חדש בפורום,יש לי מספר שאלות..

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל שלום לכולם שמי עמית אני קורא בפורום כמה זמן ונכנסתי חזק לתחום של הHTPC ודי מתכנן לבנות אחד לביתי. אני בן 18 ולפני גיוס אז חשבתי שזה אחלה פרויקט לפני הצבא.
אני מאוד אוהב מחשבים ודי חזק בתחום התוכנה והתכנות, בחומרה לא יצא לי יותר מדי לגעת ובגלל זה אני שואל פה,קיוויתי שתוכלו להמליץ לי על מה הכי טוב לדברים שיש כרגע בביתי ולפי ההמלצות אדע מה לקנות ואיך לחבר,אז ככה:
יש לי בבית רסיבר די ישן תוצרת YAMAHA :
http://www.hometheaterhifi.com/volume_6 ... eiver.html

וטלויזיה תוצרת PHILIPS:
http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_aen.pdf (קובץ PDF)

בנוסף יש ממירים רגילים של יס, לא יס מקס ולא יס HD.

השאיפות שלי מהמערכת הם שקודם כל היא תוכל להיות לי לPVR כלומר אחבר אותה לממיר ואוכל להקליט תוכניות,לעצור ולהמשיך אחר כך,לדלג על פרסומות וכו'. בנוסף אני שואף שהמחשב יהפוך למרכז מדיה ביתי אשר ישב בסלון ויחובר באינטרנט אלחוטי או קוי לנתב ואליו אני יעביר את כל המדיה שיש בבית בין אם זה תמונות וסרטונים או סרטים וסדרות שאני מוריד(לא חוקי אני יודע .. ).

אני לא מבין גדול בתחום והמעט שאני יודע נובע מהורדת סרטים וסדרות,אני רוצה שהמערכת תהיה מסוגלת להציג DVDRIP באיכות מעולה וגם H.264 וכאלה. הבנתי שיש BLURAY ששוקלים בערך פי 2 לא יודע מה זה אומר לא יצא לי לעבוד עם כאלה אשמח להסבר :)

אני ממש ממש ממש לא מבין בכבלים וחיבורים ומהמעט שקראתי פה במדריכים אני מניח שאוכל להסתדר אבל אשמח לשמוע עצה קטנה בנוגע לאיזה חיבור מומלץ לאיכות הכי טובה ואם בכלל אני יכול לחבר ואיך. בנוסף לי אישית השקט של המערכת לא הכי מפריע אבל לשאר בני הבית כן אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכיבים שקטים או איך להשקיט(ככה כותבים??) רכיבים.

והשאלה הכי חשובה היא האם אדם בעל ידע ממוצע ואולי אפילו פחות בחומרה יכול לבנות לעצמו מערכת כזאת? זאת תהיה פעם ראשונה שארכיב מחשב מהתחלה,לא יצא לי להתעסק עם לוחות אם ומעבדים ,משחה תרמית וכו'. אני אוהב לחשוב על עצמי כאדם בעל ידע אוטודידקטי ויש לי תרצון ללמוד אבל אני מניח שיש גבול מסוים שבו צריך ידע מעשי.

אם קראתם עד לפה אני מודה לכם אני יודע שחפרתי אך אני ממש מתלהב מהרעיון ומת להתחיל לתכנן.תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור :)
עמית

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

היי עמית,

ברוך הבא לפורום. לפי השימושים שתיארת, אני הייתי ממליץ לך על מפרט מספר 2 המופיע בשרשור המפרטים בדביקים.

אם לממיר שיחובר למחשב יש לוגו כחול של Yes עליו, תוכל לחבר את הממיר מיציאת ה-SCART שלו לכרטיס הטלוויזיה ב-S-Video (וכמובן יש להגדיר גם את הממיר שיוציא S-Video). אם לא, חבר RCA ל-RCA, מהיציאה הצהובה בממיר לכניסה הצהובה של כרטיס הטלוויזיה, Composite.

את המחשב חבר ישירות למסך בחיבור HDMI. את הרסיבר חבר ליציאה האופטית שיש על לוח האם של ג'יגה-בייט.

מקווה שנתתי לך נקודת התחלה טובה. אם יש עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה :) עזרת לי מאוד.
הממיר שלי בלי לוגו כחול אני אשתמש בRCA,מקווה שזה לא יוריד את האיכות של הוידאו שיוקלט בצורה משמעותית.

שאלה נוספת שעלתה לי היא האם המדיה סנטר של וינדוס משמש כממשק PVR טוב? כלומר האם הוא מקבל EPG כמו הממיר או שיש בעיות ותקלות ולכן ההקלטה אינה תמיד כמו ביס מקס?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לדעתי הממשק PVR של הויסטה מדיה סנטר הוא טוב מאוד ונוח.
למיקרוסופט יש אינטגרציה מובנית לא רעה עם לוח המשדרים (EPG) של יס, שמאוחסן בשבילם על שרתים שמהם הוא מוריד את ה-EPG. לפעמים יש פספוסים, בעיקר בערוץ 2, שם משנים לפעמים ממש ברגע האחרון את לוח המשדרים. ביס מקס זה יותר מעודכן כי לוח המשדרים שמשודר מהלוויין אל הממירים הוא הרבה יותר עדכני.
הפתרון לזה הוא להשתמש בכרטיס קליטה לוויני (DVB-S) ותוכנה שכתב ישראלי מוכשר ששמו בפורום mpogr, היודעת למשוך את ה-EPG משידורי ה-EPG של יס בלוויין. שוב, זה לא כזה נורא ,והרוב מוקלט באופן תקין, אבל בהקלטות מערוץ 2 מומלץ תמיד לבדוק שהזמנים נכונים.

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני מניח שזה מספיק טוב בשביל להתחיל..
לוח האם מגיע עם כרטיס מסך מובנה? אם כן של כמה מגה? חיפשתי ולא ממש היה כתוב..

אני ארשום את הדרך שבה הבנתי שככה צריך להתקין ותגיד לי בבקשה אם יש טעות: מניח את הלוח אם על המיטה על שקית או משהו נוגע בקיר או משהו בשביל שלא יהיה חשמל סטטי ואז מכניס את המעבד למקומו בלי משחה בלי כלום ואז מורח קצת משחה תרמית על המעבד ומניח את האוורור וזה אמור להדבק,רק לא הבנתי איך אני מכניס את הלוח אם למארז כאילו זה לא אמור לשכב על הרצפה של המארז..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

לוח האם הוא אכן עם כרטיס מסך מובנה, הכי חזק שקיים כיום מבין המובנים על לוח האם. לא זוכר כמה זכרון יש לו, אבל זה לא ממש חשוב בשביל ניגון וידאו, זה חשוב בעיקר בשביל משחקים.
מארז המחשב מגיע עם שקית קטנה ובה ספייסרים (Spacers), שבעצם מרימים את לוח האם כחצי ס"מ עד ס"מ מעל תחתית המארז. את הספייסרים אתה שם בתבריגים מוכנים שיש בתחתית המארז, ועליהם אתה מניח את הלוח, שגם בו יש חורים באותם מקומות.

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מעולה תודה רבה :)

האם יש צורך במעבד כל כך חזק או שניתן להתפשר ולרדת ל2GHZ או 2.5 ובכך להוריד את המחיר? כלומר איזו השפעה זה יתן בביצועים? בנוסף האם המחשב שקט בצורה משמעותית או שעדיין שומעים זמזום וכו'? הבנתי גם שניתן לתלות את הדיסק הקשיח בעזרת גומיות בכדי שלא ירטוט או משהו..הכוונה פשוט ליצור רשת ושהדיסק יהיה על הרשת?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול ללכת על מפרט מספר 1, שהוא זול יותר. מעבד חלש יותר עדיין יאפשר לך לנגן H.264 ברזולוציית 720P והרבה תכנים ברזולוציית 1080P, אבל בריפים מלאים של בלו ריי סביר להניח שזה יגמגם אם לא תפעיל את פענוח החומרה של כרטיס המסך המובנה על לוח האם.
במארזים של Antec יש גומיות מוכנות איפה שההארד דיסק מוברג למארז, אבל המהדרין יכינו בעצמם מעין רשת גומיות שעליה תולים את ההארד דיסקים.

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקי תודה אתה עוזר לי מאוד :)
שאלה אני חושב שאחרונה היא כזאת: נניח ואני מחבר את המחשב לממיר וצופה בטלויזיה ככה המחשב צריך להיות דולק 24/7 לפי הבנתי. השאלה שלי היא א' איך זה משפיע על השחיקה של המחשב? אני אישית מכבה את המחשב בלילה וכו'
וב' איך זה משפיע על צריכת החשמל וחשבון החשמל הביתי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

אתה צריך שהמחשב יהיה דולק 24/7 רק אם תכנתת הקלטות לאמצע הלילה, למשל, או אם אתה צופה בטלוויזיה באמצע הלילה.
כמו כן, אתה יכול במקביל גם לחבר את הממיר ישירות לטלוויזיה, ואז המחשב לא חייב להיות דלוק (אבל כמובן שאז גם לא יהיו יכולות PVR).

DorE פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

טוב עזרת לי מאוד! תודה רבה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”