משחקים יד שניה - אסון לתעשיה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

http://www.bit-tech.net/news/2008/11/10 ... ge-issue/1

אני מסכים שפירטיות זה זוועה, אבל הפעם זה נשמ כמו "וי וי וי, אכלו לי, שתו לי..."

הגזימו! כמה שאני נגד פירטיות במשחקים, להגיד לי מה לעשות עם מוצר שרכשתי? ומחר אולי גם יאסרו עליי למכור דיסקים מזויקה או ספרים כיד שנייה?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

Huber כתב:http://www.bit-tech.net/news/2008/11/10 ... ge-issue/1

אני מסכים שפירטיות זה זוועה, אבל הפעם זה נשמ כמו "וי וי וי, אכלו לי, שתו לי..."

הגזימו! כמה שאני נגד פירטיות במשחקים, להגיד לי מה לעשות עם מוצר שרכשתי? ומחר אולי גם יאסרו עליי למכור דיסקים מזויקה או ספרים כיד שנייה?
...
פירטיות זה לא "זוועה". זה להיכנס לחנות, לשים משחק מתחת למעיל ולצאת...

וכן... זה קצת אי אי אי... אין אפשרות לאסור על אדם למכור מוצר שהוא רכש.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #3 

איזו חוצפה\ קודם הם מוכרים משחקים במחירים אסטרונומיים וגם יש להם טענות שאנשים שאין בידם מלאי כסף בלתי נדלה מחפשים אפשרויות להוזיל עלויות. :evil:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

אמנם במאמר המקושר הוא מדבר על שימוש ב- Steam ל- PC בתור הפלטפורמה נגד מכירות יד שנייה (נכון) ופיראטיות (לא נכון) אבל הבנתי שהם למעשה כבר התחילו במערכה נגד יד שנייה.
ב- Gears of War 2 יש קוד שפותח את האפשרות להוריד חבילת מפות flashback. זו חבילה שכוללת את המפות המוצלחות ביותר מ- GOW1 בגרסא מעודכנת.
הקוד הוא חד פעמי כך שברור שרק מי שקנה את המשחק כחדש יוכל ליהנות מחבילת המפות ולמי שיקנה את המשחק יד שנייה, לא יהיו הרבה מהמפות שיש לאחרים.
http://loot-ninja.com/2008/11/08/how-mi ... -of-war-2/

זה נשמע כמו קצת זנות, אבל לטעמי יש בפתרון הזה הגיון.
אם הם לא יוכלו למנוע מכירת משחקי יד שנייה, לפחות הם יכולים לתת לקונים הראשונים קצת יותר "צ'ופרים" להנות מהם ושיצדיקו את הקנייה הראשונה במחיר הגבוה יותר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אתה יודע מה אני עושה במקרה של משחק שכזה? לא רוכש אותו - נקודה. יש מספיק משחקים טובים בשוק, ועצם העובדה שהם מגבילים אותי במוצר שרכשתי במיטב כספי פשוט מקוממת אותי, ואני אפעל בנידון - חרם!

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יופי. אז מה אתה מציע?
אתה נגד פיראטיות - גם המפתחים/הפצה נגד פיראטיות.
אתה בעד ידשניה - המפתחים/הפצה נגד ידשניה.

המפתחים/הפצה נגד פיראטיות וידשניה בגלל שהם צריכים כסף שמגיע ממכירת משחקים בשביל לעשות עוד משחקים.
חינוך? לא עובד בינתיים.
חוק וסדר? ראינו כמה רושם זה עושה על תעשיית הורדות המוזיקה והסרטים.
תוכנות הגנה? בדיחה משעשעת שבינתיים רק עושה חיים קשים למי שכן קנה את המשחק.
הפצה דיגיטלית? על ה-PC זה לא ממש עושה רושם, אני לא יודע מה קורה ב- XBOX. האם אפשר להוריד משחקים שיצאו רק בהפצה דיגיטלית?
הגבלה בפלטפורמה? ובכן, זה נכון שה- PC מאפשר לעשות מה שרוצים בערך. אז עברו לקונסולות. ובינתיים מה קרה? פרצו את ה-360 ואת ה- wii. נכון לכתיבת שורות אלו אני לא רואה את כל המפתחים עוברים ל- PS3 בגלל שהיא היחידה שעוד לא פרצו.

לי אין ממש מושג ברור מה כן יעבוד אבל לטעמי, יש שני פתרונות ושניהם כבר נוסו בהצלחה:
א. משחקי רשת או שירותי אונליין. Spore, Counter Strike, Battlefield, World of warcraft. כל מה שדורש בדיקת Serial חוקי Online לפני מתן גישה לשירותים מסויימים.
דווקא כאן ה- PC יותר מוגן מה- 360. (כן כן, אני יודע שמצאו פתרונות גם לזה כמו Hamachi או שרתים פרטיים ל- WOW אבל זה טיפה בים).
ב. תכנים מיוחדים (DLC למשל) שנגישים רק דרך הרשת ורק עם Proof of Purchase (שוב: Serial שנבדק Online). זה פתרון דווקא שיעבוד רק על הקונסולות. הדרך אם להפעיל אותו גם כאמצעי נגד רכישת יד שניה כמו במקרה של GOW2 כבר נתונה בידי המפתחים.

באופן לא מפתיע, שתי הדרכים יוצרות עולם gaming יותר מוצלח עבורנו הצרכנים מכיוון שהמפתחים יאלצו להשקיע יותר בתכני הרשת בשביל לגרות את המשתמש הממוצע לקנות את המשחק במקום להוריד אותו ולשחק רק ב- offline.
זה גם עלול לדפוק אותנו אם כל מה שהמפתחים יציעו ברכיב ה-Offline יהיה דמו משודרג ולא יותר (אפרופו הדיון על גרסאות הדמו למשחקים).

Huber לך אני מציע להסתכל על זה בדרך שונה:
מה היה קורה אם היו קוראים למשחק GOW2 Special Edition? עם תכנים מיוחדים למי שקנה אותה?
תניח שעומדות לפניך שתי אפשרויות.
האחת - לרכוש משחק במחיר נמוך משמעותית, תקופה מסויימת לאחר שהוא יצא ועם פחות תוכן.
השניה - לרכוש משחק במחיר גבוה יחסית ולקבל תוכן נוסף לכאורה בעבור העלות הגבוהה ששילמת. מעין Special Edition.
אתה בוחר לפי מה שמתאים לך.

כבר שנים מדברים על שינויים במודל העסקי עקב תעשיית ההורדות העניפה. אולי זו ההתחלה של משהו שיש לו סיכוי לעבוד, ואולי נצטרך לחזור לשחק ב- EVE ו- WOW שהם בערך המודל העסקי היחיד שממש ממש מצליח להתעלם מפיראטיות.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

צודקים! אבל למה רק משחקים? צריך לסגור את ebay וכל לוחות היד 2! בעצם גם לאסור מכירת מכוניות ובתים יד 2!
(Y)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

sierra13 - אתה עושה סלט. כל התגובה שלך מכוונת ספציפית לפירטיות של משחקים, נושא שגם אני שולל ומצדיק לחלוטין את ניסיונות המפתחים למנוע, גם אם לפעמים זה פוגע בי כרוכש חוקי, אבל פה החברה מנסים לעשות צעד נוסף ואוסרים עליי למכור מוצר שרכשתי בכסף מלא. בוא תשאל את עצמך שאלה, מה יקרה אם ממחר יאסרו עליך למכור ספר שרכשת? דיסק מוזיקה שרכשת? סרט שרכשת באופן חוקי? או שאולי נפסיק את כל נושא השכרות הסרטים וניאלץ כולנו לרכוש כל עותק של סרט שנרצה לצפות בו?

אתה מבין את ההבדל? יש פה קו דק מאוד שנפרץ. מי שהתחיל עם זה היתה מיקרוסופט שאוסרת עלינו למכור את מערכת ההפעלה הלאה, אבל במקרה שלה היה לה את ההיגיון הבריא ליצור מערכת OEM מוגבלת ומערכת RETAIL ללא ההגבלה. אז כן, אין לי מניעה שימכרו לי משחק "OEM" בחצי מחיר שאי אפשר למכור הלאה או משחק "RETAIL" מלא כמו שאני רוכש היום שמותר לי (באופן היגיוני לחלוטין) למכור הלאה.

אמרתי ואומר שוב, יצרנית משחק שתנסה למנוע ממני למכור הלאה משחק ששילמתי עליו מחיר מלא, פשוט לא תראה את הכסף שלי מלכתחילה. פשוט.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בואו נתחיל בליישר קו: אף אחד לא אוסר על אף אחד למכור מה שהוא רוצה. לא פרצו שום קו ושום גבול.

יש רעיונות ואף אחד מהם לא חדש: הפצה דיגטלית או תוכן נוסף לקונה הראשון.
אם נניח קנית גרסא מיוחדת של World of warcraft או Warhammer קיבלת קוד מיוחד לקבלת תוספים שלא יעבור הלאה לקונה הבא. זה לא חדש.
באותה מידה Steam לא נולדה אתמול, PSN ו- XBOX Live גם לא. את רוב המשחקים שם אפשר לקנות גם בקופסה אבל לא את כולם ולרוב גרסת ההפצה הדיגיטלית זולה יותר. גם לזה אתה מסכים - ציינת שאין לך בעיה לקנות משחק OEM שאי אפשר למכור הלאה - תקרא ל- OEM הפצה דיגיטלית.
בכל מקרה אתם לא חייבים לקנות משם.

אז לפי מה שאתה אומר, אם הם יחליפו את השם על הקופסה, יקראו לה "גרסא מיוחדת עם תוכן בלעדי לקונה הראשון" לא תהיה לך יותר בעיה?

אתה רשאי למכור כל משחק Box שאתה קונה, אתה רשאי לקנות איזה משחק Box שאתה רוצה ביד שניה. ההבדל הוא שמי שרוצה לקבל את תוכן הבונוס יצטרך לקנות משחק חדש ומי שלא, יוכל לקנות גם יד שנייה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

ממש גאונים - משחק שאפשר לסיים ב-8 שעות - מה הם רוצים... מי ששחקן כבד תוך שבועיים שיחק בו מספיק פעמים שיימאס לו...
מה הוא מצפה? שמי שסיים את המשחק יזרוק אותו הצידה?

לדעתי הפתרון שלהם הוא אחר בכלל... וזה פרסומות "סמויות" במשחקים...
אין מה לעשות - זה מה שייכנס - אם זה מכונות קוקה קולה ב FPS...
שלטי חוצות ב BURNOUT ועוד
ככה יעשו עוד קצת כסף - ויפסיקו לבלבל בשכל...
במיוחד שהיום - שהכל אונליין - אפשר לעשות פרסומות זמניות - מתחלפות - וככה לא להפסיק לגבות כסף על פרסומות...
הם צריכים למצוא פתרונות.

מה שבאמת אבל עצוב - זה הPC... והם צודקים הפיראטיות שם חוגגת - תאמת מאז שגיליתי את EBAY - אני מתחיל לחשוב לעבור גם לקנות משחקים למחשב... SPORE רכשתי - ב PREORDER במחיר מגוחך...

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

פרסומות זה פתרון שקיים כבר אבל הוא מוגבל.
א. אזורים בעולם. לא לכל אזור יש את אותן חברות או את אותם שמות למוצרים (ואני לא מדבר כרגע רק על השוק הישראלי הביזארי)
ב. מחוייבת גישת אונליין שלא לכולם יש - ואם כבר חייבתי אותך לגשת אונליין אז ממילא כבר וידאתי שהמשחק שלך קנוי נכון? ואם קנית את המשחק במחיר מלא אתה לא תרגיש מנוצל שעכשיו גם דוחפים לך פרסומות? (שאגב, מי שפרץ את המשחק לא יראה...אלא אם הוא פרץ אותו על ה- XBOX 360)
ג. אווירה. אתה רואה את עצמך משחק ב- Age of Empires, בונה את הפירמידות ואז מוקרנת על הפירמידה פרסומת לקוקה קולה? או אולי הולך לתומך לחסל גובלין ב- Oblivion ומגלה על הגופה שלו Sony PSP 3000?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

sierra13 כתב:בואו נתחיל בליישר קו: אף אחד לא אוסר על אף אחד למכור מה שהוא רוצה. לא פרצו שום קו ושום גבול.
...
אז פה אתה טועה וכנראה פה אני מאבד אותך - כרגע אף אחד לא אוסר, אבל הם עובדים על זה במרץ כרגע, ההצהרות של הבחור מעידות על כך כאלף עדים:

"We don't make any money when someone rents it, and we don't make any money when someone buys it used - way more than twice as many people played Gears than bought it."

The solution, says Capps, is a platform like Steam which can feed back to developers sales figures and cash on the same day.

"We're able to respond immediately. That model's so wonderful from a developer perspective, not just making money, but knowing where my customers are and being able to make them happy. With retail, I just don't have that - I get 'Oh Europe came back with this many numbers,' and I get that 60 days after we ship."

בכתבה שקישרתי אליה מצוטט המפתח כשהוא טוען שמשחקים שנמכרים יד שנייה פוגעים בהם ולכן הם מחפשים פתרונות ש"יפתרו" להם את הבעייה, קרי ימנעו מהלקוח (אתה ואני לשם דוגמא) למכור את המשחק הלאה. תקרא לפיתרון הזה איך שתרצה (הפצה דיגטלית דרך סטים, תוכן הורדה חד פעמי, כל רעיון זוועתי שיעלה להם בראש) אבל התוצאה הסופית זהה, לך יש ביד בסופו של היום מוצר שרכשת במחיר מלא ובמידה ותרצה למכור אותו, סביר להניח שלא תוכל לגמרי (הפצה דיגיטלית) או שיהיה לך ממש ממש קשה (משחק עם תוכן חד פעמי).

אני אישית משתדל מאוד לא לרכוש משחקים מהפצה דיגיטלית (סטים או PSN) למרות שיש לי מנוי בשניהם, בעיקר בגלל הסיבה הזו. אם כבר ארכוש משחק מ סטים או PSN זה יהיה משחק שמלכתחילה עולה משמעותית פחות (חצי מחיר ומטה או מחיר ממש זול כדוגמאת PAIN וכו) כך שמלכתחילה ה"הפסד" לא כזה נוראי. ישנם כמה וכמה משחקים שנמכרים גם דרך PSN כדוגמאת WARHAWK וכו שלמרות שהמחיר ב PSN מעט יותר זול, במידה ואחליט לרוכשם אקנה את המשחק במדיה פיזית בדיוק מהסיבה עלינו אנחנו מדברים.

אני אסביר למה לי אישית לרכוש משחק ללא אפשרות למכירה זו אופציה ממש גרועה עד בלתי אפשרית. קח לדוגמא את PAIN או TEKKEN, שני משחקים שאני אישית רכשתי ב PSN. שניהם משחקים שנרכשו חוקית ואחרי משחק אחד או שתיים ננטשו כי גיליתי שאינני מתחבר אליהם. כרגע מה שקורה זה שיש לי 2 משחקים ששילמתי עליהם מחיר מלא ולא איהנה מהם לעולם. למכור אותם כמובן אנני יכול, דבר שכן עשיתי למשל עם משחק ה SIMPSON'S שרכשתי על מדיה פיזית ונמכר בדיוק מאותה סיבה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #13 

טקן ופיין הם דוגמאות טובות למצב שלא אכפת לי שאני לא יכול למכור יד שנייה
כשמשחק עולה 10$ - אני פחות אבכה שאני לא יכול לעשות איתו דבר....
כשמשחק עולה 50$... זה כבר באסה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

בגלל זה אמרתי שארכוש משחק שכזה רק כשהמחיר ממש נמוך (חצי מחיר ומטה). לעומת זאת בדוגמא שנתתי (WARHAWK) ההפרש מחיר בין הגירסה הפיזית על מדיה לגירסת ה PSN לא מצדיקה את ביטול האופציה למכור אותו יד שנייה.

שלא תבינו אותי לא נכון, את רובם המכריע של המשחקים שרכשתי לא אמכור - אבל מרתיחה אותי העובדה שמנסים למנוע ממני את האפשרות.

שכל אחד ישאל את עצמו שאלה פשוטה, איך הייתם מרגישים אם היו מנסים למנוע ממכם למכור ספר שרכשתם, דיסק מוזיקה שרכשתם או סרט שרכשתם. אלו דוגמאות מקבילות לחלוטין למצב הנוכחי.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”