איך המיתון הכלכלי משפיע עליכם?
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
כאשר המיתון רק בפתח וכבר יש צמצום במכירות בהרבה מן המקומות ,פיטורים בכל מקום,תחזיות לא סימפטיות לשנה הבאה.
חברות הייטק שכבר צימצמו את הסנדוו'יצים במטבחונים,ימי פרוייקט,הטבות לעובד ומה לא (יש שיאמרו "רוכבים על הגל").
איך אתם מושפעים מכך ?האם אתם חוששים לקנות/להשתדרג מפני הבאות?
האם דחיתם את הקנייה לאחר שהתבהר המצב?
אני יודע בוודאות שמהרבה שיקולים כאשר חלקם נסיון עידוד הקנייה בארה"ב למשל מחירים ירדו משמעותית כמעט בכל תחום ובעשרות אחוזים.
האם היבואנים יכולים להגיד שבעקבות המיתון תיהיה הוזלה/ייקור במוצרים שמביאים לארץ?
חברות הייטק שכבר צימצמו את הסנדוו'יצים במטבחונים,ימי פרוייקט,הטבות לעובד ומה לא (יש שיאמרו "רוכבים על הגל").
איך אתם מושפעים מכך ?האם אתם חוששים לקנות/להשתדרג מפני הבאות?
האם דחיתם את הקנייה לאחר שהתבהר המצב?
אני יודע בוודאות שמהרבה שיקולים כאשר חלקם נסיון עידוד הקנייה בארה"ב למשל מחירים ירדו משמעותית כמעט בכל תחום ובעשרות אחוזים.
האם היבואנים יכולים להגיד שבעקבות המיתון תיהיה הוזלה/ייקור במוצרים שמביאים לארץ?
בהחלט חושבים פעמיים ואף דוחים קניות מסוימות ולא הכרחיות.
Nissim, לא יודע איפה אתה מועסק ולא רוצה להלחיץ, אבל איך בן אדם יודע אם יש לו הכנסה קבועה? המצב הוא לא שנסגר חלון הפיטורים וכל מי שלא פוטר מובטח לו שגם לא יפוטר בעתיד. אחת הסיבות העיקריות להעמקת מיתון זה הציפיות למיתון עצמן (היזון חוזר) שגורם לאנשים לצמצם הוצאות, לא בגלל שאין להם הכנסות, אלא בגלל החשש שאולי לא יהיה להם בעתיד.
Nissim, לא יודע איפה אתה מועסק ולא רוצה להלחיץ, אבל איך בן אדם יודע אם יש לו הכנסה קבועה? המצב הוא לא שנסגר חלון הפיטורים וכל מי שלא פוטר מובטח לו שגם לא יפוטר בעתיד. אחת הסיבות העיקריות להעמקת מיתון זה הציפיות למיתון עצמן (היזון חוזר) שגורם לאנשים לצמצם הוצאות, לא בגלל שאין להם הכנסות, אלא בגלל החשש שאולי לא יהיה להם בעתיד.
משה
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לדעתי אין מיתון בארץ.
העיתונאים מתפחים את הכותרות כדי למכור עיתונים. חברות ענק מסייעות לעיתונאים בכותרות אלה כדי להצדיק פיטורים והתייעלות.
לגבי הפרסומים על ירידת ההוצאות המשפחתיות, תמיד יש מגמה של ירידה לאחר החגים, תעשו חיפוש בגוגל אחורה...
אז כן, המצב הכלכלי העולמי משפיע גם על ישראל, אבל לא ברמה שאנשים יתחילה למדוד את פרוסות הלחם.
העיתונאים מתפחים את הכותרות כדי למכור עיתונים. חברות ענק מסייעות לעיתונאים בכותרות אלה כדי להצדיק פיטורים והתייעלות.
לגבי הפרסומים על ירידת ההוצאות המשפחתיות, תמיד יש מגמה של ירידה לאחר החגים, תעשו חיפוש בגוגל אחורה...
אז כן, המצב הכלכלי העולמי משפיע גם על ישראל, אבל לא ברמה שאנשים יתחילה למדוד את פרוסות הלחם.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
-
צפיד
-
- חבר ותיק

מסכים עם דבריך,הרעיון לא מהמצב הנוכחי אלא החשש מהבאות ,בארה"ב בה המשבר הרבה יותר קונקרטי ומורגש, בכל הרשתות הגדולות ואף בעסקים היותר קטנים יש דיווחים על צריכה נמוכה משמעותית ולכן מחירים ירדו,ולקראת החגים ישנה הורדת המחירים משמעותית יותר.moco כתב:בהחלט חושבים פעמיים ואף דוחים קניות מסוימות ולא הכרחיות.
Nissim, לא יודע איפה אתה מועסק ולא רוצה להלחיץ, אבל איך בן אדם יודע אם יש לו הכנסה קבועה? המצב הוא לא שנסגר חלון הפיטורים וכל מי שלא פוטר מובטח לו שגם לא יפוטר בעתיד. אחת הסיבות העיקריות להעמקת מיתון זה הציפיות למיתון עצמן (היזון חוזר) שגורם לאנשים לצמצם הוצאות, לא בגלל שאין להם הכנסות, אלא בגלל החשש שאולי לא יהיה להם בעתיד....
בתחום ה HI END למשל מעניין אותי לדעת אם יש השפעה כלשהי על המחירים בעולם וכנגזרת בארץ.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
nadavck,
יש ועוד איך מיתון משתי סיבות:
1. אני כיצואן מרגיש את זה שהחברות שאני עובד מולן מזמינות פחות ציוד וגם יש להן יותר בעיה להשיג קרדיט בבנק לטובת התשלום לציוד. אנחנו מצידנו פחות מוכנים לקבל אשראי. גם התנודות בדולר וביורו עושים לנו חיים קשים.
2. הבנקים שלנו בארץ מקשים את נושא האשראי (שהוא הדם של הכלכלה בגלל הדרך שתשלומים מתקבלים בין לקוחות לספקים) בגלל השקעות גרועות בבנקים בחו"ל שנפלו בגלל משבר האשראי.
בגדול, חברות גדולות מנצלות את ההזדמנות בשביל לצמצם כוח אדם אבל גם מצמצמות תקציבי רכש, זה בגדר נבואה שמגשימה את עצמה.
יש ועוד איך מיתון משתי סיבות:
1. אני כיצואן מרגיש את זה שהחברות שאני עובד מולן מזמינות פחות ציוד וגם יש להן יותר בעיה להשיג קרדיט בבנק לטובת התשלום לציוד. אנחנו מצידנו פחות מוכנים לקבל אשראי. גם התנודות בדולר וביורו עושים לנו חיים קשים.
2. הבנקים שלנו בארץ מקשים את נושא האשראי (שהוא הדם של הכלכלה בגלל הדרך שתשלומים מתקבלים בין לקוחות לספקים) בגלל השקעות גרועות בבנקים בחו"ל שנפלו בגלל משבר האשראי.
בגדול, חברות גדולות מנצלות את ההזדמנות בשביל לצמצם כוח אדם אבל גם מצמצמות תקציבי רכש, זה בגדר נבואה שמגשימה את עצמה.
nadvack,
אל תשלה את עצמך. המיתון זה לא המצאה של עיתונאים.
זה נכון שיש חברות שמנצלות את המצב כ"תירוץ" לפטר, אבל זה נכון באופן שולי. היקף הפיטורים בארץ כבר עבר את ההיקף שאפשר היה לייחס לתופעה הזו.
בעוד הבורסות יכולות להתרסק תוך יום, למה שנקרא "המיתון הריאלי" (הפסדים עסקיים ואבטלה), לוקח יותר זמן. (נפילות שוק ההון נובעות מהציפיה לכך). לא ברור מה יהיה היקף המיתון, זה עוד לפנינו.
אף אחד לא דיבר על מדידת פרוסות הלחם, אלא על מדידת הרמקולים . נקווה שכך יישאר.
צפיד,
תחום ההיי אנד הוא מאוד בלתי צפוי כי הוא מהווה אחוז קטן מאוד מהמחזור ופונה לקהל מצומצם. אפשר לקחת דוגמא מהנדל"ן. נדל"ן יוקרה בארץ מתנהג שונה משאר השוק. היו מצבים ששאר השוק ירד והוא פרח, והיו מצבים (סוף שנות ה90) שנדל"ן יוקרה ירד הרבה יותר משאר השוק.
אם היצרנים והחנויות יחזיקו מעמד, סביר שהמחירים ירדו בגלל ירידות בביקוש.
אם, לעומת זאת, המצב יהיה יותר חמור וייסגרו הרבה יצרנים וחנויות, ההיצע גם יירד מאוד, ולך תדע איפה זה יתאזן.
אל תשלה את עצמך. המיתון זה לא המצאה של עיתונאים.
זה נכון שיש חברות שמנצלות את המצב כ"תירוץ" לפטר, אבל זה נכון באופן שולי. היקף הפיטורים בארץ כבר עבר את ההיקף שאפשר היה לייחס לתופעה הזו.
בעוד הבורסות יכולות להתרסק תוך יום, למה שנקרא "המיתון הריאלי" (הפסדים עסקיים ואבטלה), לוקח יותר זמן. (נפילות שוק ההון נובעות מהציפיה לכך). לא ברור מה יהיה היקף המיתון, זה עוד לפנינו.
אף אחד לא דיבר על מדידת פרוסות הלחם, אלא על מדידת הרמקולים . נקווה שכך יישאר.
צפיד,
תחום ההיי אנד הוא מאוד בלתי צפוי כי הוא מהווה אחוז קטן מאוד מהמחזור ופונה לקהל מצומצם. אפשר לקחת דוגמא מהנדל"ן. נדל"ן יוקרה בארץ מתנהג שונה משאר השוק. היו מצבים ששאר השוק ירד והוא פרח, והיו מצבים (סוף שנות ה90) שנדל"ן יוקרה ירד הרבה יותר משאר השוק.
אם היצרנים והחנויות יחזיקו מעמד, סביר שהמחירים ירדו בגלל ירידות בביקוש.
אם, לעומת זאת, המצב יהיה יותר חמור וייסגרו הרבה יצרנים וחנויות, ההיצע גם יירד מאוד, ולך תדע איפה זה יתאזן.
משה
בנוסף למה שעופר כתב על מה שכבר קורה עכשיו, שוק הנדל"ן נעצר במקום. אין עסקאות כמעט. אלה שעדיין מוכנים להיכנס להתחייבות ולקנות, מחכים מתוך ציפייה לירידת מחירים משמעותית.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 11/11/2008 18:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
תודה על ההסברים....
i stand corrected.

i stand corrected.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
Moco,moco כתב:בהחלט חושבים פעמיים ואף דוחים קניות מסוימות ולא הכרחיות.
Nissim, לא יודע איפה אתה מועסק ולא רוצה להלחיץ, אבל איך בן אדם יודע אם יש לו הכנסה קבועה? המצב הוא לא שנסגר חלון הפיטורים וכל מי שלא פוטר מובטח לו שגם לא יפוטר בעתיד. אחת הסיבות העיקריות להעמקת מיתון זה הציפיות למיתון עצמן (היזון חוזר) שגורם לאנשים לצמצם הוצאות, לא בגלל שאין להם הכנסות, אלא בגלל החשש שאולי לא יהיה להם בעתיד....
אל תדאג, אני לא נלחץ ואני לא חושב שכולם מפחדים שיפטרו אותם, אחוז הפיטורים נמוך וגם שיעורי האבטלה אז לא צריך להגזים.
יש גם הזדמנויות במשבר כזה, אחת מהן היא לנצל נזילות לכיסוי משכנתא, אוברדראפט או כל הלוואה יקרה אחרת.
קיזוז הפסדים מול מס הכנסה.
כדאי גם להגדיל את ההפרשות לפנסיה במידה וזה אפשרי ע"י להבטיח פנסיה ראויה בעתיד ולהנות מעליה בשוק המניות שתבוא לאחר סיום המשבר.
הזדמנויות במיתון (ואני לא מתיחס כרגע להזדמנויות להשקעה) קיימות למי שיש חסכונות נזילים (שלא נפגעו בבורסה) ויכול להנות ממחירים זולים יותר של מוצרים. כרגיל, הזדמנויות מגיעות לאלה שיש להם ממילא.
לא הבנתי את ההזדמנויות שאתה מזכיר. איזה הזדמנות צצה למישהו לכיסוי חוב שלא הייתה לו לפני כן. במה המשבר עוזר לו בכך?
קיזוז הפסדים מול מס הכנסה זו שמחת טפשים. עדיף תמיד לשלם הרבה מס הכנסה - זה הולך ביחד עם הכנסה גדולה
ברור שכדאי לקזז אם יש הפסדים, אך להיות מבסוט מזה כאילו הרווחת משהו ?
להגדיל הפרשות לפנסיה אם אתה יכול, זה תמיד נכון (אלא אם יש לך כבר מספיק). גם פה אני לא מבין מה המשבר עוזר.
לא הבנתי את ההזדמנויות שאתה מזכיר. איזה הזדמנות צצה למישהו לכיסוי חוב שלא הייתה לו לפני כן. במה המשבר עוזר לו בכך?
קיזוז הפסדים מול מס הכנסה זו שמחת טפשים. עדיף תמיד לשלם הרבה מס הכנסה - זה הולך ביחד עם הכנסה גדולה
ברור שכדאי לקזז אם יש הפסדים, אך להיות מבסוט מזה כאילו הרווחת משהו ?
להגדיל הפרשות לפנסיה אם אתה יכול, זה תמיד נכון (אלא אם יש לך כבר מספיק). גם פה אני לא מבין מה המשבר עוזר.
משה
אני אישית חושב שאם אתה חושב כך אתה חי בסרט , אבל בא נמתין שנה אחת ותחזור לתרד' הזה ותספר לנו אם יש מיתון או אין .nadavck כתב:לדעתי אין מיתון בארץ.
אז כן, המצב הכלכלי העולמי משפיע גם על ישראל, אבל לא ברמה שאנשים יתחילה למדוד את פרוסות הלחם....
ולגבי הנושא , אני אישית קונה תמיד רק כשיש או כשאני יודע בוודאות מהיכן אני משלם , כך שאין לי שינוי .
אני מניח שבעוד כחמישה חודשים , אני אצמצם מאוד קניות של כול הדברים , ואחסוך כול אגורה כי אז אני חושב לרכוש מניות להשקעה לטווח ארוך . אבל עד אז , את מה שתכננתי אני עדיין אקנה .(התקציב כבר קיים אז לא משנים אותו
moco,
אולי מה שהצעתי זה לא בדיוק הזדמנויות באופן מובהק, אבל אלו דברים שכדאי לעשות במשבר.
אחד הדברים הנוספים שכדאי לעשות, וזה קשור לפורום שלנו, זה צמצום הוצאות, למשל על שירותי תקשורת.
למשפחה ממוצעת יש בחודש הוצאה של אלפי שקלים על תקשורת
3 טלפונים ניידים בעלות ממוצעת של 250 ש"ח אם לא יותר
קו טלפון נוסף בבית בעלות 400 ש"ח
טלוויזה, 250 ש"ח
אינטרנט, כ 80 ש"ח
תוסיף עוד הוצאות על חשמל ועל דלק,ותגלה שאפשר לקצץ המון.
אולי מה שהצעתי זה לא בדיוק הזדמנויות באופן מובהק, אבל אלו דברים שכדאי לעשות במשבר.
אחד הדברים הנוספים שכדאי לעשות, וזה קשור לפורום שלנו, זה צמצום הוצאות, למשל על שירותי תקשורת.
למשפחה ממוצעת יש בחודש הוצאה של אלפי שקלים על תקשורת
3 טלפונים ניידים בעלות ממוצעת של 250 ש"ח אם לא יותר
קו טלפון נוסף בבית בעלות 400 ש"ח
טלוויזה, 250 ש"ח
אינטרנט, כ 80 ש"ח
תוסיף עוד הוצאות על חשמל ועל דלק,ותגלה שאפשר לקצץ המון.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

אני ממש חושש שעצם ההפחדה הזו...כן אני משתמש במילה הפחדה כי אפילו בצמרת השלטון הגדירו את המיתון הזה כצונאמי.
שלא נדבר על התקשורת שממש מלחיצה ומוציאה קצת מהפורפוציות את העניין.
אני אחזק את דבריי :אפילו דובר משרד האוצר מוטי שרף טוען שהתקשורת מלבה את המשבר הכלכלי :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3620890,00.html
אפילו בחברה שאני עובד כל מייל שיוצא בהצהרה של הידוק החגורה הוא בבחינת "סימן לבאות" ומביאים כל מיני סיפורים שגל הפיטורים האחרון הוא רק אדווה במים ושצפויים עוד ועוד גלים כאלה.אני מניח שסה"כ מדובר בסוג של קיצוצים הגיוניים לנוכח התקופה אבל מבחינת התקשורת אפילו המונחים הם מלגלגים .
כל כך מרגיז אותי לקרוא בטוקבקים את כל אותם אנשים צרי עין שפשוט שמחים לאיד.
כל מיני אנשים קטנים שפשוט קורנים מאושר ממצב ההייטקיסטים.
אני חושב שאם אנשים ישארו הגיוניים ויעשו כלכלה נכונה - אנחנו נצא מזה ואף אולי נעלה משם גבוה יותר ואנחנו יכולים.
אני חושב שבזמנים כאלה אנחנו צריכים לעודד קנייה כחול-לבן,לעודד משקיעים ע"י מתן הטבות ואם אפשר בקשה קטנה מאותם "מקבלי החלטות":
אל תרכבו על זה.
שלא נדבר על התקשורת שממש מלחיצה ומוציאה קצת מהפורפוציות את העניין.
אני אחזק את דבריי :אפילו דובר משרד האוצר מוטי שרף טוען שהתקשורת מלבה את המשבר הכלכלי :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3620890,00.html
אפילו בחברה שאני עובד כל מייל שיוצא בהצהרה של הידוק החגורה הוא בבחינת "סימן לבאות" ומביאים כל מיני סיפורים שגל הפיטורים האחרון הוא רק אדווה במים ושצפויים עוד ועוד גלים כאלה.אני מניח שסה"כ מדובר בסוג של קיצוצים הגיוניים לנוכח התקופה אבל מבחינת התקשורת אפילו המונחים הם מלגלגים .
כל כך מרגיז אותי לקרוא בטוקבקים את כל אותם אנשים צרי עין שפשוט שמחים לאיד.
כל מיני אנשים קטנים שפשוט קורנים מאושר ממצב ההייטקיסטים.
אני חושב שאם אנשים ישארו הגיוניים ויעשו כלכלה נכונה - אנחנו נצא מזה ואף אולי נעלה משם גבוה יותר ואנחנו יכולים.
אני חושב שבזמנים כאלה אנחנו צריכים לעודד קנייה כחול-לבן,לעודד משקיעים ע"י מתן הטבות ואם אפשר בקשה קטנה מאותם "מקבלי החלטות":
אל תרכבו על זה.
אני דווקא החלטתי שעכשיו זה זמן טוב להתחדש כי יש לי קצת כסף פנוי וחבל לי להמר על השקעות בשוק ההון - השקעה בLCD חדשה ומערכת סאונד נורמלית נשמעת הרבה יותר טוב בימים אלה 
לגבי המיתון, כמו שהזכירו פה זו נבואה שמגשימה את עצמה - כולם מצמצמים הוצאות בציפיה למיתון, מה שגורם להאטת הפעילות במשק, מה שמוביל למיתון, מה שגורם לעוד צמצום הוצאות וחוזר חלילה...
אגב עכשיו בדיוק שמעתי שהנגיד הוריד את הריבית בחצי אחוז. זה בוודאי לא יפתור את הבעייה אבל זה לפחות סימן מעודד שיש אנשים שמאמינים שהמיתון הוא לא גזירה משמיים.
לגבי המיתון, כמו שהזכירו פה זו נבואה שמגשימה את עצמה - כולם מצמצמים הוצאות בציפיה למיתון, מה שגורם להאטת הפעילות במשק, מה שמוביל למיתון, מה שגורם לעוד צמצום הוצאות וחוזר חלילה...
אגב עכשיו בדיוק שמעתי שהנגיד הוריד את הריבית בחצי אחוז. זה בוודאי לא יפתור את הבעייה אבל זה לפחות סימן מעודד שיש אנשים שמאמינים שהמיתון הוא לא גזירה משמיים.
כל המכורים לשאלות הטריווה בפורום סרטים יודעים מזמן שnadavck חי בסרט.truejoker כתב:אני אישית חושב שאם אתה חושב כך אתה חי בסרט , אבל בא נמתין שנה אחת ותחזור לתרד' הזה ותספר לנו אם יש מיתון או אין .nadavck כתב:לדעתי אין מיתון בארץ.
אז כן, המצב הכלכלי העולמי משפיע גם על ישראל, אבל לא ברמה שאנשים יתחילה למדוד את פרוסות הלחם....
ולגבי הנושא , אני אישית קונה תמיד רק כשיש או כשאני יודע בוודאות מהיכן אני משלם , כך שאין לי שינוי .
אני מניח שבעוד כחמישה חודשים , אני אצמצם מאוד קניות של כול הדברים , ואחסוך כול אגורה כי אז אני חושב לרכוש מניות להשקעה לטווח ארוך . אבל עד אז , את מה שתכננתי אני עדיין אקנה .(התקציב כבר קיים אז לא משנים אותו)
...
לגבי המיתון, משבר נזילות\מימון\פיננסי הוא כדור שלג אימתני ומפחיד שגדל עם כל ירידה של מפלס האמון מה שמוריד עוד יותר את מפלס האמון וחוזר חלילה. מה שכן, הצעדים הדרסטים ושיתוף הפעולה הגלובלי הם מדהימים וחסרי תקדים. העולם הפיננסי הגלובלי נחוש, חסר מעצורים ונטול עכבות בטיפול במשבר. אם הם יצליחו (וכדאי לכולם פה לכולם להתפלל שהם יצליחו) זאת תהיה הצלת המילניום ושמם של ברננקי, פולסון ושאר החברה יעטרו את ספרי ההסטוריה ולא רק הכלכלית. אם לעומת זאת הם לא יצליחו, המשבר ואובדן כל הכסף שנועד להציל את המשק יגררו קטסטרופה ואת המשבר הכלכלי החמור ביותר מאז ומעולם.
אני אישית מילאתי היום לוטו. הכי בטוח.
לילה טוב חברה, Take it easy.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בדרך כלל אין לנו הציבור את כל הנתונים.nadavck כתב:לדעתי אין מיתון בארץ.
כנראה שהמצב הרבה יותר חמור ממה שנראה מעל לפני השטח אחרת אי אפשר להסביר
את הורדת הריבית ( נכון ללפני שעתיים ) ל 3%. ( מדובר בריבית ממש ממש חריגה בהיסטוריה של ישראל ).
לראשי הבנק המרכזי כנראה נתונים ומדדים המצביעים על האטה מאוד מאוד עמוקה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
צפיד,
אין לי מושג אם התקשורת מוציאה דברים מחוץ לפרופורציות וגם לה עצמה אין מושג, כמו לאף אחד אחר. ימים יגידו.
במשפט "אפילו דובר משרד האוצר מוטי שרף", ה"אפילו" ממש לא במקום. מה ציפית ממנו? זה בדיוק תפקידו. הייתי מתפלא אם היה אומר אחרת. בוא נגיד, שדובר משרד האוצר זה הבן אדם האחרון בארץ שצריך להתיחס לחוות דעתו בנושא הזה. אפילו פחות מלשר האוצר, כי לאחרון עוד יכולה להיפלט דיעה כנה בטעות. הדובר הוא איש יחסי ציבור מקצועי, ומשימתו כיום היא להרגיע את הציבור.
אל תתרגש מטוקבקיסטים מלגלגים. אלה לא יותר מטרולים.
חוץ מזה, בניגוד ל2001 , אין פה שום ייחוד להייטקיסטים, כך שלגלוגם מגוחך גם לשיטתם.
בגדול, מסתמן שהמצב המקומי בארץ, לפחות בבנקים פחות נורא מבארה"ב ואירופה. זה כנראה בגלל ה"חיסון" שהמערכת חטפה במשבר הישראלי בשנות השמונים, שמאז הבנקים בפיקוח מוגבר.
הבעייה היא אמריקה.
כשאמרו ללוי אשכול שיש בצורת הוא שאל איפה ונרגע שנודע לו שזה בארץ. אמר "אם הייתה באמריקה אז הייתי מודאג". זהו, אז עכשיו זה באמריקה, וזה מה שבעיקר מדאיג.
אין לי מושג אם התקשורת מוציאה דברים מחוץ לפרופורציות וגם לה עצמה אין מושג, כמו לאף אחד אחר. ימים יגידו.
במשפט "אפילו דובר משרד האוצר מוטי שרף", ה"אפילו" ממש לא במקום. מה ציפית ממנו? זה בדיוק תפקידו. הייתי מתפלא אם היה אומר אחרת. בוא נגיד, שדובר משרד האוצר זה הבן אדם האחרון בארץ שצריך להתיחס לחוות דעתו בנושא הזה. אפילו פחות מלשר האוצר, כי לאחרון עוד יכולה להיפלט דיעה כנה בטעות. הדובר הוא איש יחסי ציבור מקצועי, ומשימתו כיום היא להרגיע את הציבור.
אל תתרגש מטוקבקיסטים מלגלגים. אלה לא יותר מטרולים.
חוץ מזה, בניגוד ל2001 , אין פה שום ייחוד להייטקיסטים, כך שלגלוגם מגוחך גם לשיטתם.
בגדול, מסתמן שהמצב המקומי בארץ, לפחות בבנקים פחות נורא מבארה"ב ואירופה. זה כנראה בגלל ה"חיסון" שהמערכת חטפה במשבר הישראלי בשנות השמונים, שמאז הבנקים בפיקוח מוגבר.
הבעייה היא אמריקה.
כשאמרו ללוי אשכול שיש בצורת הוא שאל איפה ונרגע שנודע לו שזה בארץ. אמר "אם הייתה באמריקה אז הייתי מודאג". זהו, אז עכשיו זה באמריקה, וזה מה שבעיקר מדאיג.
משה