Pioneer VSA-AX10 vs. AX10iS

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל דיירי הבית..
יש לי אפשרות לרכוש כרגע את שני הרסיברים האלו במחיר טוב (רק אחד מהם כלומר.. :mrgreen: )
השאלה היא אם ההבדל ביניהם משמעותי מאוד מבחינת הסאונד,למעט הכוח המסופק,כך שהקפיצה בדינרוס מפצה על כך?
יש לי כרגע את ה-5I שהוא טוב בפני עצמו,אך אלו כמובן בליגה משלהם.
אגב,לשניהם אין HDMI למיטב הבנתי כך שזה אינו האישו פה.
אשמח להערות ותגובות ממי שמכיר אישית את הנפשות הפועלות.. :wink:
תודה לכולם..

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

אני חייב להגיד / להעיר - שלדעתי - לקנות היום רסיבר במחיר גבוה (עולה משהו כמו 8K צפונה לא?) בלי HDMI, בלי פורמטים חדשים, זה ממש חבל
אם היית אומר לי שזה משהו של סטריאו - אני מבין
אבל היום - לרכוש משהו שהוא ללא מיתוג HDMI, UPSCALE וכו'...

אני יודע שאני לא עוזר לך להחליט מה מבינהם - אבל הייתי שוקל את העניין.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #3 

lawpower כתב:אני חייב להגיד / להעיר - שלדעתי - לקנות היום רסיבר במחיר גבוה (עולה משהו כמו 8K צפונה לא?) בלי HDMI, בלי פורמטים חדשים, זה ממש חבל

...
לדעתי ידידי אתה ממש חוטא לאמת...קודם כל אמפליפיירים כאלו כבר לא מייצרים ברמות הנדסה והשקעה כאלו..ולהגיד שמגבר כזה כבר לא שווה(הרבה...)זה כבר ממש מקומם ומעצבן!מחר אני אביא לך מפענח של הפורמטים החיצוניים המכו.....הללו ואחבר אותו לכל מגבר שתרצה!אך מה עם שאר המגבר עצמו :?: ....כל שאר הפרמטרים :?: הם יעמדו באיכויות של המגברים הנל :?: מסופקני קשות :roll: :roll: ולענייננו-
הAX10 הינו ללא I LINK כלומר אם יש לך DVD של פיוניר עם החיבור המיוחד הזה,אז לך על הAX10I שכולל אותו .אך אם אין לך לך על הקודם,ובמידה וההבדל הכספי הוא לא גדול ביניהם לך על הAX10I ׁ(אם הוא יותר שמור.... (Y)

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

צודק!!!

שליחה #4 

lawpower כתב:אני חייב להגיד / להעיר - שלדעתי - לקנות היום רסיבר במחיר גבוה (עולה משהו כמו 8K צפונה לא?) בלי HDMI, בלי פורמטים חדשים, זה ממש חבל

...
(Y)
:mrgreen:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.

ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.

נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

ziv_r כתב:עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.

ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.

נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית.
...
זיו ,זה נחמד ויפה מה שאתה אומר (i) אך לא כולם חשוב להם את הפונקציות שדברת עליהם ,ויכול להיות דווקא שלהרבה כן :!: כך שאין פה עניין של ויכוח בכלל,מה נכון ומה לא ,וכל אחד יעשה את החשבון שלו מה חשוב לו אם המיתוג ואפסקיילין,או חיבור ישיר(לדוגמא..)של המכשירים למסך,וכן גם בבוא הצורך מפענח חיצוני של הפורמטים החדשים ,וכן גם ליהנות מסאונד ועוצמה של מגבר בסדר גודל כזה המוזכר לעיל,וגם מכל העולמות,אך זה עניין כבר אינדיוידואלי..של מחיר מול תמורה (Y) :|

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

ADICT כתב:לדעתי ידידי אתה ממש חוטא לאמת...קודם כל אמפליפיירים כאלו כבר לא מייצרים ברמות הנדסה והשקעה כאלו..ולהגיד שמגבר כזה כבר לא שווה(הרבה...)זה כבר ממש מקומם ומעצבן!מחר אני אביא לך מפענח של הפורמטים החיצוניים המכו.....הללו ואחבר אותו לכל מגבר שתרצה!אך מה עם שאר המגבר עצמו :?: ....כל שאר הפרמטרים :?: הם יעמדו באיכויות של המגברים הנל :?: מסופקני קשות :roll: :roll: ולענייננו-
הAX10 הינו ללא I LINK כלומר אם יש לך DVD של פיוניר עם החיבור המיוחד הזה,אז לך על הAX10I שכולל אותו .אך אם אין לך לך על הקודם,ובמידה וההבדל הכספי הוא לא גדול ביניהם לך על הAX10I ׁ(אם הוא יותר שמור.... (Y)
...
תשמע
כשאתה אומר - "אתה ממש חוטא לאמת" זה לא בדיוק להביע דיעה. זה להציב עובדות בשטח.

יכול להיות שיבוא מישהו ויביע דעתו שהNOMAD של CREATIVE זה הנגן הכי כדאי שיש ומומלץ לקנות אותו בחום - אפילו שיש לו רק 128MB מקום (או משהו כזה)...
זה להביע דעה...
אל תפסול- תביע דעה - שהשואל יחליט...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

lawpower כתב:
ADICT כתב:לדעתי ידידי אתה ממש חוטא לאמת...קודם כל אמפליפיירים כאלו כבר לא מייצרים ברמות הנדסה והשקעה כאלו..ולהגיד שמגבר כזה כבר לא שווה(הרבה...)זה כבר ממש מקומם ומעצבן!מחר אני אביא לך מפענח של הפורמטים החיצוניים המכו.....הללו ואחבר אותו לכל מגבר שתרצה!אך מה עם שאר המגבר עצמו :?: ....כל שאר הפרמטרים :?: הם יעמדו באיכויות של המגברים הנל :?: מסופקני קשות :roll: :roll: ולענייננו-
...
תשמע
כשאתה אומר - "אתה ממש חוטא לאמת" זה לא בדיוק להביע דיעה. זה להציב עובדות בשטח.

יכול להיות שיבוא מישהו ויביע דעתו שהNOMAD של CREATIVE זה הנגן הכי כדאי שיש ומומלץ לקנות אותו בחום - אפילו שיש לו רק 128MB מקום (או משהו כזה)...
זה להביע דעה...
אל תפסול- תביע דעה - שהשואל יחליט...
...
ידידי היקר(אתה נשאר ידידי... (Y) (f) )אני ציינתי בראשית דבריי שמדובר ב"לדעתי" :| ואני חושב שהוויכוח פה הוא לא על סמנטיקה ולא על אבשלום קור...אלא על התוכן ...ואולי אני קצת משוחד לגבי פיוניר בכלל(אם נזכור על מה הדיון..)אז אני קצת לא אובייקטיבי..אך לפחות אני יכול להוות דוגמא לעצה שנתתי בראשית השרשור (Y) :idea:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

נראה לי תבוא, עם המגבר, נביא חומרים שאפשר להשוות ונעשה ראש בראש LX70 נגד AX10...

למרות שזה דיי בעייתי לעשות השוואה כזו (בגלל החיבור השונה)

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #10 

lawpower כתב:נראה לי תבוא, עם המגבר, נביא חומרים שאפשר להשוות ונעשה ראש בראש LX70 נגד AX10...

...
אם אתה משווה אותם באחת מהשיטות החדשות מול השיטות הישנות אז אין מקום להשוואה
בכלל. הLX70 יאכל את המגבר הזקן והותיק בלי מלח וגם יבעט ויעיף ויקמט אותו לכל הרוחות . :)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

lawpower כתב:נראה לי תבוא, עם המגבר, נביא חומרים שאפשר להשוות ונעשה ראש בראש LX70 נגד AX10...

...
רק תגיד לי מתי ואיפוא ואשמח להגיע 8) ,אך המבחן יעשה עלידי מבקר מקצועי של האתר ואובייקטיבי :!: ואני מוכן לתת אותו אפילו לכמה ימים 8O כי אם נהיה רציניים מספר שעות לא יספיקו להגיע למסקנה קולעת וחד משמעית :roll: ואז נפרסם אתהתוצאות אחד לאחד :idea: (~) (i) (b) (Y) :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

מרטין - אתה ואיתי הגיתי פנויים?
איתי מהוד השרון גם כן לא?

אפשר להשוות אותם בכל מיני פורמטים לאו דווקא החדשים...
לדעתי מישהו שכבר עשה מבחן השוואתי (ולא הפך לעוסק בתחום ;)) יעשה את זה בקלות תוך כמה שעות (ואני ואתה נוכל גם ללמוד משהו)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

רק שיהיה לי ברור, אתם הולכים להשוות בין DTS & DD ב AX10 מול DTS-HD Master Audio & Dolby TrueHD ב LX70?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

ANYTIME ANYWHERE :D :D (~) (i) (b) :מכונת יריה: :rocket: :משור: :רובה:

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

אני שם 10000 ש"ח על הLX70 !!!
(Y)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

dor8 כתב:אני שם 10000 ש"ח על הLX70 !!!שים שים :D זה בדיוק הסכום שחסר לי... :D
(Y)
...
שים שים :D זה בדיוק הסכום שחסר לי... :D

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #17 

:lol: :lol:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

אומנם היום משקל זה כבר לא כלכך פקטור,אך איך אתם משווים מגבר ששוקל 34 קג,לרסיוור 17 קג, בדיוק :?: :roll: ועוד פעם תגידו לי הפורמטים החדשים ,שתפסו בנתיים רק אצל זיו ,ועוד כמה אייים בודדים.. :island:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

ADICT,
מטרת השאלה הקודמת שלי הייתה להבין מה בדיוק מטרת הניסוי.
אם אתם מתכוונים להשוות DTS מול DTS-HD או DD מול Dolby TrueHD, אפשר לבצע את הניסוי הזה על ידי שימוש ב LX70 למשל (לצערנו ה AX10 מיושן ולא יתאים לבדיקה זו).

אם המטרה להשוות DTS ב AX10 מול DTS-HD ב LX70 - אזי ההשוואה לא נכונה, אלו פורמטים שונים, צורת החיבור בין המקור לרסיבר שונה והבדיקה נעשית על ידי רסיברים שונים - בדיקה נכונה צריכה להתבצע רק על ידי שינוי פרמטר בודד על מנת להיות משוכנעים כי הפרמטר ששונה הינו זה שגרם לשינוי.

אין ספק כי DTS-HD או Dolby TrueHD טובים יותר בכל פרמטר מ DTS & DD, זוהי כלל לא שאלה. קיימים יופי של הסברים מעמיקים באתרי הפורמטים וגם אפשרות לשליחת הודעות לבעלי אסמכתא.

לגבי איים בודדים, אתה הוא זה שחי על כזה אם אתה ממשיך לטעון בקול רם את הרלוונטיות של ה AX10 בימים אלו. כל העולם מתקדם כבר בשנה האחרונה לכיוון לרסיברים מתקדמים יותר, בשנה הקרובה כל חברות הרסיברים הגדולות כנראה יפסיקו למכור רסיברים ללא תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, זוהי לא שאלה של השוואות קילוגרמים או מבחנים שונים, זוהי עובדה. אתה יכול להצטרף לשאר העולם ולהתקדם - ואתה יכול להשאר על האי הבודד שלך.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

בוא לא נפסול זיו - אולי 34 ק"ג DTS ישקלו יותר מ-17 DTS-HD?

מה שאפשר זה לחכות שיצא נגן עם יציאות אנלוגיות - מה שיאפשר אם הבנתי נכון גם ל"רסיברים ישנים" יותר לנגן או משהו דומה את הפורמט...

חוץ מזה - לפני שאנחנו מתחילים מלחמה בפורמטים חדשים - יהיה מעניין מלחמה בפורמטים שה AX10 יודע לנגן

וADICT
אתה יודע לפני איזה 50-60 שנה היו מחשבים בגודל של מגרש כדורגל - אתה יודע כמה הם שקלו?
היום לפטופ ששוקל 1.5 ק"ג שוחט את המחשבים...
ולא חסרים עוד דוגמאות - מעולם הרכב וכד'...

כמו שהבנות אומרות וסותרות - "הגודל לא קובע, זה מה עושים איתו" :lol:

נעול

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”