שאלה בנושא חוק הגנת הצרכן
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
היי
מה החוק אומר לגבי ביטול עסקה טלפונית מרחוק אם המוצר לא מתאים לצרכים.
כפי שידוע לי החוק אומר שאני יכול לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה בתוך 14 יום ללא צורך בעילה כלשהי.
הספק מוכן רק להחליף לי במוצר אחר אבל אין לו את מה שאני צריך.
אז אני עכשיו תקוע עם מוצר שלא מתאים.
תודה
מה החוק אומר לגבי ביטול עסקה טלפונית מרחוק אם המוצר לא מתאים לצרכים.
כפי שידוע לי החוק אומר שאני יכול לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה בתוך 14 יום ללא צורך בעילה כלשהי.
הספק מוכן רק להחליף לי במוצר אחר אבל אין לו את מה שאני צריך.
אז אני עכשיו תקוע עם מוצר שלא מתאים.
תודה
נערך לאחרונה על ידי המלך ב 12/11/2008 2:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
קבל:המלך כתב:היי
קניתי מקלדת שלא עושה את העבודה שלשמה קניתי אותה והספק קסיונייט שכולכם מכירים מוכן להחליף לי אותה במוצר אחר שלא ייתן לי כלום וגם יעלה לי יותר כסף.
אני רוצה ביטול עסקה והוא לא מוכן.
מה החוק אומר לגבי זה?
תודה...
http://www.consumers.org.il/default.asp ... 4CAA8CCFB4}
אם החנות אינה מציגה את מדיניות ההחזרה שלה כחוק (ליד הקופה) – הצרכנים זכאים להחזר כספם.
תפנה למועצה לצרכנות. לפני זה תגיד לחנות שפנית אליהם ומגיע לך החזר כספי. אם הוא לא מתרצה, תפנה אליהם באמת
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני לא מבין למה הספק מתעקש.Nissim כתב:אם המוצר לא עומד בקנה אחד עם המובטח, אתה זכאי לכסף.
בכל מקרה ברכישה מרחוק אתה יכול לבטל את העסקה עד 14 יום....
הוא כאילו עושה לי טובה שהוא מוכן להחליף לי אבל אני לא מעוניין להחליף במוצר אחר יותר יקר שגם לא יתאים לי.
שלח לו מכתב רשום בו אתה מודיע על ביטול העסקה ודרישת הכסף חזרה.המלך כתב:אני לא מבין למה הספק מתעקש.Nissim כתב:אם המוצר לא עומד בקנה אחד עם המובטח, אתה זכאי לכסף.
בכל מקרה ברכישה מרחוק אתה יכול לבטל את העסקה עד 14 יום....
הוא כאילו עושה לי טובה שהוא מוכן להחליף לי אבל אני לא מעוניין להחליף במוצר אחר יותר יקר שגם לא יתאים לי....
בשלב השני תתבע אותו.
הספק הזה מדי פעם מסתובב פה, טוב לדעת איך הוא מתנהל.
האם רכשת מוצר או שירות? יש הבדל בחוק בין השניים.
לא לשכוח שהחוק מדגיש כי ביטול עסקת מכר מרחוק תחייב את הצרכן בדמי ביטול בשיעור של 5% ממחיר המוצר או 100 ש"ח, לפי הנמוך מבין השניים.
מעניין מי הספק? אני בטוח שהוא מכיר את החוק, פשוט תפנה אותו לסעיף ותראה לו שאתה יודע מה החוק אומר, זה אמור לעשות את העבודה.
לא לשכוח שהחוק מדגיש כי ביטול עסקת מכר מרחוק תחייב את הצרכן בדמי ביטול בשיעור של 5% ממחיר המוצר או 100 ש"ח, לפי הנמוך מבין השניים.
מעניין מי הספק? אני בטוח שהוא מכיר את החוק, פשוט תפנה אותו לסעיף ותראה לו שאתה יודע מה החוק אומר, זה אמור לעשות את העבודה.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
הזהרתו מראש תופסת רק כאשר המכירה נעשית בחנות ולא כאשר המכירה נעשית מרחוק. עשה את מה שהמליצו לך : מכתב רשום ולאחריו תביעה אם לא יאות.
אם המוצר היה פגום או שונה מזה שהזמנת אתה זכאי להחזר מלא , אחרת אתה חייב לשם דמי ביטול.
אם המוצר היה פגום או שונה מזה שהזמנת אתה זכאי להחזר מלא , אחרת אתה חייב לשם דמי ביטול.
לא הכל במשפט כתוב בחוק, קיימת גם הלכה פסוקה.המלך כתב:יש לך אסמכתא לכך?amiti כתב:גם ללא האריזה ניתן לבטל את העסקה (למעט מוצרים שניתנים להעתקה)....
רשום איפשהו בלשון החוק?...
קיים תקדים לעניין, החלטה של שופט שהדרישה לאי פתיחה של האריזה אינה מתקבלת אם האריזה במצב סביר.