתה מתכוון לראות. אם אתה לא מתעסק עם סדרות טלויזיה ,אז שים לב שרוב הסרטים מגיעים בפורמט 2.35 .כך שבפועל אתה לא משתמש בכל שטח המסך . מה שאומר שהתמונה לא תהיה גדולה מידי בכלל.
כל מקרן יכול לתת לך 80 אינטש ,שזה רוחב של יותר משתי מטר! .לא רע בכלל . כשתראה סרטים בפורמט של 1.85 תסגור את הזום ל60 אינטש. והסתדרת.
הבעיה היא שהזום בד"כ נמצא רחוק גבוה למעלה.
כל מקרן יכול לתת לך 80 אינטש ,שזה רוחב של יותר משתי מטר! .לא רע בכלל . כשתראה סרטים בפורמט של 1.85 תסגור את הזום ל60 אינטש. והסתדרת.
הבעיה היא שהזום בד"כ נמצא רחוק גבוה למעלה.
נראה לי שנושא העלות ינצח פה. אין לי כסף פנוי לקנות עכשיו טלויזיה ומקרן כבר יש לי. גם אם בסופו של דבר אני אפתח מסך של "רק" "60 זה עדיין משמעותית יותר גדול מכל טלויזיה שאני יכול להרשות לעצמי (כרגע).
האם גם בחדרים שיש בהם טלויזיה (LCD או פלאזמה) נהוג לצבוע את הקירות בצבע קהה או שרק כשמדובר במקרנים?
האם גם בחדרים שיש בהם טלויזיה (LCD או פלאזמה) נהוג לצבוע את הקירות בצבע קהה או שרק כשמדובר במקרנים?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

נהוג - לא נראה לי...
כדאי - וודאי
כל הקטע הוא שהאור שיוצא מהמסך (אם של טלויזיה או של מסך מקרן) קופץ ממנו לכל דבר... מה שאומר שהחדר נהיה "מואר" = עכשיו כמה שהחדר יותר חשוך - לאור יהיה פחות מקום לקפוץ - מה שאומר - שהחדר יהיה יותר חשוך - והתמונה תראה הרבה יותר איכותית.
חדר ייעודי = כמה שיותר כהה.
כדאי - וודאי
כל הקטע הוא שהאור שיוצא מהמסך (אם של טלויזיה או של מסך מקרן) קופץ ממנו לכל דבר... מה שאומר שהחדר נהיה "מואר" = עכשיו כמה שהחדר יותר חשוך - לאור יהיה פחות מקום לקפוץ - מה שאומר - שהחדר יהיה יותר חשוך - והתמונה תראה הרבה יותר איכותית.
חדר ייעודי = כמה שיותר כהה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אז אם יש לך מקרן, ואין לך כסף פנוי לטלביזיה, מה השאלה פה בכלל ?MDK כתב:נראה לי שנושא העלות ינצח פה. אין לי כסף פנוי לקנות עכשיו טלויזיה ומקרן כבר יש לי. גם אם בסופו של דבר אני אפתח מסך של "רק" "60 זה עדיין משמעותית יותר גדול מכל טלויזיה שאני יכול להרשות לעצמי (כרגע).
האם גם בחדרים שיש בהם טלויזיה (LCD או פלאזמה) נהוג לצבוע את הקירות בצבע קהה או שרק כשמדובר במקרנים?...
הנתון הזה הופך הכל.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - הכי פשוט
קח את המקרן
כנס לחדר בבית
תשים אותו במרחק שהקצה שלו 3 מ' מהקיר - תקרין תמונה, תבדוק איזה גדלים אתה יכול להכניס
ואז דבר איתנו
ד"א - זה מקרן דיי ישן - שאלה טובה מאוד כמה תקבל עליו - לא הרבה...
אולי שווה בכל זאת לשמור עליו
קח את המקרן
כנס לחדר בבית
תשים אותו במרחק שהקצה שלו 3 מ' מהקיר - תקרין תמונה, תבדוק איזה גדלים אתה יכול להכניס
ואז דבר איתנו
ד"א - זה מקרן דיי ישן - שאלה טובה מאוד כמה תקבל עליו - לא הרבה...
אולי שווה בכל זאת לשמור עליו