זה לא היה והאוווווו ...אבל זה לא היה רחוק. הופעה גדולה אחרי הכל. אין ספק........הייתה תמורה עבור האגרה.
קרוב לשעתיים של מופע שהחל באיחור של חצי שעה......כששעה אחורה ,עוד היה נידמה שהאולם יהיה חצי ריק. אבל הוא היה גדוש בסופו של דבר ,דיי קרוב למלא בחובבי רוק ,שהיו צמאים לסגור את הקיץ עם עוד מופע רוק כבד טוב. וזה היה הרבה יותר מטוב.
מצאתי את עצמי בקירבת הבמה , ממש באמצע ,שם תפסו עמדה כמה מחברי הפורום בראשות אייל......מורעל וויסנייק , שהיו במרחק נגיעה מהבמה.
הקהל היה חסר סבלנות , וחיכה למנה העיקרית. הופעת חימום לא היתה.
וזה הגיע..........עוד אחת מהדינוזאורים של הרוק הכבד על הבמה בהאנגר 11 בת"א , להקת הרוק בלוז מטאל ..וייטסנייק בהרכב מכובד של 6 חברים , 2 גיטרות ,עוד באס ,תופים ,קלידים......והסולן הכריזמט והניפלא..........דייויד קוברדייל.
זה התחיל רע......לא רוצה להגיד גרוע , והבנתי מהר מאוד שאני בבעיה ,של להיות קרוב ולשמוע רע... או להיתרחק ולהתחיל לשמוע כמו שצריך. בלתי אפשרי היה מבחינתי להישאר קרוב. לא אכנס לבעיות טכניות ,אבל בקצרה ,הייתי קרוב מדי למוניטורים של הבמה , והתופים מולי......כשרמקולי הקהל בצדדים כימעט בקו אחד איתי.
סאונד עמום.....שירה גרועה שלא נישמעת , בייס דראם עמום שממסך על שאר הכלים , ואחרי בערך 3 שירים אני נישבר ,ומחליט לנוע אחורה. עוד 2 חברי פורום , מצטרפים אלי , גם הם מתבעסים מהסאונד הגרוע.
וכך אכן קרה....שינוי המיקום , פשוט שינה את התמונה מהקצה אל הקצה. פתאום יש קוברדייל , הבאלאנס הישתפר , מתחילים לשמוע להקה כמו שצריך.
לדעתי הסאונד עצמו הישתפר גם לאט לאט עם ההופעה וגם החיוך של פני.
המופע לא היה והאוו......כי הבאלאנס לדעתי לא היה מושלם.
היה קשה לשמוע את הבסיסט, ולהרגיש שהוא קיים.. הוא ניבלע בסאונד החזק של הבייס דראם..... וגם תפקיד הקלידים, כימעט ולא הורגש למעט כמה קטעים שקטים , שהוא ניגן כמעט כינור ראשון.
מעבר לטענות האלה........נחש לבן ,נתנה הופעה פצצה. שואו אמיתי , קוברדייל.....מאסטרו אמיתי , שלועג ל 58 שנותיו , ועדיין במיטבו עם יכולות קוליות ניפלאות , ומיתרים שעדין עומדים בעומס ולא מאכזבים שהוא עולה גבוה בשירה , והוא כולו מלא בפרץ של אנרגיות ,מקפץ על הבמה כמו בחור בן 18.
שעתיים גדולות של רוק ,ממיטב החומרים של הלהקה היו שם. על ההצגה.............2 גיטריסטים מצויינים , כשהבולט ביניהם לדעתי דאג אולדריץ , עם הופעה כריזמטית וקטעי סולו......סוף הדרך. רב ביץ ,הגיטריסט השני ,היה לכאורה פחות כריזמטי אבל גם גיטריסט ניפלא , ואחד משיאי הערב היה קטע סולו של 2 הגיטריסטים כשהם מנגנים ראש בראש.........אחד מול השני ומתעללים בגיטרות בקטעי סולו מעולים.
גם פרייזר......המתופף היה מצויין , ועשה עבודה ניפלאה של שעתיים לרבות עבודת רגליים נהדרת על הדאבל פדאל של הבייס.
וויטסנייק.....הרכב רוק כבד עם הרבה מלודייה ,ונטיות לסאונד אייטיז מתקתק , עשתה את זה הערב.............בגדול , וחגגה למעשה 30 שנות פעילות עם הקהל הישראלי.
בשורה התחתונה , פחדתי שאתאכזב , אבל קיבלתי ערב רוק כבד ניפלא , שבאמת שלא היה רחוק ממושלם , ולהקה שנתנה לקהל את כל מה שיכלה ויותר , והצליחה לשלהב את האלפים יותר ויותר , וככל שהמופע התקרב לסיום , הסאונד היה נישמע טוב יותר , והקהל לא נח לרגע , ופירגן ללהקה בענק.
גם הלהקה פירגנה לקהל , ונידמה לי שספרתי 4 הדרנים. כולל קטע של...........סגול כהה.
זהו......כנראה מופע הרוק הכבד האחרון להקיץ , אבל בהחלט הופעה ששוב שלחה אותי הבייתה אומנם עם קצת ציפצוף באוזן ,אבל חיוך גדול ,של ערב הרבה יותר מנהדר ,שהיה שווה להיות בו. פשוט נהנייתי חבל"זזזזזזזזזזזזזז
שאעיז ואתן ציון לערב הזה בסולם 10
8 וחצי...........אולי אפילו 9.
היה גם כייף גדול לפגוש כמה חברים טובים מהפורום , ולהחליף איתם גם מילים וגם חוויות.
אייל......איפה היית בסיום
רפי_א