דרושה עזרה בחיבור HTPC למסך LCD ... תודה מראש
אני נמצא מתגורר בחו"ל .... הבאתי איתי לכאן מחשב HTPC (לוח אם ASUS M3A78EMH HDMI ).
כאן רכשתי מסך LCD (סמסונג סידרה 5) ומערכת קולנוע ביתית... .הכל עובד תקין.
היום נסיתי לחבר בין המחשב למסך בעזרת כבל HDMI ..... המסך "רואה" שמשהו מחובר אליו בכניסה HDMI 2 (במקרה הזה) אך מודיע "NO SIGNAL" .... כנ"ל אם אני מנסה לחבר את המחשב לכניסת HDMI שישנה במערכת הקולנוע.
המחשב הוא חדש ... בארץ ניסיתי אותו רק עם מוניטור שלי (חיבור VGA) ... המחשב עבד תקין.
אודה על כל עזרה בפתרון הבעיה
תודה
כאן רכשתי מסך LCD (סמסונג סידרה 5) ומערכת קולנוע ביתית... .הכל עובד תקין.
היום נסיתי לחבר בין המחשב למסך בעזרת כבל HDMI ..... המסך "רואה" שמשהו מחובר אליו בכניסה HDMI 2 (במקרה הזה) אך מודיע "NO SIGNAL" .... כנ"ל אם אני מנסה לחבר את המחשב לכניסת HDMI שישנה במערכת הקולנוע.
המחשב הוא חדש ... בארץ ניסיתי אותו רק עם מוניטור שלי (חיבור VGA) ... המחשב עבד תקין.
אודה על כל עזרה בפתרון הבעיה
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הימצאות HDMI זה רק חצי מהדרך, צריך גם לוודא שאתה משדר דרכו אות שהמסך מסוגל לקלוט. כנס ללוח הבקרה של כרטיס המסך והתאם את השידור בהתאם - אני מתאר לעצמי שהכי בטוח להתחיל ב 720p/50Hz.
אפשרות שניה היא חוסר יכולת לבצע hanshake ל HDCP, כלומר המחשב והמסך לא מסוגלים להסכים על יצירת נתיב מאובטח ומוגן. לזה כבר אין פתרון לצערי - מלבד מעבר ל VGA אם יש כזה חיבור במסך ה LCD שלך. אבל זה לא נורא בכלל כי מבחינת איכות VGA ו HDMI זה אותו הדבר ואם דרך VGA תוכל להעביר רזולוציות ווידאו תיקניות כמו 1080i/50 או 720p/50 אז לא הפסדת כלום ואם תצליח להעביר את הרזולוציה הטבעית של המסך אז בכלל תצא ברווח.
אפשרות שניה היא חוסר יכולת לבצע hanshake ל HDCP, כלומר המחשב והמסך לא מסוגלים להסכים על יצירת נתיב מאובטח ומוגן. לזה כבר אין פתרון לצערי - מלבד מעבר ל VGA אם יש כזה חיבור במסך ה LCD שלך. אבל זה לא נורא בכלל כי מבחינת איכות VGA ו HDMI זה אותו הדבר ואם דרך VGA תוכל להעביר רזולוציות ווידאו תיקניות כמו 1080i/50 או 720p/50 אז לא הפסדת כלום ואם תצליח להעביר את הרזולוציה הטבעית של המסך אז בכלל תצא ברווח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בד"כ מסכי HD Ready של סמסונג עובדים נהדר ב-HDMI עם הרזולוציה 1360 על 768, ב-Refresh Rate של 60Hz. נסה את זה. כמו כן, נסה את כל הכניסות של המסך, יש מסכים שיעבדו טוב עם מחשב רק באחת מכניסות ה-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קודם כל ...תודה לעונים
המסך הוא FULL HD (סידרה 5 של סמסונג)
אם אני לא טועה, למסך יש את כל סוגי החיבורים כולל VGA. האם לרכוש כבל VGA ולנסות להתחבר דרכו ?
מתנצל על הבורות הטוטאלית בנושא .... גם אין לי כרגע מוניטור כאן (בניתי על הLCD בשלב זה...יש לי לפטופ) כך שלבצע הגדרות כל שהן במחשב אני צריך לראות אותו.
אודה אם תסבירו לי מה עלי לנסות לעשות מבחינת חיבורים והגדרות, ברמה של כיתה א' ...
מצרף תמונה של פאנל ה LCD
תודה
המסך הוא FULL HD (סידרה 5 של סמסונג)
אם אני לא טועה, למסך יש את כל סוגי החיבורים כולל VGA. האם לרכוש כבל VGA ולנסות להתחבר דרכו ?
מתנצל על הבורות הטוטאלית בנושא .... גם אין לי כרגע מוניטור כאן (בניתי על הLCD בשלב זה...יש לי לפטופ) כך שלבצע הגדרות כל שהן במחשב אני צריך לראות אותו.
אודה אם תסבירו לי מה עלי לנסות לעשות מבחינת חיבורים והגדרות, ברמה של כיתה א' ...
מצרף תמונה של פאנל ה LCD
תודה
נערך לאחרונה על ידי drdavid ב 10/11/2008 12:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם ניסית להגדיר רזולוציה של 1920 על 1080, בקצב רענון 60 הרץ?
בהחלט שווה לנסות גם חיבור VGA.
בהחלט שווה לנסות גם חיבור VGA.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

VGA זה החיבור שכתוב לידו PC. נסה את החיבור הזה. כבל VGA עולה בדרום ת"א 30-35 ש"ח.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אה, יופי, אז קפיצה לפנטיפ פלזה וכמה עשרות באטים ויש לך כבל... 
זוהי כניסת אודיו אנלוגית שניתן לחבר במקום חיבור מיציאת DVI/HDMI שלא מעבירה אודיו.
זוהי כניסת אודיו אנלוגית שניתן לחבר במקום חיבור מיציאת DVI/HDMI שלא מעבירה אודיו.
וואלה.... צדקת !!! אמנם ישנם כמה מקומות כמו פנטיפ..... אך היום ערכתי ביקור חפוז בפנטיפ כדי לקנות כמה דברים שחברים מהארץ הזמינו אז קניתי גם כבל VGA .... הלכתי על הכי איכותי שהיה להם בחנות והוצאתי כיפליים יותר ממה שאמרת.... כמעט 15 ש"ח
המחירים כאן תמיד מצליחים להפתיע אותי מחדש ... במיוחד שיש מבצעים - למשל מסך "40 FULL HD של סמסונג (סידרה 5) - קניתי במבצע לפני שבוע ב 3000 ש"ח ועוד נתנו לי מכשיר DVD מקליט של סמסונג מתנה
עוד מעט קופץ לדירה ומנסה לחבר..... נקווה לתוצאות חיוביות
לגבי החיבור ששאלתי - מדוע כתוב על-ידו HDMI 2 ...?
המחירים כאן תמיד מצליחים להפתיע אותי מחדש ... במיוחד שיש מבצעים - למשל מסך "40 FULL HD של סמסונג (סידרה 5) - קניתי במבצע לפני שבוע ב 3000 ש"ח ועוד נתנו לי מכשיר DVD מקליט של סמסונג מתנה
עוד מעט קופץ לדירה ומנסה לחבר..... נקווה לתוצאות חיוביות
לגבי החיבור ששאלתי - מדוע כתוב על-ידו HDMI 2 ...?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הוא מאפשר לך לחבר אודיו אנלוגי במקום הדיגיטלי שניתן להעביר לחיבור HDMI 2.
הניסיון לחיבור עם כבל VGA הצליח - רואים מצויין
הבעיה שנשארה - אין סאונד - אז איך אני מוציא סאונד מהמחשב לטלביזיה או למערכת הקולנוע ?? (לוח אם - ASUS M3A78EMH HDMI)
בפאנל של המסך ... משני צידי החיבור "PC" ישנם שני חיבורים - האחד נקרא "AUDIO" (מצד שמאל) והשני נקרא "DVI IN (HDMI 2ׁ" (מצד ימין של חיבור ה "PC" - למה הם משמשים ? האם שניהם זה חיבור ל AUDIO ? לאיזה מהם אני צריך להתחבר ? מאיזו יציאה במחשב ובעזרת איזה כבל ?
מתנצל אם השאלות באנאליות ... ממש אין לי מושג בזה .... ושוב המון תודה על העזרה
הבעיה שנשארה - אין סאונד - אז איך אני מוציא סאונד מהמחשב לטלביזיה או למערכת הקולנוע ?? (לוח אם - ASUS M3A78EMH HDMI)
בפאנל של המסך ... משני צידי החיבור "PC" ישנם שני חיבורים - האחד נקרא "AUDIO" (מצד שמאל) והשני נקרא "DVI IN (HDMI 2ׁ" (מצד ימין של חיבור ה "PC" - למה הם משמשים ? האם שניהם זה חיבור ל AUDIO ? לאיזה מהם אני צריך להתחבר ? מאיזו יציאה במחשב ובעזרת איזה כבל ?
מתנצל אם השאלות באנאליות ... ממש אין לי מושג בזה .... ושוב המון תודה על העזרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אתה רוצה סאונד רק בטלוויזיה:
אם התחברת באמצעות ה-VGA, אתה צריך לחבר כבל PL ל-PL מהשקע הירוק בלוח האם לכניסה שנקראת אצלך "Audio PC In" שמשמאל לשקע ה-VGA.
אם התחברת באמצעות HDMI, אתה צריך לחבר כבל PL ל-2 RCA אדום ולבן מהשקע הירוק בלוח האם לכניסות ה-R וה-L שנקראת אצלך "DVI In HDMI 2 Audio".
אם אתה מעביר את הסאונד דרך רסיבר, אז חבר את היציאה הירוקה של לוח האם לכניסה אנלוגית פנויה ברסיבר (כבל PL ל-2 RCA), ומהרסיבר חבר את ה-Monitor Out או Tape Out למסך (כבל 2 RCA ל-2 RCA בשביל ה-HDMI2 ו/או כבל 2 RCA ל-PL בשביל ה-VGA).
אם התחברת באמצעות ה-VGA, אתה צריך לחבר כבל PL ל-PL מהשקע הירוק בלוח האם לכניסה שנקראת אצלך "Audio PC In" שמשמאל לשקע ה-VGA.
אם התחברת באמצעות HDMI, אתה צריך לחבר כבל PL ל-2 RCA אדום ולבן מהשקע הירוק בלוח האם לכניסות ה-R וה-L שנקראת אצלך "DVI In HDMI 2 Audio".
אם אתה מעביר את הסאונד דרך רסיבר, אז חבר את היציאה הירוקה של לוח האם לכניסה אנלוגית פנויה ברסיבר (כבל PL ל-2 RCA), ומהרסיבר חבר את ה-Monitor Out או Tape Out למסך (כבל 2 RCA ל-2 RCA בשביל ה-HDMI2 ו/או כבל 2 RCA ל-PL בשביל ה-VGA).
חשבתי שאולי כך תענה לי .... ומכיוון שקפצתי שוב לפנטיפ, קניתי 2 כבלים .... האחד עם 2 "בננות" מכל צד (זה לאודיו, נכון?) ... ועוד אחד עם תקע 3.5 שממנו יוצאים 2 "בננות" - האם זה מה שאני צריך לחיבורים שאמרת ???
לגבי העובדה שהחיבור באמצעות כבל HDMI לא נותן תוצאה - בפורום אחר קיבלתי תשובה
"BIOS BIOS BIOS
תאפשר את כניסת ה HDMI ואת ה HDMI SOUND בביוס..." ..... האם זה נכון
לגבי העובדה שהחיבור באמצעות כבל HDMI לא נותן תוצאה - בפורום אחר קיבלתי תשובה
"BIOS BIOS BIOS
תאפשר את כניסת ה HDMI ואת ה HDMI SOUND בביוס..." ..... האם זה נכון
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשביל החיבורים האנלוגיים, אין צורך באיפשור ה-HDMI ואפשר להסתפק בחיבור האנלוגי שהמסך מציע.
אם אתה בכל זאת רוצה להעביר אודיו דרך ה-HDMI, אז צריך לבדוק שהכל מאופשר גם בביוס, גם בהגדרות המתקדמות של הדרייבר של כרטיס המסך, גם בהגדרות הסאונד בקונטרול פאנל וגם ב-FFDShow audio decoder configuration.
המאמר הזה מדבר באופן כללי על הגדרת יציאת אודיו דיגיטלית:
http://www.hometheater.co.il/article01366
גם אם אין שם יותר מדי הסברים על HDMI, אני מאמין שהוא יוכל להיות לך לעזר.
אם אתה בכל זאת רוצה להעביר אודיו דרך ה-HDMI, אז צריך לבדוק שהכל מאופשר גם בביוס, גם בהגדרות המתקדמות של הדרייבר של כרטיס המסך, גם בהגדרות הסאונד בקונטרול פאנל וגם ב-FFDShow audio decoder configuration.
המאמר הזה מדבר באופן כללי על הגדרת יציאת אודיו דיגיטלית:
http://www.hometheater.co.il/article01366
גם אם אין שם יותר מדי הסברים על HDMI, אני מאמין שהוא יוכל להיות לך לעזר.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אמרת שקנית גם מערכת קולנוע ביתית, לא? אז תחבר את האודיו אליה, ולא אל המסך, כך תשמע את הכל דרך הרמקולים החיצוניים במקום דרך הרמקולים של המסך. ואם יש לה חיבור דיגיטלי (קואקס או אופטי) אז תנסה קודם כל בצורה הזאת.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
איך אין? ממתי המחשב? היום לכל לוח אם יש כרטיס קול on-board עם יציאה דיגיטלית.
Silence speaks louder than words
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ללוח שקנית יש יציאת SPDIF, אבל היא מופיעה כ-Header על הלוח עצמו. קרא כאן ליותר פרטים:
http://www.hometheater.co.il/vt68412
http://www.hometheater.co.il/vt68412