iphone - מלחמת העברית מחריפה

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78771
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

כידוע יש שתי קבוצות שמפתחות במקביל עברית לאייפון. שתי הקבוצות עושות עבודה מדהימה.

הקהילה הגדולה ביותר כיום לאייפון נמצאת ב- www.iphones.co.il, אך מן הסתם האתר הזה חורק מזה זמן רב בגלל כמה בעיות. הבעיה החריפה ביותר היא שבעלי האתר גם מפעילים חנות מסחרית, מה שהופך אותם (בעל כורחם או מרצון) לבעלי אינטרסים.

הבעיה הקשה יותר היא שכשיצאה העברית לגרסא 2.0 של הטלפון, החליט הצוות שבעבר פרסם את החבילה בחינם לקחת עליו כסף (iphoneHE).

אין מה להתלונן על המחיר או על הקונספט של לקיחת כסף על העברית. בעבר שילמתי על עברית עלובה הרבה יותר כסף רב הרבה יותר על מכשירים כמו סוני אריקסון ועברית ל-PDA מבוסס WM של מיקרוסופט. בתאכלס, זה מקובל וידוע.

עם זאת, צוות נוסף (HEBDEV) החליט להרים את הכפפה וכיום מפתח עברית חינמית ברמה שמגיעה ולעיתים עוברת את העברית שבתשלום. לא רק שהם לא רוצים תשלום על עבודתם, אלא שהם מפנים את כל מי שרוצה לתרום לפרוייקט לתרום לעמותות במקום אליהם ישירות. על כך הורדתי את הכובע ואני ממשיך להעריך רבות את פועלם ובכלל את גישתם של החברה הללו לחיים.

עם כל גירסא, אחד משני הגופים מצליח להגיע לרמה של השניה ומוסיף משהו למיקס. תחרות טובה ללקוחות, אבל כאן כבר ירדו לפסים אישיים.

היריה הראשונה היתה כנראה העובדה שהצוות המקביל התלונן בקולניות על העובדה שצוות שעד אז שיתף עם הקהילה פסק לעשות זאת עם המעבר ל-FIRMWARE 2.0.

זה המשיך עם זה שאתרים שמוכרים את העברית בתשלום (בראשם iphones) צנזרו את HEBDEV והפנו את כולם לדון על העברית שבתשלום.

היריה האחרונה היתה בכך שבעברית החדשה ששוחררה לפני כיומיים על ידי HEBDEV, כבר לא ניתן להיכנס לאתר של iphones (חוץ מעל ידי תעלולים מתוחכמים שאני עושה בהם שימוש) והמשתמש מועבר אוטומטית לאתר וויקיפדיה על ערך "צנזור".

נתחיל מזה שהפעולה בעיני אינה ליגיטימית ושכל המלחמה הזו ילדותית והזויה ומורידה את הטעם הטוב של השיתופיות המדהימה של הצוות של העברית החינמית. אין ספק שצריך לעשות משהו לגבי הסיפור הזה שיש שתי קבוצות ובכלל שהפורום המרכזי של iphones מנוהל מוטה כל כך לטובת עצמו. כמנהל ותיק בפורומים אני חושב שזו יריה ברגל.

עם זאת, אני חושב ששני הצדדים הגיעו לנקודת שפל שבאמת קשה יהיה להתגבר עליה. מה השלב הבא? החברה של העברית החוקית יצנזרו את המילה HEBDEV מהמילון של אייפון? צנזור של כל אתר שמדבר על המתחרה הישיר?

אני משתמש בעברית החינמית בשני האייפונים שיש לי בבית.

אני מאוד מרוצה. אחת מהסיבות היתה התפיסה שלי שאפילו שלא מדובר בקוד פתוח, בהחלט מדובר בתנועה חיובית.

עם זאת, מה שקוראים ה- LATEST TURN OF EVENTS נראה לי לא רק ילדותי (משני הצדדים ולא משנה איך הם הגיעו למצב הזה) אלא כזה שכבר פוגע בקהילה של חובבי האייפון בארץ ושהיא COUNTER PRODUCTIVE.

אני לא מכיר את הרקע של הסיפור, וכמו שאני מכיר את הפוליטיקות המסובכות הללו (גם אני חי את זה בתחום הק"ב) בטח יש הרבה מטענים מאחורי הקלעים ואני יודע בטח רק עשירית מהסיפור לכל היותר.

עם זאת, הכיוון הכללי בדרך לביבים ואשמח לעזור לשני הצדדים (אני אישית לא מכיר אף אחד מהם) לדון עם השני. אני אשמח לעשות את חלקי בתחום הזה.

אני קורא לכל בעלי האייפונים שיביעו את מורת רוחם מהתנהגות שני הצדדים במריבה הזו ובמטרה להעלים את הצנזור ההדדי הזה שלדעתי פוגע בקהילה כולה.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #2 

אני מבטיח שברגע שיהיה לי אייפון, אביע את מחאתי. :-)
וברצינות,
זוהי התנהגות ברוטאלית של אנשים שלא מכירים את ההתנהלות באינטרנט.
בושה.

mhu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אדון עופר היקר,
הצהרת בעצמך שאתה לא מכיר עשירית מהסיפור, אם היית טורח להיות פעיל בקהילת האייפון ולא רק כמשתמש קצה ומתעמק קצת יותר, הייתה נפתחת תיבת הפנדורה ושופכת אור רב על המצב.

אני לא מבין את ההתמרמרות הרבה שלך, כפי שהצהרת ברשותך שני מכשירים.
אתה מוזמן להיכנס לאתר העברית בתשלום www.iphonehe.co.il ולרכוש 2 רישיונות במיטב כספך בעלות של 470 שקלים כולל מע"מ.
אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בעברית בחינם, השימוש אינו בגדר חובה אלא זכות.

אוסיף ואומר כי המילים מנותבות לכיוון הלא נכון, באפשרותינו להוציא עדכון אשר ישנה את הניתוב אך בשביל שאפילו נשקול לעשות זאת, צריכים אנו לראות שינוי מהותי בדרך התנהלות פורום iphones ובדרך החשיבה של מנהליו.

איתי.
מצוות HebDev.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

mhu,

1. סייגתי את דברי כמובן בכך שאני לא מכיר את הנפשות הפועלות וגם לא את כל ההיסטוריה.

2. אני מעריך שכמוני, מרבית הקהילה בארץ לא מכירה את הסיפור לעומקו

3. iphones הוא באלגן עצום, ערבוב של אינטרסטים מסחריים (חנות) ופורום גדול. זה מתכון ל-disaster ולהערכתי אם הם לא יתגברו על השטויות האלה האתר ההוא יפול כאשר יקום אחד חדש שיעשה את הדברים כראוי (ולא, Phone1 לא אלטרנטיבה מספקת).

4. כשיש מריבה שכזו, אני אינסטינקטיבית הולך על ה-UNDERDOG, מה גם שאני יותר קרוב לתפיסת העולם שאתם מייצגים. גם אני פיתחתי עברית למכשיר סלולרי והצעתי אותו בחינם בזמנו (היה לי גם את אתר smartphones.co.il עד שנמאס לי ולשותף שלי לאתר ההוא).

5. מצד שני, המריבה הזו פוגעת בקהילה. כמו שאני רואה, דווקא HEBDEV שמים בראש מעייניהם את הקהילה. אני חושב, גם כשזה קשה, שצריך להתגבר ולהציג את כל התמונה לכולם. פעולות כאלה רק יפגעו בקהילה ויגרמו לפיצולה ליותר גורמים ולהעמקת הקרעים שבה.

הצעתי עומדת, אני חושב שמה שדרוש כאן זה COOL MINDS שאינם מושפעים מההיסטוריה. דעתי האישית היא שאתם צריכים להתגבר על הכעס ועל הרגשות (שאין לי ספק לרגע שהם חזקים מאוד והתגברו מאוד לאחרונה עם הסלמת המצב) ולהיות הבוגרים בכל המשוואה.

כמו שאני מתמיד ואומר, פרוייקטים שנובעים מתוך איבה בסופו של יום לא יכולים להצליח. פרוייקטים צריכים להיות גדולים מכל אדם ורגש והפרוייקט של HEBDEV הוא ייצוג מדהים של מה קהילה בכלל וקבוצה של אנשים אכפתיים יכולים לעשות בפרט. העובדה שאינכם מבקשים דבר הוא נעלה ונשגב, לדעתי אתם צריכים לתת לקהל להבין לבד מול מי יש לו עסק.

בסופו של יום, אני חושב שבגרות תנצח.

חבל לי שפרוייקט מדהים כמו שלכם מריח פחות ממושלם כפי שהוא היה ללא הדבר הזה.

את האמת, לקח לי 3 שניות ורבע לעקוף את המגבלה. כך שכל הנושא לא רלוונטי עבורי. אני פשוט מתסכל על הנושא בעיניים של מישהו מבחוץ ואני חושב שכמוני יש עוד אלפים שלא מכירים וגם לא רוצים להכיר את הסיפור והמסקנה שהם יקחו איתם היא ששתי הקבוצות מתנהלות בדרכים פחות ליגיטימיות.

בכל אופן, כמו שאמרתי לאחד מחברי הפיתוח, הייתי מאוד רוצה לעזור כאן ואם יש משהו שאני אישית יכול לעשות, אשמח לעשות זאת.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

ואגב,

בהמשך לשאלתך בפורום השני (לצערי השרשור שם נסגר ולכן איני יכול להגיב שם), הייתי ביותר מסיטואציה דומה אחת.

ואכן, גם האתר הזה צנזר את שם האתר http://dtown.co.il בזמנו (למשך כמה ימים). כפי שאתה רואה, אנחנו לא מצנזרים שום דבר כרגע, אז השאלה היא מה המסקנה שאתה מניב מזה? אני מאוד לא גאה במעשה הזה שלי ולכן הצנזור הנ"ל נעלם מהר מאוד אחרי שהפעלתי אותו.

אני ממש לא נרעש מכל הסיפור, כאמור אני מכיר כרגע 3 דרכים לעקוף את הסיפור. המטרה שלי בלספר לך את זה היא לא על מנת ללבות את הכעס. אי אפשר להרגיע רגשות בכלל וכעס בפרט.

כשאני כעסתי (ואני מניח שלא הייתי רחוק ממה שאתה חש) אז היו כמה קולות שפויים שהחזירו אותי מהר מאוד לקרקע ואני מאוד שמח על ההחלטה שלנו להפסיק עם הצנזור. הגעתי למסקנה מהר מאוד שיש לי כל מני עניינים שאני רוצה להתעסק איתם, אבל לריב עם אנשים (ועוד על שטויות) זה בהחלט לא אחד מהם.

אנשים לא טפשים, הם רואים ששני הצדדים כרגע נותנים בוקסים מתחת לחגורה. לדעתי אם אתם תרגיעו את הרטוריקה ותתעלמו, אנשים יראו שלקחתם את הדרך הגבוהה (THE HIGH ROAD) ויתייחסו בהתאם.

אני לא חושב שחסימה הדדית (והרי ברור לך שזה לא יהיה סוף פסוק ואני מניח שעכשיו למתחרים יהיו חסימות כלפי התוכנה שלכם והאתר שלכם) היא התשובה. היא רק תגרום להסלמה.

אם אתה מחפש להסלים את המצב, אז זו הדרך הבטוחה לעשות זאת.

אם מחפשים לשפר אותו, אז הדרך הנכונה היא בשלב הזה לעצור, להרגיע את הרוחות, ולמצוא MEDIATOR שיכול להחזיר את כולם למצב יציב ורגוע.

כאחד מחברי הקהילה, בראש ובראשונה אני לא רוצה להקלע בין שני מחנות שמתנגשים.

המסקנה שתהיה לי מכל הסיפור יהיה לא לשדרג את העברית פן אגלה חידושים והמצאות בתחומי החסימה. תמיד אצטרך לחשוש שמא אולי גם האתר שלי יקלע לסחרור הזה וגם יחסם על כך שיש ביננו אי הסכמה כלשהי...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 09/11/2008 17:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

ואני אומר: "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות" :!:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #7 

נצ"לש,
אם אני פורץ אייפון 3G עם המדריך של העברית בתשלום,אבל ללא הרכישה(יש אופציה כזו), אני אוכל להתקין את העברית החינמית?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

niko,

אבקש לפתוח שרשור יעודי לכך.

בהמשך לדיון הזה.

דיברתי כעת ארוכות עם אחד מהמפתחים של HEBDEV ואני חושב שאני מבין הרבה יותר טוב את התסכול שלהם לאור העובדה שהם מצונזרים באופן גורף ממס' פורומים ובראשם iphones.co.il שאמור להיות פורום בלתי תלוי אך בפועל חוסם את האלטרנטיבה החינמית.

אין לי ספק שהחברים הללו באים ממקום טוב, מתוך רצון אמיתי להיטיב עם הקהילה ושבקלות היו יכולים לקחת כסף על עמלם (מה גם שחלקם סטודנטים ובהחלט היו יכולים להיעזר מהכסף הנ"ל).

כל זה לומר שמדובר כאן באקט שמטרתו בראש ובראשונה להביא תשומת לב לבעיה שבה הפורום המוביל בתחום מצנזר בפועל את אחד מהפרוייקטים המעניינים יותר בישראל בגלל ניגוד אינטרסים וזה עצוב מאוד.

כמו שאמרתי בשיחה, אני חושב שהשיטה אינה נכונה ושהתגובה עלולה להפוך להיות חרב פיפיות ולפגוע גם בקבוצה הזו ששמה את טובת הקהילה על ראש שמחתה, וזה יהיה חבל מאוד.

הצעתי דרכים אלטרנטיביות להביע מחאה זו, בכלים שונים מכפי שנעשה בהם שימוש כנגד צוות HEBDEV ואני רק יכול לקוות שהם יקבלו את דעתי או לפחות ישקלו אותה.

לגבי iphones.co.il, דעתי ברורה. בעלי פורום שמתיימר להיות בלתי תלוי אינם יכולים להיות מעורבים עסקית בתחום בהם הפורום פעיל. בוודאי ובוודאי לאחר שהפורום מתבסס. מהלך כזה לא יכול לשמר את הפורום כמקום בלתי תלוי. ISPF, למשל, מראש היה מסחרי ולכן אני לא רואה בו בעיה, אך iphones התחיל כפורום אובייקטיבי וייחודי והפעולות שהוא נוקט כיום כנגד מי שהוא רואה כמתחרים או כמחבלים בפוטנציאל העסקי שלו יפגמו בראש ובראשונה בו.

אם זה היתי אני, הייתי מעביר כבעל הפורום את המושכות למישהו חיצוני, לפחות ברמת ההחלטות הניהוליות בכדי לשמר את האופי של האתר. אם הם ימשיכו בדרך זו לדעתי הם יאבדו את אהדת הציבור ולבסוף ישארו קרחים מכל הכיוונים כאשר יקום להם מתחרה ראוי.

וגם כאן, חבל כי אין הרבה אתרים בסדר גודל הזה.

מקווה ששני הצדדים יישרו את ההדורים. בשיחה שערכתי שמעתי המון נכונות לשלום ולהסכמה. אין לי שום ספק שכל צד עושה צעדים שהוא לא לחלוטין שלם איתם ולבסוף מוצא את עצמו בסיטואציה שהוא לא דמיין.

אני קורא כאן לכולם לאחד שורות ולנסות ולפתור את התסבוכת הזו ללא אגו וללא מטעני עבר שליליים - אפשר לצייר קו על החול ולהמשיך משם.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

לא מבין את זה,
אם יש גירסה חינמית ברמה מאוד גבוהה , למה שמישהו ילך ושלם כסף עבור גירסה ב 235 שקל (מחיר מוגזם ביותר!) ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

הגירסא בתשלום יש לה כמה דברים שלחינמית אין.
בין היתר יש לה אפליקציה ל-WINDOWS שבמכה אחת גם פורצת את המכשיר, גם משדרגת לו את הקושחה וגם מתקינה עברית.

אני מניח שעבור רבים זה פתרון פשוט הרבה יותר.
מעבר לזה הם מבטיחים שידרוגים בחינם לכל החיים (אם אני לא טועה).

אני אישית עם החינמית וזה עובד לי מצויין.

גם אני מבין לגמרי מאיפה החברה' באים, אבל לא מסכים כלל עם השיטה והדרך שהם בחרו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

מרטין, גם לחינמית יש תוכנת פריצה / התקנה (HebPwn), אולם היא עדיין לא זמינה לגרסאות 2.0 ומעלה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

ההודעה של "שבוע הבא" באתר שלהם היא כבר מעל חודשיים..... :D
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

MartinHSabag כתב:ההודעה של "שבוע הבא" באתר שלהם היא כבר מעל חודשיים..... :D/quote]

כן, ידוע...
אבל הם מתנצלים :-P
...

mhu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

עופר,
קודם כל אני שמח שיצא לך לשוחח טלפונית עם אחד מחברי הקבוצה אשר חשף דברים שלא ידעת, אך בכנות הרשה לי לומר לך כי חבל על המאמץ, כנראה שאין עם מי לדבר.
להזכירך IPSF נקטו באותה שיטה בעבר, ולשם שינוי LiorX בעל האתר הבין כי התנהגות כזאת רק תפגע בו בעתיד והסיר את הצנזורה. לצערי אלי ודובי לא מבינים זאת.

בקשר למה שטען MartinHSabag "הגירסא בתשלום יש לה כמה דברים שלחינמית אין. " , האם שמת לב כמה אפשרויות יש לגרסה בחינם שלבתשלום אין? כדאי לעשות שיעורי בית לפני שיוצאים בהצהרות חסרות בסיס.
הסיבה שלא שיחררנו עדין את HebPwn לגרסה 2.1 היא מכיוון שכפי שאתה יודע בעוד פחות מחודש יצטרכו כולם לשדרג מחדש ל 2.2 אז בשביל למנוע עבודה כפולה החלטנו להמתין עם השחרור.
ולידיעתך, תוכנת הפריצה של iphoneHE אינה חלק מהתשלום, אתה יכול להוריד אותה בחינם ולפרוץ את המכשיר.

בנוסף, אם התוספות שאתה מתכוון אליהם הן החיווי הקולי לדוגמא, להזכירך מי ששיחרר את החבילה הזאת מלכתחילה היה אני, ולראיה: http://www.iphoneblog.info/2008/05/60.html
תסתכל על התאריך למקרה ותהית מאיפה החברה ב iPhoneHE שטוענים דרך אגב שהם המציאו את זה, לקחו את הרעיון.

לצערי כמו שעופר הבין, כולנו סטודנטים בעלי משרות ואין באפשרותנו לעבוד 7\24 על הפיתוח, ולמרות הכל אנחנו מגיעים בחצי הזמן להשגים יותר טובים ממפתחי העברית בתשלום. אל תשכח גם שלצערנו צומצם הצוות ל-4 מפתחים בלבד בגרסה זו מאשר 7 בעבר.

אז עם כל הכבוד לכם חברי הפורום היקרים, במקום לצאת בהצהרות חסרות בסיס, תיזכרו ביום בו נדרשתם לשלם 235 שקל על עברית פר מכשיר, ותעריכו קצת את העבודה שאנו עושים פה. לא יזיק לכם.

איתי
מצוות HebDev.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

איתי,

אנחנו מאוד מעריכים את העבודה הקשה ואת התוכנה.

אני בהחלט חושב שהיחס אליכם לא היה הוגן ושכל הסיפור מגעיל.

עם זאת two wrongs don't make a right.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #16 

איתי, אני מבטיח לך (ואני בטוח שעופר עוד יציין זאת בעצמו) -
כולנו רוחשים לכם את כל ההערכה הקיימת, מודעים לפועלכם המבורך ומודים לכם בפה מלא.
אני משוכנע גם שיותר מאחד מהקוראים פה תרם לאחת העמותות לאות תודה והערכה (כולל אותי כמובן).

עדיין, זכותם של אנשים להגיד את דעתם.
אני לא מסכים עם מלוא הניסוח של עופר (ואני מגולשי iphones.co.il שנחסמו בעקבות פרסום המילה האסורה hebdev), אבל בהחלט חבל אם המלחמה הזו תיגרר מעבר ומחוץ לגבול.
את החלפת האייקון שעשיתם בתיקון לעברית בתשלום אהבתי מאוד - זו הייתה עקיצה שלא גרמה נזק לאף אחד.
אבל חסימת אתר - יש פה כבר מן הפגיעה בגולשים (שבסה"כ - בשבילם יצרתם את הפתרון הנפלא שלכם).

בכל מקרה, אומר שוב - לדעתי, מגיע לכם הרבה מעבר למה שביקשתם (וקיבלתם), ואני בטוח שאם היה ניתן לתרום לכם רבים היו עושים זאת (למרות שהתרומה לעמותות היא פעולה מקודשת).

בפה מלא - כל הכבוד!!
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 09/11/2008 23:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

מסכים 100% עם uriler

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

אגב חבל ולנסות לדון עלכך בפורום אייפונס, הצנזור בנושא אבסלוטי. האצבע כל כפתור המחיקה מאוד קלה על ההדק

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

אולי לבעלי האתר יש גנים קומוניסטים ? :lol:

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #20 

mhu כתב: אז עם כל הכבוד לכם חברי הפורום היקרים, במקום לצאת בהצהרות חסרות בסיס, תיזכרו ביום בו נדרשתם לשלם 235 שקל על עברית פר מכשיר, ותעריכו קצת את העבודה שאנו עושים פה. לא יזיק לכם.

איתי
מצוות HebDev.
...
בלי שיהיה לי IPHONE אני מעריך אותכם מאוד אחרי הסיפור ששמעתי כאן בפעם הראשונה היום.
עדיין לא הבנתי כל כך על מה כל הסיכסוך , אבל זה לא משנה - אתם תורמים מזמנכם ללא שום תמורה, וזה מספיק בשבילי ...
אני מקווה שתמשיכו בפרוייקט - בקרוב גם אני ירצה IPHONE עם עברית חינם (Y)

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”