תמיד הייתי חלוץ בתחום, גם הויסטה הייתה אצלי מותקנת שנה לפני שיצאה לאויר, וכך גם הפעם.
הצלחתי לשים ידי על עותק של WINDOWS 7, למי (עדיין!) שלא מעודכן, הולכת להיות מערכת ההפעלה הבאה מאת מייקרוסופט (יש האומרים שכך הייתה אמורה להיות ויסטה מלכתחילה).
הגירסה שהתקנתי הינה 32 ביט, גירסת ULTIMATE.
מבחינת המערכת:
- AMD 4850E על לוח GIGABYTE 780G-S2H
- זיכרון RAM 4 GB DDR2-800
- קירור SCYTHE NINJA MINI
- מארז ANTEC 3480
מהלך ההתקנה והתרשמות כללית:
- התקנה עברה בצורה חלקה ביותר ללא כל הערות או בעיות כלשהן.
- ממשק המערכת נקי יותר ויפה יותר (לדעתי).
- הדבר הגדול באמת: לאחר שהכל עלה, צריכת הזיכרון הינה 600 - 900 מגה בלבד!! (לעומת הויסטה שלפני 2 ג"ב לא מדברת איתך בכלל)
- מלא מלא אפשרויות נוחות ומגניבות לשינוי ממשק, צבעים טפט וכו.
- אפשרויות רשת נוחות הרבה יותר
- ממשק התראות חדש ונוח ביותר
בקיצור, יש למה לצפות, אהבתי מאוד.
לענייננו, HTPC
- התקנת הקודקים FFDSHOW TRYOUTS, MATROSKA SPLITTER ו
COREAVC 1.8.5 עברה בצורה חלקה ללא בעיות כלשהן.
- DAEMON TOOLS לא נתמך לכן שמתי תוכנה אחרת מצויינת שנקראת "VirtualCloneDrive" שעובדת חלק.
- MEDIA PORTAL הותקנה רק לאחר בחירה במצב תאימות של XP, אני מדבר על קובץ ההתקנה בלבד, לאחר ההתקנה התוכנה עובדת בלי בעיות וללא צורך בהגדרת תאימות.
- XBMC לא התקנתי, אתקין ועדכן ברגע שתצא (שתצא כבר!!) אטלנטיס גולד (גירסה סופית).
- BSPLAYER 2.32 התקנה עברה חלק כמו כן פעולת התוכנה.
- WINDOWS MEDIA PLAYER 12 עובדת מהר יותר משמעותית מאשר גירסה 11 הטובה, ממשק נקי יותר ונעים לעין.
- 7MC מדיה סנטר דומה מאוד לזה של ויסטה, הרצת קבצי MKV חלקה יותר (לעיתים מהירה מידי), תפריט MOVIES לא מראה את הקבצים שבמחשב, אלא רק דרך תפריט VIDEOS ניתן לגשת אליהם.
העבודה תחת WINDOWS זה חלקה ביותר ונטולת באגים, למרות שמדובר בגירסת בטא!
המון דברים שסתם התפקששו בויסטה 32, פה עובדים ללא רבב: השומר מסך שומר על ההגדרות שלו, אפשר להשאיר מדיה פורטל ולהיכנס למצב HIBERNATE ושמעירים את המחשב, חוזרים למסך הראשי של MP בלי בעייה בשקיפות מופלאה.
ציון במדד staticx:
9/10
הביקורת כמובן לא מקיפה בכלל, אלא רק מספקת הצצה קטנה למה שעתיד לבוא.
לא ערכתי בנצ'מרקים מיוחדים אך אני יכול "להרגיש" שהעבודה הרבה יותר חלקה ונוחה.
חשוב לציין שמי שלא מתמצא בקרביים של מערכות הפעלה, שלא יחשוב בכלל להתקין!
המערכת תצא לחנויות באמצע 2009.
תמונות נוספות
http://tinyurl.com/5slkfq