שוק הקולנוע ביתי לאן?
סתם אני תוהה ביני לבין עצמי,לאן הולך היום כל שוק הקולנוע ביתי
שהרי השוק היום זה לא מה שהיה לפני מספר שנים שהכל פרח..וכולם עטו על DVD ורסיוור,ואילו היום כולם כבר נוהרים חזרה לסטריאו הישן והטוב..והסטריאו של הרסיוורים של היום כבר לא מספק אותם,אז איך מצד אחד ישנה עליה חדה בביקוש לסטריאו ייעודי,ומצד שני תעשיית הרסיוורים של קולנוע ביתי ממשיכה לייצר מודלים חדשים ולהציף את השוק כאילו לא שמעו על הסטטיסטיקה
כלומר לאוהב מוסיקה בסטריאו ופחות כבר בקב" לרכוש עדיין רסיוור קב" זו טעות במוצהר
למישהוא יש מה להאיר בעניין
אולי כל הקונספציה של קולנוע ביתי כבר הולכת ומשתנה לכיוונים אחרים 
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שיש אנשים שאוהבים ק"ב בלבד יש אנשים שאוהבים סטריאו בלבד..כמו כן, יש אחוז אנשים שאוהבים את השילוב גם יחד או לחוד.
MartinHSabag כתב:מאיפה הבאת את הניתוח הזה?
יש לך סימוכין ?...
ומה עם הדור הצעיר יותר שאיננו נשוי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ואתה המדד לשוק?
אני חושב שהראיה שלך מעט צרה.
1. הסטריאו הוא שוק קטן מאוד עד אפסי מהשוק. מה שאתה רואה כתנועה בפורום הוא לא מדד לשוק הגדול כי בד"כ חובבי הסטריאו הם קהל שזה "תחביב" בשבילו וככזה הם משקיעים בו (לימוד, חקירה, קריאה, זמן, השווצה וכו') לעומת מערכות ק"ב שנתפסות ע"י מרבית האנשים כמשהו "פרקטי" שצריך לקנות כדי שיהיה וזהו....
2. זה שלך יש פחות זמן בגלל אילוצים כאלו ואחרים זה לא אומר שכל השוק מתנהג ככה.
זה ממש כמו להגיד שבגלל שהגעת לגיל התמותה הטבעית, אז כל העולם הולך ומת......תמיד יהיה את הקהל החדש שיש לו את הזמן וממש לפני האישה והילידים.....
3. שוב, אתה לוקח את האתר ואת הסובבים אותך כדוגמא מייצגת, רק שהשוק הרבה יותר רחב מזה.
שוק האודיו וק"ב מגלגל בישראל כ-3 מיליארד ש"ח בשנה. כמה מתוך זה זה סטריאו נטו? זניח לחלוטין...
אני חושב שהראיה שלך מעט צרה.
1. הסטריאו הוא שוק קטן מאוד עד אפסי מהשוק. מה שאתה רואה כתנועה בפורום הוא לא מדד לשוק הגדול כי בד"כ חובבי הסטריאו הם קהל שזה "תחביב" בשבילו וככזה הם משקיעים בו (לימוד, חקירה, קריאה, זמן, השווצה וכו') לעומת מערכות ק"ב שנתפסות ע"י מרבית האנשים כמשהו "פרקטי" שצריך לקנות כדי שיהיה וזהו....
2. זה שלך יש פחות זמן בגלל אילוצים כאלו ואחרים זה לא אומר שכל השוק מתנהג ככה.
זה ממש כמו להגיד שבגלל שהגעת לגיל התמותה הטבעית, אז כל העולם הולך ומת......תמיד יהיה את הקהל החדש שיש לו את הזמן וממש לפני האישה והילידים.....
3. שוב, אתה לוקח את האתר ואת הסובבים אותך כדוגמא מייצגת, רק שהשוק הרבה יותר רחב מזה.
שוק האודיו וק"ב מגלגל בישראל כ-3 מיליארד ש"ח בשנה. כמה מתוך זה זה סטריאו נטו? זניח לחלוטין...
גם בדור הצעיר לא אתפלא אם הסטטיסטיקה משחקת למגמה הנל...למרות ששם ייתכן שעדיין אחוז במשתמשים בקב" עדיין גבוה..יחסי.Nba כתב:ומה עם הדור הצעיר יותר שאיננו נשוי?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
adict,
לא יודע לגביך, אך תדירות הצפיה שלי בסרטים עלתה פלאים בשנה האחרונה ובחצי השנה בפרט.
לגבי רכישות, לפי ההודעות של חברים שלי שאומרים לי תודה אחרי שאני עוזר להם לבחור משהו חדש, אז לא נראה לי שהשוק ברוויה.
לפי הלמ"ס מדובר על בין 500-600 אלף מסכים שנמכרים בישראל בשנה. מתוכם כ-200 אלף הם מסכי מחשב. בין 50-100 אלף הם עדיין מסכי CRT או מסכים קטנים. כך שנשאר 200-300 אלף מסכים שבפירוש מוגדרים קולנוע ביתי...
לא יודע לגביך, אך תדירות הצפיה שלי בסרטים עלתה פלאים בשנה האחרונה ובחצי השנה בפרט.
לגבי רכישות, לפי ההודעות של חברים שלי שאומרים לי תודה אחרי שאני עוזר להם לבחור משהו חדש, אז לא נראה לי שהשוק ברוויה.
לפי הלמ"ס מדובר על בין 500-600 אלף מסכים שנמכרים בישראל בשנה. מתוכם כ-200 אלף הם מסכי מחשב. בין 50-100 אלף הם עדיין מסכי CRT או מסכים קטנים. כך שנשאר 200-300 אלף מסכים שבפירוש מוגדרים קולנוע ביתי...
מרטין אשמח אם תציג אתה סימוכין לסטטיסטיקה שהצגת לעיל..כלומר על כל אחד שקונה רסיוור יעודי לקולנוע אוכל להציג באותה נשימה לקוח פוטנציאלי שלקח את הרסיוור שלו והוא בדרכו לחנות להחלפה עם ציוד סטריאו ייעודי..ורק כדוגמא קטנה אפילו פיוניר כבר מציגה אמפליפיירים לסטריאו נטו ,אולי כזהוי של מגמה מסויימת...ואל תתפסו אותי רק על פיוניר ..אני מאמין שעוד חברות צצות וקמות בשוק לייצור ציוד סטריאו נטו..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
ADICT,
חחח - אתה ממש לא בכיוון.
הניתוח מאוד פשוט - יצרני הסטריאו כיום חיים על HIGH END כמעט אקסלקוסיבית. מספר הרסיברים שנמכר כיום בעולם הוא ביחס של כמה אלפים (אם לא יותר) למגברי הסטריאו.
פעם כל החנויות הפרטיות ורשתות החשמל היו מחזיקות ציוד סטריאו. כיום זה כמעט ולא קיים פרט אצל יבואנים מתמחים בכמויות של כמה יחידות בחודש.
דבר עם יבואן (כולל פיוניר) ותבדוק איתו כמה הוא מוכר ציוד סטריאו לעומת קולנוע ביתי. עבורו זה בעיקר טרחה, אבל בגלל שמדובר בלקוחות יוקרתיים שווה להם להתעסק בזה.
כל היצרנים חוזרים לזה כי זה "סטייל". לסוני יש רמקול מונו סביבתי שהם מוכרים ב-100,000$ יחידה. כמה הם ימכרו כאלה? בטח כמה בודדים כי זה סטייל וזה לא מיועד ל-MASS MARKET. למרות זאת, הרמקול הזה עושה יותר רעש מאלף רמקולים $100 שהם מוכרים בלי להזיז עפעף.
חחח - אתה ממש לא בכיוון.
הניתוח מאוד פשוט - יצרני הסטריאו כיום חיים על HIGH END כמעט אקסלקוסיבית. מספר הרסיברים שנמכר כיום בעולם הוא ביחס של כמה אלפים (אם לא יותר) למגברי הסטריאו.
פעם כל החנויות הפרטיות ורשתות החשמל היו מחזיקות ציוד סטריאו. כיום זה כמעט ולא קיים פרט אצל יבואנים מתמחים בכמויות של כמה יחידות בחודש.
דבר עם יבואן (כולל פיוניר) ותבדוק איתו כמה הוא מוכר ציוד סטריאו לעומת קולנוע ביתי. עבורו זה בעיקר טרחה, אבל בגלל שמדובר בלקוחות יוקרתיים שווה להם להתעסק בזה.
כל היצרנים חוזרים לזה כי זה "סטייל". לסוני יש רמקול מונו סביבתי שהם מוכרים ב-100,000$ יחידה. כמה הם ימכרו כאלה? בטח כמה בודדים כי זה סטייל וזה לא מיועד ל-MASS MARKET. למרות זאת, הרמקול הזה עושה יותר רעש מאלף רמקולים $100 שהם מוכרים בלי להזיז עפעף.
עופר שלוםoferlaor כתב:adict,
לפי הלמ"ס מדובר על בין 500-600 אלף מסכים שנמכרים בישראל בשנה. מתוכם כ-200 אלף הם מסכי מחשב. בין 50-100 אלף הם עדיין מסכי CRT או מסכים קטנים. כך שנשאר 200-300 אלף מסכים שבפירוש מוגדרים קולנוע ביתי......
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אם כבר, ADICT, נראה לי ששוק הקולנוע צריך לדאוג... ככל שהאיכות וגודל המסך עולים לקולנוע הביתי, כך הצורך לצאת לקולנוע יורד.
מדובר במצוקה אמיתית בהוליווד, לכן ישנם סרטים כמו בטמן האחרון שצולמו בפילס 70 ממ והוקרנו על מסכי ענק בחו"ל. וגם סרטי תלת מיימד חדשים... כל זה כדי להוציא אנשים מהבית.
הקולנוע הביתי יכול להרוג את הקולנוע...
אם תסתכל ברשימת רבי המכר של הקולנוע בארה"ב תראה שסרטים "רגילים": קומדיות רומנטיות וסרטי מתח עם אל פצ'ינו לא מגיעים ל 10 הפותחים... הסרטים המוצלחים עם אלה שהם "גדולים מהחיים"
אין לי סימוכן
מדובר במצוקה אמיתית בהוליווד, לכן ישנם סרטים כמו בטמן האחרון שצולמו בפילס 70 ממ והוקרנו על מסכי ענק בחו"ל. וגם סרטי תלת מיימד חדשים... כל זה כדי להוציא אנשים מהבית.
הקולנוע הביתי יכול להרוג את הקולנוע...
אם תסתכל ברשימת רבי המכר של הקולנוע בארה"ב תראה שסרטים "רגילים": קומדיות רומנטיות וסרטי מתח עם אל פצ'ינו לא מגיעים ל 10 הפותחים... הסרטים המוצלחים עם אלה שהם "גדולים מהחיים"
אין לי סימוכן
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
חברה יקרים
אני מוכרח לפרוש לטובת חינה (של האחות של האישה..
)לפחות עד לחצות ואני מתנצל מראש..