ג'ימפור פונו-סטייג'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
td פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היום, בשעה טובה, הגיע סוף סוף הפונו שקניתי באי-ביי pro-ject phono box se
במצב שמור ביותר ובאריזה המקורית. סה"כ זה עלה 640 ש"ח כולל משלוח(לעומת 1300 ש"ח שעולה בחניות בארץ).
הראש שברשותי הוא AT440MLa.
בתחתית הפונו ישנם שלושה ג'מפרים שאחד מהם
הוא subsonic filter. מה זה בכלל subsonic filter והאם
צריך להיות על ON או OFF ?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

ה-subsinic filter מיועד להפחית את התדרים הנמוכים מאוד כגון תדר הרזוננס של הזרוע. הפחתה של תדרים אלה מאפשרת לבסים ובכלל לכל ספקטרום השמע להישמע ללא עוותי אפנון מהתדרים הנמוכים מאוד.
הפילטר הזה מניסיון, פוגע מעט בתדרי הבסים הנמוכים בין 20HZ ל-30HZ בכך שהוא מנחית אותם מעט. אתה תרגיש את זה למשל בהאזנה לתוף רגל פסנתר ואורגן כנסייתי המנגנים בתחום התדרים הנמוך.
הייתי ממליץ לך לבדוק בשני המצבים של הפילטר (פועל/לא פועל) ותתאים את ה-JUMPER למצב שבו אתה שומע הכי טוב.
אני למשל מוותר על הפילטר הזה. יתרה מכך הראש של הפטפון מצומד ישירות לכניסת הפונו סטייג' (הבונבוניירה) ללא כל קבל צימוד כדי לא לאבד את התדרים של תוף הרגל וכו'. אבל הכל עניין של טעם. ישנם אנשים שלא אוהבים לראות את תנועת הממברנה של הסאב כתוצאה מהתדרים הנמוכים הללו ואז משתמשים בפילטר. אם הפטפון שלך טוב אז תדר הרזוננס של הזרוע אמור להיות לא בעצמה חזקה מדי ותוכל לוותר על הפילטר.
שימוש נוסף ונקודתי עשוי להיות בהאזנה לתקליטים שהם עקומים מה שיוצר את התדרים הנמוכים מ-20HZ והפילטר משפר את הסאונד.

בהצלחה והאזנה נעימה. (f)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

td פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תודה חנן,
כתבת שהפילטר הזה פוגע מעט בתדרי הבסים הנמוכים בין 20HZ ל-30HZ .
אני בכול מקרה לא מכיר הרבה רמקולים שיורדים כול כך נמוך.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

לי יש סאב שיורד ל-22HZ. לכן הצעתי לך לבדוק בשני המצבים. הסינרגיה עם האוזן היא הקובעת את מצב הפילטר.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

אוסיף על חנן - הפילטר הנ"ל חוסך מהמגבר שלך מאמץ מיותר (והרבה אנרגיה) בעת הגברת התחום המאד נמוך, שברוב הפטיפונים אין בו שום מידע רלוונטי אלא רק רזוננסים למינהם.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”