בנוגע ל720P ו1080P

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעונין להרכיב מחשב שישב בסלון ויהווה מרכז מדיה לבית. אני מוריד סדרות וסרטים מהאינטרנט בעיקר סרטי XVID כאלה ששוקלים כ700 מגה לסרט ולפעמים את ה720P ששוקלים כמה ג'יגה. לא יצא לי להוריד 1080P או לראות אחד. השאלה היא מה ההבדל בין 720P ל1080P ואם יש כאלה שהחליטו לוותר על הפורמט הזה לחלוטין?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אם יש לך מסך HD Ready אז אין טעם להוריד תכני 1080P.
אם יש לך מסך Full HD, תתחיל לראות הבדלים (בלי לתקוע את החוטם בתוך המסך אלא ממרחק צפייה סביר) רק במסכים בגודל של מעל 50 אינץ'.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

ההבדל הוא פונקציה של גודל מסך ומרחק צפיה.
בעקרון אם יש לך מסך HD READY אתה יכול להסתפק ב 720P.
אבל אני רואה הבדלים בין 720P ל 1080P במסך HD READY במיוחד אם אתה משווה סרטים לא מקוריים.

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זאת הטלויזיה שיש לי : http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_aen.pdf

האם מספיק להוריד 720P? בנוסף רציתי לדעת אם חיבור המחשב למסך הטלויזיה בכבל HDMI ישפר את איכות הסרט

adir25
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

שליחה #5 

טלויזיה יפה :-)

ממה שקראתי אין כל עוד אתה מחבר hdmi או dvi לא אמור להיות הבדל מהותי, ההבדל הוא שבחיבור hdmi אתה מעביר גם קול מה שלא קורה ב dvi , ומוזמנים לתקן אותי כאן החברה במידה ואני טועה.
אילו החיבורים שלדעתי תקבל את התמונה הטובה ביותר.
אני חושב ש720p יעשה את העבודה לא נראה לי שיש צורך ב1080p אבל אם אין לך בעיית איכסון אז למה לא, המסך שלך תומך ברזולוציה קצת יותר גבוהה מזו של ה 720p ולכן אם תוריד 1080p אתה תקבל את הרזולוציה המקסימלית שלך 1366X768
במקום 720p שזה בעצם 1280X720 .
חברה אם אני טועה אתם מוזמנים לתקן אותי, בכל מקרה אם אני צודק אני בספק אם העיניים שלי שימו לב להבדל.
נערך לאחרונה על ידי adir25 ב 12/11/2008 22:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

המלך כתב:ההבדל הוא פונקציה של גודל מסך ומרחק צפיה.
בעקרון אם יש לך מסך HD READY אתה יכול להסתפק ב 720P.
אבל אני רואה הבדלים בין 720P ל 1080P במסך HD READY במיוחד אם אתה משווה סרטים לא מקוריים.
...
אני חושב בעיקר בגלל הקידוד הגרוע של רוב סרטי ה-720P שמשום מה יש שאיפה להתאים אותם ל-DVD של 4.5 ג'יגה. 720P בגודל 6.5 ג'יגה הם באיכות מצויינת ואני לא מבחין בהבדל בינם לבין 1080P על מסך HD READY.
מצד שני, בגדלים כאלה עדיף כבר להוריד 1080P כי מי יודע מתי יהיה מסך שיתמוך בזה? (בתקווה שבקרוב לי!)

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

חחח מצטער שאני חופר אבל שאלה נוספת עלתה לי

אני מחבר את המחשב לטלויזיה באמצעות HDMI ואת המחשב לרסיבר ביציאה האופטית,עכשיו נניח והרסיבר מכובה ואני מגביר את הווליום בטלויזיה..איכות הצליל תהיה טובה יותר בזכות הHDMI?

adir25
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

שליחה #8 

אף פעם לא התעמקתי באיכות של הסאונד בhdmi אני מניח שזה סטראו כי הרי למסך יש סה"כ 2 רמקולים לא? או בכל אופן רק left ו right מה האיכות? אין לי מושג אני מניח שנורמלית לצפיה בטלויזיה, אני אישית מעדיף את הרסיבר, אין כמו לשמוע את הרמקולים האחוריים זה הכי כיף :-)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”