תקליט של GENESIS
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש לי תקליט של GENESIS- SELLING ENGLAND BY THE POUND בהדפסה מקומית שלPHONODOR/LITRATONE משנת 1975. הוא נשמע זוועתי אף על פי שויזואלית הוא נראה טוב ומבריק. אני שומע לאורך כל התקליט HISS ברמות משתנות כולל כעין רעש שריטה מתמשכת. התקליט לא נראה בכלל חרוש ואפילו ניקיתי אותו על רטוב, אך ללא הועיל.
האם למישהו בפורום יש את התקליט בהדפסה מקומית והוא נשמע אצלו גם כזה זוועתי?
http://cgi.ebay.com/GENESIS---Selling-E ... otohosting
האם למישהו בפורום יש את התקליט בהדפסה מקומית והוא נשמע אצלו גם כזה זוועתי?
http://cgi.ebay.com/GENESIS---Selling-E ... otohosting
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
גם לי יש אותו, כמובן בהדפסה מקומית והוא נשמע לי לא רע.
אין את הHiss המדובר והוא דיי משומש אפילו, מלבד קצת פופים של אבק הוא נשמע בסדר.
אני מניח שבהשוואה להוצאות חוץ ארציות כמובן הוא נשמע דרעק, אבל כמקור השוואה ראשון - לא רע בכלל. או שזו המוזיקה.
כנ"ל לגבי תקליטים אחרים של ג'נסיס שיש לי, שרכשתי בחור השחור.
אם תרצה אותו למטרה מכל סוג שהוא, אני בכיף אוכל להשאיל לך אותו.
אני מניח שבהשוואה להוצאות חוץ ארציות כמובן הוא נשמע דרעק, אבל כמקור השוואה ראשון - לא רע בכלל. או שזו המוזיקה.
אם תרצה אותו למטרה מכל סוג שהוא, אני בכיף אוכל להשאיל לך אותו.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

Tamirb,
העליתי דגימה. תגיד לי אם אצלך זה נשמע גם כך.
http://www.2shared.com/file/4269961/4eabac8a/gen.html
העליתי דגימה. תגיד לי אם אצלך זה נשמע גם כך.
http://www.2shared.com/file/4269961/4eabac8a/gen.html
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן , ז"ק מאוד אחרי שהתחלתי לקנות תקליטים (אז בעבר בשנות ה80 או ה90 לא ממש זוכר) , אני הבנתי שאי אפשר לסמוך על הקלטות מקומיות , וקונים אותם רק בשני תנאים : 1 - תקליט חדש לחלוטין שהמאסטר שלו רק היגיע עכשיו לארץ
2 - התקליט החדש הזה לא יצא ו/או אי אפשר להשיג בהקלטה תוצרת חוץ
ולכן , למרות שאני לא מכיר את התקליט הספציפי , אני בטוח שיש לו היסס. כי ברגע שתקליט היה מבוקש , החברות היו משתמשות במאסטר ליותר פעמים ממה שהיה מותר (הרי צריך לא לשלם את כול הדמי זכיון
), ולכן הם היו פחות טובים . ויכולת להשוות בחנות (אם היית לקוח מועדף , הם שמרו לך הקלטה ראשונה של הבאטש הראשון ) , ובין שני באטשים היה הבדל גדול מאוד
2 - התקליט החדש הזה לא יצא ו/או אי אפשר להשיג בהקלטה תוצרת חוץ
ולכן , למרות שאני לא מכיר את התקליט הספציפי , אני בטוח שיש לו היסס. כי ברגע שתקליט היה מבוקש , החברות היו משתמשות במאסטר ליותר פעמים ממה שהיה מותר (הרי צריך לא לשלם את כול הדמי זכיון
תלוי מתי הודפס.
כאשר הוא הודפס תחת "פונוקול" בשנות ה-80 או סוף 70 הוא נשמע רע מאוד..
בהדפסות מוקדמות יותר, ייתכן שהוא נשמע טוב יותר.
דבר דומה קרה ל-קינג קרימזון IN THE COURT.. אני לא מסוגל לשמוע אותו בהדפסת ארץ. היס ורעשים נוראיים כמו תקליט 78.
בקרוב מאוד מאוד (עניין של שבועיים), עומד לצאת מארז מיוחד שרבים מאוד מחכים לו: 5 האלבומים הראשונים של הלהקה (שהיו מעולים אגב), בהדפסת 180 גרם, DEAD QUIET, מהמסטר המקורי, דבר שלא קרה המון המון שנים (ג'נסיס לא הדפיסה רשמית ווינילים שלה יותר מעשור).
אלבום זה, "למכור את אנגליה לפי הפאונד", נחשב לאחר מאלבומי המופת שנוצרו אי פעם, בשורה אחת יחד עם "הצל האפל של הירח".
כאשר הוא הודפס תחת "פונוקול" בשנות ה-80 או סוף 70 הוא נשמע רע מאוד..
בהדפסות מוקדמות יותר, ייתכן שהוא נשמע טוב יותר.
דבר דומה קרה ל-קינג קרימזון IN THE COURT.. אני לא מסוגל לשמוע אותו בהדפסת ארץ. היס ורעשים נוראיים כמו תקליט 78.
בקרוב מאוד מאוד (עניין של שבועיים), עומד לצאת מארז מיוחד שרבים מאוד מחכים לו: 5 האלבומים הראשונים של הלהקה (שהיו מעולים אגב), בהדפסת 180 גרם, DEAD QUIET, מהמסטר המקורי, דבר שלא קרה המון המון שנים (ג'נסיס לא הדפיסה רשמית ווינילים שלה יותר מעשור).
אלבום זה, "למכור את אנגליה לפי הפאונד", נחשב לאחר מאלבומי המופת שנוצרו אי פעם, בשורה אחת יחד עם "הצל האפל של הירח".
The Black Wax
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
Tamirb כתב:גם לי יש אותו, כמובן בהדפסה מקומית והוא נשמע לי לא רע.
אם תרצה אותו למטרה מכל סוג שהוא, אני בכיף אוכל להשאיל לך אותו....
שים לב שהפונו-סטייג' של חנן מאד חושפני ונטול רחמים, וזה ממש לא המקרה ברוב המערכות, כך שקרוב לודאי שה-HISS נמצא שם והמערכת שלך פשוט לא מעבירה אותו.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

אני ממש מאוכזב מהסאונד. חשבתי להמיר אותו כמו יתר התקליטים שלי אבל אני נוטש את הרעיון. פשוט חבל על שעות מחט.
לעומת זה הנחתי כעת את אלבום הסולו הראשון של רוג'ר ווטרס (מנהיג הפינק פלויד) - THE PROS AND CONS OF HITCH HIKING בהדפסה מקומית של CBS עוד לפני שניקיתי אותו על רטוב והוא נשמע ממש מצוין ונקי יחסית.
לעומת זה הנחתי כעת את אלבום הסולו הראשון של רוג'ר ווטרס (מנהיג הפינק פלויד) - THE PROS AND CONS OF HITCH HIKING בהדפסה מקומית של CBS עוד לפני שניקיתי אותו על רטוב והוא נשמע ממש מצוין ונקי יחסית.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
יאיר הערה בונה , אח יקרyairf כתב:Tamirb כתב:גם לי יש אותו, כמובן בהדפסה מקומית והוא נשמע לי לא רע.
אם תרצה אותו למטרה מכל סוג שהוא, אני בכיף אוכל להשאיל לך אותו....
שים לב שהפונו-סטייג' של חנן מאד חושפני ונטול רחמים, וזה ממש לא המקרה ברוב המערכות, כך שקרוב לודאי שה-HISS נמצא שם והמערכת שלך פשוט לא מעבירה אותו....
לדעתי הפונו של חנן הוא משקף מציאות שקופה לפי בדיקתי באולפן עם הסט אפ הישן שלי , ולאוו דווקא החדש, לצערי.
יתכן ויש גם משהו בדבריך אני יבדוק אצלי אולי יש לי גם את התקליט הנ"ל ויעלה דגימה בדיוק של אותו קטע שחנן העלה אני רק יבדוק אם התקליט הזה קיים אצלי , אם כן זכינו שניינו אולי לתשובה פחות או יותר אך לא הכי מדוייקת מה שנקרה "אנחנו בשכונה"...אך לא בדיוק באותו רחוב - דהיינו אנחנו באיזור..
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
chalmh
- חבר מביא חבר

yairf,
צודק. כשהפעלתי פילטור אוטומטי בכרטיס הקול הצלחתי לחסל כמעט את כל הרעשים אבל זה נשמע לא מושלם ולכן אני מוותר על ההמרה שלו. אני בדרך כלל מנקה את הרעש עם התכנה כמו עם פינצטה באופן מקומי ופרטני מאוד. התקליט הזה יגזול ממני ים של זמן.
תקליט איכותי נשמע דרך הבונבוניירה ממש מתוק
צודק. כשהפעלתי פילטור אוטומטי בכרטיס הקול הצלחתי לחסל כמעט את כל הרעשים אבל זה נשמע לא מושלם ולכן אני מוותר על ההמרה שלו. אני בדרך כלל מנקה את הרעש עם התכנה כמו עם פינצטה באופן מקומי ופרטני מאוד. התקליט הזה יגזול ממני ים של זמן.
תקליט איכותי נשמע דרך הבונבוניירה ממש מתוק
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן, קשה לי לתת לך תשובה אומדנית וכנה, מפאת פערי הסטאפ העצומים שלנו.
אני אמנם לא פעיל בפורום יותר מדי, אבל אני קורא המון והספקתי לחקור את הציוד שלך לא מעט ממה שכמובן נתת לטעום.
הסטאפ שלי הוא חלש בלשון המעטה, פטיפון של טכניקס שמחובר דרך פראמפ פשוט של 250 ש"ח למערכת סטראו (דווקא לא רעה), ככה שרוב הסיכויים שיאיר צודק במקרה הזה.
בכל מקרה, אם אוכל לעזור בכל דרך אחרת, רק תגיד
אגב, שאלה לי אליך, אני גם מעוניין להתנסות בזה אך אני קודם חייב לברר את השגעון הזה - מדוע אתה טורח להמיר את כל התקליטים שלך למידע דיגיטלי? לצרכי שימור או למידה?
אני אמנם לא פעיל בפורום יותר מדי, אבל אני קורא המון והספקתי לחקור את הציוד שלך לא מעט ממה שכמובן נתת לטעום.
הסטאפ שלי הוא חלש בלשון המעטה, פטיפון של טכניקס שמחובר דרך פראמפ פשוט של 250 ש"ח למערכת סטראו (דווקא לא רעה), ככה שרוב הסיכויים שיאיר צודק במקרה הזה.
בכל מקרה, אם אוכל לעזור בכל דרך אחרת, רק תגיד
אגב, שאלה לי אליך, אני גם מעוניין להתנסות בזה אך אני קודם חייב לברר את השגעון הזה - מדוע אתה טורח להמיר את כל התקליטים שלך למידע דיגיטלי? לצרכי שימור או למידה?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
תקליט מדהים, הקלטה כמעט מושלמת, תחום דינמי בשמיים, עבורי הוא ממש Reference אמיתי, ורצוי בהדפסה בריטית, אז הוא במיטבו (יש לי גם בהדפסה אמריקאית שהיא די בינונית).chalmh כתב:אלבום הסולו הראשון של רוג'ר ווטרס (מנהיג הפינק פלויד) - THE PROS AND CONS OF HITCH HIKING בהדפסה מקומית של CBS עוד לפני שניקיתי אותו על רטוב והוא נשמע ממש מצוין ונקי יחסית....
-
chalmh
- חבר מביא חבר

Tamirb שאל:
החלק השני של התשובה עוסק בעצם בלימוד תוך כדי ההמרה. לומדים את עקרונות עיבוד האותות מאספקטים שונים ומשונים. מחדדים את השמיעה להבחנה בניואנסים קטנים. מבחינתי העבודה הזאת ממש מרתקת ומעניינת. היא רצופה בעיות שונות ומשונות ואני יכול לומר כמעט בוודאות שבעיות של תקליט אחד שונות מהאחר וכמעט כל יום לומדים דברים חדשים ומופתעים חדשות לבקרים. אני כבר עוסק בזה כשנה ומחצה ולא היה לי יום אחד משעמם בתחביב הזה. מה גם שהתחביב הזה מצריך שמירה על רמה גבוהה של הציוד ובמיוחד אם זאת מחרשה כמו שאני משתמש.
אם אתה מתכוון להיכנס לזה, דע לך שזה אתגר לא פשוט אם רוצים לעשות עבודה איכותית (הגם שהיא תחביב ולא מקצוע). לשמחתי יש לי כמה חברים שמספקים לי משוב על העבודות שאני עושה. חלקם אנשים מהישוב, חלקם אודיופילים וחלקם אנשי סאונד מקצועיים. אני אסיר תודה שנפלה לידי הזכות לקבל ביקורת מהידידים היקרים הללו. מפאת הצניעות לא אציין את שמם. אם אתה רוצה להתקדם בתחביב הזה אתה חייב שתהיה לך רמת ביקורת חיצונית כלשהי. אני פשוט מביט לאחור ורואה כיצד שיפרתי את עבודתי בלימוד עצמי כמעט לחלוטין.
אם אתה נכנס לזה שיהיה בהצלחה ואני תמיד כאן לעזרתך.
גם וגם. קודם כל אני נוסע לעבודה ומהעבודה כל יום כשעה הלוך ושעה חזור וחשבתי לעצמי להכין דיסקים של אוסף התקליטים שיש ברשותי כדי שאוכל גם ליהנות מהנסיעה. עבורי הנסיעה היא זמן איכות בו אני חושב על פתרון בעיות מכל מיני סוגים ללא כל הפרעה תוך כדי האזנה למוזיקה החביבה עלי. שנית, ידוע שכל השמעה של תקליט גורעת מאיכותו. בפעמים הראשונות השחיקה היא המשמעותית ביותר ולאחר מכן זה פוחת. להשמיע תקליט פעמים רבות כאשר חלק מההשמעות הן סתמיות ולא האזנה "מושקעת" בעצם "מבזבזות" את חייו. לכן את הדיסק אפשר לשמוע אינספור פעמים ללא כל שחיקה. מה גם שאני משתדל מאוד להפיק את הדיסק בטונציה הקרובה ביותר לסאונד של התקליט. מלאכה לא קלה כלל ועיקר וגוזלת זמן רב. האמת יותר זול (בהתחשב בכמות שעות העבודה המושקעות) להיכנס לחנות ולקנות את הדיסק ולא תמיד הוא קיים.אגב, שאלה לי אליך, אני גם מעוניין להתנסות בזה אך אני קודם חייב לברר את השיגעון הזה - מדוע אתה טורח להמיר את כל התקליטים שלך למידע דיגיטלי? לצרכי שימור או למידה?...
החלק השני של התשובה עוסק בעצם בלימוד תוך כדי ההמרה. לומדים את עקרונות עיבוד האותות מאספקטים שונים ומשונים. מחדדים את השמיעה להבחנה בניואנסים קטנים. מבחינתי העבודה הזאת ממש מרתקת ומעניינת. היא רצופה בעיות שונות ומשונות ואני יכול לומר כמעט בוודאות שבעיות של תקליט אחד שונות מהאחר וכמעט כל יום לומדים דברים חדשים ומופתעים חדשות לבקרים. אני כבר עוסק בזה כשנה ומחצה ולא היה לי יום אחד משעמם בתחביב הזה. מה גם שהתחביב הזה מצריך שמירה על רמה גבוהה של הציוד ובמיוחד אם זאת מחרשה כמו שאני משתמש.
אם אתה מתכוון להיכנס לזה, דע לך שזה אתגר לא פשוט אם רוצים לעשות עבודה איכותית (הגם שהיא תחביב ולא מקצוע). לשמחתי יש לי כמה חברים שמספקים לי משוב על העבודות שאני עושה. חלקם אנשים מהישוב, חלקם אודיופילים וחלקם אנשי סאונד מקצועיים. אני אסיר תודה שנפלה לידי הזכות לקבל ביקורת מהידידים היקרים הללו. מפאת הצניעות לא אציין את שמם. אם אתה רוצה להתקדם בתחביב הזה אתה חייב שתהיה לך רמת ביקורת חיצונית כלשהי. אני פשוט מביט לאחור ורואה כיצד שיפרתי את עבודתי בלימוד עצמי כמעט לחלוטין.
אם אתה נכנס לזה שיהיה בהצלחה ואני תמיד כאן לעזרתך.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
- חבר מביא חבר

yairf,
כל פילטר שאני מפעיל אני שומר אותו עם הפרמטרים תחת השם של התקליט. לעתים יש לתקליט אחד מספר פילטרים. אני עושה זאת לצורך REVERSE ENGINEERING אם אזדקק ביום מן הימים.
כל פילטר שאני מפעיל אני שומר אותו עם הפרמטרים תחת השם של התקליט. לעתים יש לתקליט אחד מספר פילטרים. אני עושה זאת לצורך REVERSE ENGINEERING אם אזדקק ביום מן הימים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- קיבל תודות: 13 פעמים
היי חנן
לצערי לא מצאתי ואין בידיי או באוסף שלי את התקליט שייש ברשותך
אך אם אתקל בו בין חברים אשמח לבדוק את הנושא ולחזור עם תוצאה או תשובה לפחות .
לצערי לא מצאתי ואין בידיי או באוסף שלי את התקליט שייש ברשותך
אך אם אתקל בו בין חברים אשמח לבדוק את הנושא ולחזור עם תוצאה או תשובה לפחות .
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
CBS היו תמיד טיפה יותר טובים מכול החברות , אולי בגלל שאז הם היו בבעלות חלקית של חברה זרה (לא זוכר איזו )chalmh כתב:אני ממש מאוכזב מהסאונד. חשבתי להמיר אותו כמו יתר התקליטים שלי אבל אני נוטש את הרעיון. פשוט חבל על שעות מחט.
לעומת זה הנחתי כעת את אלבום הסולו הראשון של רוג'ר ווטרס (מנהיג הפינק פלויד) - THE PROS AND CONS OF HITCH HIKING בהדפסה מקומית של CBS עוד לפני שניקיתי אותו על רטוב והוא נשמע ממש מצוין ונקי יחסית....
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- קיבל תודות: 1 פעם
לי יש את ההוצאה בזוועתית הזאת.. תוצרת פרלפון חיפה אם אני לא טועה, שם התקליט כתוב בצבע ורוד למטה ולא בצבע שחור כמו במקור.
אכן, סאונד זוועתי וחלש... לא שמעתי אותו כבר המוןןן זמן מהסאונד הגרוע אבל אם אני זוכר נכון היה לי את הרעשים המדוברים... על הרפצוף של הדפסה ישראלית
אכן, סאונד זוועתי וחלש... לא שמעתי אותו כבר המוןןן זמן מהסאונד הגרוע אבל אם אני זוכר נכון היה לי את הרעשים המדוברים... על הרפצוף של הדפסה ישראלית